Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Moors, Joods en Christelijk Spanje o.l.v. Edith Vos

Groepsrondreis, Vliegreis

Andalusië is waarschijnlijk de bekendste Spaanse regio, vooral bekend door de uitgestrekte stranden en de bijna altijd schijnende zon. Als u de stranden de rug toekeert, maakt u kennis met het echte Andalusië, een streek vol landschappelijk en stedelijk schoon. Daarnaast ook een heel interessante geschiedenis. Tot rond 1500 stond Andalusië grotendeels onder Islamitisch bestuur en leefden moslims, joden en christenen er vreedzaam naast en door elkaar. In de glorietijd van het Spaanse rijk was Andalusië de regio, waar de bekende “Zilvervloten” uit Zuid-Amerika aankwamen. U vindt hier dan ook steden met magnifieke monumenten uit de bloeitijd van het Moorse en het 16e eeuwse Spanje: Sevilla, pracht en praal aan de Guadalquivir, Cordoba met de unieke Mezquita kathedraal en Granada met het imposante  Alhambra. Daarnaast ontdekt u schilderachtige witte dorpjes, die als parels in het landschap liggen en de smaken van de regio, zoals gedroogde ham, olijfolie en sinaasappels. Een boeiend deel van Spanje derhalve volop natuurschoon, geschiedenis, religie en aangenaam weer!

Programma

Dag 1, dinsdag 23 april: Op reis

Vlucht naar Malaga en transfer naar uw hotel in Marbella. Afhankelijk van de aankomsttijd gelegenheid voor een eerste verkenning van deze sfeervolle beadplaats. Diner in het hotel.

 

Dag 2, woensdag 24 april: Het Alhambra

Bezoek aan Granada, naar men zegt de mooiste stad van Andalusië. Vanzelfsprekend bewondert u met een Nederlandse gids het Moorse sprookjespaleis, het Alhambra inclusief het Generalife: een stad met islamitische en christelijke paleizen, geurende tuinen, forten en baden, geheel omgeven door dikke muren. Na de lunch kunt u op eigen gelegenheid een kijkje nemen in het Albaycín, de oude Arabische wijk met een netwerk van kronkelstraatjes waar de geschiedenis op straat ligt.

Dag 3, donderdag 25 april: Ronda

Vandaag een wat rustiger dag, waarbij u Ronda bezoekt. Ronda is het prototype van een ‘Pueblo Blanco’. De stad is indrukwekkend gelegen op de rand van een groot plateau, waarin het water een diepe kloof heeft uitgesneden. U ziet samen met uw gids de blikvangers: de kathedraal Santa Maria la Mayor en de imposante boogbrug uit de 18e eeuw. Na de lunch nog wat vrije tijd en terug naar Marbella voor diner en overnachting.


Dag 4, vrijdag 26 april: Dagtocht Cordoba, centrum van verdraagzaamheid

Excursie naar Cordoba, eens een centrum van Moorse en joodse cultuur. Het hoogtepunt is een bezoek aan 'La Mezquita', de moskee die herinnert aan deze periode. Midden in de moskee werd een kathedraal gebouwd, die het geheel een surrealistisch karakter geeft. Geniet verder van het oude centrum en Joodse wijk met zijn kronkelende straatjes opgefleurd door bloemrijke patio’s. In de ochtend wordt u rondgeleid door een Engelssprekende gids. Aan het eind van de middag terug naar Marbella voor diner en overnachting.


Dag 5, zaterdag 27 april: Dolmen en bergen

Vandaag voert u naar het verleden en de natuur. Het verleden ontdekt u in Antequera, een stad aan de voet van het El Torcal gebergte, waar u de Dolmen van Menga bezoekt, grafheuvels daterend uit de Bronstijd. Na de lunch vervolgt u uw weg door het fraaie natuurgebied El Torcal. Diverse stops bieden u de mogelijkheid van de bijzondere bergen en mooie vergezichten te genieten.

 

Dag 6, zondag 28 april: Gezamenlijk kerkbezoek en appeltjes van oranje…

In de ochtend is er gelegenheid om met elkaar een lokale viering bij te wonen. Rond de middag vertrek per touringcar naar een citrusplantage, waar een heerlijke paella lunch op u wacht. Na de lunch een rondleiding. Behalve alle mogelijke citrusvruchten wordt er ook olijfolie geproduceerd. Proeven is verplicht!

Tot slot van deze dag nog een kort bezoek aan Mijas, ook zo'n kenmerkend wit dorp, Pueblo Blanco.

Dag 7, maandag 29 april: doorreis naar Rota via Gibraltar en Jerez

Na het ontbijt uitchecken en doorreis naar Rota, gelegen aan de Costa de la Luz. Onderweg maakt u een uitstapje naar Gibraltar, waar u zich in Engelse sferen waant.... Hierna rijdt u door naar Jerez, de plaats waar de sherry, een versterkte wijnsoort, wordt geproduceerd. U bezoekt een bedrijf waar sherry wordt gemaakt, waarbij een proeverij niet zal ontbreken!

Hierna door naar uw hotel in Rota voor diner en overnachting.

 

Dag 8, dinsdag 30 april: Bezoek Sevilla

Per touringcar van Rota naar Sevilla. In de ochtend met uw Nederlandsssprekende gids een tocht door Sevilla. Per bus bezoekt de Plaza Espana, het terrein van de Expo van 1929. Te voet gaat het de binnenstad door met bezoeken aan de indrukwekkende kathedraal, die door Unesco op de Wereldergoedlijst, de klokkentoren Giralda en oude Joodse wijk Santa Cruz. De middag is vrij voor eigen ontdekkingen. In de loop van de middag terug naar Marbella voor diner en overnachting.

 

Dag 9, woensdag 1 mei: Terug naar huis

Transfer  vanuit Rota naar de luchthaven van Sevilla en directe terugvlucht per Transavia naar Amsterdam.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inbegrepen

- Vliegreis Amsterdam - Malaga/Sevilla - Amsterdam

- Luchthavenbelasting

- Brandstoftoeslag

- Bagagevrijdom 20 kg per persoon

- Vervoer ter plaatse

- Verblijf in 4-sterren accommodatie op basis van tweepersoonskamer

  met ontbijt en diner

- Lunches (behalve dag 1 en 9)

- Excursie- en entreegelden

- Gids ter plekke

- Fooienbedrag

Niet inbegrepen

- Toeslag eenpersoonskamer 200,-.

- Reisverzekering

- Annuleringsverzekering

- Bijdrage Calamiteitenfonds

Overige informatie

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 32 personen.

 

Vluchtschema (onder voorbehoud van wijzigingen)

Het aanbod is gebaseerd op vluchten met Transavia.

Datum Van Naar Vluchtnummer Vertrek Aankomst
23 april 2019 Amsterdam Malaga HV 6123 16.05 uur 19.05 uur
01 mei 2019 Sevilla Amsterdam HV 6730 10.20 uur 13.10 uur

 

Hotelovernachtingen (onder voorbehoud van wijzigingen)

Dag 1 - 7 Marbella Marbella Playa Hotel 6 nachten
Dag 7 - 9 Rota Hotel Playabalena 2 nachten

 

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief