Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Albanië - Best bewaarde geheim van Europa

13 dagen

Groepsrondreis, Vliegreis

Albanië, gelegen aan de Middellandse Zee, ingeklemd tussen het voormalig Joegoslavië en Griekenland. Letterlijk betekent Albanië: "Het land van de witte bergen". Ongeveer 70% van het Albanese landschap is bergachtig.

 

In de museumsteden Gjirokaster en Berat wandelt u over smalle kronkelige straten, geplaveid met kinderkopjes. U ziet witgepleisterde huizen in typisch Albanese stijl met leistenen daken en houten balkons. Een ezelskar met hooi en twee kinderen erop komt u tegemoet. Op de markt ziet u de traditionele handelswaar van het platteland. U krijgt het gevoel in de Middeleeuwen te zijn beland.

 

Tijdens deze reis valt u van de ene verbazing in de andere. Het land heeft een van de langste dictaturen achter de rug waardoor het een tijd lang volledig van de buitenwereld was afgesloten. Vanaf begin jaren 90 heeft het de grenzen voor buitenlandse toeristen weer opengesteld. De vroegere leider Enver Hoxha had een streng communistisch regime en bouwde door het hele land kleine bunkers. De herinnering aan deze tijd zult u in het hele land tegen komen.

 

Antieke steden, slaperige plaatsjes in het bergachtige binnenland, de ongerepte natuur en het explosief groeiende Tirana. Albanie is een mengelmoes van communistische inefficiëntie en Mediterraanse charme. Opgravingen uit de Griekse tijd, Romeinse theaters, Ottomaanse architectuur en machtige burchten, het zijn restanten van een intrigerende en bewogen geschiedenis. Albanië heeft ook de meest schitterende stranden, een verrukkelijke lokale keuken, een fantastische ongerepte natuur en een zeer gastvrije bevolking

 

Kortom: het is nu het moment om het best bewaarde geheim van Europa te ontrafelen!

 

Programma

Dag 1, maandag: Reisdag

Vlucht met Austrian Airlines, van Amsterdam naar Tirana met overstap in Wenen. Diner en overnachting in hotel Doro City.

 

Dag 2, dinsdag: Tirana

Vandaag ziet u de belangrijkste bezienswaardigheden van Tirana waaronder vele voorbeelden van communistische architectuur, het Skanderbegplein, de oude Et’hem Bey-moskee, de klokkentoren en de origineel opgeschilderde huizenblokken uit de communistische tijd. Ook gaat u met een kabelbaan naar de Dajti berg waar u zult lunchen in een van de panoramische restaurants. Diner en overnachting in hotel Doro City.

 

Dag 3, woensdag: Dürres – Narta – Vlore

Allereerst rijdt u naar Durres aan de Adriatische kust. Hier bezoekt u het amfitheater, dat met zijn capaciteit van vijftienduizend toeschouwers het grootste van de Balkan is. Via het Byzantijnse Ardenica klooster en de zoutlagune van Narta bereikt u de stad Vlore. Diner en overnachting in hotel Pavaresia.

 

Dag 4, donderdag: Vlore – Kanina kasteel

Uitgebreid bezoek aan de mediterraan ogende havenstad Vlore, vooral bekend omdat hier in 1912 tijdens de Eerste Balkanoorlog de onafhankelijkheid van het land Albanië werd uitgeroepen. U ziet o.a. de 16e eeuwse Muradie moskee, de Turkse bazaar en het bronzen onafhankelijkheidmonument. 's Middags bezoekt u het op 380 m. boven de zeespiegel gelegen Kanina kasteel. Diner en overnachting in hotel Vlora International.

 

Dag 5, vrijdag: Llogara nationaal park – Dhermi – Vuno – Himara

Een mooie rit door het bosrijke Llogara nationaal park en over de bochtige Llogarapas voert naar de Albanese Riviera. Onderweg heeft u fraaie vergezichten over het achterland en de zee. Ook bezoekt u nog de dorpjes Dhermi en Vuno waar u kunt zien hoe in vroeger tijd stenen huizen werden gebouwd.

Overnachting in het aardige vissersplaatsje Himara met een boulevard met gezellige terrasjes en een mooi strand. Diner en overnachting in hotel Rapos.

 

Dag 6, zaterdag: Himara – Pyliouri

Vanuit Himara rijdt u met minibusjes naar het bergdorpje Pyliouri dat als een adelaarsnest tegen de berg op is gebouwd. Hier maakt u kennis met de lokale bevolking die zich nog verbonden weet met de eeuwenoude tradities. Zij nemen u mee naar een traditioneel huis en u krijgt een indruk van hun dagelijks leven. Diner en overnachting in hotel Rapos.

 

Dag 7, zondag: Zondag

Zondag. Uw reisleider houdt een samenkomst in het hotel.

 

Dag 8, maandag: Agia Saranda – Porto Palermo – Butrint – Lekuresi kasteel

Langs de Ionische kust op weg naar Agia Saranda. Allereerst naar Porto Palermo waar u het kasteel van Ali Pasha bezoekt. Onderweg ziet u de vele in de 70er jaren gebouwde betonnen bunkers die als paddenstoelen het landschap bepalen. 's Middags bezoekt u Butrint, met een overvloed aan archeologische vondsten waaronder een prachtig theater, een oude tempel met een waardevolle mozaïekvloer en Romeinse badhuizen. 's Avonds diner met traditionele muziek in het Lekuresi kasteel met fraaie uitzichten over de Ionische zee en de stad. Overnachten in hotel Hotel Il Conte di Monte Cristo.

 

Dag 9, dinsdag: Blue Eye – Gjirokaster

U gaat op weg naar Gjirokaster. Onderweg stopt u bij het Blue Eye, een natuurgebied waar een zevental bronnen ontspringt. Het is vernoemd naar de diepste bron die met licht gesteente eruitziet als een Blauw Oog. Ook brengt nog een bezoek aan de Byzantijnse Mesopotami kerk. Na aankomst in Gjirokaster volgt een korte rondwandeling. U vindt hier honderden in Ottomaanse stijl opgetrokken huizen met karakteristieke stenen daken, houten balkons en witgekalkte stenen muren. Het is tevens de geboortestad van Enver Hoxha die Albanië tot in 1985 met ijzeren vuist regeerde. Diner en overnachting in hotel Cajupi in Gjirokaster.

 

Dag 10, woensdag: Gjirokaster - Permet

De Middeleeuwen herleven tijdens een wandeling over de oude geplaveide straatjes van de bazaar en de lokale markt in Gjirokaster. Vanochtend bezoekt u ook het kasteel, het geboortehuis van de dictator Hoxha en het etnografisch museum. Vervolgens rijdt u door de groene heuvels naar het leuke plaatsje Permet dat bekend staat wegens de productie van traditionele (brande) wijnen en andere culinaire streekproducten. Diner en overnachting in hotel Ramizi in Permet.

 

Dag 11, donderdag: Fier – Apollonia Berat

U rijdt naar Berat dat vanwege de witte, tegen de rotsen opklimmende huizen ook wel “De stad van de duizend vensters" wordt genoemd. Zowel Gjirokaster als Berat zijn een zeldzaam voorbeeld van de Ottomaanse (bouw)cultuur. Beide steden staan op de Unesco werelderfgoedlijst. Vervolgens verder via Fier naar de voormalige Griekse kolonie en oude Romeinse stad Apollonia gelegen aan de beroemde Via Egnatia, de handelsroute tussen Rome en Istanbul en een van de bekendste archeologische sites van Albanië. Diner en overnachting in hotel Fieri International in Fier

 

Dag 12, vrijdag: Kruja – Tirana

U rijdt naar het middeleeuwse bergstadje Kruja. Binnen de historische stadsmuren bezoekt u het fort met museum van de Albanese held Skanderbeg. Na een wandeling over de levendige bazaar rijdt u naar de Albanese hoofdstad Tirana. Diner en overnachting in hotel Mondial in Tirana.

 

Dag 13, zaterdag: Terugreis

Terugvlucht met Lufthansa via Frankfurt naar Amsterdam.

Data & prijzen
Vertrek
Reisleider(s)
 
Status
Prijs
7-6-2021
 
Te boeken
1.684,-
Houd me op de hoogte
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam – Tirana (met overstap) incl. heffingen
 • Ruimbagage 20 kilo
 • Vervoer ter plaatse
 • 12 overnachtingen op basis van een tweepersoonskamer
 • Alle maaltijden (behalve lunch op dag 1 en 13)
 • Entrees
 • Fooien
 • Lokale Nederlands- of Engelssprekende gidsen (dag 2 t/m 6; dag 8 t/m 12)
 • DrieTour reisleider

Niet inbegrepen

 • Toeslag eenpersoonskamer 225,-
 • Lunches op aankomst- en vertrekdag
 • Drankjes
 • Facultatieve excursies
 • Persoonlijke uitgaven

Overige informatie

De minimale groepsgrootte is 20 personen.

Paspoort

Het paspoort dient bij terugkomst nog minimaal 3 maanden geldig te zijn.

 

Vaccinaties

Neem voor de laatste informatie over inentingen contact op met de huisarts of GGD.

 

Hotelinformatie (wijzigingen onder voorbehoud)

Dag 1-3 Tirana Hotel Doro City 2 nachten
Dag 3-5 Vlore Hotel Vlore International 2 nachten
Dag 5-8 Himara Hotel Rapos 2 nachten
Dag 8-9 Butrint Hotel II Conte di Monte Cristo 1 nacht
Dag 9-10 Gjirokaster Hotel Cajupi 1 nacht
Dag 10-11 Permet Hotel Ramizi 1 nacht
Dag 11-12 Berat Hotel Fier International 1 nacht
Dag 12-13 Tirana Hotel Doro City 1 nacht
    Totaal 12 nachten

 

Vluchtinformatie (wijzigingen onder voorbehoud)

Datum Van Naar Vluchtnummer Vertrek Aankomst
7 juni 2021 Amsterdam Wenen OS 372 10.00 uur 11.55 uur
7 juni 2021 Wenen Tirana OS 847 12.50 uur 14.20 uur
           
19 juni 2021 Tirana Wenen OS 846 17.30 uur 19.05 uur
19 juni 2021 Wenen Amsterdam OS 377 20.20 uur 22.15 uur

 

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief