Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Armenië met Greijdanus College

Groepsrondreis, Vliegreis

SMAKELIJKE VERWONDERING

Tot op de dag van vandaag is zichtbaar en tastbaar dat Armenië de oudste christelijke natie ter wereld is. Dit fascinerende land is bezaaid met oude kerken en kloosters wankelend op ruige bergtoppen en met spirituele plaatsen waar de geur van wierook alle zintuigen prikkelt. In weelderige valleien groeien de heerlijkste abrikozen, aubergines, sappige tomaten en geurige kruiden; de basis van de ambachtelijke Armeense keuken die u doet watertanden. Beleef Armenië en laat je smakelijk verwonderen!

Van dag tot dag

Dag 1, vr 19/10: Heenreis

Je vliegt van Amsterdam, met een overstap in Kiev, naar Yerevan. Transfer naar het hotel in het centrum van hoofdstad Yerevan.

 

Dag 2, za 20/10: Yerevan

Nadat je op je gemak hebt genoten van het ontbijt, start rond 11 uur de verkenning van Yerevan, de interessante Armeense hoofdstad wiens geschiedenis al terugvoert tot de 8e eeuw voor Christus. Je maakt een rondrit en ziet o.a. het fraaie Plein van de Republiek, het Cascade complex, de vele stadsparken en fonteinen. Na de lunch bezoek je het indrukwekkende Genocidemuseum en het bijbehorende herdenkingsmonument. Ook het manuscriptenmuseum Matenadaran met de grootste en meest unieke verzameling Armeense manuscripten en bijzondere miniaturen wordt vandaag bezocht. Diner in een lokaal restaurant

 

Dag 3, zo 21/10: Zvartnots – Echmiadzin – St Hripsime – vrije tijd

Na het ontbijt bezichtig je de ruïnes van de 7e eeuwse paleiskerk van Zvartnots, tevens Unesco erfgoed. Vervolgens ga je Echmiadzin, de residentie van de patriarch van de Armeens-apostolische kerk. Je bezoekt de kathedraal, een van de oudste kerkgebouwen ter wereld gebouwd door Gregorius de Verlichter. Hier kun je de viering bijwonen en heb je ontmoeting met een priester.

De lunch bestaat uit huisgemaakte gerechtjes bij een lokale gemeenschap. ‘s Middags bezoek je de prachtig bewaarde 7e-eeuwse kerk van Sint Hripsime en is er vrije tijd om Yerevan zelf te verkennen.

 

Dag 4, ma 22/10: Yerevan – Khor Virap - Noravank - Goris

Door de Araratvallei waar ’s zomers volop abrikozen, druiven, meloenen en tomaten groeien, rijd je naar het klooster van Khor Virap, gelegen aan de voet van de berg Ararat (5.165 meter). Hier is Gregorius de Verlichter, in 301 de brenger van het christendom in Armenië, 13 jaar gevangen gehouden. Je kunt de ondergrondse kerker bekijken waar hij verbleef. Geniet van het uitzicht op de imponerende berg Ararat. Door een ruig en bergachtig gebied vervolg je je weg naar Goris. Onderweg bezoek je het Noravank klooster met haar unieke ligging in de bergen. Aan het einde van de dag kom je aan in Goris.

 

Dag 5, di 23/10: Khndzoresk - Tatev klooster

In het ruige zuidoosten van Armenië bezoek je het eeuwenoude dorp Khndzoresk dat is uitgehakt in de rotswand van tufsteen. Sprookjesachtig mooi ligt dit grottendorpje in een groene kloof verbonden door een 160 m lange hangbrug. Een slingerende weg volgt de Vorotanrivier naar Tatev. Met de langste kabelbaan ter wereld (5,7 km) ga je naar het Tatevklooster, tevens een Unesco erfgoed. In de vroege middeleeuwen was het een belangrijk spriritueel centrum en universiteit, waar onder an­dere de heilige geleerde en miniatuurschilder Grigor Tathevats’i doceerde. Het uitzicht op de kloof, het klooster en omgeving is spectaculair!

 

Dag 6, wo 24/10: Goris – Karahunge – Selim – Noratus – Sevan

Van Goris voert de reis naar de Selim-pas. Onderweg maak je een stop bij Karahunge (of Zorats Karer), een verzameling van meer dan 200 basaltstenen ook wel de Armeense Stonehenge genoemd. Je bezoekt de goed bewaarde Selim karavanserai, in de 14e eeuw handelspost en pleisterplaats voor reizigers op de Zijderoute. Geniet van het vergezicht op de omliggende bergen. Dan gaat het naar Noratus waar je op een begraafplaats een enorme collectie gebeeldhouwde kruisstenen vindt. Later op de dag rijd je naar het op circa 1900 meter hoogte gelegen Sevanmeer, de parel van Armenië. Afhankelijk van de stand van de zon kleurt het meer van diepblauw naar smaragdgroen. Overnachting in Sevan

 

Dag 7, do 25/10: Sevan – Dilijan – Haghartsin – Fioletovo – Yerevan

Vanmorgen wandel je omhoog om een bezoek te brengen aan het hooggelegen Sevanavank klooster en van het uitzicht op het meer te genieten. Verderop ligt Dilijan, in een bosrijke omgeving. Het is al jaren een populair vakantieoord vanwege de frisse berglucht en de mooie landschappen. Dit groene deel van de Kaukasus-gebergte wordt ook wel klein Zwitserland genoemd vanwege het landschap en de gezonde berglucht. Het gelijknamige en gezellige stadje Dilijan was vroeger een kuuroord. Nu is het een geliefde stad voor kunstenaars, schrijvers, filmers en musici. We maken een korte stadstour in het oude gedeelte van de stad. In de bossen staat het 13-eeuwe klooster Haghartsin.

We gaan ook naar het kleine dorp Fioletovo, waar je je in de 19e eeuw waant. Het is een dorp met onverharde wegen en huizen met houten balkons. De bevolking bestaat grotendeels uit van oorsprong Russische christenen, die altijd geïsoleerd hebben geleefd. Na de wandeling bent u uitgenodigd bij mensen thuis voor thee en huisgemaakte gerechtjes. We keren terug naar het hotel in Jerevan voor het diner en de overnachting.

 

Dag 8, vr 26/10: Garni – Symphony of Stones – Geghard

Je bezichtigt de Romeinse tempel Garni. Vroeger werd beweerd dat het hier een tempel betreft uit de 1e eeuw die aan de zonnegod Mithras was gewijd. Maar na onlangs verrichtte opgravingen wordt vermoed dat het gaat om een in 175 opgericht mausoleum voor de Armeens-Romeinse koning Sohaemus.

 

Je maakt een wandeling van ongeveer een tot anderhalf uur in de kloof bij Garni naar de Symphony of Stones, rotswanden met goed bewaard gebleven basaltkolommen, uitgesneden door de rivier de Goght. In Garni lunch je in een lommerrijke tuin en kun je zien hoe het Armeense brood 'lavash' wordt gebakken.

’s Middags bezoek je het Geghardklooster dat half in de rotsen ligt. Begonnen in de 8e eeuw werd de hoofdkerk in de 13e eeuw gebouwd. Hier zou de door de apostel Thaddeüs meegenomen relikwie van de spits van de lans welke Jezus doorboorde, enkele eeuwen bewaard zijn. Nu be­vindt de relikwie zich in de kathedraal van Echmiadzin. In de bovengrot met een geweldige akoestiek kun je genieten van het Garni kwintet dat Armeense liturgische en folkloristische liederen ten gehore brengt.

 

Dag 9, za 27/10: Terugreis

In alle vroegte volgt de transfer naar de luchthaven van Yerevan en de terugvlucht naar Amsterdam, met onderweg een overstap.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie Armenië - 9 dagen

Inbegrepen

 • Vliegreis Ukraine Int. Airlines met overstap in Kiev
 • Luchthavenbelasting
 • Brandstoftoeslag
 • Vervoer ter plaatse
 • Verblijf in 3 en 4 sterren accommodaties op basis van tweepersoonskamer
 • Verblijf op basis van halfpension beginnend met ontbijt op dag 2 en eindigend met ontbijt (ontbijtbox) op dag 9
 • Lichte lunches
 • Excursie- en entreegelden
 • Engelssprekende gids
 • Fooienbedrag 26,-

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 170,-
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering (inclusief 21% assurantiebelasting) 6,65% van de reissom
 • Bijdrage Calamiteitenfonds 2,50 per factuur (maximaal 9 personen)

Overige informatie

Vluchtschema (onder voorbehoud van wijzigingen

Datum

Van

Naar

Vluchtnummer

Vertrek

Aankomst

19 okt 2018

Amsterdam

Kiev

PS 102

13.15 uur

17.05 uur

19 okt 2018

Kiev

Yerevan

PS 611

20.10 uur

23.50 uur

 

 

 

 

 

 

27 okt 2018

Yerevan

Kiev

PS 612

05.50 uur

07.50 uur

27 okt 2018

Kiev

Amsterdam

PS 101

09.50 uur

11.55 uur

 

Hotelinformatie (onder voorbehoud van wijzigingen) 

Yerevan  3 nachten   19 – 22 okt   Royal Plaza hotel**** http://royalplaza.am/

Goris      2 nachten   22 – 24 okt   Mirav Hotel Goris*** http://www.armhotels.am/EN/Hotels/Details/mirhav_hotel_50

Sevan    1 nachten   24 – 25 okt   Best Western Bohemian Resort***+ http://bohemianresort.am/

Yerevan 2 nachten   25 – 27 okt   Royal Plaza hotel**** http://royalplaza.am/

 

Let op:

 • Het paspoort dient bij terugkomst nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.
 • Neem voor de laatste informatie over inentingen contact op met huisarts of GG&GD.Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief