Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Authentiek Andalusië

Groepsrondreis, Vliegreis

Iedere bestemming heeft zijn verhaal. Zo ook Andalusië waar u het verhaal hoort van een Gouden Eeuw die al in de 8e eeuw begint. De Moren kwamen via het zuiden Spanje binnen en stichtten het koninkrijk “Al Andaloes”. Het Moorse Spanje was een plek waar de drie wereldreligies:  Jodendom, Islam en Christendom in harmonie met elkaar woonden en werkten. Sporen uit deze tijd zijn nog steeds zichtbaar en voelbaar. Zeker in de magnifieke steden uit de bloeitijd van het Moorse Spanje als Granada, Cordoba en Sevilla; de zogenaamde “Gouden Driehoek”. Granada met het imposante Alhambra, Cordoba met de unieke Mezquita kathedraal en Sevilla, met zijn pracht en praal aan de Guadalquivir.

 

Maar Andalusië biedt nog meer. U ontdekt schilderachtige witte dorpjes, die helder oplichtend in het landschap liggen en proeft de smaken van de regio, zoals sherry, gedroogde ham en sinaasappels. En natuurlijk de prachtige zandstranden aan de Costa del Sol en de Costa de la Luz. Tijdens deze 12-daagse reis verblijft u aan beide kusten. Vanuit Marbella en Rota gaat het op stap langs de kust en het achterland in.

 

Voldoende redenen om in één reis met twee kusten, drie steden en al dat andere moois kennis te maken!

Programma

Dag 1, maandag: vliegreis Amsterdam - Malaga

Rechtstreekse vlucht naar Malaga en transfer naar het hotel in Marbella.

 

Dag 2, dinsdag: Malaga

Vaak wordt een bezoek aan Málaga, stad van Picasso, overgeslagen; ten onrechte. Want Málaga is een fantastische stad om te vertoeven. De typische Andalusische relaxte sfeer is overal voelbaar. Málaga biedt een boeiende geschiedenis, een bijzondere cultuur en vriendelijke inwoners. Samen met een lokale gids maakt u een uitgebreide wandeling door het historische centrum en bezoekt onder meer de Gibralafo, voor een spectaculair uitzicht over de haven, het geboortehuis van Picasso en de imposante kathedraal. ’s Middags kunt u op eigen gelegenheid de stad verder verkennen en genieten van het Andalusische leven op een van de vele terrasjes.

 

Dag 3, woensdag: Granada en Alhambra

Naar Granada, naar men zegt de mooiste stad van Andalusië. Vanzelfsprekend bezoekt u het Moorse sprookjespaleis, Alhambra inclusief het Generalife. Het is een stad in een stad met paleizen, geurende tuinen, forten en baden, geheel omgeven door dikke muren. ’s Middags neemt u met uw reisleider een kijkje in het Albaycín, de oude Arabische wijk. Het is een netwerk van kronkelstraatjes, die u uiteindelijk naar een plek leiden, die vrij zicht biedt op het Alhambra. Van een afstand is goed te zien hoe imposant dit monument is!

 

Dag 4, donderdag: Ronda

Vandaag bezoekt u Ronda, het prototype van een ‘Pueblo Blanco’. De stad is indrukwekkend gelegen op de rand van een groot plateau, waarin het water een diepe kloof heeft uitgesneden. U ziet de blikvangers: de kathedraal Santa Maria la Mayor, de imposante 18e eeuwse boogbrug en de Arena. ’s Middags is er voldoende gelegenheid om zelf op ontdekking te gaan.

 

Dag 5, vrijdag: Cordoba, stad van de verdraagzaamheid

De tweede stad van de “Gouden Driehoek” staat op het programma: Cordoba. Tot ver in de Middeleeuwen was hier het centrum van Moorse en Joodse cultuur in Europa. De stad vormde een oase van religieuze verdraagzaamheid. Christenen, moslims en joden stonden op goede voet met elkaar. U bezoekt 'La Mezquita', de moskee die herinnert aan de bloeiperiode van Cordoba. Midden in de moskee werd een kathedraal gebouwd. Deze bijzondere combinatie geeft het geheel een licht surrealistisch karakter. Geniet van een tapas lunch en het oude centrum met zijn kronkelende straatjes opgefleurd door bloemrijke patio’s.

 

Dag 6, zaterdag: Vrije morgen, paella en Mijas

Vrije morgen. 's Middags een paella lunch op een citrusplantage, waar ook een rondleiding op het programma staat. Dan volgt een kennismaking met Mijas, een van de mooiste en bekendste “pueblo blanco’s” (witte dorpjes). Het dorp is tegen een heuvel gebouwd, zodat er uitzicht is op de Middellandse Zee en de omringende bossen. Dwaal door de smalle straatjes met bloeiende geraniums, gezellige terrassen en geniet van de bijzondere sfeer in dit plaatsje.

 

Dag 7, zondag: Vrije dag

Zondag. U kunt eventueel een lokale kerkdienst bezoeken. De rest van de dag is ter vrije besteding. Wandel eens door het centrum van Marbella of neem een kijkje in de luxueuze haven Puerto Banus.

 

Dag 8, maandag: Doorreis naar Rota via Gibraltar

Vandaag reist u door naar Rota aan de Atlantische Oceaan (Costa de la Luz). U gaat naar het laatste stukje Groot- Brittannië op het Europese vasteland: Gibraltar. Dankzij de strategische ligging is deze Engelse kolonie al jaren een twistpunt tussen de Spanjaarden en de Britten. U maakt een rondrit per minibus, waarbij u de beroemde rots ziet en de apen, die onlosmakelijk bij deze stad horen. Er is tijd voor eigen ontdekkingen. Verwen u zelf bijvoorbeeld met de typisch Engelse “fish and chips”.

 

Dag 9, dinsdag: Sfeervol Sevilla

De hele dag wordt besteed in de grootste stad van Andalusië: Sevilla. Uw Nederlandse gids leidt u rond in de parel aan de Guadalquivir, de rivier die door de stad stroomt. Sevilla is de stad van flamenco, sinaasappelbomen en tapas. Hoogtepunt is een bezoek aan de indrukwekkende kathedraal met de klokkentoren Giralda, die door Unesco op de werelderfgoedlijst is geplaatst. Ook wandelt u door de sfeervolle straatjes van de binnenstad, bezoekt de joodse wijk en neemt een kijkje op de Plaza Espana, aangelegd voor de Wereldtentoonstelling van 1929. Kortom, een gevarieerde dag in deze boeiende stad.

 

Dag 10, woensdag: Vrije ochtend en Cádiz

Na een vrije ochtend bezoekt u Cádiz. Deze fascinerende havenstad is de oudste bewoonde stad van West-Europa, gesticht in 1100 v.Chr. door de Feniciërs. De hoogtijdagen vierde Cádiz in de 18e eeuw. Het was toen het centrum van de Spaanse handel met de Nieuwe Wereld en groeide uit tot de rijkste en meest kosmopolitische stad van Spanje. Vandaag de dag is deze bloeiperiode nog goed zichtbaar in de oude binnenstad, die bijna volledig omgeven is door water.

Ook de grote overdekte markt is een bezoek waard. Elke dag is er volop aanvoer van verse vis, groenten, fruit en nog veel meer.

 

Dag 11, donderdag: Jerez, stad van sherry en stoeterijen

De laatste excursiedag voert naar Jerez, bekend als de sherrystad ("Vino fino" of "Vino de Jerez"). Al wandelend door de straten dringt de geur van sherry door de witgekalkte muren van de bodega's heen. Op de muren staan de namen van de grote landeigenaren. Een bezoek aan een bodega met daarbij een proeverij ontbreekt uiteraard niet. Jerez is ook het belangrijkste hippische centrum van Spanje dankzij de aanwezigheid van de wereldberoemde "Koninklijke Andalusische School van de Hippische Kunst". Er worden paarden en ruiters getraind en dagelijks vinden shows plaats. ‘s Middags bezoekt u zo'n show en kunt u de fraaie, barokke paarden bewonderen!

 

Dag 12, vrijdag: Vliegreis Sevilla - Amsterdam

Rechtstreekse terugvlucht van Sevilla naar Amsterdam.

Accommodaties

Marbella Playa Hotel

In Marbella verblijft u in het 4-sterren Playa Hotel, dat als een klein dorp is gebouwd op circa 4...

Marbella Playa Hotel

In Marbella verblijft u in het 4-sterren Playa Hotel, dat als een klein dorp is gebouwd op circa 4 kilometer van het centrum van Marbella. Het hotel beschikt over een privé strand en heeft vele faciliteiten: meerdere zwembaden, mooi aangelegde tuinen, receptie, lobby, lounge, restaurants en bars. Uw kamer is van alle gemakken voorzien en heeft een balkon of terras. De goed verzorgde maaltijden zijn in buffetvorm.  

terug

Hotel Playaballena

In Rota verblijft u in het 4-sterren hotel Playaballena. Het strand ligt voor de deur en bij de...

Hotel Playaballena

In Rota verblijft u in het 4-sterren hotel Playaballena. Het strand ligt voor de deur en bij de accommodatie vindt u een mooi aangelegde tuin met zwembad. Zonneterras, ligbedden en parasols inclusief. Lobby met receptie, internethoek (tegen betaling),Wifi bij de lobby (30 minuten per dag inclusief), lounge en bars. Uw kamer is van alle comfort voorzien en heeft een balkon of terras. Ontbijt, lunch en diner zijn uitgebreide buffetten.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam - Malaga / Sevilla – Amsterdam incl. heffingen
 • Ruimbagage 20 kilo
 • Vervoer ter plaatse
 • 11 overnachtingen op basis van een tweepersoonskamer
 • Ontbijt en diner
 • Paella-lunch op dag 6
 • Lunch op zondag
 • Entrees
 • Fooien
 • Nederlands- of Engelssprekende gids (reisleider verzorgt de vertaling)
 • DrieTour reisleiding
 • Kennismakingsbijeenkomst
 • 100% CO2-compensatie van uw vliegreis via GreenSeat

Niet ingebrepen

 • Toeslag eenpersoonskamer 240,-
 • Overige lunches 
 • Optionele excursies
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Calamiteitenfonds

Overige informatie

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 17 personen.

 

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart.

 

Vluchtschema (wijzigingen onder voorbehoud)

Datum Van Naar Vluchtnummer Vertrek Aankomst
11 mei Amsterdam Malaga HV 6223 16.40 uur 19.40 uur
22 mei Sevilla Amsterdam HV 6730 20.50 uur 23.40 uur

 

Kennismakingsbijeenkomst

De kennismakingsbijeenkomst  staat gepland voor zaterdag .

De kennismakingsbijeenkomst voor de reis met vertrek op 11 meistond gepland op zaterdag 25 april maar is tot nader order geannuleerd.

De kennismakingsbijeenkomst voor de reis met vertrek op 25 mei stond gepland voor zaterdag 9 mei maar is tot nader order geannuleerd.

De kennismakingsbijeenkomst voor de reis met vertrek op 14 september staat gepland voor zaterdag 29 augustus.

De kennismakingsbijeenkomst voor de reis met vertrek op 28 september staat gepland voor zaterdag 12 september.

 

De bijeenkomsten vinden plaats in Nieuw Salem, De Lei 86 te Driebergen.

(datum en tijd onder voorbehoud van eventuele wijzigingen)

Een uitnodiging met de definitieve datum en tijd ontvangt u ongeveer 2/3 weken van te voren.

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief