Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Japan

Groepsrondreis, Vliegreis

Land van de Rijzende zon

Japan, land van contrasten, balancerend tussen ultra moderne en eeuwen oude tradities. Niet zomaar een bestemming, maar een bestemming die je gezien moet hebben! Japan is een land waarbij je van de ene verbazing in de andere valt door de enorme tegenstellingen. Nergens ter wereld gaan mystiek, cultuur en tradities zo harmonieus samen met technische innovatie en futurisme als in Japan.

 

Tijdens deze rondreis neemt DrieTour je mee langs de belangrijkste bezienswaardigheden. Van Osaka reis je via Hiroshima naar de oude keizerlijke hoofdstad Kyoto, stad der duizend tempels en het historische Nara. Beiden zijn door Unesco tot Cultureel Werelderfgoed uitgeroepen.

Vervolgens dwars door de Japanse Alpen waar je in het authentieke Takayama en het schilderachtige Kanazawa kennis maakt met de mooie natuur van het platteland.

Via de hoogste berg en trots van Japan, Mount Fuji, eindigt deze reis in de hectiek van de miljoenenstad Tokio waar je verbaasd zult staan over de moderne architectuur, de high tech en de torenhoge billboards.

Een overnachting in een Boeddhistische tempel en enkele reizen met de supersnelle kogeltrein maken deze unieke reis compleet!

Elke avond dineer je in een lokaal restaurant zodat je kennis kunt maken met de Japanse keuken. Tijdens sommige dagen wordt er gebruik gemaakt van openbaar vervoer

Programma

Dag 1

Reisdag

Vlucht van Amsterdam naar Osaka waar je de volgende ochtend aankomt.

 

DAG 2

Aankomst Osaka en stadstour

 

Osaka

Na aankomst in Osaka volgt een stadstour. Je bezoekt het Umeda Sky Building, één van de hoogste gebouwen in de stad dat een prominent onderdeel is van het stadsaanzicht. Het gebouw bestaat uit twee torens die aan de top worden verbonden met bruggen en een roltrap. Vanaf de bovenste verdieping heb je een geweldig uitzicht. Er zijn veel mooie parken in Osaka. Je maakt dan ook een wandeling in het Osaka Castle Park. Vervolgens naar het hotel waar je even kunt uitrusten na de lange vlucht. Diner in een lokaal restaurant

 

DAG 3

Nara en Mount Koya

 

Nara

Je rijdt naar Nara, de eerste echte keizerlijke hoofdstad van Japan met een groot aantal boeddhistische tempels. De tempels liggen grotendeels in een bosrijk park waar vele tamme herten lopen. Je bezoekt de beroemde Todaij-tempel met een enorm bronzen Boeddhabeeld van maar liefst 15 m. hoog. Het grootste Boeddhabeeld van het land! Ook zie je het feeërieke Kasuga Heiligdom dat beroemd is om zijn duizenden lantaarns van brons en steen.

 

Mount Koya

Vanuit Nara ga je naar het op 1000 m. hoogte gelegen kloosterdorp Mount Koya met de Kongobuji tempel, centrum van het Shingon Zen Boeddhisme. Het dorp wordt liefkozend Koya-san door de Japanners genoemd. Een van de hoogtepunten is het Okunoin mausoleum, waarvan de toegangsweg leidt over een indrukwekkende begraafplaats. Tegenwoordig wonen hier zo’n 7000 monniken en telt de stad 120 tempels. Je overnacht in een eenvoudige tempelaccomodatie waar je een traditionele vegetarische maaltijd krijgt en meer leert over de oude rituelen en ceremonies van het Boeddhisme, een unieke ervaring!

 

DAG 4

Naar Kobe

Vroeg opstaan om de boeddhistische dienst met zijn strenge liturgie bij te wonen. Na een bezoek aan de Kongobuji tempel, hoofdzetel van het Shingon Zen Boeddhisme reis je verder naar de havenstad Kobe.

 

Kobe

De stad is bekend geworden door de aardbeving in 1995. Deze aardbeving richtte enorme schade aan. Meer dan 6400 mensen kwamen om het leven. Gebouwen stortten in, pijlers van verhoogde wegen begaven het en op meerdere plaatsen brak brand uit. De aardbeving is een van de ergste natuurrampen die Japan ooit trof. De stad is inmiddels mooi gerestaureerd en een museum herinnert aan de aardbeving. Na aankomst bezoek je het museum, en je maakt een wandeling in het Meriken Park dat dankzij de groene gazons en hofjes een van de fijnste plekken in Kobe is om langs het water te wandelen.

 

DAG 5

Per Shinkansen naar Hiroshima

Na het ontbijt stap je om 09.30 uur aan boord van de supersnelle kogeltrein die je in slechts 1½ uur naar Hiroshima brengt. Vervolgens per trein en ferry verder naar het eiland Miyajiama met het Itsukushima heiligdom.

 

Miyajiama

Het eiland wordt door de Japanners gezien als een van de drie mooiste plekjes in Japa en is vooral bekend vanwege het Itsukushima Heiligdom. Voor het heiligdom staat de beroemde rode Torii (tempelpoort) die als het vloed is lijkt te drijven op het water. Dit is waarschijnlijk het meest gefotografeerde monument van Japan. Bij vloed staat de poort in het water en bij eb is de poort te voet bereikbaar. Sinds 1996 staat het Heiligom met de Torii op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Andere bezienswaardigheid op het eiland is de boeddhistische Daisho tempel

 

Hiroshima

Vervolgens terug naar Hiroshima, Hiroshima was de eerste stad in de geschiedenis van de mensheid die met een atoombom werd aangevallen. Je ziet in het Vredespark diverse monumenten die herinneren aan de verschrikkingen van een atoomoorlog. Zo zie je het Vredesmonument met de opvallende koepel, een van de weinige gebouwen die de atoombom overleefde en nog steeds overeind staat. Hier vind je ook het herdenkingsmuseum waar je een beeld krijgt van de stad voor en na de explosie. Tegenwoordig staat Hiroshima bekend als de stad van de vrede.De stad is in de loop der jaren weer geheel volgens westers model opgebouwd en vormt tegenwoordig een welvarende moderne stad. 

 

DAG 6

Via Kurashiki en Okayama naar Kyoto

 

Kurashiki

Met je eigen bus rijd je naar het schilderachtige Kurashiki. Langs kanalen met groen begroeide oevers en stenen bruggetjes staan 18e eeuwse rijstpakhuizen. De Japanners voerden vroeger rijst in. over de kanalen van Kurashiki De rijst werd tijdelijk opgeslagen in deze pakhuizen.Veel van de pakhuizen zijn nu ingericht als museum of winkel. Je bezoekt het historische centrum.

 

Okayama

Vervolgens verder naar Okayama. Een stad met een rijk cultureel erfgoed

Hier maak je een wandeling door een van de bekendste tuinen van Japan, de Koraku-en tuin. De tuin is in 1687 aangelegd met veel waterpartijen en tal van bijzondere planten.Vanaf de Koraku-en tuin heb je een mooi uitzicht op het 16e-eeuwse Okayama Kasteel dat wordt omringd door kersen en abrikozen bosjes. In de tuin zijn verschillende theehuizen gebouwd.

 

Om 16.49 uur vertrek je met de hoge snelheids trein naar Kyoto waar je een uur later aankomt.

Vanaf het station ga je met de ondergrondse naar je hotel.’s Avonds diner in een lokaal restaurant

 

DAG 7

Zondag in Kyoto

Vrije zondag in Kyoto. Huur bijvoorveeld een fiets om een deel van de stad op eigen gelegenheid te verkennen. Of ga met het openbaar vervoer naar de wijk Gion, één van de laatste en echte Geisha wijken van Japan. Deze oude wijk bestaat vooral uit houten gebouwen en met wat geluk kom je hier nog enkele Geisha’s tegen in traditionele kimono’s.

 

DAG 8

Kyoto

Uitgebreid bezoek aan het historische Kyoto dat ruim 1000 jaar de keizerlijke hoofdstad van Japan is geweest. Kyoto is tevens de culturele hoofdstad van Japan. De stad telt ongeveer 1.5 miljoen inwoners. De Japanners noemen Kyoto vaak “de stad van de duizend altaren”. De stad herbergt nog steeds ruim 2000 tempels, historische gebouwen en heiligdommen waarvan Unesco er maar liefst 17 als Werelderfgoed heeft erkend.

Een bezoek aan Kyoto is een feest voor alles en iedereen die cultuur zoekt. Kyoto is, meer nog dan Tokio, een stad die je minimaal één keer in je leven gezien moet hebben!

 

Vandaag verken je de stad met een eigen bus. Hoogtepunten van je bezoek vandaag::

 

De Zilveren Tempel

Temidden van aangeharkte grindpaden, vijvers vol vissen en kronkelende paadjes die langs zorgvuldig aangelegde perkjes leiden ligt de zilveren tempel. Deze tempel was vroeger een buitenhuis van een machtige krijgsheer, maar werd na zijn dood al snel een tempel gewijd aan het Zen Boeddhisme. Deze tempel stamt uit het jaar 1480 en ligt in een bijzonder mooi park.

 

Filosofenpad

Dit wandelpad is een van de mooiste plekjes van Kyoto. Het pad volgt een smal kanaal dat wordt geflankeerd door honderden kersenbomen. Deze plek dankt zijn naam aan de filosoof Nishida Kitaro, die hier regelmatig langs het water dwaalde. Tijdens een wandeling over het pad kun je genieten van de idyllische omgeving.

 

De Kiyomizu-dera Tempel

Een Boeddhistische tempel gesticht in 798. De huidige bouw stamt uit 1633. De tempel bestaat geheel uit hout. Er is bij de bouw geen enkele spijker of schroef gebruikt. De houten palen en planken zijn op ingenieuze wijze met elkaar verbonden.

 

DAG 9

Kyoto

Nog een dag in Kyoto, er is zoveel te zien dat je aan 1 dag niet genoeg hebt.

 

Nijjo-jo kasteel

Het kasteel is zowel historisch als artistiek absoluut de moeite waard.. De bewakers van dit kasteel konden vroeger horen of er indringers binnen kwamen sluipen, omdat de vloeren een krakend geluid maakten. Er wordt dan ook gesproken over de piepende nachtegaalvloeren. Binnen vind je weelderig beschilderde wanden met verfijnde dieren-, bloem-, en landschapsmotieven.

 

De Gouden Tempel

Dit is één van de mooiste bezienswaardigheden van het land. Het dak, de muren en de pilaren van de paviljoens zijn bedekt met bladgoud. Het gebouw dat er tegenwoordig staat is niet het oorspronkelijke gebouw uit de 12 eeuw. In 1950 werd het paviljoen namelijk afgebrand door een monnik. De weerspiegeling in de harmonieus aangelegde vijver-tuin draagt bij tot de verfijnde uitstraling van dit complex. De tempel lijkt daarnaast ook op het water te drijven.

 

De Ryoan-ji (Tempel van de Vreedzame Draak)

Deze tempel is vooral bekend om haar beroemde tuin. In de spirituele zentuin, aangelegd met wit grind, lggen vijftien grote stenen. Merkwaardig is dat er altijd één steen niet te zien is, waar je ook staat. De kiezels worden dagelijks zorgvldig aangeharkt.

Het is een van de mooiste rotstuinen van Japan.

 

Theeceremonie

Uiteraard word je ook ingewijd in de geheimen van de traditionele bereiding van thee. Het drinken van thee is in Japan tot een kunst verheven. Alles draait tijdens de thee ceremonie om de bereiding,de presentatie en het drinken van gepoederde groene thee. Kenmerkend is de concentratie op het zorgvuldig volbrengen van iedere handeling. Een bijzondere belevenis.

 

DAG 10

Kyoto-Kanazawa

De expresstrein brengt je in ca. 2 uur naar Kanazawa aan de westkust.  Na aankomst staat er een bus klaar voor een rondrit door de oude stad.

 

Nagamachi

In de wijk Nagamachi ervaar je hoe de rijke Samurai vroeger leefden. Tegenwoordig wonen er in deze wijk veel handwerkslieden.

 

Kenroku-en tuin

Ook maak je een wandeling door een van de drie beroemdste tuinen van het land, de tuin van Kenroku-en. De naam 'Kenrokuen' betekent letterlijk ‘Tuin van de zes hoogheden’, refererend aan de zes essentiële kenmerken van een perfecte tuin.

 

Higashi-Chaya

In het Higashi Geisha District zijn zogenaamde Chaya woningen terug te vinden. Deze woningen worden gekenmerkt door een mooi rooster welke zich aan de buitenzijde van de eerste verdieping bevindt. De historische stijl van dit district behoort tot het cultureel erfgoed van Japan. 

 

DAG 11

Kanazawa-Shirakawago-Takayama

 

Shirakawago

Een rit van 1 ½ uur brengt je in Shirakawago . Hier zijn veel oude Japanse boerderijen bewaard gebleven. Ze zijn bekend om hun typische dikke rietgedekte daken, de zgn. “Gassho-zukuri” (in gebed gevouwen handen) daken. De huizen worden door verschillende generaties van één familie bewoond. De daken van de huizen zijn steil zodat ze in de winter gemakkelijk de vallende sneeuw kunnen weerstaan.

 

Takayama

Via een fraaie route door de Japanse Alpen rjjd je verder naar Takayama, een geïsoleerd bergstadje, waar het lijkt of de tijd heeft stilgestaan. Je kunt heerlijk slenteren door de typisch Japanse straatjes met traditionele houten koopmanshuizen, winkeltjes, sakebrouwerijen en eethuisjes. Ook bezoek je de Yatai Kaikan hal waar de kleurrijke praalwagens die voor diverse festivals worden gebruikt staan te pronken.

 

DAG 12

Takayama-Matsumoto-Hakone

 

Matsumoto

Door de Japanse Alpen rijd je naar Matsumoto. Het zwart-witte Matsumoto kasteel is het hoogtepunt van dit stadje. Door de unieke combinatie van zwart en wit staat het kasteel van Matsumoto bekend als het kraaienkasteel. Het kasteel steekt met zijn zwart en witte kleuren prachtig af tegen het achterliggende gebergte en de blauwe lucht. In het kasteel is een museum gevestigd.

 

Hakone

Vervolgens verder naar Hakone, een prachtig natuurgebied van meren, bergen, bossen en Japanse heetwaterbronnen. Op de achtergrond is bij helder weer de 3776 m. hoge Mount Fuji te zien, de hoogste en ook heiligste berg van Japan en hét symbool van het land.

 

Je maakt een boottocht over het Ashi Meer dat is gevormd tijdens een vulkaanuitbarsting ongeveer 3000 jaar geleden. Geniet van het spectaculaire landschap. Het meer wordt omringd door Mount Komagatake, Mount Fuji en andere bergen. 

Vervolgens neem je de kabelbaan naar de Owakudani vallei. Deze vallei bestaat uit een rotslandschap van scherpe stenen, kraters, borrelende modderbronnen en zwavelbronnen.

 

DAG 13

Hakone-Tokio

Vanochtend bezoek je het Openluchtmuseum van Hakone waar in verscheidene paviljoens 19e eeuwse en moderne Japanse en westerse beeldhouwkunst zijn samengebracht..

 

Eerste kennismaking met Tokio

Vervolgens rijd je naar de metropool Tokio, een van de modernste steden ter wereld. Ongeveer 25% van alle Japanners wonen in of rondom Tokio. In tegenstelling tot andere wereldsteden heerst er geen chaos. Integendeel; straten en parken zijn kraakschoon, Tokio verrast en verbaast!.

 

De komende dagen verken je deze miljoenenstad.

Elke wijk van Tokio heeft weer zijn eigen karakter. Het ene moment verbaas je je over de grootste concentratie van winkels met elektronica ter wereld, mega warenhuizen en moderne wolkenkrabbers en het andere moment sta je in een prachtig park met de Meij Schriijn, Tokio’s grootste heiligdom en een oase van rust midden in de drukke stad.

 

Vanuit het observatorium van het imposante stadhuis heb je een fantastisch uitzicht over de stad.

 

DAG 14

Tokio-Sky Tree en het Edo-Tokio museum

Dankzij het uitgebreide metronetwerk is de stad prima met het openbaar vervoer te verkennen. een deskundige gids zorgt er voor dat je in de juiste metro stapt.

 

Sky Tree

Je begint de dag met een bezoek aan een vande hoogste gebouwen ter wereld:de zendmast Tokyo Skytree. Er zijn speciale 360 graden panorama observatie platforms die een schitterend uitzicht over de stad bieden..

 

Edo Tokyo museum

In dezelfde wijk als de Sky Tree staat het Edo-Tokyo museum. Hier kom je meer te weten over de geschiedenis en cultuur van Tokyo.  Bijzonder zijn de vele schaalmodellen van beroemde gebouwen in de stad. De middag is vrij, je kunt op eigen gelegenheid sfeer van deze wereldstad opsnuiven.

 

DAG 15

Tokio een stad met vele gezichten!

 

De Tsukiji vismarkt

Een bezoek aan deze wereldberoemde markt is een belevenis. Op deze immense markt wordt dagelijks meer dan 2.500 ton vis verhandeld. De verkoop begint ergens rond vier uur in de ochtend…

Later op de ochtend is het ook leuk om de vismarkt te bezoeken en te zien wat er aan diversiteit uit de zee is gevist.

 

De Asakusa tempel

Daarnaast bezoek je de oudste tempel van de stad: de Asakusa tempel in een van de wijken waar je de sfeer van het 'oude Tokio' nog kunt voelen. De meeste straten, gebouwen en tempels zijn al eeuwen hetzelfde gebleven waardoor het lijkt of de tijd heeft stil gestaan. 

Rondom de tempel zijn verschillende winkelstraten zoals Nakamise, met traditionele Japanse winkeltjes. De beste plaats om souvenirs te kopen.

 

Akihabara

Je gaat ook naar Akihabara, de electronicawijk van Tokio en tevens één van de grootste winkelgebieden.  Neon reclameborden van de vele winkels schreeuwen om aandacht, in allerlei kleuren en lichteffecten.

 

Ueno Park

Dit gebied staat in schil contrast met het Ueno Park wijk waar nog tal van authentieke huizen, winkels en andere gebouwen te zien zijn. Je bent hier even weg van de stadsdrukte. Slenter langs de vele tempels en musea in dit park.

 

DAG 16

Dagexcursie met een eigen bus naar Nikko

Nikko staat bekend om zijn prachtige natuur. In Nikko staat het beroemde Toshuga heiligdom, een plaats die op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat. Het mausoleum staat in een bos met naaldbomen en is overvloedig gedecoreerd met bladgoud en housnijwerk. Vele duizenden vakmensen, houtbewerkers en Japanse kunstenaars hebben hier tientallen jaren aan gewerkt.

Neem ook een kijkje bij de beroemde gravure van apen die het spreekwoord 'hoor geen kwaad, zie geen kwaad, spreek geen kwaad' uitbeelden.

 

In dit gebied bezoek je verder de 80 m. hoge Kegon Waterval en het mooie Chuzenji meer.

 

DAG 17

Terug naar Nederland

Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam waar je ‘s middags aankomt.

 

De reisleider vertelt

Reizen door Japan, een spirituele beleving om nooit te vergeten

Het is 10 uur in de avond en aardedonker in Koya-san want het is nog vroeg in het voorjaar. Onder leiding van een jonge monnik lopen wij, mijn vrouw Gerda en ik en nog enkele andere gasten van het boeddhistische klooster waar wij verblijven, over een betegeld wandelpad door een eeuwenoud bos met torenhoge naaldbomen. Het is hier doodstil. Traditionele Japanse lantaarns verspreiden een zwak schijnsel waardoor wij zicht krijgen op aan overledenen gewijde gedenktekens met daartussen beelden van Boeddha, de monnik Kukai en verschillende godheden. De monnik legt in perfect Engels uit dat dit een rustplaats is voor de as van overleden monniken en andere boeddhisten en een plaats waar gedenktekens de herinnering aan overledenen levend houden; dat de vijf verschillend gevormde op elkaar gestapelde stenen staan voor aarde, water, vuur, lucht en het heelal; dat hier meer dan 200.000 gedenktekens staan, heel oude maar ook moderne. De gids vertelt dat Koya-san het spirituele centrum is van het Shingon Zen Boeddhisme, in de negende eeuw gesticht door de monnik Kukai, de grondlegger van deze esoterische stroming binnen het Boeddhisme. Na een wandeling van twee kilometer komen we bij een tempel met daarachter de laatste rustplaats van Kukai, die na zijn verscheiden ook wel Kobo Daishi werd genoemd. Daar vertelt onze gids dat volgens de legende Kukai niet is gestorven maar in een diepe meditatie is verzonken. 

 

Dit is één van de spirituele ervaringen die wij hebben beleefd tijdens een reis door Japan, enkele jaren geleden. Wij hebben Japan leren kennen als een land waar vooruitgang en traditie samengaan. In de afgelopen vijftig jaar heeft Japan zich ontwikkeld tot een moderne, technologische maatschappij. In de verstedelijkte gebieden zie je overal de gebouwen en de reclame-uitingen van Japanse multinationals op het gebied van elektronica, farmacie, automobielen, bier en financiële dienstverlening. Tegelijkertijd wordt het verleden gekoesterd wat blijkt uit de vele tempels en heiligdommen tussen de moderne gebouwen en de eeuwenoude tradities waaraan veel Japanners blijven vasthouden, zoals de traditionele theeceremonie, het dragen van kimono’s en het trouwen in Shinto-stijl. Dit maakt het reizen door Japan zo boeiend, het voortdurend zichtbare contrast tussen modern en traditioneel, tussen westerse zakelijkheid en oosterse mystiek.  Zo vind je in wereldsteden als Osaka, Kyoto en Tokyo te midden van moderne wijken prachtige parken en tuinen vol religieuze of mystieke elementen. In het voorjaar staan daar de kersenbomen in bloei en in het najaar verkleurt daar het blad van de esdoorns. Als de bloesem verwaait en de herfstbladeren afvallen denken de Japanners aan de vergankelijkheid van het leven waarvan je maar het beste in schoonheid afscheid kunt nemen als daarvoor de tijd gekomen is.

 

Als reisleider heb ik deelnemers ontmoet die met enige trots opsomden welke verre bestemmingen zij al hadden bezocht, van Canada tot China en van de Noordkaap tot het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Maar op mijn vraag of ze misschien ook in Japan waren geweest werd dan ontkennend gereageerd. Het gebrek aan belangstelling voor Japan was meestal gebaseerd op onbekendheid met het land of misplaatste vooroordelen over de drukte in de grote steden, de taal of het eten. Voor wie nog niet in Japan is geweest valt er nog veel te ontdekken. Vooral als je belangstelling hebt voor cultuur, geschiedenis, religie of spiritualiteit en mystiek. Lees de beschrijving van deze reis en laat u inspireren. Ik kan u verzekeren dat u zintuigen tekort zult komen om alle impressies van deze 17-daagse reis in u op te nemen.    

 

Piet Pijper - Reisleider

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie - Japan 17 dagen

Inclusief

 • Vliegreis incl. belastingen en heffingen

 • Vervoer ter plaatse

 • 2-persoonskamer met ontbijt en diner

 • Excursie- en entreegelden

 • Fooien

 • Engelssprekende gidsen ter plaatse ( vertaling door de reisleiding)

 • DrieTour reisleiding

 • Kennismakingsbijeenkomst vooraf

Exclusief

 • Toeslag 1-persoonskamer € 450
 • Lunches

 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering

Overige informatie

 • Uw paspoort dient na vertrek uit Japan nog minimaal 6 maanden geldig te zijn
 • Neem voor de laatste informatie over inentingen contact op met uw huisarts of GG&GD

 

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief