Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Bethanië fresco's Johannes de Doper kerk
Mystiek
Jordanië

Authentiek Jordanië

10 dagen

Groepsrondreis, Vliegreis

Duurzame reis vol ontmoetingen, natuur en cultuur

Op deze 10-daagse rondreis door Jordanië blijf je in veel opzichten weg van de gebaande paden. Natuurlijk ontdek je de interessante plekken in dit land, dat zo rijk is aan (Bijbelse) geschiedenis en natuur. Je bezoekt oude Romeinse steden en gebouwen, onder meer in de stad Jerasj (ook wel Gerasa of Antiochië aan de Gouden Rivier). De stad werd in de 8e eeuw door een aardbeving grotendeels met zand bedekt, waardoor het theater, de tempels, de markt en de straten goed bewaard zijn gebleven.

Je bezoekt uiteraard ook de zo bijzondere rotsstad Petra, een van de zeven wereldwonderen. De Nabateeërs bouwden deze stad in de 2e eeuw voor Christus. In de 6e eeuw na Christus stortte deze toen zo

bloeiende handelsstad door een aardbeving deels in en raakte langzaamaan in de vergetelheid.

 

Er is ook alle gelegenheid om de overweldigende schoonheid van de natuur in Jordanië te ervaren. Je maakt een tocht in een jeep — als je wilt ook op een dromedaris — in Wadi Rum, een van de mooiste woestijnlandschappen van Jordanië met massieve bergen, zoutpilaren en rozerode zandvlakten. Je loopt een aantal stukken van het Abrahampad. Dit is een lange-afstandspad in de voetsporen van de tocht die Abraham volgens de Bijbel gelopen heeft. Het strekt zich uit van Haran in het zuiden van Turkije tot Berseba in Israël en komt onder meer door Jordanië. Zo wandel je door het natuurpark Ajloun (Ajlun) langs lokale initiatieven, waarmee je kleinschalig en duurzaam toerisme stimuleert!

 

Meer dan zomaar een toerist

Absoluut bijzonder aan deze reis is dat je niet alleen maar ‘toerist’ bent, maar ook daadwerkelijk de lokale bevolking ontmoet! Je verblijft een nacht in ‘Feynan Ecolodge’, ten zuiden van de Dode Zee, in het spectaculaire landschap van het Dana Natuurpark. Dit park, met een grote biodiversiteit en prachtige wandelroutes, was ruim twintig jaar geleden nog verwaarloosd en overgeleverd aan erosie. Op dit moment werkt de lokale organisatie voor beheer van ‘staatsnatuur’ met een geïntegreerd model van natuurbescherming en sociaaleconomische ontwikkeling. De unieke lodge staat bekend als een van de beste ecolodges ter wereld , die ook de nomadisch levende bevolking in de omgeving steunt. Je kunt met deze gemeenschap kennismaken. Zo kun je in de middag meegaan met de geitenhoeders, leren hoe je brood kunt bakken in het zand of hoe je arabische koffie moet maken. De vrouwen in het gezelschap kunnen een natuurlijke schoonheidsbehandeling krijgen volgens lokale tradities. Op deze manier heb je ook alle gelegenheid om met de bewoners te praten en van gedachten te wisselen. Bovendien ondersteun je daarmee de armere bevolking direct met dit bezoek.

 

Verder verblijf je ook een nacht bij de Bedoeïen in de woestijn. Je zult van een authentieke maaltijd genieten, terwijl je naar hun muziek luistert en je je aan de sterrenhemel kunt vergapen! Je slaapt net als zij in een tent.

 

En natuurlijk heb je tijdens deze reis ook volop gelegenheid om te ontspannen. Je kunt zwemmen of snorkelen in de Rode Zee, er een boottocht maken, drijven in de Dode Zee en natuurlijk genieten van de vele wandelingen die we maken.

Programma

Dag 1

Heenreis Amsterdam - Amman (met overstap in Istanbul)

Transfer naar hoofdstad Amman.

Diner en overnachting in Hotel Larsa in Amman.

 

Dag 2

Lopen over het Abrahampad

Na het ontbijt maken we ons op voor een wandeling over het Abrahampad. Je loopt ongeveer vier kilometer van Rasoun naar Orjan over smalle landweggetjes en door levendige dorpjes die in een natuurpark liggen. In Ajloun (of Ajlun) bezoeken we het enige islamitische kasteel dat in Jordanië staat. Je kunt er genieten van het weidse uitzicht en de groene omgeving.

 

Onderweg naar Amman houden we een halt in Jerash (Gerasa of Antiochie aan de Gouden Rivier), 45 kilometer ten noorden van Amman. Doordat deze Grieks-Romeinse-Byzantijnse stad lange tijd onder zand bedolven is geweest, zijn de overblijfselen verrassend gaaf gebleven. Zo staan er in de stad een tempel die aan de Griekse god Zeus is gewijd, een Romeins theater en prachtige Byzantijnse kerken met vloermozaïeken die nog voor een groot deel intact zijn.

Diner en overnachting in Hotel Larsa in Amman.

 

Dag 3

Bijbelse sporen

Na het ontbijt gaan we met de bus naar de Berg Nebo, waar Mozes uitkeek over het Beloofde Land. Op de top staat het monument van de koperen slang, een verwijzing naar de koperen staf van Mozes die God geneeskrachtig maakte. Hierdoor konden de mensen genezen wanneer ze door een giftige slang waren gebeten. Vervolgens lopen we de berg af en komen we bij Bethanië bij de rivier de Jordaan. Hier is volgens de Bijbel Johannes de Doper gedoopt. Aan de overzijde van de rivier ligt op een steenworp afstand Israël.

 

Dineren bij de Bedoeïenen

Vervolgens rijden we naar Wadi Rum, een van de mooiste woestijnen van Jordanië. We gaan op bezoek bij een gedeeltelijk nomadisch levende gemeenschap van Bedoeïenen. Zij verrassen je met een diner met authentieke gerechten, die je uit een schaal eet en pakt met je wijs- en middelvinger en duim. Ze spelen daarbij hun eigen muziek. Geniet ook van de prachtige sterrenhemel! Je slaapt in een echte Bedoeïenentent. Al met al een onvergetelijke ervaring!

 

Dag 4

Tocht door de prachtige woestijn Wadi Rum

Na het ontbijt maak je met een jeep een spectaculaire tocht door de Wadi Rum woestijn, met de massieve bergen en rozerode zandvlakten. Ook verkennen we deze woestijn te voet en lunchen we in de open lucht met een onvergetelijk uitzicht. Voor de liefhebbers is het mogelijk om een rit te maken op een dromedaris, het schip van de woestijn. Laat in de middag rijden we naar Madaba.

Diner op eigen gelegenheid.

Overnachting in Hotel Delilah in Madaba.

 

Dag 5

Vrije dag in Madaba

Deze dag kun je vrij invullen. Je kunt een viering bijwonen in de Kerk van Sint Johannes de Doper. Verder heb je alle gelegenheid om de mooie stad Madaba te verkennen. In de oosters-orthodoxe Sint Joriskerk (19e eeuw) kun je het wereldberoemde vloermozaïek bewonderen. Dit meesterwerk uit de 6e eeuw is gemaakt van meer dan twee miljoen steentjes en is weergave van de regio met de Jordaan, de Dode Zee, een deel van de Nijldelta, Jeruzalem en Jericho.

Diner in het Haret Jdoudna restaurant.

Overnachting in Hotel Delilah in Madaba.

 

Dag 6

Spectaculaire wandeling door natuurreservaat Dana

Na het ontbijt gaan we naar Dana, een idyllisch dorpje in het gelijknamige natuurreservaat in het zuiden van Jordanië. We rijden over de Koningsweg, een aloude hoofdweg die Mozes al met zijn volk liep en later werd benut door de vele kooplieden, legers en pelgrims die in de richting van Petra gingen. Onderweg bezoeken we het kasteel van Kerak, dat kruisvaarders in de 12e eeuw hebben gebouwd. Vervolgens houden we halt in Dana. Dit dorp ligt pal aan de rand van de kloof die door dit gebied gaat. Deze spectaculaire omgeving leven onder meer vogels en reptielen. Onder leiding van een ervaren gids maak je een wandeling van zo’n twee uur door een deel van het gebied. Later op de dag komen we in de duizenden jaren oude stad Al-Beidha aan, iets ten noorden van Petra. Hier vind je een neolithische archeologische vindplaats uit de 8e eeuw voor Christus! Ontdekt is dat de bevolking destijds van landbouw leefde en geiten hield. Al-Beida wordt ook wel Klein Petra genoemd.

Diner en overnachting in ‘Seven Wonders Bedouin Camp’ in Klein Petra.

 

Dag 7

Ontdek het geheimzinnige en adembenemende Petra

Na het ontbijt gaan we vanaf Klein Petra te voet naar Petra. Deze geheimzinnige in de rotsen gehouwen stad was ooit een bloeiende handelsstad was. Men verhandelde er onder meer wijn, wierook en kruiden. De Nabateeërs bouwden deze stad in de 2e eeuw voor Christus. De stad was de belangrijkste en levendigste handelsstad in de regio. Daar kwam in de 6e eeuw na Christus een einde aan toen de stad deels instortte door een aardbeving. Onder leiding van de gids verken je de stad, met de talrijke tombes en tempels, evenals een klein theater. Slechts vijf procent van de stad is blootgelegd, onlangs is nog een groot forum ontdekt. Geoefende wandelaars kunnen daarna naar het indrukwekkende ‘klooster’ El Deir, wat waarschijnlijk een tempel was. Daar kun je genieten van een werelds uitzicht!

Je bagage is al naar het hotel gebracht.

Diner op eigen gelegenheid.

Overnachting in Petra Palace Hotel in Petra.

 

Dag 8

Feynan Ecolodge: ontmoeting met nomaden

Na het ontbijt gaan we via het natuurpark Wadi Araba naar de Feynan Ecolodge, waar we de lunch gebruiken. Je hebt de hele middag om mee te doen aan de lokale activiteiten in dit park. Je kunt leren het echte Bedoeïenenbrood te bakken of Arabische koffie te maken. Zo kom je ook in contact met de lokale bevolking.

In de avond staat er een heerlijke vegetarische en biologische maaltijd voor je klaar. Op het dak van je verblijf kun je genieten van de prachtige sterrenhemel!

Diner en overnachting in Feynan Ecolodge.

 

Dag 9

Dobberen op het zoute water van de Dode Zee

Na de lunch rijden we naar Wadi Mujib ofwel Arnon. Deze vallei in het midwesten van Jordanië is een natuurreservaat, waar met name grote vogelpopulaties leven. In de vallei loopt de Wadi Mujib-rivier, die uitmondt in de Dode Zee, op 410 meter onder zeeniveau. Als je wilt, kun je een wandeling van ongeveer twee tot drie uur door de vallei maken. Wie dat niet wil, rijdt direct door naar de Dode Zee, waar je even heerlijk kunt ontspannen en drijven op het zoute water. De wandelaars voegen zich hier later weer bij het gezelschap. Aan het einde van de dag rijden we door naar hoofdstad Amman, waar het dagelijks leven een boeiende melange is van traditioneel en hip!

Diner in het Reem al Bawadi Restaurant in Amman.

Overnachting in Hotel Toledo in Amman.

 

Dag 10

Terugvlucht naar Amsterdam

We staan vroeg op voor de transfer naar de luchthaven van Amman.

Terugvlucht naar Amsterdam, met een overstap in Istanbul.

Accommodaties

Hotel Larsa in Amman

Winnaar van zowel lokale als internationale prijzen: Hotel Larsa in Amman staat voor uitmuntende...

Hotel Larsa in Amman

Winnaar van zowel lokale als internationale prijzen: Hotel Larsa in Amman staat voor uitmuntende kwaliteit en service. Het hotel beshikt over een uitstekend restaurant, bar, fitness ruimte, sauna, zwembad en andere faciliteiten. De kamers beschikken over aircondition, verwarming, haardroger, kluisje, mini-bar, badkemer met douche, koelkastje en televisie.

 

terug

Khaleds Camp in Wadi Rum

Gelegen in een beschermd natuurgebied met misschien wel de mooiste zonsopkomsten en -ondergangen...

Khaleds Camp in Wadi Rum

Gelegen in een beschermd natuurgebied met misschien wel de mooiste zonsopkomsten en -ondergangen: een unieke belevenis midden in de woestijn! Tevens op 5 minuten lopen is er een observatiepunt met telescoop om naar de sterrenhemel te kijken, zo helder is het in Nederland niet te zien!

terug

Hotel Delilah in Madaba

Een gastvrij hotel met een uitstekend personeel dat alles op alles zet om het verblijf zo aangenaam...

Hotel Delilah in Madaba

Een gastvrij hotel met een uitstekend personeel dat alles op alles zet om het verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Onder andere zijn de volgende faciliteiten zijn aanwezig: 24-uur receptie service voor al je vragen en wensen, wifi, lift, dageljkse schoonmaakservice, een restaurant, bar en een buitenterras. De kamers zijn modern ingericht en beschikken over een kluisje, badkamer met douche en/of bad, mini-koelkast, LCD televisie, AC en haardroger.

 

 

 

 

 

terug
Data & prijzen
Vertrek
Reisleider(s)
 
Status
Prijs
4-10-2017
Veer van der, Rimke
Niet te boeken
€ 1598
Prijsinformatie - Jordanië 10 dagen

Inclusief

 • Vliegreis Amsterdam-Amman-Amsterdam met Turkish Airlines incl. brandstoftoeslag en taxen
 • Vervoer ter plaatse
 • 2-persoonskamer of -tent met uitgebreid ontbijt
 • Lunches op dag 2, 4, 8 en 9
 • Diners op dag 2, 3, 5, 6, 8 en 9
 • Entrees
 • Visum
 • Nederlandssprekende gids
 • Reisleiding DrieTour
 • Kennismakingsbijeenkomst

Exclusief

 • Niet genoemde maaltijden
 • Optionele excursies
 • Fooien
 • Toeslag 1-persoonskamer € 200
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering
 • Je betaalt eenmalig poliskosten ad € 5,50 bij het afsluiten van een of meerdere verzekeringen

Overige informatie

 • Je paspoort dient bij terugkomst van de reis nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.
 • Neem voor de laatste informatie over inentingen contact op met uw huisarts of GG&GD.
 • Liever op eigen gelegenheid naar Jordanië? Ook dat kan met DrieTour. Vraag vrijblijvend naar de vele mogelijkheden voor een Fly-drive en stel je eigen reis samen!
Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief