Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Authentiek Jordanië

Groepsrondreis, Vliegreis

Rondreis vol natuur en cultuur

Op deze 8-daagse rondreis door Jordanië blijf je in veel opzichten weg van de gebaande paden. Natuurlijk ontdek je de interessante plekken in dit land, dat zo rijk is aan (Bijbelse) geschiedenis en natuur. Je bezoekt oude Romeinse steden en gebouwen, onder meer in de stad Jerasj (ook wel Gerasa of Antiochië aan de Gouden Rivier). De stad werd in de 8e eeuw door een aardbeving grotendeels met zand bedekt, waardoor het theater, de tempels, de markt en de straten goed bewaard zijn gebleven.

Je bezoekt uiteraard ook de zo bijzondere rotsstad Petra, een van de zeven wereldwonderen. De Nabateeërs bouwden deze stad in de 2e eeuw voor Christus. In de 6e eeuw na Christus stortte deze toen zo bloeiende handelsstad door een aardbeving deels in en raakte langzaamaan in de vergetelheid.

 

Er is ook alle gelegenheid om de overweldigende schoonheid van de natuur in Jordanië te ervaren. Je maakt een tocht in een jeep — als je wilt ook op een dromedaris — in Wadi Rum, een van de mooiste woestijnlandschappen van Jordanië met massieve bergen, zoutpilaren en rozerode zandvlakten. Je loopt een stukje van het Abrahampad. Dit is een lange-afstandspad in de voetsporen van de tocht die Abraham volgens de Bijbel gelopen heeft. Het strekt zich uit van Haran in het zuiden van Turkije tot Berseba in Israël en komt onder meer door Jordanië. Zo wandel je door het natuurpark Ajloun (Ajlun) langs lokale initiatieven die het kleinschalig en duurzaam toerisme in Jordanië stimuleren.

 

 

Verder verblijf je ook een nacht bij de Bedoeïen in de woestijn. Je geniet van een authentieke maaltijd, terwijl je naar hun muziek luistert en je je aan de sterrenhemel kunt vergapen! Je slaapt net als zij in een tent.

 

En natuurlijk heb je tijdens deze reis ook volop gelegenheid om te ontspannen. Je kunt zwemmen of snorkelen in de Rode Zee, er een boottocht maken, drijven in de Dode Zee en natuurlijk genieten van de vele wandelingen die we maken.

Van dag tot dag

Dag 1, woensdag: Amsterdam - Amman (met overstap)

Na aankomst transfer naar de levendige stad Madaba, voor de eerste overnachting.

 

Dag 2, donderdag: Bijbelse sporen

Na het ontbijt bezoeken we Madaba. In de oosters-orthodoxe Sint Joriskerk (19e eeuw) kun je het wereldberoemde vloermozaïek bewonderen. Dit meesterwerk uit de 6e eeuw is gemaakt van meer dan twee miljoen steentjes en is weergave van de regio met de Jordaan, de Dode Zee, een deel van de Nijldelta, Jeruzalem en Jericho. 

Daarna gaan we met de bus naar de Berg Nebo, waar Mozes uitkeek over het Beloofde Land. Op de top staat het monument van de koperen slang, een verwijzing naar de koperen staf van Mozes die God geneeskrachtig maakte. Hierdoor konden de mensen genezen wanneer ze door een giftige slang waren gebeten. Via de Koningsroute rijden we naar het zuiden, naar Petra. Onderweg maakt u nog een stop bij de kloof van Wadi Mujib. Diner en overnachting in Petra.

 

Dag 3, vrijdag: Geheimzinnig en adembenemend Petra en dineren bij de Bedoeïenen

Na het ontbijt brengen we een uitgebreid bezoek aan de stad Petra. Deze geheimzinnige in de rotsen gehouwen stad was ooit een bloeiende handelsstad was. Men verhandelde er onder meer wijn, wierook en kruiden. De Nabateeërs bouwden deze stad in de 2e eeuw voor Christus. De stad was de belangrijkste en levendigste handelsstad in de regio. Daar kwam in de 6e eeuw na Christus een einde aan toen de stad deels instortte door een aardbeving. Onder leiding van de gids verken je de stad, met de talrijke tombes en tempels, evenals een klein theater. Slechts vijf procent van de stad is blootgelegd, onlangs is nog een groot forum ontdekt. Geoefende wandelaars kunnen daarna naar het indrukwekkende ‘klooster’ Ad Deir, wat waarschijnlijk een tempel was. Daar kun je genieten van een werelds uitzicht! Een kortere wandeling is naar de Hoge Offerplaats, net boven het theater. Daarna terug via de Siq, naar de bus. Aan het einde van de middag rijden we door naar Wadi Rum. Een van de mooiste woestijnen van Jordanië. We overnachten in de woestijn, in een tentenkamp waar we authentieke gerechten als diner zullen krijgen En natuurlijk genieten we ook van de prachtige sterrenhemel!  Al met al een onvergetelijke ervaring.

 

Dag 4, zaterdag: Tocht door de prachtige woestijn Wadi Rum

Na het ontbijt maak je met een jeep een spectaculaire tocht door de woestijn van Wadi Rum, met de massieve bergen en rozerode zandvlakten. Ook verkennen we deze woestijn te voet en lunchen we in de open lucht met een onvergetelijk uitzicht. Voor de liefhebbers is het mogelijk om een korte rit te maken op een dromedaris, het schip van de woestijn. In de middag rijden we door naar Aqaba, de havenstad aan de Rode Zee. Diner en overnachting in een hotel.

 

Dag 5, zondag: Vrije dag in Aqaba

Deze dag kun je vrij invullen. Je kunt een viering bijwonen in de lokale Kerk. Verder kun je lekker naar het strand, snorkelen, varen of een terrasje pakken in de stad. Diner en overnachting in Aqaba.

 

Dag 6, maandag: Dobberen op het zoute water van de Dode Zee

Vertrek uit Aqaba en terug naar het noorden. We rijden (met een korte stop bij plek waar de Wadi Mujib-rivier uitmondt in de Dode Zee) naar noordkant van de Dode Zee, waar we even heerlijk kunnen ontspannen en en kunnen drijven op het zoute water. Daarna rijden we door naar hoofdstad Amman, waar het dagelijks leven een boeiende melange is van traditioneel en hip! We maken een citytour en zien de Citadel met het kleine museum en het oude theater. Dan naar het hotel voor diner en overnachting.

 

Dag 7, dinsdag: Lopen over het Abrahampad

Na het ontbijt maken we ons op voor een wandeling over het Abrahampad. Je loopt ongeveer vier kilometer van Rasoun naar Orjan over smalle landweggetjes en door levendige dorpjes die in een natuurpark liggen. In Ajloun (of Ajlun) bezoeken we het enige islamitische kasteel dat in Jordanië staat. Je kunt er genieten van het weidse uitzicht en de groene omgeving.

Onderweg naar Amman bezoeken we Jerash (Gerasa), 45 kilometer ten noorden van Amman. Doordat deze Grieks-Romeinse-Byzantijnse stad lange tijd onder zand bedolven is geweest, zijn de overblijfselen verrassend gaaf gebleven. Zo staan er in de stad een tempel die aan de Griekse god Zeus is gewijd, een Romeins theater en prachtige Byzantijnse kerken met vloermozaïeken die nog voor een groot deel intact zijn.

Diner en overnachting in Amman.

 

Dag 8, woensdag: Terugvlucht naar Amsterdam

Vandaag reizen we terug naar Nederland. Transfer naar de luchthaven van Amman en terugvlucht naar Amsterdam, met een overstap.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inclusief

 • Vliegreis Amsterdam - Amman retour
 • Brandstoftoeslag en taxen
 • Vervoer ter plaatse
 • Tweepersoonskamer of -tent met ontbijt
 • Lunches en diners
 • Entrees
 • Fooien
 • Visum
 • Nederlandssprekende gids
 • Reisleiding DrieTour
 • Kennismakingsbijeenkomst

Exclusief

 • Toeslag 1-persoonskamer 110,-
 • Optioneel: ritje op de kameel
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • U betaalt eenmalig poliskosten ad 5,50 bij het afsluiten van een of meerdere verzekeringen

Overige informatie

 • Het paspoort dient bij terugkomst nog minimaal zes maanden geldig te zijn
 • Het programma kan bijvoorbeeld door overheidsmaatregelen wijzigen
 • Neem voor de laatste informatie over inentingen contact op met huisarts of GG&GD
 • Liever op eigen gelegenheid naar Jordanië? Ook dat kan met DrieTour. Vraag vrijblijvend naar de vele mogelijkheden voor een Fly-drive en stel uw eigen reis samen!

 

Minimale groepsgrootte voor deze reis is 15 personen

 

Vluchtschema vertrek 17 oktober 2018 (onder voorbehoud van wijzigingen)

Datum Van Vertrek Naar Aankomst Vluchtnummer
17 oktober Amsterdam 14:40 uur Istanbul 19:00 TK 1958
17 oktober Istanbul 21:00 Amman 23:55 TK 812
           
24 oktober Amman 06:30 Istanbul 08:55 TK 813
24 oktober Istanbul 10:35 Amsterdam 13:05 TK 1957

 

De kennismakingsbijeenkomst is op zaterdag 15 september.

Deze vindt plaats in Nieuw Salem, De Lei 86 te Driebergen.

(datum en tijd onder voorbehoud van eventuele wijzigingen)

Een uitnodiging met de definitieve datum en tijd ontvangt u ongeveer 2/3 weken van te voren.

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief