Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Israël o.l.v. Bart en Magda Reinders

Bijbelse groepsreis, Vliegreis

Ontdek het bijzondere land Israël en ga mee op reis. Maak kennis met de cultuur en Bijbelse historie, maar zeker ook met de fraaie natuur die dit land te bieden heeft. Van het droge gebied bij de Dode Zee tot aan groen Galilea en natuurlijk een bezoek aan de interessante stad Jeruzalem.

Programma

Dag, dinsdag: Heenreis

Vlucht vanaf Amsterdam naar Tel Aviv. Daarna transfer (met bus) naar het bedoeïenenkamp Kfar Hanokdim, waar u zult overnachten in een grote tent. Een bijzondere start van de reis...

 

Dag 2, woensdag: Hanokdim-Jeruzalem

Vandaag vertrekt u per bus naar de voorzijde van Massada, waar u met de kabelbaan naar boven gaat en het bijzondere verhaal te horen krijgt van wat zich hier heeft afgespeeld. U ziet er de opgravingen en heeft een prachtig uitzicht over het gebied. Vervolgens brengt u een bezoek aan Engedi, waar u een korte wandeling zult maken. Ook kan er worden gedreven in de Dode Zee, een heel bijzondere ervaring. De laatste stop is bij de opgravingen van Qumran, waar u ook een korte film te zien krijgt. Tenslotte per bus naar Jeruzalem waar u eventueel nog een stop zult maken bij het uitzichtpunt over de stad.

 

Dag 3, donderdag: Hemelvaartsdag - Oude Stad

De bus zet u af op de Olijfberg, vanwaar u een mooi uitzicht heeft over de stad. U wandelt naar beneden, naar Dominus Flevit, waar u samenkomt voor een moment van bezinning en zingen ter gelegenheid van Hemelvaartsdag. Dan loopt u verder via Gethsemané en door de Leeuwenpoort de oude stad in. U ziet Bethesda, de St. Anna kerk met zijn prachtige akoestiek (mooi om ook daar even een lied te zingen!) en slaat dan af naar de Klaagmuur, waar op dat moment de Bar Mitswa-viering plaats vindt. Tenslotte brengen we een bezoek aan City of David en de tunnels van Hizkia.

 

Dag 4, vrijdag: Yad Vashem / Oude Stad

In de ochtend brengt u een bezoek aan het Gedachtenispark van de Holocaust Yad Vashem. Onderweg rijdt u langs de Menora en het Shaare Zedek Ziekenhuis. In de middag bezoeken we de Graftuin. Via de Damascuspoort lopen we daarna naar de de Heilig Grafkerk (Golgotha) en volgen nog een stukje van de Dolorosa om daarna een wandeling over de stadsmuur te maken. Misschien is er ook nog wat tijd om te winkelen. Tenslotte gaan we tegen zonsondergang naar de Klaagmuur om het begin van de Sabbat mee te maken.

 

Dag 5, zaterdag: Bethlehem

Zo mogelijk wonen we in vroege ochtend een stukje van een Synagogedienst bij. Dan rijden we naar Bethlehem voor een bezoek aan de Geboortekerk en de Herdersvelden. Daar brengt u ook een bezoek aan het Kindertehuis Jemima. Dan terug naar het hotel voor diner/overnachting.

 

Dag 6, zondag: Rustdag

Zondag. Een vrije dag. ’s Morgens heeft u na het ontbijt een kerkdienst in Jeruzalem of in het hotel. Daarna lunch in het hotel. De rest van de dag vult u als groep zelf in. Er is dan geen bus en gids beschikbaar.

 

Dag 7, maandag: Jeruzalem-Tiberias

U verlaat Jeruzalem. U rijdt eerst naar Jericho waar u Tel Jericho bezoekt en met de kabelbaan naar de Berg der Verzoeking gaat. Daarna naar het noorden. Onderweg brengt u een bezoek aan de Berg Gerizim en aan Sichem, met indien mogelijk een bezoek aan de Samaritanen en – als het kan- met een uitleg van de Hogepriester. Onze volgende verblijfplaats is Tiberias.  

 

Dag 8, dinsdag: Meer van Tiberias

Vandaag brengt u een bezoek aan de Berg der Zaligsprekingen en Tabgha. Ook gaat u naar Kapernaum waar u de Petruskerk en de synagoge bezoekt. In de middag maakt u een wandeling bij een van de bronnen van de Jordaan, bij Banjas of Tel Dan, in het uiterste noorden.

 

Dag 9, woensdag: Omgeving Tiberias

U begint de dag met een boottocht op het Meer van Tiberias. Daarna brengt u een bezoek aan Kana en Nazaret, waar u de Aankondigingkerk bekijkt. Tenslotte bezoekt u het openluchtmuseum over de tijd van Jezus: Nazaret Village. Op de terugweg nog een korte stop bij de Doopplaats Yardenit.

 

Dag 10, donderdag: Tiberias-Netanya

U vertrekt uit Tiberias en rijdt door richting de kust. Onderweg bezoekt u het oude Armageddon: Megiddo. Vervolgens ziet u het 35 km lange aquaduct van Caesarea. Ook gaat u naar de opgravingen van Caesarea, een belangrijke stad voor de Romeinen en kruisvaarders. Paulus zat hier twee jaar gevangen, voordat hij naar Rome werd overgebracht. U ziet hier het prachtige theater en de resten van de oude stad. Verder bezoekt u er de bijzondere mediapresentatie. Tenslotte door naar het kustplaatsje Netanya, waar u overnacht in een hotel.

 

Dag 11, vrijdag: Terugreis

Vanwege het begin van de sabbat hebben we een heel vroege transfer naar de luchthaven en terugvlucht van Tel Aviv naar Amsterdam.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vliegreis met El Al
 • Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag
 • Vervoer ter plaatse
 • Verblijf in 3 of 4 sterren accommocatie op basis van een

     tweepersoonskamer met ontbijt en diner

 • Lunches
 • Excursie- en entreegelden
 • Nederlandssprekende gids
 • Fooienbedrag

Niet inbegrepen

 • Toeslag eenpersoonskamer 440,-
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering

 

Overige informatie

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 15 personen.

 

Prijsindicatie

15 - 19 personen     2235,-

20 - 24 personen     2164,-

25 - 30 personen     2045,-

 

Hotelovernachtingen (onder voorbehoud van wijzigingen)

Dag 1 - 2 Kfar Hanokdim 1 nacht
Dag 2 - 6 Jeruzalem 4 nachten
Dag 6 - 10 Tiberias 4 nachten
Dag 10 - 11 Netanya 1 nacht

 

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief