Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Beleef Rome

Stedentrip, Vliegreis

Iedere reis heeft een Verhaal. Als dit ergens geldt, dan is het wel in Rome; Eeuwige stad vol historie en cultuur! Beleef het verleden in het Forum Romanum en het Colosseum, het grootste amfitheater van het Romeinse Rijk. Dompel u onder in het religieuze Rome. Bewonder basilieken, zoals de St. Pieter, en oude kerken met verhalen die terug gaan naar de dagen van Paulus en Petrus. Religie in Rome leeft ook nu nog. Beleef een viering in de Kerk van de Friezen, woon de Pauselijke audiëntie bij en maak kennis met de Sant’Egidio gemeenschap. Geniet ook hoe Rome bruist van levenslust! Verken authentieke straatjes, mooie pleinen en chique winkelstraten. Beleef Rome!

Programma

Dag 1, zaterdag: Vlucht Amsterdam - Rome en Aventijn

U vliegt rechtstreeks van Amsterdam naar Rome. Na aankomst gaat u naar de Aventijn, één van de zeven heuvelen, waarop het oude Rome was gebouwd. Hier bekijkt u de bovenop deze heuvel gelegen basiliek Santa Sabina. De kerk werd al in de 5e-eeuw gebouwd en heeft een sober interieur. Heel bijzonder is het houtsnijwerk in de deuren. Dit toont een van de oudste afbeeldingen van de kruisiging van Jezus. Ook neemt u een kijkje in het park “Giardino degli Aranci”, of het park met de sinaasappelbomen. Geniet van de ontspannen sfeer in deze oase van rust in de stad en geniet van het prachtige uitzicht op de koepel van de St. Pieter. Over uitzicht gesproken: op de Aventijn staat het hoofdkwartier van de Maltezer Ridders. Door het sleutelgat van de toegangspoort kijkt u recht op de St. Pieter!

 

Niet veel later bent u een stuk dichter bij diezelfde St. Pieter: u verblijft in een religieuze accommodatie, op steenworp afstand van het Sint-Pietersplein.

 

U dineert in een lokaal restaurant, dicht bij het hotel.  Om er te komen wandelt u over het St. Pietersplein. Geniet van de stilte en de kracht van het plein, als alle toeristen vertrokken zijn!

 

Dag 2, zondag: Friezenkerk en stadswandeling

’s Morgens kunt u de Nederlandse viering in de Friezenkerk bijwonen. Deze bijzondere kerk uit de 12e eeuw ligt tegen het Sint-Pietersplein aan. Na de viering volgt op het plein het Pauselijke angelus.

 

’s Middags maakt u een wandeling door het levendige centrum. Zo ziet u de beroemde Trevi fontein. Het verhaal gaat dat als u over uw schouder een muntje in deze fontein gooit, u zeker nog een keer in Rome terugkomt….


Lopend door Via del Corso bekijkt u de Spaanse Trappen en komt uit op een van de mooiste pleinen van Rome, Piazza del Popolo. Midden op het plein staat een reusachtige obelisk en aan het plein ligt een aantal bijzondere kerken, zoals de Santa Maria del Popolo, waar u een aantal schilderijen van Caravaggio kan bewonderen.

 

Dag 3, maandag: Vaticaanstad en Trastevere

Vaticaanstad en de St. Pieter

Vanochtend een bezoek aan Vaticaanstad. Onder leiding van uw gids bekijkt u de Sint-Pietersbasiliek.  Met de lift gaat het omhoog naar het dak van deze enorme kerk. Als u wilt, kunt u de ruim 300 treden omhoog beklimmen om in het topje van de koepel te komen. Uw beloning is een spectaculair zicht over Rome! Maar ook op het dak van deze prachtige kerk kunt u genieten van een prachtig uitzicht. Er is ook een koffiebarretje, waar heerlijke koffie geschonken wordt! Na de koffie volgt een rondleiding door de imposante basiliek, waar u werken ziet van de Renaissancekunstenaars Gian Lorenzo Bernini en Michelangelo. 

 

Trastevere

In de loop van de middag wandelt u langs de Tiber naar de volgens velen gezelligste wijk van Rome: Trastevere. U zult merken dat het leven hier in een ander tempo gaat dan in de rest van Rome!

Trastevere is ook de thuisbasis van de Gemeenschap van Sant’Egidio, een katholieke lekengemeenschap die zich inzet voor zwakkeren in de samenleving. Deze avond dineert u in een door hen geleid restaurant: mensen met een verstandelijke beperking krijgen hier een opleiding tot kok of ober, en bezorgen u met veel toewijding en plezier een heerlijke en aangename avond. Na afloop van de maaltijd maakt u een oecumenische gebedsviering van de Egidio-gemeenschap mee in de Santa Mariakerk in deze wijk. Flanerend langs de Tiber terug naar het hotel.

 

Dag 4, dinsdag: Antiek Rome en Streetfood

 

Antiek Rome

’s Morgens maakt u kennis met het Antieke Rome. U begint uw reis terug in de tijd in het culturele, bestuurlijke, juridische en commerciële centrum van het eens zo machtige Romeinse Rijk: het Forum Romanum. Talrijke opvallend goed bewaarde monumenten geven een goed beeld van dit rijk. Ook gaat u naar het grootste theater uit dit rijk, het Colosseum. Uw gids zal boeiende verhalen vertellen over het Rome in de Oudheid.

 

Streetfood

Aan he begin van de middag gaat u onder leiding van een Nederlandstalige local op ontdekking door  het hart van de Eeuwige stad, onderweg proevend van beroemde Romeinse specialiteiten. U begint bij de Santa Maria in Trastevere. In een rustig tempo loopt u door de gezellige smalle straatjes van Trastevere naar Piazza Trilussa. Bij Trapizzino wacht het eerste lekkere hapje, een traktatie tussen een Tramezzino (Italiaanse sandwich) en pizza bianca in, gevuld met allerlei lekkere Romeinse gerechten zoals Trippa of Polpette al sugo. Bij Trapizzino eet u ook een Supplì al telefono (vanwege de gesmolten mozzarella die lijkt op een telefoondraad) of een andere smaak zoals Cacio & Pepe. Kriskras door de straatjes van Trastevere wandelt u  via het Tibereiland om zo de Joodse buurt in. Langs de grote synagoge, het Portico d’Ottavio, het Teatro Marcello, de Fontana delle Tartarughe (fontein van de schildpadden).  U stopt vlakbij het Portico d’Ottavio en krijgt daar een carciofo alla judea of alla Romana, een heerlijke gefrituurde artisjok. Al eeuwenlang staat de Joodse wijk bekend om haar overheerlijke artisjokken. Via de Joodse wijk gaat het naar de Campo de’ fiori. Bij Dar Filettaro wacht u een filetto di baccalà, gefrituurde stokvisfilet, wederom een typisch Romeins hapje. Natuurlijk mag een stukje pizza bij de antieke Forno op Campo de’ fiori niet ontbreken. U kunt wat rondneuzen op dit gezellige marktplein en loopt dan richting Piazza Navona. Hier bekijkt u uiteraard de werken van Bernini en Borromini en geniet dit altijd levendige plein. Bijna tijd voor koffie! Caffè bij Sant’ Eustacchio, de lekkerste koffie van de stad volgens de Romeinen, wat een beleving! U waant zich even in de jaren 50. Het lijkt alsof de tijd hier stil heeft gestaan. Na de koffie richting het Pantheon en is er tijd om dit bouwkundige wonder aan de binnenkant te bekijken. Dan wandelt u naar het laatste adresje: een ijsje bij Giolitti, een keuze maken uit de vele smaken is niet eenvoudig! Onderweg wordt er van alles over de eeuwige stad en haar inwoners verteld. Al met al een ontspannen en rustige wandeling door hartje Rome, waar smaak en beleving voorop staan.

 

Dag 5, woensdag: Pauselijke audiëntie en het verhaal van Paulus

In de ochtend bezoekt u de wekelijkse openbare audiëntie van de Paus  op het St. Pietersplein. Het is indrukwekkend om dit samen met pelgrims van over de hele wereld mee te maken!  Na de audiëntie gaat het richting vliegveld. Hierbij volgt u nog het verhaal van Paulus in Rome: u bezoekt de enorme basiliek St. Paulus buiten de Muren, waar zich het graf van de apostel bevindt. Hierna naar Tre Fontane, een oase van rust. Op deze plaats zou Paulus onthoofd zijn.

 

Door naar de luchthaven van Rome en per KLM terug naar Amsterdam.

Accommodaties

Residenza Madri Pie

U verblijft in het moderne kloostercomplex Residenza Madri Pie, een oase midden in de stad en op...

Residenza Madri Pie

U verblijft in het moderne kloostercomplex Residenza Madri Pie, een oase midden in de stad en op slechts een paar honderd meter van het Sint Pietersplein. Deze residenza is van alle gemakken voorzien, maar straalt tegelijkertijd een prettig soort ingetogenheid uit. In de bijbehorende tuin kunt u heerlijk tot rust komen na een drukke dag in Rome. De accommodatie wordt gerund door de religieuze orde Madri Pie di Nostra Signora della Spaienza, die in de 18e eeuw is gesticht om jongeren te onderwijzen. Tegenwoordig zijn de zusters vooral werkzaam in Peru. Een groot deel van de inkomsten van de Residenza is voor dit missiewerk bestemd.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam - Rome per KLM v.v. incl. heffingen
 • Vervoer ter plaatse
 • 4 overnachtingen op basis van een tweepersoonskamer met ontbijt
 • Diner dag 1, 2 en 3
 • Lunch dag 2 en 5
 • Streetfood wandeling dag 4
 • Entrees en fooien
 • Nederlandssprekende gids
 • DrieTour reisleider
 • Kennismakingsbijeenkomst
 • 100% CO2-compensatie van uw vliegreis via GreenSeat

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 80,-
 • Ruimbagage 23 kilo 50,-
 • Diner dag 4
 • Lunch dag 1, 3 en 4
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Calamiteitenfonds

Overige informatie

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 15 personen.

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart.

 

Vluchtschema voor alle vertrekdata (onder voorbehoud van wijzigingen)

Van Naar Vluchtnummer Vertrek Aankomst
Amsterdam Rome KL 1601 09.40 uur 11.50 uur
         
Rome Amsterdam KL 1608 19.40 uur 22.05 uur

 

Kennismakingsbijeenkomst

 

De kennismakingsbijeenkomst voor de reis met vertrek op 5 september staat gepland voor zaterdag 15 augustus.

De kennismakingsbijeenkomst voor de reis met vertrek op 26 september staat gepland voor zaterdag 12 september.

De kennismakingsbijeenkomst voor de reis met vertrek op 17 oktober staat gepland voor zaterdag 19 september.

 

De bijeenkomsten vinden plaats in Nieuw Salem, De Lei 86 te Driebergen.

(datum en tijd onder voorbehoud van eventuele wijzigingen)

Een uitnodiging met de definitieve datum en tijd ontvangt u ongeveer 2/3 weken van te voren.

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief