Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Bergen, meren en steden in Oostenrijk

Groepsrondreis, Busreis

Het prachtige Salzburgerland is een favoriete streek in Oostenrijk, waar u snel verliefd op zult worden. De indrukwekkende natuur met haar wit besneeuwde bergtoppen, kraakheldere meren,  pittoreske dorpjes, cultuur en (muzikale) geschiedenis. Maar ook de Oostenrijkse Gemütlichkeit en het lekkere eten, doet menig hart sneller kloppen.

 

Tijdens deze 12-daagse reis nemen uw vertrouwde reisleiders, Hans Romeijnsen en Ingrid Boer, u mee naar het lieflijke St. Koloman, omgeven door de toppen van het Tennengebergte. Vanuit het knusse Gasthof Alpenrose maakt u diverse excursies. Wat dacht u van een bustocht over de gletsjer “Groβglockner, een bezoek aan het Adelaarsnest van Hitler, slot Hellbron bekend van de Sound of Music en een heerlijke boottocht op de Wolfgangsee. Bergen, meren en cultuur staan centraal. Gaat u mee?

Programma

Dag 1, maandag: Reisdag naar Nördlingen

Omstreeks 08:00 uur vertrekt u vanuit Veenendaal via Duiven per luxe touringcar via een mooie route door het midden Rijndal naar Nördlingen.

 

Dag 2, dinsdag: Nördlingen – Romantische Strasse – St. Kolomon

Na het ontbijt maakt u een wandeling door de ommuurde historische stad Nördlingen. Hier komt de legende over een varken tot leven. Daarna vervolgt u uw weg via de bekende “Romantische Strasse”, een van de bekendste toeristische routes van Duitsland, naar St. Koloman. U ervaart zelf waarom deze voormalige handelsroute van Main naar Italië zo bijzonder is. De familie Weissenbacher staat klaar om u warm en hartelijk te verwelkomen in Gasthof Alpenrose.

 

Dag 3, woensda: Slot Hellbrunn

Vandaag staat een bezoek aan slot Hellbrunn uit 1615 op het programma, beroemd om zijn prachtige tuinarchitectuur. Natuurlijk kunt u hier heerlijk ronddwalen te midden van waterspelen, fonteinen en grotten. En wellicht denkt u: dit park komt me bekend voor. Dat klopt. Het park was het decor van de familiefilm “The sound of music”.

 

Aansluitend kunt u vanuit de bus genieten van al het natuurschoon dat u onderweg ziet. Via de 9 km lange panoramastraβe Trattberg, voor een prachtig uitzicht op de omliggende bergen, terug naar het hotel.

 

Dag 4, donderdag: Bad Rechenhall

Een bijzondere excursie naar Bad Reichenhall, beroemd om de zoutwinning. Een van de oudste en meest spectaculaire gondels ter wereld brengt u naar de 1640 meter hoge top van de Predigtstuhl. Laat het magnifieke uitzicht op u inwerken. U kunt er geen genoeg van krijgen. ’s Middags heeft u alle tijd om op eigen gelegenheid dit kuuroord te ontdekken.

 

Dag 5, vrijdag: Gosau - Hallstatt

Het Salzburgerland beschikt over vele kraakheldere meren. Vanmorgen bezoekt u de schilderachtige bergmeertjes van Gosau. Wist u trouwens dat dit stadje vroeger een belangrijke rol heeft gespeeld in het smokkelen van Bijbels?

 

’s Middags is het tijd om te relaxen. In Hallstatt stapt u aan boord voor een ontspannen boottocht. Laat de bergen en meren aan u voorbijglijden.

 

Dag 6, zaterdag: Groβglockner

Houdt u van een uitzicht op de eeuwig besneeuwde bergtoppen. Dan is het vandaag uw dag. Per touringcar maakt u een indrukwekkende toertocht over de “Großglockner”, een 48 km lange panoramastraβe. Deze route met unieke vergezichten is de mooiste van Europa en alleen in de zomer begaanbaar. En wie weet, kunt u ook nog even in de sneeuw staan.

 

Dag 7, zondag: Kerkdienst

’s Morgens kunt u de lokale kerkdienst bezoeken of uw reisleiders verzorgen een samenkomst in het hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding. Het is aan te raden om vanuit het hotel een prachtige wandeling te maken.

 

Dag 8, maandag: Adelaarsnest Hitler - Soleleitungsroute

Vandaag gaat u even terug in de tijd; terug naar de tijd van de 2e Wereldoorlog. Een indrukwekkende dag. U bezoekt het “Adelaarsnest” van Hitler, op 1834 meter hoog gelegen. Het was hier waar 4000 arbeiders dag en nacht gewerkt hebben om dit project, dat als onmogelijk werd beschouwd, mogelijk te maken.

 

Tijdens een wandeling over de 200 jaar oude Soleleitungsroute, een hoog tegen de rotswand aangelegd vlak wandelpad, kunt u uw gedachten even laten gaan en de indrukken van vanmorgen met elkaar bespreken.

 

Dag 9, dinsdag: Alte Aline – openluchtmuseum Salzburg

Op naar Bad Reichenall waar u meer te weten komt over de in dit gebied zo belangrijke zoutwinning in het “Alte Saline” museum. ’s Middags naar het openluchtmuseum in Salzburg dat u te voet of per trein kunt verkennen.

 

Dag 10, woensdag: Historisch Salzburg

Hoog boven de stad Salzburg troont de beroemde vesting met zijn 900 jarige bouwgeschiedenis. Met de tandradbaan wordt u naar boven gebracht en heeft u voldoende tijd om in de vesting rond te kijken. Indrukwekkend en onvergetelijk is het uitzicht over de stad. Aansluitend het historische centrum van de stad, ook wel het “Rome van het Noorden” genoemd.

 

Dag 11: donderdag: Boottocht Wolfgangsee - Schafbergbaan – St. Gilgen

De dag start met een boottocht op de Wolfgangsee die u brengt  naar de Schafbergbaan; sinds 1893 de steilste tandradbaan van Oostenrijk. Met een van de oudste stoomtandradlocomotieven ter wereld gaat u naar de top op 1780 meter. Vergeet niet naar buiten te kijken en te genieten van de smaragdgroene Wolfgangsee en één van de mooiste bergpanorama’s van Oostenrijk. Dan stapt u weer aan boord en vaart u naar Gilgen vanwaar u terugrijdt naar het hotel.

 

Dag 12, vrijdag: Terugreis

Helaas zit de reis er op en brengt de touringcar u terug naar uw opstapplaats in Nederland; met veel mooie herinneringen op zak.

Accommodaties

Gasthof Alpenrose

Heidi en Sepp Weissenbacher heten u van harte welkom in het sfeervolle familie hotel Alpenrose...

Gasthof Alpenrose

Heidi en Sepp Weissenbacher heten u van harte welkom in het sfeervolle familie hotel Alpenrose, omgeven door romantische bergtoppen. Uw comfortabele ingerichte kamer is van alle gemakken voorzien. In het hotel is een aantal tweepersoonskamers met een gemeenschappelijk toilet op de gang.

terug

Kaiserhof Hotel Sonne

In het hart van Nördlingen bevindt zich uw overnachtingshotel. Niet zomaar een hotel, want het is...

Kaiserhof Hotel Sonne

In het hart van Nördlingen bevindt zich uw overnachtingshotel. Niet zomaar een hotel, want het is hier waar de keizer gast is geweest en waar u als gast als koning ontvangen wordt. Een hotel vol traditie en warmte. Uw kamer is comfortabel ingericht en van alle gemakken voorzien.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inbegrepen

  • Vervoer per comfortabele bus
  • 11 overnachtingen op basis van een tweepersoonskamer
  • Alle maaltijden
  • Entrees
  • Fooien
  • DrieTour reisleider

Niet inbegrepen

  • Toeslag éénpersoonskamer 110,- (op aanvraag)
  • Drankjes bij de gezamenlijke maaltijden
  • Reisverzekering
  • Annuleringsverzekering

Overige informatie

Minimale groepsgrootte voor deze reis is 20 personen.

 

Wanneer u een eenpersoonskamer wenst neem dan graag telefonisch contact met ons op 088-3100 555 (ma - vr 9:00 - 17:00).

 

 

 

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief