Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Berlijn o.l.v. mevrouw Petra van Oosten

Midden-Europa, Busreis

Berlijn is een stad met een lange, bewogen geschiedenis, waar heden en verleden in elkaar samenvloeien.

Ontdek de pracht en praal van de vele paleizen en monumenten die de Pruisische koningen en keizers door de eeuwen heen hebben nagelaten. Maar Berlijn is ook een stad van met de zwarte bladzijde van Nazi terreur, de Tweede Wereldoorlog en de nasleep tijdens de Koude Oorlog.

Tijdens deze reis maakt u  niet alleen kennis met heden en verleden van de stad Berlijn, maar verdiept u zich ook in leven en werk van een van belangrijkste theologen van de 20ste eeuw, Dietrich Bonhoeffer.

Programma

Dag 1, woensdag 15 april: op reis

Per luxe touringcar vanuit Serooskerke naar Berlijn. Onderweg wordt een aantal stops gemaakt, waaronder één voor de lunch. Aankomst in Berlijn in de vooravond. Diner in het hotel.

 

Dag 2, donderdag 16 april: kennismaking met Berlijn

Uw Nederlandssprekende gids meldt zich bij het hotel. Onder haar leiding volgt een stadstour met verschillende stops (vet gedrukt)

U ziet Unter den Linden, het Spree-Insel, de Alexander Platz, de Karl Marx Allee (met voorbeelden van DDR architectuur), East-side-galerie (het langste stuk van muur dat nog overeind staat, vol graffiti), Checkpoint Charlie, Topografie des Terrors (Gestapo en SS-centrale),  Potsdamer Platz, de Brandenburgse Poort,  het Holocaustdenkmal met eventueel bezoek aan het documentatiecentrum.

 

Om 12.00 uur een bezoek aan de Dom, waar u het middaggebed met orgelspel bijwoont.

 

U vervolgt uw tocht langs de Gedenkstätte Deutscher Widerstand (Staufenbergstraße), de ambassade-straat, City-West (KaDeWe, Gedächtniskirche, Kurfürstendamm, Bahnhof Zoo, Tiergarten, Schloss Bellevue, Reichstag, de nieuwe regeringswijk en de Gedenkstätte Berliner Mauer in de Bernauer Straße. Via de Zionskirche (met gedenkkruis voor Dietrich Bonhoeffer) terug naar uw hotel.

Diner in het hotel.

 

Dag 3, vrijdag 17 april: wandeling Berlin – Mitte, Joods museum en vrije middag

Uw gids meldt zich weer bij het hotel en te voet gaat het naar de Gendarmenmarkt, Bebelplein (monument van de boekenverbranding), Unter den Linden, waar u het beeld van de Treurende Moeder van Käthe Kollwitz ziet, het museumeiland en het Jüdisches Museum (entree en rondleiding inclusief). Hierna neemt uw gids afscheid en is de middag vrij om Berlijn op eigen gelegenheid te ontdekken.

 

Op eigen gelegenheid terug naar uw hotel voor diner en overnachting.

 

Dag 4, zaterdag 18 april: Bonhoeffer en herdenking

Ook vandaag meldt uw gids zich in het hotel en gaat het per touringcar naar Berlijn Grünewald. U bezoekt als eerste het Bonhoeffer-Haus, waar een ontvangst en rondleiding  op het programma staan. Hierna een bezoek aan het monument voor de gedeporteerde joden: ‘Gleis 17’ in het station Grunewaldstraße en aansluitend naar het woonhuis van de familie Bonhoeffer. Te voet naar het ‘Haus der Wannseekonferenz’, dat bezocht wordt.

 

Het middagprogramma staat in het teken van gedenken. Zo bezoekt u het kerkhof ‘Dorotheenstätischer Friedhof’ met graven van prominente Duitsers (de filosoof Hegel, de architect Schinkel, de theaterschrijver Brecht en ook een gedenksteen voor de slachtoffers van de ‘Widerstand’ waaronder Bonhoeffer).  Tot slot naar de Gedenkstätte Plötzensee (terechtstellingsoord van mensen uit het verzet tegen het naziregime).

 

Terug naar uw hotel waar u dineert.

 

Dag 5, zondag 19 april: terugreis

Na het ontbijt checkt u uit en begint de terugreis per touringcar naar Nederland. Onderweg een lunch en in de loop van de avond terugkomst in Serooskerke.

Accommodaties

Hotel Dietrich Bonhoeffer Haus

Het 3-sterren hotel Dietrich Bonhoeffer Haus ligt zeer centraal in Berlijn en is daarmee een prima...

Hotel Dietrich Bonhoeffer Haus

Het 3-sterren hotel Dietrich Bonhoeffer Haus ligt zeer centraal in Berlijn en is daarmee een prima uitvalsbasis om de stad te verkennen. Uw kamer is voorzien van bad of douche en toilet. Het hotel beschikt over een restaurant, waar ontbijtbuffet en diner geserveerd worden.

Tevens is er in het gehele hotel gratis Wifi.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Reissom inclusief

  • Vervoer per comfort class touring car
  • Verblijf in een tweepersoonskamer met ontbijt en diner
  • Lunches (dag 1 en 5)
  • Excursie- en entreegelden
  • Nederlandssprekende gids
  • Fooienbedrag

Reissom exclusief

  • Lunches dag 2 t/m 4
  • Reis en/of annuleringsverzekering
  • Eenpersoonskamertoeslag 125,-

Overige informatie:

Minimum aantal deelnemers is 20.

 

Prijsindicatie

25 - 29 personen

 666,00

20 - 24 personen

 717,00

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief