Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Israël - 2

Bijzondere vakanties: Spiritueel Midden Oosten

Bezoek de plaatsen waar geschiedenis is geschreven. Waar de verhalen van de drie grote religies, Jodendom, Christendom en Islam tot leven komen. Het Midden-Oosten, een deel van de wereld waar elke bezienswaardigheid er tot op de dag van vandaag nog toe doen.

Op de Olijfberg
Op de Olijfberg

Daar sta je dan, bovenop de Olijfberg. De woestijn in je rug en de tempelberg aan je voeten. Opeens bedenk je hoe dichtbij de woestijn eigenlijk is. Het is de achtertuin van het oude Jeruzalem.

Yad Vashem
Yad Vashem

Een 'monument' gewijd door de Joodse Staat Israël aan de zes miljoen Joden die in de tweede wereldoorlog zijn vermoord. Het museum bestaat uit twee delen: de monumenten buiten en de tentoonstellingen...

Kabbala
Kabbala

Het is de mystieke, esoterische kant van het Jodendom en zoekt een dieper begrip van de Thora dan zijn letterlijke interpretatie.

Joodse tradities
Joodse tradities

Het woord ‘Jood’ (Jehoedi in het Hebreeuws) is afgeleid van de naam Jehoeda. Jehoeda was één van de 12 zonen van Jacob en hij was de stamvader van één van de stammen van Israël.

Een dag in Jeruzalem
Een dag in Jeruzalem

Het is 8.30 uur. Onze Drietour groep begint haar eerste dag in Jeruzalem op de Olijfberg. Wij begrijpen nu dat Jeruzalem een enorme aantrekkingskracht heeft voor vele gelovigen.

De zaal van het laatste avondmaal
De zaal van het laatste avondmaal

Het woord Pasen betekent van oorsprong zoiets als ‘hink-stap-sprong’. Dat vraagt enige uitleg. Ons woord Pasen is afgeleid van het Hebreeuwse woord Pèsach. Dat is het feest van de uittocht uit Egypte...

Ik ga op reis en krijg mee..
Ik ga op reis en krijg mee..

Voor veel mensen is vakantie een vorm van een omweg naar huis. Bij wat ze zien onderweg, zien ze hun eigen voordeur daarachter. Eigenlijk hebben ze die deur nooit achter zich dichtgetrokken.

Welkom in Petra
Welkom in Petra

Pas 200 jaar geleden werd deze verborgen, duizenden jaren oude stad ontdekt in een afgesloten dal. Een wereldwonder!

Bestemming
Reisduur
Vertrek
Toon meer zoekopties
Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief