Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Israël en Jordanië o.l.v. Ds. C.H. Buitink

11 dagen

Groepsrondreis, Bijbelse groepsreis, Vliegreis

Deze afwisselende rondreis naar Jordanië en Israël zit vol eeuwenoude cultuur, Bijbelse historie en gevarieerd natuurschoon. Met bezoeken aan Bijbelse plaatsen zoals Jeruzalem, Machérus en de berg Nebo komt de geschiedenis als het ware opnieuw tot leven. Een absoluut hoogtepunt is het bezoek aan de in de rotsen verscholen stad Petra uit de tijd van de Nabateeën! Maar ook een jeeptour door de woestijn van Wadi Rum is een belevenis..  Ga mee en ervaar het allemaal tijdens deze boeiende reis! U zult er ogen te kort komen.

 

Programma

DAG 1 Wo 28 april: Heenreis

We vliegen vanaf Schiphol naar Tel Aviv. Vanwege de terugreis vanuit Jordanië is het niet mogelijk om rechtstreeks te vliegen, maar hebben we een vlucht met overstap. Op Tel Aviv worden we met onze bus naar het hotel in Jeruzalem gebracht. Onderweg bespreken we in de bus het programma van de volgende dag, waarna we de dag met elkaar afsluiten.

 

DAG 2 Do 29 april: Rondom Jeruzalem

Na ons ontbijt vertrekken we naar de Oude Stad. We bezoeken de Citadel (ook wel de ‘Toren van David’ genoemd), bij de Jaffapoort. Hier zien we iets van de geschiedenis van Jeruzalem. Vanaf de toren hebben we prachtig uitzicht over zowel de oude als de nieuwe stad. Vervolgens bezoeken we Yad Vashem. Er zijn verschillende mogelijkheden om de indrukwekkende periode van de Shoa tot ons door te laten dringen, ook voor hen die er al eens eerder zijn geweest. Na dit indrukwekkende bezoek gaan we door naar een dorpje tegen Jeruzalem aan: Ein Karem. Hier zou Johannes de Doper geboren zijn. We bezoeken de kerk die ons daaraan herinnert. Tot slot bezoeken we – indien mogelijk – de synagogezaal in het Hadassa Ziekenhuis. In deze zaal zijn enkele bijzondere, door Chagall ontworpen, ramen met beeltenissen van de zonen van Jakob. ’s Avonds is er wellicht de mogelijkheid voor een avondtour door Jeruzalem.

 

DAG 3 Vr 30 april: Oude stad / tunnels

We starten deze dag bij de opgravingen van de oude stad van David. Vervolgens gaan we met de mensen die goed ter been zijn de diepte in en bewonderen we (een stukje van) het watertunnelcomplex van Hizkia, die uitliep op de Siloamvijver. Hierna maken we een wandeling over de stadsmuur en gaan we aan het einde van de middag naar de Klaagmuur om te zien hoe joden de Sabbat begroeten. 

 

DAG 4 Za 1 mei: Oude stad / Israëlmuseum Jeruzalem

Shabbat shalom! We beginnen deze dag met het karakteristieke uitzicht op Jeruzalem vanaf de Olijfberg. Vervolgens gaan we, via o.a. Getsemane, richting de Via Dolorosa, met als eindpunt de Heilig Grafkerk. Tot slot zullen we het Israël Museum bezoeken, waar ieder in eigen tempo en naar eigen voorkeuren de geschiedenis van Israël tot zich kan nemen. De Dode Zeerollen, de beeldentuin, de Madurodamversie van Jeruzalem, … Wat gaat u bekijken?

 

DAG 5 Zo 2 mei: Zondag

Vandaag een rustdag. We wonen indien mogelijk een dienst bij in een lokale kerk en later op de dag is er een ruimte in het hotel gereserveerd (16.00 uur) waar ds. Buitink een meditatie zal houden.

 

DAG 6 Ma 3 mei: Reisdag naar Jordanië via Ein Avdat en Timna Park

We vertrekken deze dag vroeg uit ons hotel, omdat we op reis gaan naar Jordanië, met een aantal aangename onderbrekingen. We nemen de route waarmee we langs Beersheva (Berseba) rijden. Onze eerste stop is voor een wandeling bij de indrukwekkende kalksteenformaties van Ein Avdat. De tweede stop is bij de mijnen van Salomo in Timna Park, ten noorden van Eilat. Tot slot zullen we in het uiterste zuiden van Israël de grensovergang bij Eilat (Arava/Rabin border) nemen en richting ons hotel gaan. We overnachten in Aqaba, net over de grens in Jordanië.

 

DAG 7 Di 4 mei: Wadi Rum en Petra

Opnieuw gaan we bijtijds weg uit het hotel om de schitterende omgeving van Wadi Rum te bezoeken. We maken een jeeptour door de woestijn: een bijzondere ervaring! Vervolgens reizen we door naar Petra, de verborgen stad, uitgehouwen uit steen. Hier krijgen we een eerste indruk van de stad ter voorbereiding op woensdag. We overnachten in Petra.

 

DAG 8 Wo 5 mei: Petra

Deze hele dag staat in het teken van Petra, een dag die we optimaal zullen benutten. Niet voor niets is Petra opgenomen in de lijst met de zeven wereldwonderen. Petra geldt dan ook als één van de toeristische hoogtepunten van Jordanië. We overnachten opnieuw in Petra.          

 

DAG 9 Do 6 mei: Op weg naar Amman (Kerak, Madaba en Nebo)

Vandaag reizen we richting de hoofdstad van Jordanië: Amman. Onderweg bezoeken we de kruisvaardersburcht Kerak. Vanaf dit punt hebben we bovendien prachtig uitzicht over de omgeving en bij helder weer op de Dode Zee. Hierna bezoeken we o.a. de Grieks-Orthodoxe St. George-Kerk in Madaba. In deze kerk ligt een prachtige mozaïek met een landkaart van Palestina en omgeving uit de 6e eeuw na Christus. Tot slot zullen we de berg Nebo bezoeken en staan op de plaats waar Mozes uitkeek op het beloofde land. Hier kunnen we kijken op Jericho en, als het echt helder is, misschien zelfs wel tot aan de Olijfberg! We reizen naar Amman voor onze overnachting.

 

DAG 10 Vr 7 mei: Rondom Amman

We beginnen deze dag met een bezoek aan Tell Mar Elias. Dit wordt gezien als een van de doopplaatsen van Johannes de Doper, maar ook als de plaats waar Elia ten hemel voer. Daarna bezoeken we de opgravingen van Jerasj, een romeins-hellenistische stad. Hier krijgen we een mooie indruk van hoe antieke steden er doorgaans uitzagen. We vinden er onder andere de karakteristieke cardo, een forum (marktplein), tempeloverblijfselen en restanten van kerken (met bijbehorende mozaïeken). De stad Jerasj wordt ook wel verbonden met het gebied van de Gerasenen (Lukas 8, Markus 5). Deze dag zullen we ook een of meerdere keren de Jabbok zien, de worstelrivier, waar Jakob worstelde met God. We overnachten opnieuw in Amman.

 

DAG 11 Za 8 mei: Terugreis

We vertrekken naar het vliegveld voor onze terugreis (met overstap) naar Nederland.

Data & prijzen
Vertrek
Reisleider(s)
 
Status
28-4-2021
 
Te boeken
Prijsinformatie

Reissom inclusief:                 

 • Vliegreis met Austrian / Lufthansa                    
 • Luchthavenbelasting                
 • Brandstoftoeslag                    
 • Vervoer ter plaatse                  
 • Verblijf in 3 of 4 sterren accommodatie o.b.v. 2-persoonskamer met ontbijt en diner                
 • Lunches                      
 • Excursie- en entreegelden                    
 • Nederlandssprekende gids                  
 • Fooienbedrag € 57,00
 • Visum Jordanië en grensbelasting                   

Reissom exclusief:                 

 • Reisverzekering          
 • Annuleringsverzekering (incl.21% assurantiebelasting)           
 • Bijdrage Calamiteitenfonds             
 • Lunches op de 2 reisdagen   
 • 1-persoonskamer toeslag  € 380,00

Overige informatie

Minimum aantal personen is 20 personen.

 

Paspoort

Uw paspoort dient na vertrek uit Jordanië of Israël nog minimaal 6 maanden geldig te zijn. 

 

Vaccinaties

Neem voor de laatste informatie over vaccinaties contact op met de huisarts of GGD.

 

Prijsindicatie*

meer dan 30 personen

€ 2.240,00

25 - 30 personen

€ 2.302,00
20 - 24 personen € 2.393,00

* De reissom is een indicatie, want prijzen voor 2021 zijn nog niet bekend en de reissom hangt ook af van het aantal deelnemers in de groep

 

Hotelovernachtingen (wijzigingen onder voorbehoud)

Jerusalem 5 nachten
Aqaba 1 nacht
Petra 2 nachten
Amman 2 nachten
Totaal 10 nachten
Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief