Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Onder leiding van Dominee en Liesbeth Burggraaf

Groepsrondreis, Vliegreis

Deze afwisselende rondreis naar Jordanië en Israël zit vol eeuwenoude cultuur, Bijbelse historie en gevarieerd natuurschoon. Met bezoeken aan Bijbelse plaatsen zoals Tiberias, Jeruzalem en de berg Nebo komt de geschiedenis als het ware opnieuw tot leven. Een absoluut hoogtepunt is het bezoek aan de in de rotsen verscholen stad Petra uit de tijd van de Nabateeën! Maar ook een jeeptour door de woestijn van Wadi Rum is een belevenis. Drijven in de Dode Zee, genieten van de stilte op het meer van Galilea, de kleurrijke soeks van Jeruzalem… Ga mee en ervaar het allemaal tijdens deze boeiende reis!

Programma

Dag 1, maandag: Amsterdam - Tel Aviv - Aqaba

U vliegt van Amsterdam naar Tel Aviv (rechtstreeks met Transavia). Daarna per bus door de Negev naar Aravaborder voor oversteek naar Aqaba. Onderweg een mooie en korte stop bij het uitzichtspunt van Mitzpe Ramon, vanwaar je prachtig op de krater uitkijkt. Bij voldoende tijd nog even een koffie-/ijsstop bij Yotvata. Chauffeur zorgt voor lunchpakket voor in de bus. Overnachting in Aqaba.

 

Dag 2, dinsdag: Aqaba - Wadi Rum

In Aqaba maakt u een rondrit of stadswandeling en daarna maakt u met een glassbottomboot een tochtje op de Rode Zee. Aan het einde van de ochtend rijdt u naar Wadi Rum, waar u zult lunchen. Daarna maakt u een jeeptocht door deze prachtige woestijn. Diner en overnachting in een tentenkamp in Wadi Rum. Heel bijzonder.

 

Dag 3, woensdag: Petra

U vertrekt bijtijds uit het tentenkamp en rijdt naar Petra. Deze hele dag is gewijd aan Petra. De rozerode stad, uitgehouwen in de rotsen, verandert van kleur met het zonlicht. Onvergetelijk is het moment waarop u tussen de grillige bergwanden de imposante schatkamer ontwaart! U ziet hier talrijke graffaçades, tombes en tempels uit de tijd van de Nabateeën. Diner en overnachting in Petra.

 

Dag 4, donbderdag: Petra - Koningsroute - Amman

Via de Koningsroute rijdt u vandaag door naar Amman. Onderweg maakt u diverse stops. U bezoekt Mukawir, een burcht gebouwd door Herodes (Fort Machaerus). Daarna bezoekt u de Berg Nebo, vanwaar Mozes uitkeek over het Beloofde Land. In Madaba ziet u de St. Joriskerk. De kerk is bekend om de prachtige mozaïek in de vloer gemaakt van 2 miljoen gekleurde steentjes! Diner en overnachting in Amman.

 

Dag 5, vrijdag: Amman, Doopplaats en Dode Zee

In de ochtend brengt u een bezoek aan de Doopplaats aan de Jordaan: Bethanië. Dit ligt recht tegenover Qasr el Yahud in Israël. Daarna gaat u naar de Dode Zee, waar u heerlijk kunt drijven. Het is het diepste punt ter wereld, 400 meter onder zeeniveau. Tot slot terug naar Amman voor een city sight seeing langs de Citadel en het Theater. Wie wil kan nog even winkelen en loopt terug naar het hotel.

 

Dag 6, zaterdag: Amman - Tiberias

Vertrek uit Amman. Allereerst maakt u een stop bij de rivier de Jabbok. Daarna gaat u naar Jerash, het Bijbelse Gerasa en wel het Pompeï van het Midden-Oosten genoemd. U bekijkt er de prachtige opgravingen.  Vervolgens maakt u een wandeling bij Ajlun, een bosreservaat (evt. met bezoek van de burcht en picknick). U volgt daarbij een stukje van het Abraham Path. Daarna rijdt u naar de grens met Israël en steekt u rond  16.30 uur de grens over bij de Sheik Hussein Bridge. De Israëlische bus brengt u naar Tiberias.

 

Dag 7, zondag

De zondag brengt u door rond het meer van Galilea. 's Morgens rijdt u met de bus naar de rand van het meer (waar het beeld van Petrus staat). Hier houdt u een openlucht dienst en heeft u de gelegenheid om wat te ontspannen. Ook maakt u deze dag een boottocht op het meer. De rest van de dag is vrij te besteden.

 

Dag 8, maandag: In de buurt van het meer

U begint de dag met een bezoek aan de Berg van de Zaligsprekingen, waar u een stukje naar boven loopt (niet helemaal naar de kerk) en dan terug richting  het lager gelegenTabgha  Daarna bezoek aan Kapernaum.

In de middag brengt u een bezoek aan Beth Shearim (waar zich vele Joodse graftombes bevinden) en aan kibboets Jifat  (een boeren bedrijf). Daarna terug naar Tiberias.

 

Dag 9, dinsdag: Tiberias - Jericho

Vertrek uit Tiberias. U begint de dag met een bezoek aan de Berg Arbel, waar u wat rond kunt wandelen en prachtig uitzicht op het meer heeft. Daarna gaat u naar de berg Tabor (het laatste stukje wordt met taxi's afgelegd), waar het kerkje van de Gedaanteverwisseling staat. Het uitzicht is ook hier heel mooi! Door de Jordaanvallei rijdt u naar Jericho, waar u een stop zult maken bij Wadi Qelt. Als u hier een klein stukje loopt, kunt u prachtig uitkijken over de kloof en ziet u het mooie St. Georgeklooster tegen de rotswand liggen. Bij voldoende tijd nog een stop bij Tel Jericho (geen bezoek). Dan naar het hotel, waar misschien nog even tijd is om lekker te zwemmen. Overnachting in Jericho Resort Village.

 

Dag 10, woensdag: Jericho - Jeruzalem

U vertrekt op tijd uit Jericho en rijdt naar de Olijfberg voor een onvergetelijk uitzicht op de Oude Stad van Jeruzalem. U  loopt naar beneden via Dominus Flevit naar Getsemane. Vervolgens door de Leeuwenpoort naar Bethesda en St. Anna. Dan over de Via Dolorosa naar de Heilig Grafkerk. In de middag nog een bezoek aan de Cardo, en de nieuwe Joodse wijk in de Oude Stad. Diner en overnachting in Jeruzalem.

 

Dag 11, donderdag: Jeruzalem Oude Stad

's Morgens start in de buurt van de Leeuwenpoort en wandeling door het Kidrondal (waar u langs de Gihonbron loopt) richting de Klaagmuur, waar u een stukje van de Bar Mitswa-viering bij kunt wonen. Daarna bezoek aan Davidson Centre en de trappen van Ofel met zo mogelijk een bezoek aan het Tempelplein. Ook zal er deze dag gelegenheid zijn om de Soek te bezoeken. Diner en overnachting in Jeruzalem.

 

Dag 12, vrijdag: Terugreis

Transfer terug naar de luchthaven en terugvlucht naar Amsterdam, rechtstreeks met Transavia.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vliegreis met Transavia            
 • Luchthavenbelasting                
 • Brandstoftoeslag                    
 • Vervoer ter plaatse                  
 • Verblijf in 3-4 sterren accommodatie op basis van een tweepersoonskamer               
 • Ontbijt en diner            
 • Lunches                      
 • Entrees           
 • Nederlandssprekende gidsen               
 • Fooien
 • Visum Jordanië en grensbelastingen    
 • Bedrag is inclusief extra kosten die geïnd worden via reisleider    

Niet inbegrepen

 • Toeslag eenpersoonskamer 420,-
 • Reisverzekering 
 • Annuleringsverzekering
 • Bijdrage Calamiteitenfonds
 • Lunch laatste dag

 

Overige informatie

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 20 personen.

 

Paspoortinformatie

 • Het paspoort dient bij terugkomst nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.
 • Het programma kan bijvoorbeeld door overheidsmaatregelen wijzigen.
 • Neem voor de laatste informatie over inentingen contact op met huisarts of GG&GD.

 

Prijsindicatie

20 - 24 personen                 2450,- 

25 - 30 personen                 2350,- 

 

Hotelovernachtingen (onder voorbehoud van wijzigingen)

Dag 1-2 Aqaba 1 nacht
Dag 2-3 Wadi Rum 1 nacht
Dag 3-4 Petra 1 nacht
Dag 4-6 Amman 2 nachten
Dag 6-9 Tiberias 3 nachten
Dag 9-10 Jericho 1 nacht
Dag 10-12 Jeruzalem 2 nachten
  Totaal 11 nachten

 

Vluchtschema (onder voorbehoud van wijzigingen)

Datum Van Naar Vluchtnummer Vertrek Aankomst
23 september 2019 Amsterdam Tel Aviv HV 5801 06.15 uur 11.50 uur
           
04 oktober 2019 Tel Aviv Amsterdam HV 5802 12.50 uur 16.50 uur

 

 

 

 

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief