Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Christmas Carols

Kerst, Groepsreis vanuit één hotel, Busreis

Al vroeg in november maakt Engeland zich klaar voor het Kerstfeest. De steden worden feestelijk versierd en de vele lampjes branden hun licht. Het is ook in de adventperiode dat er in de vele kerken en kathedralen Christmas Carols ten gehore worden gebracht. Tijdens deze 5-daagse reis staat het verhaal van de Christmas Carol centraal. U kunt zich in de kathedralen van Rochester, St. Pauls en Canterbury volledig laten onderdompelen door deze prachtige liederen; een bijzondere ervaring om de concerten bij te wonen en de muziek te ervaren, maar ook om samen te zingen. Op het bekende Trafalgar Square woont u een openluchtkerstconcert bij. Circa 40 koren brengen bekende maar ook onbekende kerstliederen ten gehore. Natuurlijk ontbreekt tijdens deze reis een rondleiding langs de hoogtepunten, waaronder Westminster Abbey, in Londen niet. En is er voldoende tijd om een van de vele gezellige kerstmarkten te bezoeken.

 

Bent u benieuwd naar het verhaal achter de Christmas Carol, ga dan met deze reis mee!

 

Christmas Carol

Het woord ‘Carol’ komt oorspronkelijk uit het Latijns en Grieks en betekent ‘dansen’. In de middeleeuwen waren dit vooral christelijk gedanste liederen. Later werden deze met name tijdens de kerstperiode gezonden en door de eeuwen heen geïntroduceerd in kerkdiensten. De eerste Engelse Christmas Carol werd in 1410 geschreven door Ritson. Pas in de 19e eeuw kwam de Engelse Christmas Carol echt tot leven.

Programma

Dag 1, donderdag: Heenreis via Duinkerken – Dover – Rochester

Vroeg vertrek per bus in de ochtend vanuit Veenendaal/Driebergen naar Duinkerken-België. Hier gaat u aan boord van DFDS Seaways naar Dover. Verder per bus naar Rochester, de stad waar schrijver Charles Dickens woonde. Als muzikale en spirituele afsluiting van deze eerste dag woont u om 17.30 uur in Rochester Cathedral het Christmas Evening Carols concert bij.

 

Rochester Cathedral

Deze Angelsaksische kathedraal, officieel de kathedraal van Christus en de Gezegende Maagd Maria, is de zetel van de bisschop van Rochester met fundamenten uit de 7e eeuw.

 

Aansluitend verder naar het hotel in Gillingham, vlakbij Rochester en ca. 65 km ten zuidoosten van Londen.

 

Dag 2, vrijdag: Londen

In de ochtend een rondrit onder leiding van een lokale gids door Londen. De bus rijdt langs de belangrijkste bezienswaardigheden in deze metropool. Zo ziet u de beroemde Tower Bridge, de rivier Thames, Buckingham Palace, de Big Ben en nog veel meer. Ook brengt u een bezoek aan Westminster Abbey.

 

Westminster Abbey

Westminster Abbey speelt al meer dan duizend jaar een belangrijke rol in de geschiedenis van Londen en het Verenigd Koninkrijk. Dit glorieuze gebouw heeft haar schoonheid en gratie in de loop der tijd behouden, ondanks zijn verscheidenheid aan architectuur, van sobere Franse gotiek tot het complexe late loodrechte gedeelte van de Henry VII-kapel. In deze abdij vindt sinds 1066 elke kroning plaats en vele andere belangrijke gelegenheden, zoals koninklijke bruiloften en begrafenissen.

 

’s Middags is er voldoende gelegenheid om zelf Londen te verkennen. U kunt bijvoorbeeld winkelen in het beroemde Harrod’s of een gezellige kerstmarkt bezoeken. Laat u rijden in een opvallende taxi of stap in een van de rode dubbeldekkers. Of komt u even bij op een bankje in Hyde Park of Regents Park en geniet van een stukje rust midden in de stad.

 

In de loop van de middag naar de St. Pauls Cathedral waar u wederom een sfeervol Christmas Carol concert te wachten staat. Zingt u samen gerust mee als u de teksten van de Carols kent!

 

St. Pauls Cathedral

Deze kathedraal, gebouwd tussen 1675 en 1710 naar een ontwerp van Sir Christopher Wren, staat heden ten dage vooral bekend om haar grote concerten en evenementen. Een prachtig bouwwerk met grote koepel, gouden kruis en mooi koor. Het is een wonder dat tijdens de bombardementen in WO II deze kathedraal toch overeind bleef. Het met fraai houtsnijwerk versierde orgel is zelfs bespeeld door de componist Händel. Vele beroemdheden zijn in de kerk begraven.

 

Aan het eind van de dag wordt u teruggebracht naar het hotel voor diner en overnachting.

 

Dag 3, zaterdag: Leeds Castle - Canterbury

De dag begint met een bezoek aan Leeds Castle, een waterburcht in de buurt van Maidstone. Onder leiding van een lokale gids gaat de koninklijke geschiedenis in een notendop aan u voorbij.

 

Leeds Castle

De monarchen bouwden prachtige kastelen in Kent en één daarvan is Leeds Castle uit de 12e eeuw. Het kasteel heeft een boeiende geschiedenis; zo heeft het vele veldslagen doorstaan. Het was een Noormannenfort, een toevluchtsoord voor de rijken en de woonplaats van zes middeleeuwse koninginnen. Het kasteel is geliefd vanwege de prachtige ligging en de schitterende tuinen rondom het kasteel. De Culpeper Garden is een typische Engelse cottagetuin met veel heggetjes en rozen en de Lady Baillie Garden staat vol met mediterrane planten. De tuinen zijn in elk seizoen eigenlijk een bezoek meer dan waard.

 

In de middag naar de historische stad Canterbury. Tijdens een wandeling door deze stad ziet u St. Martin’s church en de ruïne van Augustine’s Abbey waar de Angelsaksische koningen van Kent hun laatste rustplaats hebben gevonden. Dit klooster was gesticht door St.Augustus die het christendom naar Zuid-Engeland bracht. Last but not least een bezoek aan de beroemde kathedraal.

 

Canterbury Cathedral

Deze kathedraal is een van de oudste en beroemdste kathedralen in Engeland en maakt deel uit van het Werelderfgoed UNESCO. Het is de kathedraal van de aartsbisschop van Canterbury, leider van de Church of Scotland en symbolisch leider van de wereldwijde Anglicaanse gemeenschap.

 

Voor het diner blijft u in Canterbury en eet u gezamenlijk in een lokaal restaurant. Aansluitend staat het Canterbury Choral Society Family Carol Event op het programma; een jaarlijks terugkerend en bijzonder kerstconcert voor jong en oud.

 

Dag 4, zondag: Londen

In de ochtend kunt u om 10.00 uur een lokale kerkdienst bijwonen op loopafstand van het hotel of heeft u een samenzijn in het hotel. Lunch in het hotel.

 

‘s Middags per bus naar Londen om aan het begin van de middag het Christmas Carols Concert bij te wonen op Trafalgar Square. Meer dan 40 koren verzamelen zich rond de grote kerstboom en brengen kerstliederen ten gehore. Ook wordt er tijdens dit optreden geld ingezameld voor liefdadigheidsdoelen. Het is een mooi en verbonden samenzijn dat deze dag afrond.

 

Dag 5, maandag: Terugreis via Tunbridge Wells – Dover – Duinkerken

Voordat u Dover weer bereikt voor de terugreis naar Nederland, gaat de route via Royal Tunbridge Wells voor een korte stop. Prachtig landelijk gelegen en populair vanwege de vondst van thermale bronnen. Wandelt u door de sfeervolle en historische straatjes, bekijk de stijlvolle zuilenrij The Pantiles, geniet van de rust in het fraaie park Calverly Ground en bezoek voor het vertrek nog de gezellige Kerstmarkt.

 

Aansluitend naar Dover voor de oversteek per DFDS Seaways aan het begin van de middag naar Duinkerken en verder per bus naar de opstapplaatsen Driebergen en Veenendaal.

 

NB het definitieve programma van de Christmas Carols concerten is in september 2019 bekend; wijzigingen onder voorbehoud

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vervoer per comfortabele touringcar
 • Overtocht met DFDS Seaways Duinkerken-Dover en vv
 • 4 overnachtingen op basis van een tweepersoonskamer
 • Ontbijt en diner; lunch op zondag
 • Entrees en toegangsbewijs concerten volgens programma
 • Engelssprekende gidsen (dag 2 en 3)
 • Fooien
 • DrieTour reisleider
 • Kennismakingsbijeenkomst                     

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 79 ,-
 • Lunches (behalve op zondag)
 • Drankjes bij de gezamenlijke maaltijden
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Calamiteitenfonds

Overige informatie

Minimale groepsgrootte voor deze reis is 20 personen.

 

Hotelinformatie (wijzigingen onder voorbehoud)

Hotel King Charles***, Gillingham

 

Informatiebijeenkomst

De informatiebijeenkomst voor de reis staat gepland voor zaterdag 23 november.

Deze vindt plaats in Nieuw Salem, De Lei 86 te Driebergen.

(datum en tijd onder voorbehoud van eventuele wijzigingen)

Een uitnodiging met de definitieve datum en tijd ontvangt u ongeveer 2/3 weken van te voren.

 

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief