Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

3 -daagse conferentie Henri Nouwen

Evenement, Special, Eigen vervoer

3-daagse Hour of Power Conferentie

25 – 27 september 2020

Rond het gedachtegoed van Henri Nouwen

 

U wordt van harte uitgenodigd om alweer de vijfde conferentie rond het gedachtegoed van Henri Nouwen mee te maken. De vorige conferenties zijn door onze gasten zeer gewaardeerd en we kijken daar met veel vreugde op terug. Op veler verzoek zal er DV een vijfde editie komen, wederom georganiseerd door Hour of Power, DrieTour en Beter Uit en opnieuw in het sfeervolle en comfortabele bezinningscentrum Emmaus in Helvoirt. U kunt zich nu alvast inschrijven voor deze 5e conferentie, zodat u verzekerd bent van een plekje.

In 2019 was het thema “Wie ben ik” en voor dit jaar hopen wij invulling te geven aan het thema “Vaderhart van God”.
Bijna 24 jaar na zijn overlijden, is spiritueel schrijver Henri Nouwen nog altijd populair en inspireert hij velen. Wereldwijd zijn ruim zeven miljoen boeken verkocht en in meer dan 30 landen vertaald. Eén van zijn bekendste uitspraken is elke zondag bij Hour of Power te horen:

 

“Je bent niet wat je doet, je bent niet wat je hebt, je bent niet wat anderen van je zeggen.
Je bent Gods geliefde kind.”

Programma

Lezingen

Sprekers dit jaar zijn Ds. Jurjen ten Brinke, Ds. Arenda Haasnoot, Pastoor Jules Dresmé en Leo Fijen.

Samen met Jan van den Bosch vertellen zij in een persoonlijk verhaal over wat het gedachtegoed voor hen inhoudt en betekent, waarna er ruimte is voor stille tijd, persoonlijke bezinning of een groepsgesprek.
 

Ds. Jurjen ten Brinke

Jurjen ten Brinke, die opgroeide in het Overijsselse Kampen, is een bevlogen voorganger in Amsterdam Noord. Hij was ervan overtuigd dat Jezus in het jaar 2000 zou terugkomen want dat had zijn basisschooljuf hem verteld. Sinds 2015 is Jurjen ten Brinke voorganger van Hoop voor Noord, een multiculturele kerk in Amsterdam. “Als er dertig moslims om een ziekbed heen staan, denk ik: ‘Dit is Uw kans, Here”. De kracht van Christus’ herrijzenis loopt als een rode draad door het leven van Jurjen heen. Daarnaast werkt hij als presentator bij de EO, onder andere voor het wekelijkse TV-programma ‘Nederland Zingt Dichtbij’. Ook is hij als ambassadeur betrokken bij ontwikkelingsorganisatie ‘Tear’. Bruggenbouwer pur sang, die weet wat lijden is maar optimistisch, idealistisch en met een vleug humor in het leven staat.

 

Ds. Arenda Haasnoot

Ds. Arenda Haasnoot is predikant van de Gereformeerde Kerk te Rijnsburg. Ds. Haasnoot studeerde van 1993 tot 1995 Theologie aan de RU te Leiden, daarna tot 2002 aan de VU te Amsterdam waar zij haar doctoraalprogramma Theologie afrondde. Gepassioneerd en authentiek, die woorden typeren ds. Arenda Haasnoot misschien wel het beste. Met passie vertelt ze over de Bijbel en wil ze moeder van haar drie kinderen zijn, maar met evenveel hartstocht woont ze vergaderingen bij van de synode van de Protestantse Kerk en staat ze op de kansel. “Dit is mijn roeping. Hier ben ik op mijn plek.”

 

Pastoor Jules Dresmé

Pastoor Dresmé werd in 1997 tot priester gewijd en is sindsdien fulltime werkzaam voor de katholieke kerk. Naast pastoor van de Vituskerk in Hilversum is hij ook nog pastoor van acht andere kerken, dus veel vrije tijd heeft hij niet. In 2014 ontving hij een erespeld van de stad Hilversum voor zijn cruciale rol die hij had bij de MH-17 ramp. Hij was degene die iedereen samenbracht om het grote verdriet te verwerken en hij speelde een belangrijke rol bij de realisatie van het MH17-monument in het Dudokpark. Naast de erespeld mocht hij op 29 December 2016 de prijs ‘Hilversummer van het jaar’ in ontvangst nemen.  

 

Leo Fijen 
Leo Fijen is historicus, presentator en schrijver en was tot 1 november 2019 hoofdredacteur levensbeschouwing van KRO-NCRV. Hij blijft nog wel werkzaam als presentator en adviseur. Als tv-maker en presentator is hij bekend van programma’s als Kruispunt, Kloosterserie, het eilandgevoel van Schiermonnikoog….Hij is elke zondagochtend te zien in Het Geloofsgesprek, heeft vele boeken op zijn naam staan en is directeur van de katholieke uitgeverij Adveniat.

 

Jan van den Bosch

Jan van den Bosch is tv-presentator van onder andere Hour of Power en directeur-eigenaar van High Flight group, waar diverse christelijke reisorganisaties en de Company Media Producties onder vallen. Hij maakte een aantal documentaires over het leven van Henri Nouwen en is initiatiefnemer én de drijvende kracht achter en tijdens de Henri Nouwen conferenties.
Jan en Henri voelden een diepe vriendschap en verbondenheid rond de thema’s die zo bepalend waren voor Henri Nouwen. Jan heeft veel met Henri opgetrokken en was de laatste uren van zijn leven bij hem.

 

 

Voorlopig Programma

Vrijdag 25 september 2020

In de loop van de ochtend wordt u van harte welkom geheten in het bezinningscentrum Emmaus in Helvoirt. Tijdens het verblijf wordt u gevraagd om mee te helpen tijdens de maaltijden (inschenken/opscheppen/verzamelen) en de keukendienst (afwas). 

Om 12:00 uur is er een korte samenkomst in de kapel met aansluitend de warme maaltijd.

Om 14:15 uur opent Jan van den Bosch de conferentie.

Om 18:00 uur zal de broodmaaltijd gebruikt worden. Aansluitend zal  Jurjen ten Brinke spreken.

Om 21:00 uur kunt u nader kennismaken met uw mededeelnemers onder het genot van een hapje en drankje, dat u wordt aangeboden. 

 

Zaterdag 26 september 2020

Na het ontbijt is er om 09:15 uur een samenkomst in de kapel o.l.v. Chris Tims, directeur van Hour of Power. Daarna volgt een lezing van Arenda Haasnoot.

Na de warme maaltijd om 13:00 uur is er tijd voor jezelf of om een gezamenlijke wandeling te maken in het schitterende natuurgebied de Loonse en Drunense Duinen, de Sahara van Brabant. Struin door het stuifzand of wandel door bossen en heide en laat je gedachten gaan.

Om 15:30 uur kunt u deelnemen aan groepsgesprekken o.l.v. Arenda Haasnoot.

Om 17:00 uur is er ruimte voor stiltemomenten, luisteren naar muziek en zingen in de kapel.

Aansluitend volgt de broodmaaltijd.

Om 19:30 uur is er een bijeenkomst met pastoor Jules Dresmé en zangeres Elske te Lindert. Daarna is er weer een gezellig samenzijn met een hapje en een drankje, dat u wordt aangeboden.

 

Zondag 27 september 2020

Om 07:00 uur is er stille tijd in de kapel met aansluitend ontbijtbuffet.

Om 09:00 uur is er gelegenheid om gezamenlijk naar de uitzending van Hour of Power te kijken.

Vervolgens een voordracht van alweer de laatste spreker, Leo Fijen.

Na de warme maaltijd is er omstreeks 14:00 uur een afsluitende bijeenkomst met Jan van den Bosch waarin u mag delen wat deze drie dagen voor u hebben betekend.

Om 15:00 uur koffie, thee en einde Conferentie

Accommodaties

Bezinningscentrum Emmaus Helvoirt

Bezinningscentrum Emmaus is een voormalig klooster dat accommodatie biedt voor christelijke...

Bezinningscentrum Emmaus Helvoirt

Bezinningscentrum Emmaus is een voormalig klooster dat accommodatie biedt voor christelijke bezinning. Rond 1920 werd het klooster gebouwd voor de Paters van het Goddelijk Woord (S.V.D.) als 'Missiehuis'. Waarna de broeders van Johannes de Deo zich vestigden onder de naam "Misericordia". Nu wordt het klooster gebruikt als bezinningscentrum, sinds 1989 'Emmaus' genaamd. Het huis wordt gedragen door een werk- en leefgemeenschap met vaste bewoners, een aantal regelmatige medewerkers en diverse vrijwilligers. 

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inclusief

 • Overnachtingen op een tweepersoonskamer met gedeelde badkamer en toilet
 • Lakenpakket (bed ter plaatse zelf opmaken)
 • Alle maaltijden (ontbijt, lunch, diner)
 • Koffie en thee
 • Hapjes en drankjes na de avondbijeenkomsten
 • Lezingen, groepsgesprekken en excursie
 • Gratis boek

Exclusief

 • Vervoer naar bezinningscentrum Emmaus Helvoirt
 • Handdoekenpakket € 3,- p.p.
 • Reis- en annuleringsverzekering

 

Toeslagen per verblijf

2-persoonskamer met gedeelde badkamer en toilet op de gang: geen toeslag

2-persoonskamer voor alleengebruik met gedeelde badkamer en toilet op de gang: € 25,-

2-persoonskamer met douche en toilet op de kamer (gerenoveerd): € 20,- per persoon

2-persoonskamer met douche en toilet op de kamer voor alleengebruik (gerenoveerd): € 45,-

1-persoonskamer met douche en toilet op de kamer (nieuwe vleugel): € 55,- (Niet meer beschikbaar)

2-persoonskamer met douche en toilet op de kamer (nieuwe vleugel): € 30,- per persoon

Overige informatie

 • Het is tevens mogelijk om 1 dag de conferentie te bezoeken! Meer informatie om als daggast de Conferentie bij te wonen leest u hier.
Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief