Neem contact met ons op

Telefonisch

088 3100 555

Email

info@drietour.nl
Daarom DrieTour
  • Gevarieerde programma's
  • Duidelijke en eerlijke prijzen
  • Bevlogen reisleiders
  • Aandacht voor mens & milieu
  • Lokale ontmoeting
  • Respect voor iedereen

Veelgestelde vragen over Corona

Helaas kon mijn reis in 2020 niet doorgaan wegens corona. Ik heb een voucher ontvangen. Tot wanneer kan ik mijn voucher inwisselen?

De coronavoucher heeft een geldigheidsduur van één jaar na uitgifte van de voucher. Binnen dat jaar kunt u de waarde van de voucher gebruiken om een andere reis te boeken in 2021 of 2022. Het team van DrieTour adviseert u graag.

Ik heb een voucher ontvangen maar wil graag mij geld retour. Wat moet ik doen?

Natuurlijk hopen wij dat u in het aanbod van DrieTour een mooie reis vindt. We zien u graag in 2021 of 2022. Mocht u geen passende reis bij DrieTour vinden of twijfelt u nog of u in 2021 op reis wilt gaan, dan heeft u het recht op teruggave van de waarde van uw voucher. Daar hoeft u zelf niets voor te doen. De coronavoucher is tot één jaar na uitgifte geldig. Circa twee weken voor het aflopen van de coronavoucher neemt DrieTour contact met u op om u hierop te attenderen. Uiterlijk één jaar na uitgifte van de voucher minus één dag restitueert DrieTour de (aan) betaling.

Als ik nu een reis boek bij DrieTour en de reis kan wegens corona niet doorgaan, krijg ik dan mijn geld terug?

Indien DrieTour de reis wegens corona annuleert, dan krijgt u uw geld terug. DrieTour verstrekt geen vouchers meer. Boekt u een reis vóór 1 april dan hoeft u geen aanbetaling te doen, m.u.v. eventuele premies voor de verzekeringen. Bij DrieTour BOEKT U ZONDER RISICO!

Wat als ik zelf besluit om de reis te annuleren, omdat ik het toch niet zie zitten om op reis te gaan. Krijg ik dan mijn geld terug?

Als DrieTour de reis uit kan voeren, dan betekent dit dat u veilig en verantwoord op reis kunt. Daar mag u op vertrouwen. Natuurlijk moet er ook een vorm van vrijheid op reis mogelijk zijn. Mocht u het dan toch niet zien zitten om op reis te gaan, dan annuleert u de reis en brengt DrieTour annuleringskosten in rekening. 

Wat als ik of een van mijn reisgenoten vlak voor vertrek besmet blijk te zijn met corona, wat moet ik dan doen?

Helaas kan degene die besmet is met het virus niet op reis. Afhankelijk of de reisgenoten deel uit maken van hetzelfde huishouden en / of in quarantaine moeten, mogen zij al dan niet mee op reis. De reis dient (deels) geannuleerd te worden. DrieTour brengt hiervoor annuleringskosten in rekening. Wij adviseren daarom dringend altijd een annuleringsverzekering af te sluiten. Check daarbij goed of annulering wegens een coronabesmetting een geldige reden is om de reis te annuleren. 

Geldt er een vaccinatieplicht om met DrieTour op reis te mogen gaan?

Op dit moment is er geen vaccinatieplicht. Binnen Europa zijn diverse organisaties met elkaar in gesprek om zogenaamde (reis) protocollen op te stellen. Regelmatig valt nu de term “vaccinatiebewijs” en het kunnen overleggen van een negatieve uitslag van een PCR-test. DrieTour volgt de richtlijnen vanuit de overheid en het RIVM. Daarnaast is DrieTour afhankelijk van de voorwaarden die de diverse landen en leveranciers eisen om op reis te kunnen gaan. Kortom: er is nog geen duidelijkheid. Wij hopen zo spoedig mogelijk meer duidelijkheid te kunnen bieden.