Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Daggast Conferentie Henri Nouwen

Bijbelse groepsreis, Eigen vervoer

3-daagse Hour of Power / DrieTour Conferentie

27 – 29 september 2019

Rond het gedachtegoed van Henri Nouwen

 

U wordt van harte uitgenodigd de alweer vierde Hour of Power conferentie rond het gedachtegoed van Henri Nouwen mee te maken. De drie vorige conferenties leverden vele positieve en enthousiaste reacties op en werden door de deelnemers bijzonder gewaardeerd. Ook het conferentieteam kijkt hier met warme gevoelens op terug. Vandaar dat op veler verzoek er een vierde editie gaat komen, wederom georganiseerd door Hour of Power en DrieTour en opnieuw in het sfeervolle en comfortabele bezinningscentrum Emmaus in Helvoirt.

 

In 2018 was het thema “Je bent geliefd” en voor dit jaar hopen wij invulling te geven aan het thema “Wie ben ik?” naar de titel van de unieke bundel met nieuwe teksten en uitspraken van Henri Nouwen. Bijna 23 jaar na zijn overlijden, is spiritueel schrijver Henri Nouwen nog altijd populair en inspireert hij velen. Wereldwijd zijn ruim zeven miljoen boeken verkocht en in meer dan 30 landen vertaald. Eén van zijn bekendste uitspraken is elke zondag bij Hour of Power te horen:
“Je bent niet wat je doet, je bent niet wat je hebt, je bent niet wat anderen van je zeggen.
Je bent Gods geliefde kind.”

 

Voor eenieder die op zoek is naar inspiratie en bezinning en wil leven vanuit het hart in verbondenheid met de ander.

 

Sprekers & Programma

Sprekers zijn Laurent Nouwen (broer van Henri), Tiemen Westerduin (één van Nederlands bekendste christelijke sprekers), Mirjam van der Vegt (schrijfster van een aantal stiltedagboeken en spreker, gespecialiseerd in stilte retraites) en Leo Fijen (verantwoordelijk voor de levensbeschouwelijke programma’s bij KRO-NCRC).


Samen met Jan van den Bosch vertellen zij in een persoonlijk verhaal over wat het gedachtegoed voor hen inhoudt en betekent, waarna er ruimte is voor stille tijd, persoonlijke bezinning of een groepsgesprek.

 

Laurent Nouwen

Laurent is de twaalf jaar jongere broer van Henri Nouwen. Hij was advocaat, maar na het overlijden van zijn broer besloot hij het roer drastisch om te gooien. “Met zijn overlijden plantte hij een nieuwe geest, een nieuwe inspiratie in mij”. Pas na zijn dood besefte Laurent welke boodschap zijn broer Henri had, ook voor hem. Laurent besloot vrachtwagenchauffeur te worden om hulpgoederen naar Oekraïne te brengen en is sinds 1997 voorzitter van de Henri Nouwen stichting.

 

Laurent Nouwen blijft in gesprek met zijn broer Henri. Laurent heeft daarbij iets van: 'Ik geloof (het wel)' en prijst Jezus als onnavolgbaar de hemel in. Henri antwoordt met 'Ubi Caritas et Amor, Deus ibi est'. Waar barmhartigheid en liefde is, daar is God en waar niet, daar is God afwezig.


"Ja, Ik zeg je je bent geliefd, maar geef met je doen en laten daarop antwoord. Dan besta Ik. Zie toch waar en in wie Ik Mij openbaar of vertrouw je niet hoe Ik Mij laat kennen? Kun je je niet overgeven rijke jongeling? Blijf je uithuizig of kom je eindelijk thuis? "
Laurent zou hierover met elkaar willen nadenken en in gesprek komen, samen (ver) antwoorden.

 

Tiemen Westerduin
“Ik ben geraakt door God over het leed in deze wereld en Zijn hart voor de armen". Tiemen (1974) is relatiemanager bij Compassion, maar ook spreker en inspirator. Zijn boodschap brengt hij met passie en bewogenheid. Na zijn studie aan de Driestar Hogeschool kwam hij werken bij de HGJB, een jongerenorganisatie binnen de Protestantse Kerk in Nederland (destijds nog Nederlandse Hervormde Kerk). Daar was hij van 2001 tot 2009 werkzaam. Tiemen spreekt al jaren op conferenties en in kerken, bijvoorbeeld tijdens de Pinksterconferentie Opwekking en op de EO-Jongerendag.

 

"Wie je bent… kunnen we ontdekken door hoe God zich openbaart. God die ons liefheeft openbaart Zichzelf op een manier die zichtbaar maakt wie we zijn. In Hem ontdekken we dat we kwetsbaar en gebroken zijn maar door Hem gekend, geliefd en beschermd. Zijn naam en zijn woorden vertellen ons dat Hij erbij is.


Ik zie er naar uit om met u te kijken naar de oude en bekende woorden van zegen. Zorgvuldig gekozen woorden van God die u vertellen dat Hij precies degene is en wil zijn die u nodig heeft."

 

Mirjam van der Vegt
Mirjam van der Vegt is stiltetrainer en auteur van de Stiltelijn. Volgens Mirjam is Leven Pelgrimeren. In haar boeken en bijbehorende retraites neemt ze je mee op avontuur richting je hart en dat van God. Zo leer je leven met zin en vreugde. Laten we elkaar vooral niet in een hokje plaatsen – dit zorgt ervoor dat we uit verbinding raken terwijl de liefde van God zich niet gevangen laat zetten. Henri Nouwen is een grote inspiratiebron voor haar. Meer info: www.mirjamvandervegt.nl.

 

"Henri Nouwen zei ooit ‘stilte brengt verbondenheid met eenieder tot stand, stilte brengt je in de wereld.’ Hoe zorg je ervoor dat rust een basis is in werk en leven, waardoor je niet langer opgebrand raakt? Mirjam neemt ons mee op weg door deze stilte met metaforen en praktische lessen tot verbondenheid met God, de ander en jezelf. Op interactieve wijze gaan we ook de rest van deze dag met stilte aan de slag, door middel van een lectio Divina, Emmauswandeling en een workshop schrijvenderwijs verbindend bidden."

Leo Fijen
Leo Fijen is historicus, presentator en schrijver en sinds 2014 hoofdredacteur levensbeschouwing van KRO-NCRV. Als tv-maker en presentator is hij bekend van programma’s als Kruispunt, Kloosterserie, het eilandgevoel van Schiermonnikoog….Hij is elke zondagochtend te zien in Het Geloofsgesprek, heeft vele boeken op zijn naam staan en is directeur van de katholieke uitgeverij Adveniat.

Wie ben ik? Dat is de vraag die ieder mens moet beantwoorden, op eindeloos veel momenten in het leven. Ben ik waar ik woon? En geeft me dat de diepste tevredenheid omdat het me aan niets ontbreekt? Of ben ik wat ik verdien aan inkomsten en krijg voor mijn pensioen? Waarom vind ik dat zo belangrijk in een Nederland waar we van alles te veel hebben?


Het zijn de vragen die Leo Fijen in zijn lezing stelt en waarmee hij komt omdat ze spelen in zijn eigen leven. Vragen die in hem werden opgeroepen door het nieuwste boekje van Henri Nouwen met nooit eerder uitgegeven teksten. Ze raakten diep het hart van veel Nederlanders en van Leo Fijen.
Wie ben ik, vraagt Henri zich af? Ben ik wat ik heb, ben ik wat ik doe, ben ik wat anderen over me zeggen? Waar leef ik van? Vragen van Henri Nouwen, vragen van Leo Fijen, vragen van ons allemaal. Omdat we diep in onszelf allemaal een ander verlangen kennen: om een kind van God te zijn.


Leo volgt Henri’s spoor en legt met voorbeelden uit zijn eigen leven uit wat de weg is om een kind van God te zijn. Want dan ben je geliefd en leef je van Zijn genade, in alle vrijheid, de droom van ieder mens. Hij vertelt hoe je die droom kunt leven, aan de hand van Henri Nouwen.

 

Jan van den Bosch
Jan van den Bosch is tv-presentator van onder andere Hour of Power en directeur-eigenaar van High Flight group, waar diverse christelijke reisorganisaties en de Company Media Producties onder vallen. Hij maakte een aantal documentaires over het leven van Henri Nouwen en is initiatiefnemer én de drijvende kracht achter en tijdens de Henri Nouwen conferenties.

 

Jan en Henri voelden een diepe vriendschap en verbondenheid rond de thema’s die zo bepalend waren voor Henri Nouwen. Jan heeft veel met Henri opgetrokken en was de laatste uren van zijn leven bij hem. In een persoonlijk verhaal deelt Jan hier iets over.

 

Het programma:

U heeft de keuze een dag deel te nemen:

 

Vrijdag 27 september 2019

In de loop van de ochtend wordt u van harte welkom geheten in het bezinningscentrum Emmaus in Helvoirt. Tijdens het verblijf wordt u gevraagd om mee te helpen tijdens de maaltijden (inschenken/opscheppen/verzamelen) en de keukendienst (afwas).

Na een korte samenkomst in de kapel en de warme maaltijd opent Jan van den Bosch de conferentie. Aansluitend zal de eerste lezing door Laurent Nouwen gegeven worden.


Om 17:00 uur is er een samenkomst in de kapel, waarna de broodmaaltijd gebruikt wordt.


’s Avonds volgt er een lezing van Tiemen Westerduin waarna we de avond afsluiten met een gezellig samenzijn.

 

Zaterdag 28 september 2019

Na het ontbijt is er een samenkomst in de kapel met stille tijd en zang, o.l.v. Chris Tims van Hour of Power.

 

Daarna volgt een lezing door Mirjam van der Vegt.

Na de warme maaltijd is er de mogelijkheid een stiltewandeling te maken in het schitterende natuurgebied de Loonse en Drunense Duinen, de Sahara van Brabant. Struin door het stuifzand of wandel door bossen en heide en laat je gedachten gaan. U kunt ook de workshop bijwonen van Mirjam van der Vegt: schrijvenderwijs verbindend bidden – verbindend met God, jezelf en de ander, gebaseerd op lezingen van Henri Nouwen.

 

Om 18:00 uur volgt de broodmaaltijd.

 

De avond zal op een bijzondere en passende wijze worden ingevuld en daarna kunnen we gezellig napraten onder het genot van een hapje en een drankje.


Zondag 29 september 2019

Na het ontbijt is er gelegenheid om gezamenlijk naar de uitzending van Hour of Power te kijken.


Daarna volgt een lezing van alweer de laatste spreker, Leo Fijen.


Na de warme maaltijd is er omstreeks 14:00 uur een afsluitende bijeenkomst waarin u mag delen wat deze drie dagen voor u hebben betekend.

 

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inbegrepen

  • Aankomst op vrijdag omstreeks 11.00
  • Aankomst na het ontbijt op zaterdag of zondag
  • Lunch op dag 1, 2 of 3
  • Diner op dag 1 of 2
  • Koffie en thee

Niet inbegrepen

  • Overnachting in het bezinningscentrum
  • Vervoer naar bezinningscentrum Emmaus Helvoirt
  • Diner op dag 3
  • Overige consumpties

Overige informatie

 

 

Reactie conferentie 2018:

 

Jippie..... volgend jaar weer.....
Heb er zo van genoten, mijn dank is groot aan iedereen die dit weekend mogelijk heeft gemaakt. Heb geen grote moeilijke heden in mijn leven maar ook dan is het heerlijk om even een weekend zo dicht bij Hem te zijn.
Margreet

 

Ook ik ben erg blij om te horen dat er volgend jaar weer een Henri Nouwen conferentie zal zijn, want ik wil heel graag komen zo de Here wil. De conferentie heeft mij erg opgebouwd en er was zo'n verbondenheid wat ik nog niet eerder heb meegemaakt met een conferentie. Dank voor al ‘t werk en inzet van afgelopen dagen!!
Carine

 

Het was een fantastisch weekend; ik heb er erg van genoten en zal er nog lang van nagenieten.
Het zou fantastisch zijn als er nog weer een vervolg zou kunnen komen.
Maaike

 

Afgelopen week heb ik vaak teruggedacht aan de warme sfeer tijdens de conferentie. Vanaf het moment van aankomst voelde de groep voor mij als één grote familie. Zelf heb ik niet zo’n grote familie, maar hier mocht ik ervaren hoe dat kan aanvoelen.
Floris

 

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief