Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Israël o.l.v. Ds. M. de Jager en Dhr. E. Hoekstra 2021

9 dagen

Bijbelse groepsreis, Vliegreis

Deze afwisselende rondreis naar Israël zit vol eeuwenoude cultuur, Bijbelse historie en gevarieerd natuurschoon. Met bezoeken aan Bijbelse plaatsen zoals Jeruzalem, Kapernaum en Betlehem komt de geschiedenis als het ware opnieuw tot leven. Maar ook de natuur zal centraal staan: u ziet de bronnen van de Jordaan, rijdt door het mooie Galilea en u ziet een stukje woestijn in de buurt van Jeruzalem. Ga mee en ervaar het allemaal tijdens deze afwisselende reis! U zult er ogen te kort komen.

 

Programma

DAG 1 di 12/10: Heenreis

Vlucht van Amsterdam naar Tel Aviv (bij voorkeur rechtstreeks met El Al). Daarna transfer naar Nes Ammim (of andere kibboets).

 

DAG 2 wo 13/10: Nes Ammim-Tiberias

’s Morgens begint u met een rondleiding over het terrein van Nes Ammim. Dan bezoek aan de kruisvaarderstad Akko, gelegen aan de kust. U vindt er de Citadel, de moskee en de karavanserai. Vervolgens rijdt u naar Nazaret, waar u de Aankondigingskerk bekijkt. Dan door naar Tiberias.

 

DAG 3 do 14/10: In de buurt van het meer

Deze dag brengt u door in de buurt van het meer: U begint op de Berg van de Zaligsprekingen en kunt vervolgens lopend naar Tabgha (met het kerkje van de broden en de vissen). Daarna gaat u naar de opgravingen bij Kapernaum. In dit kleine stadje woonde Jezus een deel van zijn leven en predikte in de oude synagoge, waarvan de restanten te zien zijn, evenals het huis van zijn discipel Petrus. Na de lunch maakt u nog een boottocht op het mooie tussen heuvels en een vlakte gelegen meer van Tiberias, als mooie afsluiting van de dag.

 

DAG 4 vr 15/10 Het noorden

Vandaag gaat u met de bus naar het noorden: u brengt een bezoek aan Tsfat, een Joods orthodoxe kunstenaar stadje, waar u een synagoge kunt bekijken en de galerietjes kunt bezoeken. Daarna maakt u een wandeling bij een van de bronnen van de Jordaan: Tel Dan of Banjas. Via de Golanhoogte rijdt u terug naar Tiberias.

 

DAG 5 za 16/10 Tiberias-Betlehem

Vroeg vertrek naar het zuiden, waarbij u door de Jordaanvallei rijdt. De eerste stop is bij de Doopplaats Qasr el Yahud. Dan rijdt u verder naar het fort Massada waar u met een kabelbaan naar toe zult gaan. Koning Herodes vluchtte in 40 voor Christus uit Jeruzalem naar deze plek, die hij vervolgens uitbreidde. U bezoekt de site uitgebreid en hoort het bijzondere verhaal van wat zich hier afspeelde in het jaar 73. Natuurlijk is er deze dag ook nog gelegenheid om te drijven op de Dode zee. Een bijzondere ervaring. Daarna rijdt u door naar Betlehem voor diner en overnachting.

 

DAG 6 zo 17/10 Betlehem

In de ochtend houdt u zelf een dienst in het hotel.  Daarna naar de Herdersvelden en de Geboortekerk en evt. de Melkgrot. Lunch bij Tent of Nations, waar de familie Nasser wat zal vertellen over hun positie in Betlehem. In de middag is er dan nog wat vrije tijd in Betlehem. Diner en overnachting in Betlehem.

DAG 7, ma 18/10 Betlehem-Jeruzalem

’s Morgens vertrekt u met de bus uit Betlehem richting Jeruzalem. De bus zet u af in de buurt van de Klaagmuur, zodat u een stukje van de Bar Mitswa-viering bij kunt wonen. Daarna maakt u een wandeling door de Joodse wijk en ziet er onder andere de Cardo, vroeger de belangrijkste straat in Jeruzalem. Na de lunch brengt u een bezoek aan Yad Vashem, het Gedachteniscentrum van de Holocaust. Zeer indrukwekkend. Overnachting in Jeruzalem.

 

DAG 8, di 19/10 Oude Stad

U start op de Olijfberg, waar u met de bus wordt afgezet. Wandeling naar beneden via Dominus Flevit en Gethsemané en vervolgens door de Leeuwenpoort. Dan bezoek aan het kerkje St. Anna, die is gebouwd op de geboorteplek van Maria en aan Betesda,  waar Jezus met badwater de lamme man genas. Vervolgens via de Via Dolorosa naar de Heilig Grafkerk. Eventueel wandelt  u nog door naar de Graftuin. Een echte loopdag.

 

DAG 9, wo 20/10 Terugreis

Transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar Nederland, (voorkeur  rechtstreeks met El Al).


Data & prijzen
Vertrek
Reisleider(s)
 
Status
Prijs
12-10-2021
 
Gegarandeerd
1.698,-
Houd me op de hoogte
Prijsinformatie

Inclusief:                   

 • Vliegreis                            
 • Luchthavenbelasting                    
 • Brandstoftoeslag                           
 • Vervoer ter plaatse                      
 • Verblijf in 3 of 4 sterren accommodatie o.b.v. 2-persoonskamer met ontbijt en diner                 
 • Lunches                                                            
 • Excursie- en entreegelden                       
 • Nederlandssprekende gids                       
 • Fooienbedrag                                                 

Exclusief:                       

 • Reisverzekering                                              
 • Annuleringsverzekering 
 • Bijdrage Calamiteitenfonds                     
 • Lunch op dag 1 en 9   
 • 1-persoonskamer toeslag 370,-

                   

Overige informatie

Minimum aantal personen: 36 personen

 

Paspoort

Uw paspoort dient na vertrek uit Israël  nog minimaal 6 maanden geldig te zijn. 

 

Vaccinaties

Neem voor de laatste informatie over vaccinaties contact op met de huisarts of GGD

 

Prijsindicatie*:

30 - 35 personen

 

1.741,-

meer dan 35 personen

 

1.698,-

 

 

 

*Dit zijn de prijzen van 2020. De prijzen voor 2021 zijn nog niet volledig bekend omdat de vluchten nog niet boekbaar zijn. Het zou kunnen dat de prijs nog moet worden aangepast, maar we zullen ons best doen de reissom gelijk te houden.

 

Vluchtschema:

Volgt later

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief