Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Israël o.l.v. Dhr. B. den Aantrekker

Groepsrondreis, Vliegreis

Israël, een klein en fascinerend land met een grote diversiteit aan cultuur en natuur. Van het groene en heuvelachtige Galilea in het noorden tot de woeste Negev in het zuiden. Maar ook het oude Jeruzalem zal niet ontbreken, boordevol historie maar bruisend tegelijk. En wat denkt u van drijven op de Dode Zee, het laagste punt ter wereld….? Israël, het land waar de Bijbel gaat leven, een land dat je omarmt.

Programma

Dag 1 zo 31/03: Heenreis

Vlucht Amsterdam-Tel Aviv, transfer naar het hotel in Jeruzalem.

 

Dag 2, Ma 01/04: Oude Stad

In de ochtend bezoek aan het Tempelplein en de Klaagmuur waar u een stukje van de Bar Mitswa-viering kunt bijwonen. Bezichtiging van de gouden menora. In de middag bezoek aan City of David en Joodse wijk met Cardo.

 

Dag 3, Di 02/04: Oude Stad

In de ochtend met de bus naar de Olijfberg. U wandelt via Getsemané naar de Leeuwenpoort en over de Via Dolorosa naar de Heilig Grafkerk. Dan bezoek aan de Zionsberg met het Graf van David en de Zaal van het Laatste Avondmaal. Een echte wandeldag door de stad.

 

Dag 4, Wo 03/04: West-Jeruzalem

In de ochtend bezoek aan de Ramen van Chagall. Vervolgens rijdt u  langs Knesset en bezoekt daarna het centrum van de Holocaust, Yad Vashem. Erg indrukwekkend.

 

Dag 5, Do 04/04: Laatste dag Jeruzalem

De dag begint met een bezoek aan Israel Museum, waar u onder andere de maquette vindt van de Tweede Tempel en ook de ‘Shrine of the Book’.  Dan bezoek aan  Tower of David en vervolgens als afsluiting nog een wandeling  over de stadsmuur van Jeruzalem. Een afwisselende dag

.

Dag 6, Vr 05/04: Jeruzalem-Dode Zee-Jericho

Vertrek uit Jeruzalem. Eerst rijdt u naar Massada, waar u met de kabelbaan naar de hooggelegen vesting gaat en hoort wat zich hier heeft afgespeeld. Daarna is er gelegenheid om te drijven bij de Dode Zee. Tot slot door naar Jericho, maar eerst een blik op st. Georgeklooster in Wadi Kelt.

 

Dag 7, Za 06/04: Jericho

U bezoekt de Berg der Verzoeking en ook hier gaat u met een kabelbaan naar boven. Verder bezoekt u vandaag Tel Jericho en de opgravingen van het Hisham Palace. In de middag bezoek aan Qumran, de plek waar de Dode Zeerollen gevonden zijn een stop bij Qasr el Yahud, de Doopplaats aan de Jordaan. Dan terug naar Jericho. (Qumran en Wadi Kelt kunnen ook omgewisseld worden qua dagindeling!).

 

Dag 8, Zo 07/04: Jericho-Tiberias

Door de Jordaanvallei reist u naar het noorden. U gaat naar Migdal en bezoekt er de opgravingen van Magdala. Dan met de bus naar de Berg Zaligsprekingen, lopend naar Tabgha en vervolgens bezoek aan het oude Kapernaum. Tot slot maakt u een boottocht op het meer, een mooie afsluiting van de dag. Overnachting in Tiberias.

 

Dag 9, Ma 08/04: Het noorden

Deze dag maakt u een dagtocht naar het noorden: vroeg vertrek en bezoek aan de kruisvaarderstad Akko (met onder andere haar Citadel, Karavanserai, Moskee). Daarna gaat u naar de krijtrotsen bij Rosh Hanikra, gelegen op de grens met Libanon. In de middag bezoek Tsfat, het orthodoxe kunstenaarstadje en centrum van de kabbala.  Evt. nog klein stukje Golan en bezoek Golan Winery tot slot van de dag.

 

Dag 10, Di 09/04: Tiberias-Tel Aviv

Vandaag vertrekt u naar Tel Aviv. U rijdt  via Nazaret, waar u een bezoek brengt aan de Aankonidigingkerk. Vervolgens bezoek aan Atlit, een Brits interneringskamp onder de rook van Haifa.. Tenslotte bezoekt u de opgravingen van Caesarea, prachtig gelegen aan zee. Overnachting Tel Aviv.

 

Dag 11, Wo 10/04: Tel Aviv

In de ochtend brengt u een bezoek aan Bet Hatsefusot Museum, ook wel Diaspora Museum genaamd. Een museum over de geschiedenis van het Joodse volk in de diaspora. Dan rijdt u de Bauhausroute door Tel Aviv en vervolgens rijdt u door naar Jaffa, het oude Joppe. Overnachting in Tel Aviv.

 

Dag 12, Do 11/04:  Terugreis

Ochtend vrij in Tel Aviv en rond middaguur vertrek naar Ben Gurion Airport voor de terugvlucht.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inclusief

 • Vliegreis met El Al
 • Luchthavenbelasting + brandstoftoeslag
 • Vervoer ter plaatse
 • Verblijf in 3- of 4 sterren accommodatie o.b.v. 2-persoonskamer met ontbijt en diner
 • Excursie- en entreegelden
 • Nederlandssprekende gids
 • Fooien

Exclusief

 • 1-persoonskamer toeslag 480,-
 • Lunches
 • Overige toeslagen
 • Annulerings- en/of reisverzekering
 • Poliskosten
 • Calamiteitenfonds
   
   

Overige informatie

 • De prijsindicatie is €2.331,- per persoon

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief