Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Israël o.l.v. Mw. C. de Peuter

Groepsrondreis, Vliegreis

Ontdek het bijzondere land Israël en ga mee op reis. Maak kennis met de cultuur en Bijbelse historie, maar zeker ook met de fraaie natuur die dit land te bieden heeft. Van het droge gebied bij de Dode Zee tot aan groen Galilea en natuurlijk een bezoek aan de interessante stad Jeruzalem. Hier maakt u zelfs een Sabbatsmaal mee bij mensen thuis. Zo leert u de tradities van dit bijzonder mooie land kennen.

Programma

Dag 1, vrijdag: Heenreis

Vlucht Amsterdam-Tel Aviv met overstap in Wenen. Transfer naar Arad, in de Negev.

 

Dag 2, zaterdag: Arad – Tiberias

U bezoekt vandaag de omgeving van de Dode Zee. Eerst gaat u naar Massada, waar u met de kabelbaan omhoog gaat naar de restanten van de Herodiaanse vesting. Bezichtiging en vervolgens met de kabelbaan weer naar beneden. Daarna maakt u een wandeling bij Engedi, ook wel de bron van David genoemd. David verborg zich hier in een van de vele natuurlijke grotten voor Saul. Hij sneed er in het geheim een stukje van Saul’s mantel af. Het is een klein stukje tropen in de subtropen! Natuurlijk is er deze dag ook gelegenheid om te drijven op de Dode Zee. Een bijzondere ervaring. De laatste stop is bij de Doopplaats Qasr el Yahud. Daarna door de Jordaanvallei verder naar Tiberias.

 

Dag 3, zondag: Boottocht en wandeling

De dag start met een boottocht op het Meer van Tiberias. Tijdens de boottocht is er gelegenheid een korte dienst te houden. Daarna rijdt u naar het uiterste noorden, naar de bronnen van de Jordaan. Hier maakt u een wandeling bij Tel Dan of Banjas. Daarna terug naar het hotel via de Golanhoogte.

 

Dag 4, maandag: In de buurt van het meer

De dag begint op de Berg van de Zaligsprekingen, prachtig gelegen met een fraai uitzicht op het meer. Hiervandaan wandelt u naar de lager gelegen Kerk van de Broden en de Vissen bij Tabgha. Iets verder ligt de opgraving van de synagoge van Magdala. In de middag gaat u naar Nazaret en maakt hier een wandeling over de Gospeltrail naar beneden. Dan terug naar uw accommodatie.

 

Dag 5, dinsdag: Tiberias-Netanya

Vertrek uit Tiberias. Eerst een bezoek aan de kruisvaarderstad Akko, met Citadel, Karavanserai en Moskee. Daarna naar de opgravingen van Megiddo. Tot slot naar de kustplaats Netanya. Als het lukt krijgt u een rondleiding in de synagoge door de dame die de fraaie gebrandschilderde ramen heeft gemaakt.

 

Dag 6, woensdag: Netanya-Jeruzalem

Vertrek uit Netanya en bezoek aan Caesarea, prachtig gelegen aan zee. Paulus zat hier 2 jaar gevangen. Daarna rijdt u direct door naar Jeruzalem. De bus zet u af op de Olijfberg. Via Dominus Flevit wandelt u naar Getsemané. Eventueel nog naar de Kerk aller Natiën, en daarna naar het hotel.

 

Dag 7, donderdag: Oude Stad

Deze dag brengt u door in de oude stad. In de ochtend gaat u eerst naar het Tempelplein. Daarna naar de Klaagmuur om een stukje van de Bar Mitswa-viering bij te wonen. Een bijzondere ervaring. Verder verkent u de nieuwe Joodse wijk met de Cardo en wandelt u naar het kerkje Petrus Gallicantu.

 

Dag 8, vrijdag: Yad Vashem en Sabbat

In de ochtend gaat u naar Yad Vashem, het gedachtenismonument van de Holocaust. Erg indrukwekkend. Ook maakt u een stop bij de Menora. Daarna rijdt u terug naar de oude stad waar u wat vrije tijd heeft. Aan het einde van de middag gaat u terug naar de Klaagmuur om de start van de Sabbat bij te wonen. Daarna gebruikt u het Sabbatsmaal bij gastgezinnen thuis. Zo leert u de tradities kennen!

 

Dag 9, zaterdag: Via Dolorosa

Deze dag start u bij de Leeuwenpoort en komt zo de oude stad binnen. Bezoek aan Betesda en St. Anna. Via de Via Dolorosa loopt u vervolgens richting de Heilig Grafkerk. Tot slot wandelt u via de Damascusgate naar de Graftuin. Een echte loopdag.

 

Dag 10, zondag: Terugreis

Afhankelijk van de vluchttijden bent u de ochtend nog deels in Jeruzalem. Eventueel gaat u lopend naar een dienst in de Christ Church in de oude stad. Anders zelf nog wat vrije tijd voor vertrek. Dan met de bus naar de luchthaven en terugvlucht naar Nederland (met overstap in Wenen).

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vliegreis met Austrian Airlines
 • Luchthavenbelasting + brandstoftoeslag
 • Vervoer ter plaatse 
 • Verblijf in 3 of 4 sterren accommodatie o.b.v. tweepersoonskamer met ontbijt en diner
 • Lunches
 • Excursie- en entreegelden
 • Nederlandssprekende gids
 • Fooienbedrag
 • Shabbat of a lifetime, maaltijd bij gastgezin

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 420,-
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering
 • Bijdrage Calamiteitenfonds
 • Lunch laatste dag

 

Overige informatie

De prijsindicatie voor de minimale groepsgrootte van 20 personen is 1934,-.

 

Hotelinformatie (wijzigingen onder voorbehoud)

Dag 1-2 Arad 1 nacht
Dag 2-5 Tiberias 3 nachten
Dag 5-6 Netanya 1 nacht
Dag 6-10 Jeruzalem 4 nachten
  Totaal 9 nachten

 

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief