Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Israël en Jordanië onder leiding van Dhr. A de Ronde

Groepsrondreis, Bijbelse groepsreis, Vliegreis

Deze afwisselende rondreis naar Jordanië en Israël zit vol eeuwenoude cultuur, Bijbelse historie en gevarieerd natuurschoon. Met bezoeken aan Bijbelse plaatsen zoals Tiberias, Jeruzalem en de berg Nebo komt de geschiedenis als het ware opnieuw tot leven. Een absoluut hoogtepunt is het bezoek aan de in de rotsen verscholen stad Petra uit de tijd van de Nabateeën! Maar ook een jeeptour door de woestijn van Wadi Rum is een belevenis. Drijven in de Dode Zee, genieten van de stilte op het meer van Galilea, de kleurrijke soukhs van Jeruzalem… Ga mee en ervaar het allemaal tijdens deze boeiende reis!

Van dag tot dag

Dag 1, ma 06/05 Heenreis

U vliegt rechtstreeks van Amsterdam naar Tel Aviv met El Al. Transfer naar het hotel in Beersheva voor de eerste overnachting.

 

Dag 2, di 07/05: Beersheva-Eilat

In de ochtend brengt u een bezoek aan het Visitor Centre Abraham’s Well in Beersheva. Daarna rijdt u naar het zuiden. U maakt een mooie wandeling bij Ein Avdat en vervolgt de route naar Mitzpe Ramon. Hier geniet u van het uitzicht op de krater van Machtesh. Daarna een lange weg door de Negev, naar Eilat.

 

Dag 3, wo 08/05: Eilat-Wadi Rum

In de ochtend bezoekt u de Red Canyon bij Eilat en maakt hier een mooie wandeling. Daarna rijdt u door naar de Arava Border, waar u om 12.00 uur oversteekt naar Aqaba. Lunch en door naar Wadi Rum, een prachtige woestijn waar u een mooie jeeptocht zult maken en zult overnachten in het Bedoeïenenkamp. En natuurlijk genieten we ook van de prachtige sterrenhemel! Al met al een onvergetelijke ervaring.

 

Dag 4, do 09/05: Wadi Rum-Petra

Vroeg vertrek naar Petra en uitgebreid bezoek aan de stad. Deze geheimzinnige uit de rotsen gehouwen stad was ooit een bloeiende handelsstad. Men verhandelde er onder meer wijn, wierook en kruiden. De Nabateeërs bouwden deze stad in de 2e eeuw voor Christus. De stad was de belangrijkste en levendigste handelsstad in de regio. Daar kwam in de 6e eeuw na Christus een einde aan toen de stad deels instortte door een aardbeving. Onder leiding van de gids verken je de stad, met de talrijke tombes en tempels, evenals een klein theater. Slechts vijf procent van de stad is blootgelegd, onlangs is nog een groot forum ontdekt. Geoefende wandelaars kunnen daarna naar het indrukwekkende ‘klooster’ Ad Deir wandelen, wat waarschijnlijk een tempel was. Daar kun je genieten van een prachtig uitzicht! Een kortere wandeling is naar de Hoge Offerplaats, net boven het theater. Daarna loopt u terug via de Siq, naar het hotel in Petra.

 

Dag 5, vr 10/05: Petra-Koningsweg-Amman

Vertrek uit Petra en via de Koningsroute naar het noorden. Een lange dag. De eerste stop is bij de kloof van Wadi Mujib. Een mooie fotostop. Daarna rijdt u verder naar Madaba. In de oosters-orthodoxe Sint Joriskerk (19e eeuw) kunt u het wereldberoemde vloermozaïek bewonderen. Dit meesterwerk uit de 6e eeuw is gemaakt van meer dan twee miljoen steentjes en is weergave van de regio met de Jordaan, de Dode Zee, een deel van de Nijldelta, Jeruzalem en Jericho. Daarna gaat u met de bus naar de Berg Nebo, waar Mozes uitkeek over het Beloofde Land. Op de top staat het monument van de koperen slang, een verwijzing naar de koperen slang van Mozes. Door er in geloof naar op te zien, wanneer ze door een giftige slang waren gebeten, konden de mensen genezen.. De laatste stop is bij de doopplaats aan de Jordaan, Bethanië/Bethabara, recht tegenover de plek in Israël: Qasr el Yahud. Tot slot naar Amman, waar u overnacht..

 

Dag 6, za 11/05: Amman-Tiberias

In de ochtend eerst een korte rondrit door Amman (bekend om de Citadel en het Romeinse theater). Daarna bezoekt u Jerash (Gerasa), 45 kilometer ten noorden van Amman. Doordat deze Grieks-Romeinse-Byzantijnse stad lange tijd onder zand bedolven is geweest, zijn de overblijfselen verrassend gaaf gebleven. Zo staan er in de stad een tempel die aan de Griekse god Zeus is gewijd, een Romeins theater en prachtige Byzantijnse kerken met vloermozaïeken die nog voor een groot deel intact zijn. Na een uitgebreid bezoek en lunch reist u door naar de grens met Israël, de Sheik Hussein Bridge. U steekt over rond 15.00 uur. Als afronding van deze dag maakt u een boottocht op het Meer van Tiberias. Dan naar het hotel voor diner en overnachting in Tiberias.

 

Dag 7, zo 12/05: Tiberias

Een vrije zondag in Tiberias. In de morgen houdt de reisleider een dienst, daarna drinken we gezamenlijk koffie. U luncht in het hotel. De rest van de dag bent u vrij om naar eigen inzicht te besteden. Geen bus en gids deze dag.

 

Dag 8, ma 13/05: In de buurt van het meer

In de ochtend eerst bezoek aan de opgraving van Magdala. Daarna rijdt u door naar de Berg van de Zaligsprekingen. U wandelt naar Tabgha en bezoekt evt. ook nog Kapernaum.  In de middag maakt u een wandeling bij de Berg Arbel.

 

Dag 9, di 14/05: Tiberias-Dode Zee-Jeruzalem

Vertrek uit Tiberias en via de Jordaanvallei naar het zuiden. U rijdt naar Engedi en maakt hier een wandeling naar de Shulamit-waterval. Ook kunt u natuurlijk drijven in de Dode Zee. Dan vertrek naar Jericho voor een korte stop bij Tel Jericho en de boom van Zacheus. Ook een korte stop bij Wadi Kelt voor een blik op het St. Georgeklooster. De dag eindigt in Jeruzalem.

 

Dag 10, wo 15/05: Oude Stad

Start op de Olijfberg en wandeling naar beneden via Getsemané, Betesda en St. Anna, Via Dolorosa. Ook bezoekt u deze dag de Western Wall Tunnels, erg interessant. Eventueel nog de  Graftuin.

 

Dag 11, do 16/06: Oude Stad en Yad Vashem

Natuurlijk gaat u vandaag naar de Klaagmuur om een stukje van de Bar Mitswa-viering bij te wonen. Daarna rijdt u naar Ein Karem voor een bezoek aan de beroemde ramen van Chagall in de synagoge van het Hadassah-ziekenhuis. Dan door naar Yad Vashem, het Gedachtenismonument van de Holocaust. Erg indrukwekkend.

 

Dag 12, vrijdag: Terugreis

Transfer naar de luchthaven en u vliegt rechtstreeks van Tel Aviv naar Amsterdam met El Al.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie Israël & Jordanië - 12 dagen

Inbegrepen

 • Vliegreis
 • Luchthavenbelasting
 • Brandstoftoeslag
 • Vervoer ter plaatse
 • Verblijf in driesterren accommodatie op basis van tweepersoonskamer met ontbijt en diner
 • Lunches
 • Koffie op zondag in Tiberias
 • Excursie- en entreegelden
 • Nederlandssprekende gids in Israël
 • Engels- of Nederlandssprekende gids in Jordanië
 • Fooienbedrag
 • Visum Jordanië

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 450,-
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering (incl.21% assurantiebelasting)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds

Overige informatie

 

Reissom (voorlopige prijsstelling):

De reissom voor deze reis is afhankelijk van het aantal deelnemers. Het betreft hier slechts een inschatting van de prijzen.

 

meer dan 35 personen            € 2.069,-       

30 - 35 personen                     € 2.147,-       

25 - 29 personen                     € 2.217,-       

20 - 24 personen                     € 2.328,-       

 

Boeken:

In overleg met Drietour is gekozen voor deze nieuwe manier van aanmelden.

U kunt nu al (voorlopig) boeken via het aanmeldingsformulier op deze site.

Door het invullen van al uw gegevens van uw paspoort, dit moet op de dag van terugkeer nog 6 maanden geldig zijn, worden uw gegevens rechtstreeks in het systeem gezet en wordt daarmee het maken van fouten voorkomen.

De reis kan pas formeel worden vastgelegd na de definitieve prijsstelling in oktober.

Bovenstaande prijzen zijn de voorlopige richtlijnen. In oktober volgt de definitieve prijsstelling en kan de reis bij 15 deelnemers doorgaan, maar we mikken op 30+ deelnemers.

 

Hotelovernachtingen:

Tijdens deze reis overnacht u op de volgende locaties:

Dag 1-2

Beersheva

1 nacht

Dag 2-3

Eilat

1 nacht

Dag 3-4

Wadi Rum

1 nacht

Dag 4-5

Petra

1 nacht

Dag 5-6

Amman

1 nacht

Dag 6-9

Tiberias

3 nachten

Dag 9-12

Jeruzalem

3 nachten

 

Totaal

11 nachten

 

Nog vragen:

Neem dan even contact met mij op;

 

Bram de Ronde

Thorbeckelaan 5

3931 HV  Woudenberg

tel: 033-2862176 of 06-53616170

e-mail: rondebram@gmail.com

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief