Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Israël en Jordanië o.l.v. Ds. de Vries

Groepsrondreis, Bijbelse groepsreis, Vliegreis

Ontdek het bijzondere land Israël en ga mee op reis. Maak kennis met de cultuur en Bijbelse historie, maar zeker ook met de fraaie natuur die dit land te bieden heeft. Van groen Galilea tot aan het droge gebied bij de Dode Zee en natuurlijk een bezoek aan de interessante stad Jeruzalem. Een absoluut hoogtepunt is ook de oude stad Petra in Jordanië, verscholen in de rotsen. En wat dacht u van een jeeptocht in de mooie woestijn bij Wadi Rum.

Van dag tot dag

Dag 1 ma 25/03: Heenreis

Vlucht van Amsterdam naar Tel Aviv (al dan niet met overstap). Transfer naar Jeruzalem.

 

Dag 2, di 26/03: Oude stad

Deze dag brengt u door in Jeruzalem. Vanaf de Olijfberg loopt u naar beneden: Getsemané, Betesda, St. Anna, Via Dolorosa. Dan door naar de Heilig Grafkerk en tenslotte door naar de Graftuin. Echt een loopdag.

 

Dag 3, Wo 27/03: Israel Museum

In de ochtend brengt u een bezoek aan het Israël Museum. De middag is vrij te besteden. Men kan naar de oude stad, naar de soek, een wandeling over de stadsmuren maken. Er is genoeg te doen in Jeruzalem.

 

Dag 4, Do 28/03: Jeruzalem-Tiberias

In de ochtend start u nog met een bezoek aan de Klaagmuur om hier een stukje van de Bar Mitswa-viering bij te wonen. Daarna korte wandeling door de Joodse wijk met Cardo. Vervolgens stapt u in de bus en rijdt door de Jordaanvallei naar het meer van Tiberias. U bezoekt er de opgravingen van Magdala en maakt een boottocht op het meer. Een mooie afsluiting van de dag.

 

Dag 5, Vr 29/03: In de buurt van het Meer en het noorden

U start op de Berg van de Zaligsprekingen en gaat lopend naar Tabgha. Dan bezoek aan Kapernaüm, fraai gelegen aan het water.  In middag wandeling bij Tel Dan of Banjas of Gamla (keuze maken). Aan het eind van de middag start de Sabbat. U houdt dan een kerkdienst (ipv op zondag).

*u zou ook hier de boottocht kunnen doen en de dienst op het water kunnen houden….!!

 

Dag 6, Za 30/3: Tiberias-Jerash-Amman

Vandaag reist u door naar Jordanië. U gaat naar de grens bij de Sheik Hussein Bridge en steekt over naar Jordanië rond 09.00 uur. Vervolgens rijdt u naar Jerash, waar u een uitgebreid bezoek zult brengen aan de fraaie opgravingen. Het wordt wel het Pompeï van het Midden-Oosten genoemd. Eventueel nog een stadsrondrit door Amman. Overnachting Amman.

 

Dag 7, Zo: 31/03: Amman-Koningsweg-Petra

Vroeg vertrek. In de ochtend eerst een bezoek aan de Doopplaats aan de Jordaan, Bethanië. Dan naar  Madaba, waar zich in de kerk een prachtig mozaïek bevindt bestaande uit 2 miljoen steentjes. Vervolgens naar de Berg Nebo, vanwaar Mozes uitkeek over het Beloofde Land. Via de Koningsroute rijdt u door naar Petra, waar u overnacht.

Dag 8, Ma: 01/04: Petra

Deze hele dag bezoekt u  Petra. Deze geheimzinnige uit de rotsen gehouwen stad was ooit een bloeiende handelsstad. Men verhandelde er onder meer wijn, wierook en kruiden. De Nabateeërs bouwden deze stad in de 2e eeuw voor Christus. De stad was de belangrijkste en levendigste handelsstad in de regio. Daar kwam in de 6e eeuw na Christus een einde aan toen de stad deels instortte door een aardbeving. Onder leiding van de gids verken je de stad, met de talrijke tombes en tempels, evenals een klein theater. Slechts vijf procent van de stad is blootgelegd, onlangs is nog een groot forum ontdekt. Geoefende wandelaars kunnen daarna naar het indrukwekkende ‘klooster’ Ad Deir wandelen, wat waarschijnlijk een tempel was. Daar kun je genieten van een prachtig uitzicht! Een kortere wandeling is naar de Hoge Offerplaats, net boven het theater. Daarna loopt u terug via de Siq, naar het hotel in Petra.

 

Dag 9, Di 02/04: Petra-Wadi Rum-Eilat

Vertrek uit Petra en rit naar de woestijn van Wadi Rum. In deze prachtige woestijn met vele kleuren geel en roze maakt u een jeeptour. Vervolgens rijdt u naar de Aravaborder en steekt u de grens over naar Israël rond 14.30 uur. U heeft nog wat vrije tijd in Eilat. Diner en overnachting in  Eilat.

 

Dag 10, Wo 03/04: Eilat-Negev-Mashabei

Van Eilat reist u verder noordwaarts door de Negev. Onderweg maakt u een stop bij het uitzichtpunt van Mitzpe Ramon (met prachtig uitzicht op de krater, waar u dan juist doorheen gereden heeft). Daarna gaat u naar Ein Avdat, waar u een wandeling kunt maken en bezoek aan het Graf van Ben Gurion. Dan door naar Mashabei Sade voor overnachting in kibboets Mashabim.

 

Dag 11, Do 04/04: Beer sheva en Dode Zee

In de ochtend bezoek aan Beersheva (put van Abraham, bedoeïenenmarkt, stad van de aartsvaders, evt. Tel Beersheva). Daarna maakt u  bji voldoende tijd een excursie naar de Dode Zee, waar u kunt drijven. Een bijzondere ervaring. Dan terug richting de kibboets.

 

Dag 12, Vr 05/04: Terugreis

Transfer naar luchthaven en terugvlucht (al dan niet met overstap) naar Amsterdam.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie Israël en Jordanië - 12 dagen

Inbegrepen

 • Vliegreis met overstap
 • Luchthavenbelasting
 • Brandstoftoeslag
 • Vervoer ter plaatse
 • Verblijf in 3-4 sterren accommodatie o.b.v. 2-persoonskamer
 • Entrees
 • Nederlandssprekende gidsen ter plekke*
 • Fooien
 • Visum Jordanië en grensbelastingen

 

*evt. in Jordanië Engelssprekend

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 440,-
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering
 • Calamiteitenfonds
 • Lunch laatste dag

 

Overige informatie

De prijsindicatie voor deze reis is 2129,- per persoon

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief