Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Israël o.l.v. Ds. van der Wekken

Groepsrondreis, Bijbelse groepsreis, Vliegreis

Israël, een klein en fascinerend land met een grote diversiteit aan cultuur en natuur. Van het groene en heuvelachtige Galilea in het noorden to de woeste Negev in het zuiden. Maar ook het oude Jeruzalem zal niet ontbreken, boordevol historie maar bruisend tegelijk. En wat denkt u van drijven op de Dode Zee, het laagste punt ter wereld….? Israël, het land waar de Bijbel gaat leven, een land dat je omarmt.

Van dag tot dag

DAG 1 ma 15/10: Heenreis

Vliegreis van Amsterdam naar Tel Aviv (met El Al) en transfer naar uw accommodatie in de Negev. U verblijft in het bedoeïenenkamp Kfar Hanokdim.

 

DAG 2 di 16/10: Kfar Hanokdim-Dode Zee-Jeruzalem

Vertrek uit het tentenkamp, waar u eerst nog een korte rit op de kameel kunt maken. Dan rijdt u naar de Dode Zee om te drijven, een unieke belevenis. Bij Engedi maakt u een wandeling naar de Shulamit-waterval. Na het bezoek aan Qumran, vindplaats van de Dode Zeerollen, rijdt u door naar Jeruzalem.

 

DAG 3, wo 17/10: Yad Vashem en Bethlehem

In de ochtend bezoekt u het Gedachteniscentrum van de Holocaust, Yad Vashem. Erg aangrijpend. Daarna gaat u naar Betlehem voor een bezoek aan de Geboortekerk en de Herdersvelden. Tevens bezoek aan kindertehuis Jemima. Dan terug naar Jeruzalem.

 

DAG 4, do 18/10: Olijfberg en Oude Stad

De bus zet u af op de Olijfberg. Hiervandaan wandelt u naar Getsemane en door de Leeuwenpoort naar de Oude Stad. U ziet Betesda, St. Anna en slaat dan af naar de Klaagmuur, waar op dat moment de Bar Mitswa-viering plaats vindt. Dan terug naar de Via Dolorosa en voortzetting van de oorspronkelijke wandeling richting de Heilig Grafkerk. Tot slot bezoekt u nog de Graftuin. Een echte wandeldag.

 

DAG 5, vr 19/10: Oude Stad

’s Morgens bezoekt u de Hurva Synagoge. Daarna maakt u een wandeling over de oude Stadsmuren. Aan het einde van de middag gaat u met de groep naar de Klaagmuur om de start van de Sabbat mee te maken.

 

DAG 6, za 20/10: Jeruzalem-Tiberias

Vertrek uit Jeruzalem en door de Jordaanvallei naar Tiberias. De eerste stop is bij de doopplaats Qasr el Yahud. Daarna bezoekt u de prachtige opgravingen van Bet-Sean, een uitgebreid terrein. Bij de warmwaterbronnen van Gan Hashelosha kunt u heerlijk picknick en zwemmen. Tot slot nog bezoek aan de Berg Tabor. Het laatste stukje legt u hier per taxi af. Dan naar het hotel in Tiberias.

 

DAG 7, zo 21/10: Zondag bij het meer

In de ochtend heeft u een samenkomst in het hotel.  Daarna maakt u een boottocht op het meer van Tiberias. U gaat naar de Berg van de Zaligsprekingen en wandelt naar het lager gelegen Tabgha. Tot slot bezoek aan Kapernaum.

 

DAG 8, ma 22/10: Het noorden

Bezoek aan het noorden van Israël. U maakt een wandeling bij de bronnen van de Jordaan, bij Banjas. U rijdt over Golanvlakte, via Kuneitra en Vallei van de tranen (en diverse uitzichtpunten). Terug rijdt u via de Hulavallei voor een bezoek aan het mooie reservaat. Dan naar het hotel.

 

DAG 9 di 23/10: Het noordwesten

Vandaag maakt u een dagtocht naar het noordwesten. U bezoekt Rosh Hanikra, bekend om onder meer de witte krijtrotsen. Daarna gaat u naar Nazareth voor een bezoek aan de Aankondigingkerk en aan het openluchtmuseum over de tijd van Jezus: Nazareth Village. Een afwisselende dag. Dan terug naar Tiberias.

 

DAG 10 wo 24/10: Terugvlucht

Bijtijds vertrek uit Tiberias en rit naar de luchthaven. Afhankelijk van het vluchtschema bezoekt u nog kort Megiddo, het oude Armageddon. Dan door naar Ben Gurion Airport en terugvlucht naar Nederland (met El Al).

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie Israël - 10 dagen

Inbegrepen

 • Vliegreis
 • Luchthavenbelasting + brandstoftoeslag
 • Vervoer ter plaatse 
 • Verblijf in 3 of 4 sterren accommodatie o.b.v. tweepersoonskamer met ontbijt en diner
 • Lunches
 • Excursie- en entreegelden
 • Nederlandssprekende gids
 • Fooienbedrag

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 370,-
 • Reisverzekering 19,20
 • Annuleringsverzekering (incl.21% assurantiebelasting) 6,65% van de reissom
 • Bijdrage Calamiteitenfonds 2,50 per factuur (max. 9 personen)
 • Lunch laatste dag
 • Overige toeslagen

Overige informatie

De indicatieprijs voor deze reis ligt tussen 1816,- en 1894,- per persoon.

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief