Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Israël met Doopsgezind Amsterdam

Groepsrondreis, Vliegreis

Vanuit Doopsgezind Amsterdam is er een reis naar Israël georganiseerd voor leden, vrienden, belangstellenden en hun partners.

 

We bezoeken de plaatsen van verhalen uit de Bijbel, Thora en Koran, maar we verdiepen ons ook in het Israël van nu en in het leven van alle dag.

Ontdek het bijzondere land Israël en ga mee op reis. Maak kennis met de cultuur en historie, maar zeker ook met de fraaie natuur die dit land te bieden heeft. Van het droge gebied bij de Dode Zee tot aan groen Galilea en natuurlijk een bezoek aan de interessante stad Jeruzalem.

Programma

Dag 1, dinsdag: Heenreis

Vlucht rechtstreeks vanaf Amsterdam naar Tel Aviv, rechtstreeks met El Al. Daarna transfer naar Kibboets Mashabei in de Negev.

 

Dag 2, woensdag: Mashabei - Jeruzalem

Bezoek aan het graf van Ben Gurion. Daarna wandeling bij Ein Avdat )*, een prachtig stukje natuur. Vervolgens richting Jeruzalem via de westelijke route (niet langs Dode Zee). Bij aankomst start op de Olijfberg en wandeling naar beneden, naar Getsemané. Dan naar het hotel in Jeruzalem voor diner en overnachting.

 

Dag 3, donderdag: Oude Stad

U begint de dag met een bezoek aan de Tempelberg (indien mogelijk). Daarna gaat u naar de Klaagmuur om een stukje van de Bar Mitswa-viering bij te wonen. U wandelt naar Betesda en de St. Annakerk. In de middag wandelt u dan over de Via Dolorosa naar de Heilig Grafkerk en vervolgens via de Damascuspoort naar de Graftuin.  Zeer de moeite waard, maar wel een echte loopdag.

 

Dag 4, vrijdag: Yad Vashem

In de ochtend brengt u een bezoek aan het gedachteniscentrum van de holocaust, Yad Vashem. U heeft hier een korte informatiebijeenkomst in het educatief centrum en krijgt uitgebreid de tijd het museum te bezoeken. In de middag rijdt u met de bus naar Mount Zion en ziet er het graf van David en de Zaal van het Laatste Avondmaal. Dan gaat u naar de Klaagmuur voor de start van Sabbat, een vrolijk gebeuren. Optioneel (als groep) kunt u een Sabbatsmaal bij mensen thuis gebruiken. (ruim van te voren te regelen).

 

Dag 5, zaterdag: Jeruzalem - Dode Zee - Betlehem

U maakt een dagtocht naar de Dode Zee, waar u eerst de hoog gelegen vesting Massada bezoekt. U gaat hier met een kabelbaan naar toe. Vervolgens maakt u een wandeling naar de Shulamit-waterval bij Engedi. Het is de plek waar David Saul zag slapen en een stukje van zijn mantel afsneed. Natuurlijk is er ook gelegenheid om deze dag te drijven in de Dode Zee.  Aan het einde van de middag rijdt u door naar Betlehem, waar u overnacht. Diner in Bethlehem is niet inbegrepen, er zijn daar vele eethuisjes.

 

Dag 6, zondag: Betlehem

Zondag in Betlehem. Bezoek aan de Geboortekerk, lunch bij Tent of Nations (een bijzonder project) en tevens bezoek aan de Herdersvelden. Overnachting in Betlehem. Diner is ook deze dag op eigen gelegenheid.

 

Dag 7, maandag: Jeruzalem - Tiberias 

Vertrek naar Tiberias door de Jordaanvallei. De eerste stop is bij de doopplaats Qasr el Yahud, gelegen ter hoogte van Jericho. Daarna gaat u naar de warmwaterbronnen van Gan Hashelosa, waar heerlijk gezwommen kan worden. Een prachtig stukje natuur. In Nazareth bezoekt u de Aankondigingskerk. Daarna rijdt u door naar Tiberias (met evt. een korte stop in Kana) voor diner en overnachting.

 

Dag 8, dinsdag: Het meer

U begint de dag met een boottocht op het Meer van Tiberias. Daarna brengt de bus u naar de Berg waar Jezus de Bergrede hield en kunt u lopend naar Tabgha. Ook bezoekt u Kapernaum. In middag maakt u een wandeling bij de Jordaan (Tel Dan of Banjas). Daarna terug naar Tiberias voor diner en overnachting.

 

Dag 9, woensdag: Tiberias - Nes Ammim

Vertrek uit Tiberias. Via het Karmel Gebergte met het klooster Muhraka rijdt u door naar Akko. waar u de Citadel, de Moskee en de Karavanserai zult zien. Dan door naar Nes Ammim voor rondleiding en diner/overnachting. In de avond nog een lezing over de dialoog tussen Joden en Palestijnen, waar Nes Ammim veel projecten voor heeft.

 

Dag 10, donderdag: Terugreis

Onderweg naar de luchthaven wordt nog een  bezoek aan Caesarea gebracht.  Dan transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar Amsterdam.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vliegreis met El Al
 • Luchthavenbelasting en brandstoftoeslag
 • Vervoer ter plaatse
 • Verblijf in 3 of 4 sterren accommodatie op basis van

    een tweepersoonskamer met ontbijt en diner

 • Lunches                                                          
 • Excursie- en entreegelden                                 
 • Nederlandssprekende gids                  
 • Fooienbedrag                                                 

Niet inbegrepen

 • Toeslag eenpersoonskamer 340,-
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering
 • Bijdrage Calamiteitenfonds
 • 2 diners in Betlehem, optionele Sabbatsmaal

 

Overige informatie

 

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 20 personen.

 

Prijsindicatie

20-25 personen:            1957,-

 

Hotelovernachtingen (onder voorbehoud van wijzigingen)

Dag 1-2 Mashabei Sade 1 nacht
Dag 2-5 Jeruzalem 3 nachten
Dag 5-7 Betlehem 2 nachten
Dag 7-9 Tiberias 2 nachten
Dag 9-10 Nes Ammim 1 nacht
  Totaal 9 nachten

 

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief