Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Israël onder leiding van Ds. M. van Leeuwen

10 dagen

Bijbelse groepsreis, Vliegreis

Ontdek het bijzondere land Israël en ga mee op reis. Maak kennis met de cultuur en Bijbelse historie, maar zeker ook met de fraaie natuur die dit land te bieden heeft. Van het droge gebied bij de Dode Zee tot aan groen Galilea en natuurlijk een bezoek aan de interessante stad Jeruzalem.

Programma

DAG 1 wo 21/04: Heenreis

Vliegreis van Amsterdam naar Tel Aviv (bij voorkeur rechtstreeks met El Al) en transfer naar Neve Shalom.

 

DAG 2 do 22/04: Neve Shalom-Jeruzalem

In de ochtend een rondleiding bij Neve Shalom, een bijzonder dorp waar Joden en Arabieren samen wonen en werken. Het wordt ook wel Oase van vrede genoemd. Daarna vertrek naar Bethlehem voor bezoek aan de Herdersvelden en de Geboortekerk. Daarna door naar Jeruzalem.

 

DAG 3, vr 23/04: Dode Zee

Dagtocht naar de Dode zee: eerst naar Massada, waar u met de kabelbaan omhoog gaat. Daarna maakt u een wandeling bij Engedi (waar het verhaal van David en Saul zich afspeelde). Ook is er gelegenheid om te drijven. Daarna terug naar Jeruzalem, waar u bij de Klaagmuur de start van de Sabbat kunt mee maken. In de avond gebruikt u het Sabbatsmaal bij een Joods gezin thuis. Heel bijzonder.

 

DAG 4, za 24/04: Olijfberg, Oude Stad

De bus zet u af op de Olijfberg, voor een prachtig uitzicht op de stad. Hiervandaan wandelt u via Dominus Flevit naar Getsemane en door de Leeuwenpoort naar de Oude Stad. U ziet Betesda, St. Anna en wandelt over de Via Dolorosa en gaat naar de Heilig Grafkerk. Tot slot bezoekt u nog de Graftuin. Een echte wandeldag. Optioneel in de avond een Citytour by night.

 

DAG 5, zo 25/04: Zondag in Jeruzalem

Het is zondag. In de ochtend woont u een dienst bij in de Christ Church in de oude stad. U gaat hier lopend heen. De rest van de dag is vrij te besteden. Men kan bijvoorbeeld een wandeling over de stadsmuur maken of naar het Israel Museum. Deze dag heeft u geen bus en gids en luncht men op eigen gelegenheid.

 

DAG 6, ma 26/04 : Oude stad en Yad Vashem

’s Morgens gaat u naar de Klaagmuur, waar op dat moment de Bar Mitswa-viering plaats vindt. Bijzonder om mee te maken. U wandelt door de Joodse wijk met de Cardo en naar het Graf van David en het Cenakulum. In de middag bezoek aan het Gedachteniscentrum van de Holocaust, Yad Vashem. Erg indrukwekkend

 

DAG 7, di 27/04: Jeruzalem-Tiberias

Vertrek uit Jeruzalem en door de Jordaanvallei naar het noorden. De eerste stop is bij Wadi Kelt, voor een blik op het St. George-klooster. Daarna rijdt u richting de Jordaanvallei naar Qasr el Yahud, de doopplaats aan de Jordaan  Vervolgens brengt u een bezoek aan Nazaret (Aankondigingkerk) en Kana. Daarna door naar uw accommodatie in Tiberias.

 

DAG 8, wo 28/04: Het noorden

Bezoek aan het noorden van Israël. In de ochtend eerst naar de orthodoxe kunstenaarstad Tsfat. Daarna maakt u een wandeling bij de bronnen van de Jordaan, Tel Dan of Banjas. Via de Golanhoogte rijdt u terug naar het hotel.

 

DAG 9 do 29/04: In de buurt van het meer-Netanya

U begint de dag met een boottocht op het meer. Dan bezoek aan de Berg van de Zaligsprekingen. Lopend naar Tabgha. Vervolgens bezoek aan Kapernaum. Hier is eventueel nog tijd voor een bezoek aan de opgraving van Magdala of aan het kleine museum Yigal Allon, waar men een 2000 jaar oude vissersboot kan bekijken die gevaren heeft in de tijd van Jezus. Daarna naar Netanya voor de laatste overnachting.

 

DAG 10 vr 30/04 : Terugvlucht

In de vroege ochtend transfer naar Ben Gurion Airport en terugvlucht naar Amsterdam (bij voorkeur rechtstreeks met El Al).

 

Data & prijzen
Vertrek
Reisleider(s)
 
Status
21-4-2021
 
Gegarandeerd
Prijsinformatie

Inbegrepen              

 • Vliegreis                      
 • Luchthavenbelasting + brandstoftoeslag                    
 • Vervoer ter plaatse                  
 • Verblijf in 3 of 4 sterren accommodatie op basis van tweepersoonskamer met ontbijt en diner                
 • Lunches                                              
 • Excursie- en entreegelden                   
 • Nederlandssprekende gids                  
 • Fooienbedrag                                     
 • Sabbat of a Lifetime                

Niet inbegrepen                  

 • Reisverzekering                        
 • Annuleringsverzekering 
 • Bijdrage Calamiteitenfonds                   
 • Lunches op reisdagen en op de zondag, Citytour by night,
 • Buskosten Schiphol worden nog toegevoegd en bij de reissom opgeteld en zijn nog niet inbegrepen in onderstaande bedragen.                   

 

overige informatie

Minimale groepsgrootte is 20 personen.

 

Het paspoort dient bij terugkomst uit Israël nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.

 

Prijsindicatie*: 

30-35 personen 1.867,-
25 - 29 personen   1.933,-
20 - 24 personen  2.032,-

 

                    

Hotelovernachtingen (onder voorbehoud van wijzigingen)

Neve Shalom 1 nacht
Jeruzalem 5 nachten
Tiberias 2 nachten
Netanya 1 nacht

 

Vluchtinformatie  (onder voorbehoud van wijzigingen):

Volgt later.

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief