Maatwerkreis Wintersfeerreis Duitsland o.l.v. Hans Romeijnsen en Ingrid Boer

Terwijl de verse sneeuw knispert onder uw voeten en u omringd wordt door de geur van glühwein en warme chocolademelk, kunt u genieten van de prachtige vergezichten. Besneeuwde schilderachtige dalen en vele witte boomtoppen . Dat is het Zwarte Woud in de winter! Heerlijke vlakke wandelingen over geruimde paden, afgewisseld met tochtjes per trein door het pittoreske landschap. Maar ook bustochten met onze eigen comfortabele touringcar en natuurlijk een gezellige tocht met een arrenslee. Een afwi...

Over deze reis

Terwijl de verse sneeuw knispert onder uw voeten en u omringd wordt door de geur van glühwein en warme chocolademelk, kunt u genieten van de prachtige vergezichten. Besneeuwde schilderachtige dalen en vele witte boomtoppen . Dat is het Zwarte Woud in de winter! Heerlijke vlakke wandelingen over geruimde paden, afgewisseld met tochtjes per trein door het pittoreske landschap. Maar ook bustochten met onze eigen comfortabele touringcar en natuurlijk een gezellige tocht met een arrenslee. Een afwisselende reis in winterse sferen, waarin we de sneeuw zullen opzoeken om heerlijk te wandelen. Gaat u mee?

Bestemming

Algemene informatie Duitsland

De Bondsrepubliek Duitsland ligt in Centraal-Europa met Berlijn als hoofdstad. Na de hereniging van Oost- en West-Duitsland in 1990, werd het zowel in aantal inwoners als oppervlakte één van de grootste Europese landen, die bestaat uit 16 deelstaten met een grote mate van autonomie.
Duitsland grenst in het noorden aan de Oost- en Noordzee en Denemarken, in het oosten aan Polen en Tsjechië. In het zuiden grenst het aan Oostenrijk en Zwitserland. De westgrens wordt gevormd door Frankrijk, Luxemburg, België en Nederland. Zo is Duitsland het Europese land met de meeste buurlanden.
Het land heeft een lange en zeer bewogen geschiedenis. In de Romeinse tijd vormde de Rijn de buitengrens met de Germaanse stammen. In de Middeleeuwen was er sprake van het Heilige Roomse Rijk, waarbij de keizer verkozen werd door alle hertogdommen, graafschappen en andere entiteiten die deel van het rijk uitmaakten. Officieel bestond het Roomse Rijk tot het begin van de 19e eeuw en werd het ontbonden door een besluit van Napoleon. Na diens val werd Pruisen de machtigste staat binnen wat nu Duitsland is. Onder Pruisische leiding werd in 1870 Duitsland een keizerrijk, dat ten einde kwam met het eind van de Eerste Wereldoorlog in 1918. Toen werd een republiek uitgeroepen, die een kort en roerig bestaan leidde. In 1933 kwamen de Nationaalsocialisten aan de macht, iets dat uiteindelijk een tot alles vernietigende oorlog en de genocide op de Joden tot gevolg had.
Na 1945 werd het westelijk deel van Duitsland bezet door de Amerikanen, Britten en Fransen. Het oosten viel toe aan de Sovjet-Unie. Hieruit ontstonden twee zelfstandige naties: West-Duitsland, een democratisch geregeerde federale republiek, en Oost-Duitsland, waar de Communistische partij aan de macht was. Door de bouw van een scheidingsmuur tussen beide landen in het begin van de jaren 60 van de vorige eeuw leek deze deling permanent tot in 1989 de Muur onverwacht viel en kort daarop Duitsland weer één natie werd.
Het land heeft een gevarieerd landschap met in het noorden het Duitse waddengebied en laagland, dat overgaat in een middelgebergte. In het zuiden wordt dit een hooggebergte, dat tot de Alpen behoort.

Taal

De officiële voertaal is het Duits. In verschillende deelstaten worden dialecten gesproken, die niet altijd goed verstaanbaar zijn. Steeds meer Duitsers verstaan en spreken goed Engels.

Beste reistijd, weer en klimaat

Duitsland is een bestemming voor alle seizoenen. Het noorden heeft een klimaat dat overeenkomt met het onze. De winters zijn vrij zacht, de zomers niet al te warm en de neerslag is gelijkmatig over het jaar verdeeld. Het oosten, zuiden en zuidoosten hebben een landklimaat. De winters zijn strenger, de zomers zonniger en warmer. Als het regent is het vaker in de vorm van hevige buien. In de bergachtige streken is het kouder dan in de omliggende gebieden, er valt meer sneeuw die langer blijft liggen. Het zuidelijke Rijndal en de streek rond de Bodensee zijn de warmste en zonnigste streken.

Eten & drinken

De Duitse keuken is gevarieerd en overvloedig en kan per regio flink verschillen wat specialiteiten aangaat. In het algemeen komen vleesliefhebbers goed aan hun trekken. Er is echter voldoende keus aan bijvoorbeeld salades, visgerechten, wild en paddenstoelen. Duitsland is ook het land van de vele worstsoorten. De bekendste zijn de Brat- en Currywurst, die veelal verkocht worden bij zgn. Wurstbude, meestal een stalletje op straat.
Bij een goede maaltijd drinkt men graag een goed glas wijn of bier gedronken. In Duitsland worden tal van goede wijnen geproduceerd, zoals bijvoorbeeld de Moezelwijnen. Bijna elk stad en ieder dorp heeft z’n eigen, vaak ambachtelijke bierbrouwerijen.

Wist u dat

- De boekdrukkunst, het bierbrouwen en aspirine Duitse uitvindingen zijn?
- Er meer dan 1500 verschillende worstsoorten in Duitsland gegeten worden?
- De kathedraal van Ulm de hoogste kerktoren van de wereld heeft, nl. ruim 161 meter?

Informatie over Duitsland

Tijdsverschil
Geen
Vlag
Valuta

Dagprogramma

dag
1

ZA: Heenreis

Vertrek vanuit Veenendaal (08.00 uur) en Zevenaar (08.30 uur) naar Simonswald, gelegen in het Zwarte Woud. Onderweg lunchen we met elkaar. Diner en overnachting in het hotel.

dag
2

ZO: Zondag

In de ochtend eigen samenkomst of -indien mogelijk- een kerkdienst bijwonen in de plaatselijke kerk. In de middag maken we een wandeling in de omgeving. In het dorpje Simonswald is bijvoorbeeld een leuke historische Molenwandeling. Diner en overnachting in het hotel.

dag
3

MA: Wandeling

Vandaag verkennen we de Rossberg-rondwandeling. Dit is een van de mooiste panoramawandelpaden. Bij helder weer heeft u een prachtig uitzicht over het Zwarte Woud, zelfs tot de Alpen. Na de lunch gaan we met de trein en onze bus terug naar ons gezellige hotel. Diner en overnachting in het hotel.

dag
4

DI: Schluchsee

De wandeling langs de Schluchsee staat vandaag op het programma. Deze wandeling loopt parallel aan de spoorlijn dus wie weet stappen we vandaag ook nog even in de trein! Lunch onderweg. Diner en overnachting in het hotel.

dag
5

WO: Schwarzwaldhochstrasse

De Schwarzwaldhochstrasse is de mooiste toeristische route door het Zwarte Woud. Nu de bomen kaal zijn en hopelijk besneeuwd hebben we een prachtig uitzicht over de dalen, zelfs over het Rijndal, tot in de Vogezen. We maken een mooie bustour, en lunchen onderweg. Diner en overnachting in het hotel.

dag
6

DO: Todtnau

In de omgeving van Todtnau staat de langste zitbank ter wereld. Wat een uitzicht heb je vanaf hier!!! Natuurlijk zullen we tijdens onze wandeling vandaag daar even gebruik van maken!

dag
7

VR: Titisee

De Titisee, wie kent haar niet? De Titisee is een meer dat ontstaan is door de Feldberg gletsjer. Hier maken we een rondwandeling met uitzicht op het beroemde meer. Er is ook hier een treinstation dus kunnen we vandaag nog een ritje met de trein maken. Natuurlijk sluiten we deze reis af met een tocht met de arrenslee! Diner en overnachting in het hotel.

dag
8

ZA: Terugreis

Helaas zit onze mooie winterse reis er al weer op. Na het ontbijt checken we uit en start de terugrit naar huis. De bus zet ons weer af in Zevenaar of Veenendaal. Onderweg genieten we nog van een warme lunch.

Accommodaties

Gasthof Krone Posst

Simonswald, Duitsland
Dit mooie hotel ligt in Simonswald in het Zwarte Woud en beschikt over een eigen restaurant en bar en buitenzwembad. De kamers zijn voorzien van eigen badkamer met douche en föhn, televisie, telefoon en kluisje. In het hotel is wifi beschikbaar.

Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
WIFI
Bar
Restaurant
24 uurs receptie
In de kamer
TV
Badkamer
Kluisje - gratis
Telefoon
In de buurt
Natuurlijk gelegen

Vervoer

Opstapplaatsen
Opstapplaats 1
Busopstapplaats Veenendaal
Opstapplaats 2
Busopstapplaats Zevenaar

Vertrekdata

Inbegrepen

 • Vervoer per comfort class touringcar
 • Verblijf in Gasthof Krone-Post o.b.v. 2-persoonskamer met ontbijt en diner
 • Lunches en warme lunch laatste dag
 • Excursie- en entreegelden
 • Fooienbedrag
 • DrieTour reisbegeleiding

Niet inbegrepen

 • Toeslag 1-persoonskamer 120,-
 • Reis- en Annuleringsverzekering
 • Bijdrage SGR
 • Calamiteitenfonds
 • Overige persoonlijke uitgaven

Overige informatie

Het minimum aantal deelnemers voor deze reissom is 26 personen.

Voor deze reis dient u goed ter been te zijn. Een rollator kan niet mee op reis.

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitsbewijs.

Check de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de actuele Corona informatie: https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/duitsland/reizen/reisadvies

Reisleiding

Hans Romeijnsen En Ingrid Boer

Reisleiders DrieTour sinds 1995.

In welke landen hebben jullie gereisd?

Samen hebben we in meer dan 57 landen gereisd: van Liechtenstein tot Nieuw Zeeland en van Duitsland tot Zuid Afrika.

Wat maakt reizen met DrieTour zo inspirerend?

Het samen op reis zijn leidt tot verbinding, ontmoeting en verrijking. De ontmoeting met mensen, waar dan ook, inspireert ons, door de wijze waarop we met elkaar onderweg zijn, nieuwsgierig naar andere landen en culturen. Met aandacht en respect voor elkaar en voor de mensen bij wie we te gast zijn!

Waarom is reizen met DrieTour bijzonder voor jullie?

Drietour is bijzonder voor ons door de uiterst plezierige samenwerking met de medewerkers van het kantoor die het reizen voor ons mogelijk maken. Goed voorbereid op pad gaan, gesteund door het kantoor, telkens met een andere groep mensen, in een fijne sfeer, is altijd weer een bijzondere ervaring. Het is een geweldig leuke uitdaging om een DrieTourreis tot een onvergetelijke ervaring te maken!