Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Van Napels naar Apulië

Groepsrondreis, Vliegreis

Zuidelijk van Rome kunt u het echte Italië beleven. Reis met DrieTour van west naar oost en hoor verhalen over Grieken, Romeinen, koningen, keizers en… St. Nicolaas. Uw ontdekkingsreis begint rond Napels, de sfeervolle en levendige stad met talrijke monumenten, zoals kerken en paleizen. Maar ook de stad waar de Pizza Margarita werd uitgevonden! De reis voert verder langs het natuurschoon van de Vesuvius, Pompeï, de antieke tempels van Paestum, de rotskusten van Amalfi en prachtige landschappen naar Apulië, de hiel van de “voet” van Italië. Kenmerkend voor Apulië zijn eeuwenoude olijfbomen, cactussen, witte stadjes, maar vooral Trulli, typisch witte ronde huisjes, die alleen hier te bewonderen zijn. Ook bezoekt u Matera, beroemd om z’n grotwoningen. Laat u verrassen door al dit moois en reis dwars door Italië!

Programma

Dag 1, maandag: heenreis Napels – Castellamare di Stabia

U vliegt rechtstreekse van Amsterdam naar Napels. Bij aankomst volgt de transfer naar uw hotel in Castellamare di Stabia, een gezellige badplaats.

 

Dag 2, dinsdag: Napels

Per touringcar naar Napels. 's Ochtends maakt u een stadsrondrit, waarbij uiteraard diverse keren wordt gestopt. U wandelt door de oude, gezellige binnenstad en maakt kennis met het Napolitaanse leven. Na de rondrit kunt u op eigen gelegenheid lunchen in een van de vele restaurantjes.’s Middags ontdekt u het koninklijke verleden met paleizen en kastelen vol Italiaanse grandeur. Misschien is er nog tijd voor het wereldberoemde Archeologische Museum (optioneel), waar u talrijke schatten vindt die gevonden zijn in de omgeving van Napels, zoals Pompeï. Terug naar uw hotel voor diner en overnachting.

 

Dag 3, woensdag: Vesuvius – Pompeï

Vandaag gaat u de Vesuvius op om een indruk te krijgen van deze nog altijd actieve vulkaan. Het laatste stuk naar de kraterrand gaat te voet. Op de hellingen groeien druiven waaruit de fameuze wijn Lacryma Christi wordt gemaakt. In de smaak van de wijn komen de aroma’s van lava en as duidelijk terug. In deze mooie omgeving op de flanken van de vulkaan volgt een wijnproeverij en daarbij een prima lunch. Vervolgens gaat u terug naar de dagen van het Romeinse Rijk met een bezoek aan Pompeï, de stad die in 79 na Chr. door een zware uitbarsting van de Vesuvius werd bedekt met een dikke laag as. Vandaag is Pompeï een van de beroemdste en meest fascinerende archeologische vindplaatsen ter wereld. Bewonder de goed bewaarde badhuizen, theaters, tempels, winkels en woningen van de rijken. Prachtig zijn de mozaïekvloeren en de fresco’s.  In de loop van de middag terug naar uw hotel. Diner in het hotel.

 

Dag 4, donderdag: Vrije dag

Een vrije dag om naar eigen inzicht te besteden. U kunt bijvoorbeeld vanuit Castellamare naar Sorrento gaan, de bekende badplaats aan de Golf van Napels. Ook is het mogelijk een facultatieve excursie te boeken naar Capri, het eiland waar de Romeinse keizer Tiberius een groot deel van zijn leven doorbracht. Uw reisleider staat u graag met raad en daad bij!

 

Dag 5, vrijdag: Amalfi kust

De kust van Amalfi is rotsachtig en wordt gekenmerkt door vrolijk geschilderde huizen die tegen de rotsen zijn aangebouwd, afgewisseld met  zandstranden, schitterende uizichten over een baluwe zee en overal bloeiende oleander. Dit adembenemende stuk Italië leent zich voor een spectaculaire tocht langs de kust. Onderweg bezoekt u de charmante steden Amalfi, Positano en Ravello.

 

Dag 6, zaterdag: Paestum – Alberobello

Vandaag naar het oosten, Apulië. U reist via Paestum waar geheel vrij midden in het uitgestrekte landschap een aantal schitterende Griekse tempels ligt. Paestum was een belangrijke Griekse nederzetting. Er zijn drie Grieks-Dorische tempels die uitstekend bewaard zijn gebleven. Bezoekt u ook het museum met een zeer zeldzaam oud Grieks beschilderd graf en fascinerende gebeeldhouwde panelen uit de 6e eeuw voor Christus, een van de oudste ooit gevonden. In de loop van de middag aankomst in Alberobello.

 

Dag 7, zondag: Vrije dag

Deze dag kunt u zelf vrij besteden. In de ochtend is er gelegenheid om een lokale viering bij te wonen.

 

Dag 8, maandag: Matera

Een uitstapje naar Matera, een van de oudste steden ter wereld en bekend als ‘Cita dei Sassi’. Het ligt op de rand van een diep ravijn met een levendige bovenstad en een verstilde benedenstad (Sassi). In Sassi leefde men tot in de jaren zestig van de 20e eeuw in uitgehakte grotten. In de rotsen werden ook complete kloosters en maar liefst 120 kerken uitgehouwen! Dit “wereldwonder” staat op de UNESCO werelderfgoedlijst.

 

Dag 9, dinsdag: Alberobello – olijfproeverij

Een wandeling door Alberobello, hoofdstad en "hoofdstad" van de Trulli. U vindt er zo'n 1000 trulli, de voor deze streek zo kenmerkende ronde, witte huisjes met een stenen puntdak. Over de oorsprong van deze “kabouterhuisjes” is niets bekend, maar ze geven het stadje een heel eigen karakter. De Trulli zijn uniek en alleen te vinden in Apulië. Het is een raadsel waarom juist hier tussen 1600 en 1800 zo veel van deze huizen gebouwd zijn. ‘s Middags een bezoek aan een olijfolieboer met natuurlijk een proeverij.

 

Dag 10, woensdag: Ostuni – Lecce

Eerst naar Ostuni of ‘la città bianca’ (‘het witte stadje’). Inwoners zijn verplicht hun huis elk jaar te witten. Zo biedt het plaatsje altijd een stralende aanblik. Aansluitend volgt een kennismaking met één van Italië’s best bewaarde geheimen: Lecce, ook wel ‘Florence van het Zuiden’ genoemd. Lecce onderscheidt zich door een weelderige barokstijl en rococo-decoratie, vervaardigd van zachte, honingkleurige tufsteen. Prachtig zijn de kathedraal en de kerk van Santa Croce maar ook het goed bewaard gebleven Romeinse theater. U maakt een wandeling door het fraai gerestaureerde en autovrije centrum.

 

Dag 11, donderdag: Bari

Naar Bari, hoofdstad van Apulië. Vroeger is om deze strategisch gelegen havenplaats flink gevochten, zodat u nu overal nog Byzantijnse, Arabische en Normandische invloeden aantreft. Ook biedt de stad een vrijwel ongerepte middeleeuwse wijk aan de kust. Beschermheilige van Bari is ‘onze’ Sint Nicolaas, die begraven ligt in de Basilica di San Nicola. De bouw begon in 1087 en is niet alleen de eerste maar ook de grootste  Romaanse kerken in Apulië; de bisschoppelijke troon hier is opmerkelijk.

 

Dag 12, vrijdag: Terugvlucht Bari – Amsterdam

In de vroege ochtend transfer naar de luchthaven van Bari voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Accommodaties

Hotel Paradiso *** Castellamare di Stabi

Dit hotel biedt uitzicht op de Vesuvius en de Golf van Napels. Het ligt op ca. 2 km van het...

Hotel Paradiso *** Castellamare di Stabi

Dit hotel biedt uitzicht op de Vesuvius en de Golf van Napels. Het ligt op ca. 2 km van het middeleeuwse kasteel Castellammare di Stabia, op ca. 7 km van Pompeï . De eenvoudige kamers hebben een tegelvloer, een flatscreen-tv en gratis wifi. Sommige kamers hebben een zitgedeelte, een balkon en/of een terras. Verder heeft het hotel een tuin, een buitenzwembad, een bar, een restaurant en een terras.

terug

Hotel Sant’Antonio – Alberobello

Dit hotel deed voorheen dienst als onderkomen voor de geestelijkheid van de parochie van Sant...

Hotel Sant’Antonio – Alberobello

Dit hotel deed voorheen dienst als onderkomen voor de geestelijkheid van de parochie van Sant Antonio. Hotel Sant' Antonio bevindt zich op een uitstekende locatie voor het verkennen van het historische en pittoreske Alberobello zoals de trulli van de stad en de basiliek van Santi Medici. De rijkdom en restaurants van deze plaats vindt u op slechts 100 meter afstand.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam – Napels/Bari – Amsterdam incl. heffingen
 • Ruimbagage 20 kilo
 • Vervoer ter plaatse
 • 11 overnachtingen op basis van een tweepersoonskamer
 • Ontbijt en diner
 • Lunches dag 2,5,6,7,8, 10 en 11
 • Entrees
 • Fooien
 • Nederlandssprekende gids
 • DrieTour reisleider
 • Kennismakingsbijeenkomst
 • 100% CO2-compensatie van uw vliegreis via GreenSeat

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 220,-
 • Lunches dag 1, 2, 4, 9 en 12
 • Optionele excursies
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Calamiteitenfonds

Overige informatie

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 20 personen.

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart.

 

Vluchtinformatie beide vertrekdata (wijzigingen onder voorbehoud)

Van Naar Vluchtnummer Vertrek Aankomst
Amsterdam Napels HV 6411 12.35 uur 14.55 uur
Bari Amsterdam HV 5822 09.35 uur 12.15 uur

 

Kennismakingsbijeenkomst

 

De kennismakingsbijeenkomst voor de reis met vertrek op 21 september staat gepland voor zaterdag 5 september.

 

De bijeenkomsten vinden plaats in Nieuw Salem, De Lei 86 te Driebergen.

(datum en tijd onder voorbehoud van eventuele wijzigingen)

Een uitnodiging met de definitieve datum en tijd ontvangt u ongeveer 2/3 weken van te voren.

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief