Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Christmas Carols

5 dagen

Kerst, Groepsreis vanuit één hotel, Busreis

Al vroeg in november maakt Engeland zich klaar voor het Kerstfeest. De steden worden feestelijk versierd en de vele lampjes branden hun licht. Het is ook in de advent periode dat er in de vele kerken en kathedralen Christmas Carols ten gehore worden gebracht. Tijdens deze 5-daagse reis staat het verhaal van de Christmas Carol centraal. U kunt zich in de kathedralen van Rochester, Westminster en Canterbury volledig laten onderdompelen door deze prachtige liederen; een bijzondere ervaring om de concerten bij te wonen en de muziek te ervaren, maar ook om samen te zingen. Op het bekende Trafalgar Square brengen amateurkoren bekende maar ook onbekende kerstliederen ten gehore. Zingt u samen gerust mee als u de teksten van de Carols kent! Natuurlijk ontbreekt tijdens deze reis een rondleiding, langs de hoogtepunten waaronder Westminster Abbey, in Londen niet. Ook is er voldoende tijd om een van de vele gezellige kerstmarkten te bezoeken.

 

Bent u benieuwd naar het verhaal achter de Christmas Carol, ga dan met deze reis mee!

 

Christmas Carol

Het woord ‘Carol’ komt oorspronkelijk uit het Latijns en Grieks en betekent ‘dansen’. In de middeleeuwen waren dit vooral christelijk gedanste liederen. Later werden deze met name tijdens de kerstperiode gezonden en door de eeuwen heen geïntroduceerd in kerkdiensten. De eerste Engelse Christmas Carol werd in 1410 geschreven door Ritson. Pas in de 19e eeuw kwam de Engelse Christmas Carol echt tot leven.

 

Programma

Dag 1, donderdag: Heenreis via Duinkerken – Dover – Rochester

Vroeg vertrek per bus in de ochtend vanuit Veenendaal/Driebergen naar Calais/Duinkerken. Hier gaat u aan boord van DFDS Seaways naar Dover. Verder per bus naar Rochester, de stad waar schrijver Charles Dickens woonde. Als muzikale en spirituele afsluiting van deze eerste dag woont u om 17.30 uur in Rochester Cathedral het Christmas Evening Carols concert bij.

 

Rochester Cathedral

Deze Angelsaksische kathedraal, officieel de kathedraal van Christus en de Gezegende Maagd Maria, is de zetel van de bisschop van Rochester met fundamenten uit de 7e eeuw.

 

Aansluitend verder naar het hotel in Chatham, vlakbij Rochester en ca. 60 km ten zuidoosten van Londen.

 

Dag 2, vrijdag: Londen – concert Santa Lucia

In de ochtend een rondrit onder leiding van een lokale gids door Londen. De bus rijdt langs de belangrijkste bezienswaardigheden in deze metropool. Zo ziet u de beroemde Tower Bridge, de rivier Thames, Buckingham Palace, de Big Ben, St. Paul's Cathedral en nog veel meer. Ook brengt u een bezoek aan Westminster Abbey.

 

Westminster Abbey

Westminster Abbey speelt al meer dan duizend jaar een belangrijke rol in de geschiedenis van Londen en het Verenigd Koninkrijk. Dit glorieuze gebouw heeft haar schoonheid en gratie in de loop der tijd behouden, ondanks zijn verscheidenheid aan architectuur, van sobere Franse gotiek tot het complexe late loodrechte gedeelte van de Henry VII-kapel. In deze abdij vindt sinds 1066 elke kroning plaats en vele andere belangrijke gelegenheden, zoals koninklijke bruiloften en begrafenissen.

 

St. Paul's Cathedral

Deze kathedraal, gebouwd tussen 1675 en 1710 naar een ontwerp van Sir Christopher Wren, staat heden ten dage vooral bekend om haar grote concerten en evenementen. Een prachtig bouwwerk met grote koepel, gouden kruis en mooi koor. Het is een wonder dat tijdens de bombardementen in WO II deze kathedraal toch overeind bleef. Het met fraai houtsnijwerk versierde orgel is zelfs bespeeld door de componist Händel. Vele beroemdheden zijn in de kerk begraven.

 

’s Middags is er voldoende gelegenheid om zelf Londen te verkennen. U kunt bijvoorbeeld winkelen in het beroemde Harrod’s of een gezellige kerstmarkt bezoeken. Laat u rijden in een opvallende taxi of stap in een van de rode dubbeldekkers. Of komt u even bij op een bankje in Hyde Park of Regents Park en geniet van een stukje rust midden in de stad.

 

Tegen het eind van de middag een 2-gangen diner in een restaurant dichtbij Westminster Cathedral. Aansluitend te voet naar Westminster Cathedral waar u het sfeervol concert Santa Lucia te wachten staat. De Zweedse kerk organiseert hun jaarlijkse viering van het licht in deze kathedraal. In Scandinavië markeert deze viering het begin van de kersttijd en het is bedoeld om hoop en licht te brengen in de donkerste tijd van het jaar.

 

Aansluitend wordt u teruggebracht naar het hotel voor de overnachting.

 

Dag 3, zaterdag: Leeds Castle – Canterbury – Family Carol Event

De dag begint met een bezoek aan Leeds Castle, een waterburcht in de buurt van Maidstone. Onder leiding van een lokale gids gaat de koninklijke geschiedenis in een notendop aan u voorbij.

 

Leeds Castle

De monarchen bouwden prachtige kastelen in Kent en één daarvan is Leeds Castle uit de 12e eeuw. Het kasteel heeft een boeiende geschiedenis; zo heeft het vele veldslagen doorstaan. Het was een Noormannenfort, een toevluchtsoord voor de rijken en de woonplaats van zes middeleeuwse koninginnen. Het kasteel is geliefd vanwege de prachtige ligging en de schitterende tuinen rondom het kasteel. De Culpeper Garden is een typische Engelse cottagetuin met veel heggetjes en rozen en de Lady Baillie Garden staat vol met mediterrane planten. De tuinen zijn in elk seizoen eigenlijk een bezoek meer dan waard.

 

In de middag naar de historische stad Canterbury. Tijdens een wandeling door deze stad ziet u St. Martin’s church en de ruïne van Augustine’s Abbey waar de Angelsaksische koningen van Kent hun laatste rustplaats hebben gevonden. Dit klooster was gesticht door St.Augustus die het christendom naar Zuid-Engeland bracht. Last but not least een bezoek aan de beroemde kathedraal.

 

Canterbury Cathedral

Deze kathedraal is een van de oudste en beroemdste kathedralen in Engeland en maakt deel uit van het Werelderfgoed UNESCO. Het is de kathedraal van de aartsbisschop van Canterbury, leider van de Church of Scotland en symbolisch leider van de wereldwijde Anglicaanse gemeenschap.

 

Voor het diner blijft u in Canterbury en eet u gezamenlijk in een lokaal restaurant. Aansluitend staat het Canterbury Choral Society Family Carol Event op het programma; een jaarlijks terugkerend en bijzonder kerstconcert voor jong en oud.

 

Dag 4, zondag: Rochester – Kent – Royal Tunbridge Wells

In de ochtend kunt u om 10.00 uur een lokale kerkdienst bijwonen op loopafstand van het hotel of heeft u een samenzijn in het hotel. Lunch in het hotel.

 

In de middag maakt u een mooie tocht door Kent, ook wel de tuin van Engeland genoemd met zijn pittoreske dorpen en krijtrotsen. De route gaat o.a. naar Royal Tunbridge Wells dat landelijk gelegen ligt en populair vanwege de vondst van thermale bronnen. Wandelt u door de sfeervolle en historische straatjes, bekijk de stijlvolle zuilenrij The Pantiles, geniet van de rust in het fraaie park Calverly Ground. Ook bezoekt u voor vertrek nog de gezellige Kerstmarkt.

 

 

Dag 5, maandag: Terugreis via Folkstone – Dover – Duinkerken

Voordat u Dover weer bereikt voor de terugreis naar Nederland, gaat de route via Folkstone voor een korte stop. Folkestone is een mooie badplaats aan de Engelse kust, met een haven, een strand en twee mooie parken, het Leas Coastal Park en het East Cliff and Warren Country Park.Wandelt u door de sfeervolle en historische straatjes, geniet van de rust in een van de parken en bezoek voor het vertrek nog de gezellige Kerstmarkt.

 

Aansluitend naar Dover voor de oversteek per DFDS Seaways aan het begin van de middag naar Calais/Duinkerken en verder per bus naar de opstapplaatsen Driebergen en Veenendaal.

 

NB het definitieve programma van de Christmas Carols concerten is in september 2020 bekend; wijzigingen onder voorbehoud.

Accommodaties

Holiday Inn Rochester-Chatham

Het moderne hotel Holiday Inn Rochester-Chatham is gelegen vlakbij Rochester, op ca.3,7 km van het...

Holiday Inn Rochester-Chatham

Het moderne hotel Holiday Inn Rochester-Chatham is gelegen vlakbij Rochester, op ca.3,7 km van het kasteel van Rochester, en ca. 60 km ten zuidoosten van Londen. De kamers zijn comfortabel ingericht, met airconditioning WIFI. Het hotel beschikt over een recreatieclub met een binnenzwembad en biedt 24 uur per dag roomservice. De compleet uitgeruste Spirit Health & Fitness Centre heeft een zwembad, een sauna, een hottub, een stoombad en een fitnessruimte. Ook is er een comfortabele loungebar. Het restaurant Traders serveert moderne gerechten voor het ontbijtbuffet en het diner, en op zondag voor de lunch.

terug
Data & prijzen
Vertrek
Reisleider(s)
 
Status
Prijs
10-12-2020
Marien van der Wolf
Niet te boeken
795,-
Prijsinformatie

 

Inbegrepen:

 • Vervoer per comfortabele touringcar
 • Overtocht met DFDS Seaways Calais/Duinkerken-Dover en vv
 • 4 overnachtingen op basis van een tweepersoonskamer
 • Ontbijt en diner; lunch op zondag
 • Entrees en toegangsbewijs concerten volgens programma
 • Engelssprekende gidsen (dag 2 en 3)
 • Fooien
 • DrieTour reisleider
 • Kennismakingsbijeenkomst                     

Niet inbegrepen:

 • Toeslag éénpersoonskamer 120,-
 • Overige lunches
 • Drankjes bij de gezamenlijke maaltijden
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Calamiteitenfonds

Overige informatie

Minimale groepsgrootte voor deze reis is 20 personen.

 

Hotelinformatie (wijzigingen onder voorbehoud)

Holiday Inn Rochester-Chatham, Rochester

 

Vervoer

Per bus van Zwaluw Reizen; overtocht per boot van DFDS Seaways Calais/Duinkerken – Dover en vv

 

Informatiebijeenkomst

De informatiebijeenkomst voor de reis staat gepland voor zaterdag 28 november.

Deze vindt plaats in Nieuw Salem, De Lei 86 te Driebergen.

(datum en tijd onder voorbehoud van eventuele wijzigingen)

Een uitnodiging met de definitieve datum en tijd ontvangt u ongeveer 2/3 weken van te voren.

 

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief