Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Reis o.l.v. Jan Esveldt en Henk Fonteijn

12 dagen

Bijbelse groepsreis, Vliegreis

Ontdek het bijzondere land Israel en ga mee op reis. Maak kennis met de cultuur en Bijbelse historie, maar zeker ook met de fraaie natuur die dit land te bieden heeft. Van groen Galilea tot aan het droge gebied bij de Dode zee. En natuurlijk een bezoek aan de mooie stad Jeruzalem! U zult er ogen tekort komen.

Programma

 Dinsdag Dag 1: Heenreis

Transfer Amsterdam/Tel Aviv (met overstap in Wenen). Dan per bus naar Jeruzalem. Kennismaking gids, overnachting in Oost-Jeruzalem (Seven Arches want  Holyland wachtlijst).

 

Woensdag Dag 2: Jeruzalem.

Dagtrip met fotostop bij de Menorah voor de Knesset. Dan daarna bezoek aan de ramen van Chagall in het Hadassa ziekenhuis. In de middag naar de Olijfberg. Dan wandeling naar beneden. via Dominus Flevit, All Nationskerk, Stefanuspoort. Vanaf het dak van een guesthouse uitzicht op de stad. Dan bezoek aan Lithostrotos en tot slot naar de Klaagmuur. Dan terug naar het hotel.

 

Donderdag Dag 3: Yad Vashem en Hebron

In de ochtend bezoek aan Yad Vashem, het Gedachtenismonument van de Holocaust. Eventueel nog een stop bij Mount Herzl, een bekende begraafplaats. Daarna zuidwaarts naar Hebron. In de middag door Hebron met Breaking the Silence (Israëlische ex-militairen als gids, kijken kritisch naar de situatie die ze in stand moeten houden) en bezoek Tombe van Abraham. Dan door naar Jericho. Een laatste stop kan gemaakt worden bij de herberg van de Samaritaan, waar zich een mozaïekmuseum bevindt. Overnachting in Jericho.

 

Vrijdag Dag 4: Jericho.

Bezoek aan Tel Jericho en het paleis van Hisham. U ziet in Jericho de boom van Zacheüs en het bijbehorend kerkje. Verder gaat u deze dag naar Qumran (vindplaats van de Dode Zeerollen) en natuurlijk is er gelegenheid om te drijven in/op de Dode Zee. Overnachting Jericho.

 

Zaterdag, dag 5: Naar Bethlehem

Vertrek naar Betlehem en bezoek aan project The Tent of Nations en het Sumud House. Ontmoeting met Toine van Teefelen, Nederlander die al jaren in Betlehem woont. U maakt met hem een stadswandeling.  Overnachting in Betlehem (voorkeur Abraham Inn, Beth Jala, anders een alternatief).

 

Zondag, dag 6: Bethlehem

In de ochtend houdt u een kerkdienst om 09.00 bij de Herdersvelden. De rest van de dag is ter vrije besteding. U kunt vandaag ook de Geboortekerk bezoeken. Overnachting in Betlehem.

 

Maandag, dag 7:  Betlehem - Ein Harod

Vertrek naar het noorden, naar Tiberias. Onderweg bezoek aan de restanten van de kruisvaarderburcht Belvoir en vervolgens naar de warmwaterbronnen van Gan Hashelosha. Daarna via het Giloboagebergte naar uw accommodatie, kibboets Ein Harod.

Dinsdag, dag 8: Het noorden.

Een dagtocht naar het noorden, waarbij u over de Golan zult rijden. Wandeling bij een van de bronnen van de Jordaan,  Banjas. Tevens gelegenheid voor een blik op Syrië bij Kuneitra. Vervolgens rijdt u naar de Hulavallei, een groot natuurreservaat waar vele vogels leven. Dan terug naar Ein Harod.

 

Woensdag, dag 9: Galilea

Extra dag in Galilea. U brengt een bezoek aan Muhraka in het Karmelgebergte en Megiddo (het oude armageddon).

 

Donderdag, dag 10: Ein Harod - Nes Ammim

Van Tiberias rijdt u naar Akko, voor een stadswandeling en bezoek aan deze kruisvaarderstad. Ook gaat u naar de krijtrotsen van Rosh Hanikra bij de Libanese grens. Tenslotte rijdt u door naar Nes Ammim voor een rondleiding. Diner en overnachting in Nes Ammim. In de avond nog een lezing (over de praktijk van het Joodse en Arabische leven en de dialoog ertussen) door een medewerker van Nes Ammim.

 

Vrijdag, dag 11: Nes Ammim - Netanya

Vertrek uit Nes Ammim en bezoek aan de Bahai tuinen in Haifa. Dan door naar Netanya, waar u een vrije middag heeft. Overnachting in Netanya.

 

Zaterdag, dag 12: Terugreis

Transfer naar het vliegveld en vlucht terug naar Nederland (voorlopig met overstap in Wenen).

Data & prijzen
Vertrek
Reisleider(s)
 
Status
Prijs
17-3-2020
 
Op aanvraag
2.092,-
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vliegreis met Austrian Airlines              
 • Luchthavenbelasting         
 • Brandstoftoeslag                    
 • Vervoer ter plaatse                  
 • Verblijf in 3 of 4 sterren accommodatie o.b.v. 2-persoonskamer met ontbijt en diner                
 • Lunches                        
 • Excursie- en entreegelden    
 • Nederlandssprekende gids                  
 • Fooienbedrag           

Niet inbegrepen

 • Eenpersoonskamer toeslag 470,-
 • Reisverzekering  
 • Annuleringsverzekering
 • Bijdrage Calamiteitenfonds                   
 • Lunches op de 2 reisdagen en zondag             

 

Overige informatie

De minimale groepsgrootte is 15 personen.

 

Het paspoort dient bij terugkomst uit Israël nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.

 

Prijsindicatie

meer dan 30 personen

€ 1.867,00

25 - 30 personen

€ 1.956,00

20 - 24 personen

€ 2.092,00

15 - 19 personen

€ 2.295,00

 

Hotelovernachtingen (wijzigingen onder voorbehoud)

Jeruzalem 2 nachten
Jericho 2 nachten
Betlehem 2 nachten
Ein Harod/ Tiberias 3 nachten
Nes Ammim 1 nacht
Netanya 1 nacht
Totaal 11 nachten

 

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief