Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Reis o.l.v. Jan Esveldt en Henk Fonteijn

11 dagen

Bijbelse groepsreis, Vliegreis

Ontdek het bijzondere land Israel en ga mee op reis. Maak kennis met de cultuur en Bijbelse historie, maar zeker ook met de fraaie natuur die dit land te bieden heeft. Van groen Galilea tot aan het droge gebied bij de Dode zee. En natuurlijk een bezoek aan de mooie stad Jeruzalem! U zult er ogen tekort komen.

Programma

Dinsdag Dag 1 16/03: Heenreis

Transfer Amsterdam/Tel Aviv (met overstap in Frankfurt). Dan per bus naar Jeruzalem. Kennismaking gids, overnachting in Oost-Jeruzalem (Seven Arches).

 

Woensdag Dag 2  17/03: Jeruzalem.

Dagtrip met fotostop bij de Menorah voor de Knesset. Bezoek aan de ramen van Chagall in het Hadassa ziekenhuis. Bezoek aan Yad Vashem, het Gedachtenismonument van de Holocaust. Ook  een stop bij Mount Herzl, begraafplaats van beroemde Israëli’s.

.

Donderdag Dag 3 18/03: Naar de Olijfberg. Dan wandeling naar beneden. via Dominus Flevit, All Nationskerk, Stefanuspoort, Sint Anna en Bethesda, Litostrotos, Klaagmuur. Evt. nog tijd voor de Joodse wijk of voor de Soek en de Damascuspoort. Dan terug naar het hotel

 

Vrijdag Dag 4 19/03: Jericho.

Bezoek aan Tel Jericho en het paleis van Hisham. U ziet in Jericho de boom van Zacheüs en het bijbehorend kerkje. Verder gaat u deze dag naar Qumran (vindplaats van de Dode Zeerollen) en natuurlijk is er gelegenheid om te drijven in/op de Dode Zee. Overnachting Jeruzalem

 

Zaterdag, dag 5 20/03: Naar Bethlehem

Vertrek naar Betlehem en bezoek aan project The Tent of Nations en het Sumud House. Ontmoeting met Toine van Teeffelen, Nederlander die al jaren in Betlehem woont, stadswandeling Overnachting in Betlehem

 

Zondag, dag 6   21/03: Bethlehem

In de ochtend houdt u een kerkdienst om 09.00 bij de Herdersvelden. De rest van de dag is ter vrije besteding. Overnachting in Betlehem.

 

Maandag, dag 7  22/03:  Betlehem - Ein Harod

Vertrek naar het noorden, naar Tiberias. De eerste stop is Wadi Kelt voor een blik op het St. Georgeklooster of bij Qasr el Yahud, de doopplaats aan de Jordaan (Reisleider zal nog keuze maken). Dan rit door de Jordaanvallei en bezoek aan de restanten van de kruisvaarderburcht Belvoir en vervolgens naar de warmwaterbronnen van Gan Hashelosha. Daarna via het Gilboa gebergte naar uw accommodatie, kibboets Ein Harod.

Dinsdag, dag 8  23/03: Het noorden.

U begint de dag met een rondvaart op het Meer van Tiberias. Dan bezoek aan de Berg Tabor of aan Nazaret Village (reisleider zal nog keuze maken!). Tenslotte bezoek aan Megiddo (het oude Armageddon). Dan terug naar de accommodatie.

 

Woensdag, dag 9  24/03: Nes Ammim

Van Tiberias rijdt u naar Akko, voor een stadswandeling en bezoek aan deze kruisvaarderstad. Ook gaat u naar de krijtrotsen van Rosh Hanikra bij de Libanese grens. Tenslotte rijdt u door naar Nes Ammim voor een rondleiding. Diner en overnachting in Nes Ammim. In de avond nog een lezing (over de praktijk van het Joodse en Arabische leven en de dialoog ertussen) door een medewerker van Nes Ammim.

 

Donderdag, dag 10  25/03: Nes Ammim - Netanya

Vertrek uit Nes Ammim en bezoek aan de Bahai tuinen in Haifa. Vervolgens bezoek aan Muhraka in het Karmelgebergte, en lunchen bij de Druzen, Dan door naar Netanya, waar u de rest van middag vrij heeft. Overnachting in Netanya.

 

Vrijdag, dag 12  26/03: Terugreis

Transfer naar het vliegveld en vlucht terug naar Nederland (met overstap in Frankfurt).

Data & prijzen
Vertrek
Reisleider(s)
 
Status
16-3-2021
 
Te boeken
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vliegreis Amsterdam-Tel Aviv             
 • Luchthavenbelasting         
 • Brandstoftoeslag                    
 • Vervoer ter plaatse                  
 • Verblijf in 3 of 4 sterren accommodatie o.b.v. 2-persoonskamer met ontbijt en diner                
 • Lunches                        
 • Excursie- en entreegelden    
 • Nederlandssprekende gids                  
 • Fooienbedrag           

Niet inbegrepen

 • Eenpersoonskamer toeslag 470,-
 • Reisverzekering  
 • Annuleringsverzekering
 • Bijdrage Calamiteitenfonds                   
 • Lunches op de 2 reisdagen en zondag             

 

Overige informatie

De minimale groepsgrootte is 15 personen.

 

Het paspoort dient bij terugkomst uit Israël nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.

 

Prijsindicatie*

meer dan 25 personen

€ 1.958,00

20 - 25 personen

€ 2.082,00

15 - 19 personen

€ 2.271,00

* De reissom is een indicatie, want prijzen voor 2021 zijn nog niet bekend en de reissom hangt ook af van het aantal deelnemers in de groep

 

Hotelovernachtingen (wijzigingen onder voorbehoud)

Jeruzalem 4 nachten
Betlehem 2 nachten
Ein Harod/ Tiberias 2 nachten
Nes Ammim 1 nacht
Netanya 1 nacht
Totaal 10 nachten

 

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief