Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Riga

5 dagen

Winter, Stedentrip, Vliegreis

Riga, de hoofdstad van Letland wordt een steeds populairdere bestemming voor een kort of langer bezoek.  De stad vertelt het verhaal van Letland: over het ontstaan,  de rijke dagen toen het een belangrijke handelsverbinding was tussen Europa en Rusland, de Duitse bezetting tijdens de Tweede Wereldoorlog, de hierop volgende Sovjettijd tot de uiteindelijke onafhankelijkheid in 1991. Al deze geschiedenis vindt u terug in de stad, die een mengelmoes aan architecturale stijlen biedt. Jugendstil, gotiek, Art nouveau, grauwe gebouwen uit de Sovjettijd en Gildehuizen uit de Hanze periode. Het centrum van de stad staat op de UNESCO  Werelderfgoedlijst en wordt in tweeën gedeeld door een voormalige slotgracht. De Nieuwe en Oude stad worden  verbonden door de Vrijheidsboulevard  en het Vrijheidsmonument. Terwijl de Oude Stad bekend staat om zijn middeleeuwse kerken zoals de gotische Dom en de Petruskerk, kenmerkt de Nieuwe Stad zich door zijn 19e-eeuwse Art nouveau met als hoogtepunt de Alberta iela (Albertastraat).

 

Zo is Riga een stad met een uniek karakter, bijzondere gebouwen en monumenten die het waard zijn om te worden ontdekt. Reist u met ons mee?

Programma

Dag 1, donderdag: Amsterdam - Riga

Vanuit Amsterdam vliegt u naar Riga waar u begin van de middag aankomt. Na aankomst maakt u kennis met de gids en volgt een korte stadstour om alvast een eerste indruk te  krijgen van deze bijzondere stad.

 

Dag 2, vrijdag: Riga

Een volledige dag om u onder te dompelen in Riga en haar geschiedenis. Het historische centrum is een waar openluchtmuseum. Niet voor niets staat het dan ook op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. U bezoekt onder andere het Riga Kasteel, tegenwoordig de zetel van het parlement, de Lutherse Petruskerk, die is gebouwd op Middeleeuwse fundamenten. De 124 meter hoge kerktoren torent hoog boven de stad uit en is een ware blikvanger. De prachtig gerestaureerde Dom van Riga is van oorsprong gotisch en de grootste en meest aansprekende kathedraal van de Baltische Staten. De lange geschiedenis voert terug naar het begin van de 13e eeuw. De Reformatie en de Beeldenstormen hebben de oorspronkelijke Dom zwaar beschadigd. Nu is het interieur sober.

Verder ziet u  de Zweedse poort en de “Three Brothers”: drie gekleurde huizen naast elkaar. Het witte uit de 15e eeuw, het 16e-eeuwse gele en het groene uit de 17e eeuw. In de middag heeft u de tijd om Riga op eigen gelegenheid verder te ontdekken. Bezoek bijvoorbeeld de markt, de allergrootste van Europa met maar liefst 3000 kraampjes. Of neem een kijkje op een van de vele Kerstmarkten die de stad rijk is.

‘s Avonds bieden we u optioneel de mogelijkheid om een opera voorstelling bij te wonen. Het prachtige Operagebouw is zowel van binnen als buiten een lust voor het oog.  Zodra het programma bekend is, informeren wij u hierover.

 

Dag 3, zaterdag: Rundale - Heuvel met de Kruizen (Litouwen)

U verlaat Riga en zelfs Letland voor een dag. Allereerst brengt u een bezoek aan het mooiste paleis van Letland: Rundale.  Het paleis werd in de 18e eeuw door de Italiaanse architect Bartolomeo Rastrelli gebouwd en heeft 138 zalen, verdeeld over twee verdiepingen. Een groot deel van deze zalen is gerestaureerd: de restauratie begon dertig jaar geleden en is nog steeds niet voltooid. Het paleis herbergt een rijke collectie schilderijen, meubels en porselein. De beroemdste zalen zijn de Witte Zaal, die vroeger als balzaal werd gebruikt, de Gouden Zaal, die de troonzaal was en de Grote Galerij, die als banketzaal fungeerde.  De vergelijking met Versailles is snel gemaakt! Aansluitend rijdt u naar de 'Heuvel met de Kruizen (Kryziu Kalnas) in Litouwen. Dit indrukwekkende monument raakt de ziel van Litouwen. De heuveltop is overdekt met duizenden kruizen. Gelovigen uit de hele wereld trekken hierheen om er kruizen bij te plaatsen.  Vervolgens reist u terug naar Riga.

 

Dag 4, zondag: Riga

In de morgen heeft u de gelegenheid om een lokale viering bij te wonen. De rest van de dag is ter vrije besteding, lunch is inclusief.

 

Ook deze avond heeft u de mogelijkheid om (optioneel) de opera te bezoeken.

 

Dag 5, maandag: Riga – Amsterdam

Voor vertrek naar Nederland volgt een laatste wandeling door de stad. U bezoekt de Nieuwe stad met de vele Art nouveau gebouwen met als hoogtepunt Alberta iela. Veel van de bouwwerken uit de vroege 20e eeuw zijn ontworpen door de architect Michail Eisenstein. In de Sovjettijd ontbrak het aan middelen voor een renovatie van deze historische bouwwerken. Na de onafhankelijkheid is de restauratie voortvarend ter hand genomen.

Aansluitend transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Amsterdam.

 

Accommodaties

Hotel Rixwel Old Riga Palace *** *

Dit mooie hotel is in het oude centrum van Riga gelegen en de meeste bezienswaardigheden zijn op...

Hotel Rixwel Old Riga Palace *** *

Dit mooie hotel is in het oude centrum van Riga gelegen en de meeste bezienswaardigheden zijn op loopafstand. De kamers zijn voorzien van TV, badkamer met bad of douche en föhn, airconditioning en koffie/thee faciliteiten. Wifi is gratis.

terug
Data & prijzen
Vertrek
Reisleider(s)
 
Status
Prijs
10-12-2020
Jos Westgeest
Niet te boeken
765,-
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam - Riga v.v. incl. heffingen (evt. met overstap)
 • Vervoer ter plaatse
 • 4 overnachtingen in een tweepersoonskamer
 • Ontbijt en diner (2x diner in hotel, 2x diner in lokaal restaurant)
 • Lunch op dag 3 en 4
 • Entrees
 • Toeristenbelasting
 • Engelstalige gids op dag 1,2,3 en 5 (reisleider zorgt voor vertaling)
 • Fooien
 • DrieTour reisleider
 • Kennismakingbijeenkomst
 • 100% CO₂-compensatie van uw vliegreis via GreenSeat

 

Niet inbegrepen

 • Ruimbagage 20,- per koffer per enkele reis
 • Toeslag éénpersoonskamer 95,-
 • Lunch dag 1,2 en 5
 • Entreekaarten Opera (informatie volgt)
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Calamiteitenfonds

Overige informatie

De minimale groepsgrootte voor deze reis is  21 personen

 

Vluchtinformatie (wijzigingen onder voorbehoud):

Datum

Van

Naar

Vertrek

Aankomst

Vluchtnummer

10 dec 2020

Amsterdam

Riga

10.20

13.35

BT618

 

 

 

 

 

 

14 dec 2020

Riga

Amsterdam

16.25

17.50

BT619

 

Informatiebijeenkomst 

Na het boeken van deze reis en bij ‘gegarandeerd vertrek’ ontvangt u van ons een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst over deze reis. Tijdens deze bijeenkomst maakt u kennis met de reisleider en de reisgenoten en ontvangt u naast praktische tips, ook informatie over de reis. 

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief