Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Bijzondere wijn & cultuurreis; de smaken van de Dordogne

Groepsreis vanuit één hotel, Zuid-Europa, Eigen vervoer

Bijzondere Wijn & Cultuurreis; de smaken van de Dordogne

 

Frankrijk, een combinatie van prachtige cultuur, zichtbaar in middeleeuwse stadjes en imposante kastelen, overweldigende natuur en natuurlijk genieten van bijzondere wijnen en overheerlijke kazen. Dit zijn dan ook de ingrediënten voor deze reis per eigen vervoer naar de Dordogne: een prachtig gebied met de gelijknamige rivier.

 

In samenwerking met onze zuster organisatie Beter-Uit biedt DrieTour een interessante Wijn & Cultuur reis aan. U verblijft in een comfortabel chalet of mobile home op het Vakantiepark La Draille en maakt boeiende excursies en uitstapjes in de beroemde wijngebieden van Bergerac en de Cahors.

Het Vakantiepark La Draille is omgeven door uitgestrekte wijngaarden en -kastelen. Bijzonder is dat u de wijnoogst meemaakt en bij beroemde wijnmakers, waaronder de bekende tv-maker Ilja Gort, die u graag ontvangen. Zij leggen het ingewikkelde productieproces van wijn uit. Hun passie en toewijding zorgen voor de mooiste wijnen, waarvan enkele tot de top van de wereld behoren. Het is bijzonder om te zien hoe gepassioneerd deze wijnmakers zijn. En uiteraard mag u proeven of zoals de Fransen zeggen: ‘dégustation de vins’.

 

De omgeving is zowel boeiend als mooi te noemen. De stadjes, dorpen en kastelen in de omgeving kennen een rijke historie.

Tijdens de verschillende uitstapjes ervaart u het goede leven van het land: in de middeleeuwse dorpen en stadjes, de schitterende kastelen in de Dordogne vallei, en de lokale boerenmarkten. Elke te bezoeken plek heeft zijn eigen verhaal.

Programma

Dag 1, dinsdag: aankomst La Draille

Aankomst Vakantiepark La Draille. U wordt welkom geheten door de beheerders en uw reisleider. In de avond organiseert uw reisleider een informatiebijeenkomst. Onder het genot van een kopje koffie heeft u de gelegenheid om uw medereizigers te leren kennen en wordt het programma van deze week besproken en toegelicht.

 

Dag 2, woensdag: Sarlat

Een rustige start: u rijdt naar het historische stadje Sarlat. Hier is op woensdag en zaterdag een typische Franse markt. Kraampjes met regionale delicatessen als truffels, champignons, taartjes en andere lekkernijen. Sarlat is een oud vestingstadje met huizen uit de 15e tot 17e eeuw. De Saint Sacerdos kathedraal, die u bezoekt stamt uit de 8e eeuw en was onderdeel van een groot klooster. Karel de Grote schonk de monniken de relikwieën van Sacerdos, de heilig verklaarde bisschop van Limoges. De kloosterkerk werd naar hem vernoemd.

 

‘s Middags maakt u een boottocht op de rivier de Dordogne. Eén van de hoogtepunten van uw reis! De boottocht, in een traditionele houten boot, Gabarre, start in het adembenemende La Roque Gageac. Ook al zo’n mooi middeleeuws dorp en gelegen aan de voet van een klif aan de rivier. Vanaf de Dordogne rivier heeft u een prachtig uitzicht op de omgeving met de verschillende dorpen, wijngaarden en chateaus.

 

Dag 3, donderdag: Cahors

Na het ontbijt vertrekt u naar Cahors, aan de rivier de Lot met zijn bijzondere Valentrébrug die symbool staat voor de stad. Deze brug is zo bijzonder omdat hij drie torens heeft. In de stad zelf, is de Saint Etiennekathedraal met twee koepels meer dan een bezoek waard.

 

Maar ook maakt u vandaag een tocht langs de wijngaarden, waar dit gebied zo bekend om is. In deze periode ziet u de druivenplukkers in de wijngaarden: het is oogsttijd. Het werk wordt grotendeels met de hand gedaan, waarbij de trossen zoveel mogelijk onbeschadigd geplukt moeten worden. Een nauwkeurig werkje dus!. Uiteraard stopt u ook bij een Chateau om een glaasje te proeven!

 

Dag 4, vrijdag: Souillac

Een bezoek aan het stadje Souillac, bekend om zijn in romaans-byzantijnse stijl gebouwde 12e-eeuwse Sainte-Marie-abdijkerk. Vooral de koorafsluiting en het gebeeldhouwde portaal zijn prachtig om te zien. Een treintje voert u door de smalle straatjes en langs de rivier.

 

Dag 5, zaterdag: vrije dag

Vrije dag: maak eens een wandeling door de bossen rondom La Draille of wandel naar het nabijgelegen kasteel en ontdek de heerlijke geitenkaasjes. Ook kunt een van de leuke stadjes in de buurt bezoeken. Tip: ga naar de dorpjes Beynac en Domme. Met name Domme is een van de mooiste dorpen van Frankrijk. Ontdek zelf de schoonheid tijdens een wandeltocht door deze dorpen.

 

Het vakantiepark La Draille biedt ook voldoende mogelijkheden om heerlijk te ontspannen.

 

Dag 6, zondag: vrije dag

In de Middeleeuws Borrreze kerk kunt u een Nederlandstalige viering bijwonen. Na de dienst wordt gezamenlijk koffie gedronken. Voor wie wil wordt ’s middags een boswandeling naar de beroemde Maria grotten georganiseerd.

 

Dag 7, maandag: Saint Emilion

Vandaag een lange dag waar u veel over wijnen en de wijnbouw leert. Tijdens een verblijf in de Dordogne mag een bezoek aan het stadje Saint Emilion, bekend om zijn beroemde rode wijnen,  niet ontbreken. Het gebied Saint Emilion staat op de Unesco Werelderfgoed lijst. Dit vanwege het bijzondere landschap (wijnbouw) en de historische monumenten in de stad en omliggende dorpen. U ziet de  wijnbouwers aan het werk in de wijngaarden. Het is tenslotte oogsttijd!  En u bezoekt Chateau “La Rochebelle” met zijn bijzondere wijnkelders, waar u ook de beroemde wijn mag proeven.

 

Het hoogtepunt van deze dag wordt een bezoek aan Château la Tulipe zijn; het 13-eeuwse wijnkasteel van schrijver-programmamaker Ilja Gort, bekend van tv-programma’s als Gort over de grens en Gorts Wijnkwartier. Ruim 25 jaar geleden kocht de schrijver het kasteel met meer dan 25 hectare wijngaarden: vervallen en verwaarloosd. Met veel liefde voor de wijn heeft hij het een nieuw leven ingeblazen en met succes! Zijn Bordeaux wijn, Château La Tulipe Bordeaux Supérieur is winnaar van vele medailles op concoursen in binnen- en buitenland. U krijgt een rondleiding door de kelders van het château en daarbij uitleg over het proces van wijn maken. Ilja Gort heeft toegezegd bij aanwezigheid u ond te leiden, en anders doen zijn even enthousiaste kinderen het!

 

Dag 8, dinsdag: Bezoek aan Rocamadour en kaasboerderij

Het dorp Rocamadour is een bedevaartsplaats voor pelgrims. Het domineert meesterlijk, vastgepind op zijn hoge kalkklif, het ravijn van Alzou. Wat een ruig en adembenemend landschap! Rocamadour is na de Mont Saint-Michel de meest bezochte plaats van Frankrijk.

 

Zoals u deze week gezien, geproefd en ervaren heeft, staat de Dordogne bekend om zijn wijnen, maar uit dit gebied komen ook enkele bijzonder kazen. Na Rocamadour brengt u vandaag een bezoek aan een van de bekendste geitenkaascoöperatieven van de regio. Hier volgt u het hele proces vanaf het melken van de geiten tot het maken van de kaas met, natuurlijk aan het eind, het proeven van deze overheerlijke Rocamadour geitenkaasjes.

 

Dag 9, woensdag: vertrek la Draille

Op eigen gelegenheid rijdt u weer naar Nederland. Een bijzondere reis is ten einde. Waarschijnlijk heeft u in de kofferbak een aantal mooie flessen wijn om thuis na te genieten.

 

Bon voyage!

Accommodaties

Vakantiepark La Draille

Het 44 hectare tellende 4-sterren park is prachtig gelegen in het hart van de Dordogne. Gastvrijheid...

Vakantiepark La Draille

Het 44 hectare tellende 4-sterren park is prachtig gelegen in het hart van de Dordogne. Gastvrijheid en service staan hoog in het vaandel. De beheerders Alex en Sonja Cuppens doen er alles aan om u een heerlijk verblijf te bezorgen. Het park heeft een verwarmd zwembad, uitgestrekte wandelgebieden, sportfaciliteiten en een restaurant en pizzeria. U verblijft in een van de comfortabele chalets of mobile homes met een woon-, slaap- en aparte badkamer. Ieder chalet/mobile home is voorzien van een ruim terras.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inbegrepen:

- 8 overnachtingen in een mobile home of chalet

- Ontbijt en diner

 -Excursies- en entreegelden

- Reisleider

Niet inbegrepen:

- Toeslag 1-persoonschalet of mobile home 100,-

- Vervoer naar en van La Draille

- Vervoer naar activiteiten

- Lunches

- Fooien

- Reis- en annuleringsverzekering

- Calamiteitenfonds

Geldig paspoort of identiteitsbewijs is verplicht.

                                              

Deze reis wordt uitgevoerd in samenwerking met onze zusterorganisatie Beter Uit.

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief