Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Wondermooi Schotland

10 dagen

Groepsrondreis, Vliegreis

Ervaar de rust, de onovertroffen schoonheid van het gevarieerde landschap en de kenmerkende Schotse hartelijkheid terwijl u de glooiende heuvels, lochs, rivieren en bossen bekijkt. Tijdens deze rondreis bezoekt u kastelen, paleizen en kloosters en historische steden als Perth, Inverness en Edinburgh. Ook staat het ruige en tegelijk romantische eiland Skye op het programma. Ontdek zelf dat de Schotten met recht trots zijn op de prachtige Highlands, een imposant gebied met ruige bergen, schilderachtige dalen en grillige kusten. Maar zeker ook op de nationale kledij, de Schotse ruit, en de nationale drank, de whisky.  Luister naar de vele verhalen! Gaat u mee en beleef Schotland in al zijn veelzijdigheid met DrieTour!

 

Highlights

* Door prachtige landschappen

* Bezoek aan historische steden: Perth, Inverness, Glasgow en Edinburgh

* Bezoek aan Dunrobin castle

* Dagtocht naar het eiland Skye

Dagprogramma

Dag 1, dinsdag: heenreis naar Schotland – Newcastle – Dundee

Aankomst op de luchthaven van Newcastle rond het middaguur. Aansluitend rijdt u door het Northumberland National Park naar Dundee, gelegen nabij de Royal Burgh Perth. Onderweg bezoekt u nog de indrukwekkende 15e-eeuwse abdijkerk van Melrose Abbey: een schitterend voorbeeld van Britse gotiek. Volgens de overlevering in de 14e eeuw ligt hier het hart van koning Robert the Bruce onder een raam van de kerk begraven.

 

Dag 2, woensdag: Perth – St. Andrews – Dundee

’s Morgens maakt u onder leiding van een lokale Engelssprekende gids een wandeling in Perth, de stad met zijn  statige Victoriaanse High Street. Aan het eind van deze wandeling bezoekt u op eigen gelegenheid het fraaie Scone Palace, de plaats waar koningen als MacBeth gekroond werden. In de middag gaat de route verder naar St. Andrews, een prachtig middeleeuws stadje. Loopt u door de smalle steegjes en bekijkt u de ruÏnes van het imposante kasteel.

 

Dag 3, donderdag: Discovery – Aviemore

De ochtend begint met een bezoek aan de Discovery, het schip waarmee kapitein Scott en zijn bemanning van 1901 tot 1904 een eerste expeditie maakten naar het toen nog grotendeels onbekende Antarctica. Na dit bezoek reist u verder, dwars door Schotland, naar Aviemore, gelegen ten oosten van Loch Ness in de Highlands. Onderweg kunt u genieten van de fraaie natuur en het prachtige landschap met bontgekleurde bomen, bloemen en planten. In de omgeving van Aviemore overnacht u de komende vier dagen.

 

Dag 4, vrijdag: Inverness – Dunrobin Castle – Aviemore

Vandaag gaat u naar Inverness, de sfeervolle hoofdstad van de Highlands. Samen met een Engelsprekende gids wandelt u door de straten en langs de rivier en ziet u het imposante Inverness castle. Uiteraard neemt u een kijkje bij een kiltmaker voor een kennismaking met de Schotse ruit en bijzondere kledij. Via Moray Frith, het driehoekige kustwater aan de oostkust van Schotland met een estuarium waar dolfijnen leven, rijdt u in noordelijke richting naar het sprookjesachtige Dunrobin Castle, gelegen op een klif boven zee. U bezoekt dit oudste en grootste kasteel van de noordelijke Highlands, gebouwd volgens een indrukwekkend Frans ontwerp met wel 189 vertrekken.

 

Dag 5, zaterdag: eiland Skye - Aviemore

Een dagexcursie naar het romantische eiland Skye, het grootste van de Hebriden eilandengroep, gelegen voor de Schotse westkust. Na een lange busreis komt u aan op dit westelijk gelegen eiland. Aangekomen op het eiland rijdt u via het Cuilins gebergte, door de schitterende Glen Varragill met onbegroeide bergen en watervallen naar Portree, de grootste plaats van het eiland. In de loop van de middag keert u weer terug naar uw hotel in de omgeving van Aviemore.

 

Dag 6, zondag: Vrij

In de ochtend kunt u een lokale kerkdienst bijwonen of houdt uw reisleider een eigen samenkomst in het hotel. Verder is de dag vrij.

 

Dag 7, maandag: Oban – Tyndrum

Via Fort William, dat in vroegere tijden een Pictisch fort was en vernoemd naar koning William III, rijdt u naar Oban, hoofdstad van de West-Highlands. In Oban bezoekt u de Oban Distellery, een van de kleinste whisky-makers van Schotland waar u kunt zien hoe deze ‘nationale drank’ gedistilleerd wordt. Vervolgens naar Tyndrum, uw verblijfplaats voor de komende twee dagen.

 

Dag 8, dinsdag: Glasgow – Tyndrum

‘s Ochtends naar Glasgow waar een lokale gids u rondleidt langs o.a. George Square en de City Chambers. Maar ook de indrukwekkende 13e-eeuwse gotische kathedraal, ook wel de St. Mungo’s Cathedral genoemd, die u tevens zult bezoeken. ‘s Middags naar het prachtige Stirling, een belangrijke stad in de geschiedenis van de Schotten, ook de ‘poort naar de hooglanden’ genoemd met het kasteel op de top van een vulkaanrots. Loopt u  door de steile straatjes naar de oude stad en misschien bezoekt u Stirling Castle (optioneel) voor een boeiend uitzicht over de omgeving. Aan het eind van de middag een bezoek aan de Church of the Holy Rude, een van de eerste kerken in Schotland, beïnvloed door de reformatie.

 

Dag 9, woensdag: Edinburgh

In de ochtend naar Edinburgh dat met haar bijzondere ligging op zeven heuvels, fraaie architectuur en talrijke Victoriaanse gebouwen een onuitwisbare indruk op u zal achterlaten. Niet voor niets wordt Edinburgh ook wel het “Athene van het Noorden”, genoemd. U wandelt samen met een lokale gids door de middeleeuwse Old Town, via de Royal Mile, langs Edinburg Castle en Holyrood Palace. U bezoekt het John Knox house, de voormalige woning van de protestante hervormer uit de 16e eeuw. Rest van de middag is er enige vrije tijd om Edinburgh Castle of Holyrood Palace op eigen gelegenheid te bezoeken (optioneel). De laatste overnachting in Edinburgh.

 

Dag 10, donderdag: Gretna Green – Hadrianus – Newcastle terugreis Nederland

Via Gretna Green gaat de terugreis naar Newcastle langs de overblijfselen van het hulpfort op de Muur van Hadrianus. De Romeinse verdedigingsmuur markeerde de noordgrens van het Romeinse rijk, ooit helemaal van kust tot kust maar nu nog deels overeind staat. Vanaf Newcastle de terugvlucht naar Amsterdam.

 

Data & prijzen
Vertrek
Reisleider(s)
 
Status
Prijs
8-6-2021
 
Te boeken
1.645,-
Houd me op de hoogte
7-9-2021
 
Te boeken
1.595,-
Houd me op de hoogte
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam – Newcastle v.v. incl. heffingen
 • Ruimbagage 20 kilo
 • Vervoer ter plaatse
 • 9 overnachtingen op basis van een tweepersoonskamer
 • Ontbijt en diner
 • Lunch op zondag
 • Entrees
 • Fooiengeld
 • Lokale Engelssprekende gids
 • DrieTour reisleider
 • Kennismakingsbijeenkomst
 • 100% CO2-compensatie van uw vliegreis via GreenSeat

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 275,-
 • Lunches m.u.v. de lunch op zondag
 • Optionele excursies
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Calamiteitenfonds

Overige informatie

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 20 personen.

 

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart.

 

Vluchten (reisschema onder voorbehoud van wijzigingen):

Van Naar Vluchtnummer Vertrek Aankomst
Amsterdam Newcastle KL 959 12.30 uur 12.45 uur
Newcastle Amsterdam KL 964 17.30 uur 19.55 uur

 

Hotelinformatie (wijzigingen onder voorbehoud)

Dag 1-3 Dundee

Queens Hotel***

of gelijkwaardig

Dag 3-7

Omgeving Aviemore

Strathspey Hotel / Nethybridge Hotel***

of gelijkwaardig

Dag 7-8

Edinburgh *** Hotel
  Totaal 7 nachten

 

Kennismakingsbijeenkomst

Na het boeken van deze reis en bij ‘gegarandeerd vertrek’ ontvangt u van ons een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst over deze reis. Tijdens deze bijeenkomst maakt u kennis met de reisleider en de reisgenoten en ontvangt u naast praktische tips, ook informatie over de reis. 

 

De bijeenkomsten vinden plaats in Nieuw Salem, De Lei 86 te Driebergen.

(datum en tijd onder voorbehoud van eventuele wijzigingen)

Een uitnodiging met de definitieve datum en tijd ontvangt u ongeveer 2/3 weken van te voren.

 

 

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief