Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Gemeentereis Jordanië Haskeroord o.l.v. Ds. A.J. Finnema

Groepsrondreis, Vliegreis

Een gevarieerde rondreis door Jordanië, waarbij alle highlights aan bod komen, van noord tot zuid. Herleef de tijd van de beroemde Brit ‘Lawrence of Arabia’. Per jeep verkent u het prachtige woestijnlandschap van Wadi Rum met haar kleurige in kalk- en zandsteen uitgeschuurde kloven en rotspartijen. De nacht brengt u door in een bedoeïenenkamp onder de flonkerende sterrenhemel. Een onvergetelijke ervaring! Of misschien wilt u eens proberen om een krantje te lezen terwijl u drijft op het zoute water van de Dode Zee? En een rondreis door Jordanië is natuurlijk niet compleet zonder een uitgebreid bezoek aan de fantastische rotsstad Petra.

Programma

Dag 1, vrijdag: Vlucht Amsterdam-Amman

U vliegt van Amsterdam rechtstreeks met Royal Jordanian naar Amman. Transfer naar het hotel in Amman.

 

Dag 2, zaterdag: Jerash en Amman

In de ochtend maakt u een excursie naar Jerash, het Pompeï van het Midden-Oosten, met haar prachtige opgravingen. Na nog een stop bij het uitzichtpunt over de Jabbok rijdt u terug naar Amman, waar u een city sightseeing heeft: Citadel met fraai uitzicht op de stad, klein museum en het theater.

 

Dag 3, zondag: Abraham Path en Salt

De dag begint met een wandeling over het Abraham Path. U loopt ongeveer 4 kilometer van Rasoun naar Orjan over smalle landweggetjes en door levendige dorpjes. ‘s Middags gaat u naar het pittoreske Salt, de voormalige hoofdstad van Jordanië, waar u heerlijk kunt dwalen door de nauwe straatjes van de oude stad. Als u wilt kunt u de dag beginnen of eindigen met een korte dienst.

 

Dag 4, maandag: Betanië en Dode Zee

U brengt een bezoek aan Betanië, de vermeende doopplaats van Johannes de Doper in de Jordaan. Aan de overzijde van de rivier ligt Israël, op een steenworp afstand. Dan daalt u af voor een bezoek aan de Dode Zee, ongeveer 400 m. onder de zeespiegel en daarmee het diepste punt op aarde. Er is gelegenheid om te drijven op het zoute water, een sensationele ervaring! Via de Wadi Araba rijdt u in zuidelijke richting, naar Aqaba waar u een nacht doorbrengt.

 

Dag 5, dinsdag: Aqaba

Een vrije dag in Aqaba om even heerlijk tot rust te komen. Er is gelegenheid om bijv. te zwemmen of snorkelen in de Rode Zee. Of u maakt een tochtje per boot met glazen bodem om "droog" te genieten van de onderwater flora en fauna (optioneel).

 

Dag 6, woensdag: Aqaba - Wadi Rum

’s Ochtends een stadsrondrit door Aqaba en bezoek aan het Fort in Aqaba. Daarna reist u naar Wadi Rum, een van de mooiste woestijnlandschappen van Jordanië met massieve bergen en rozerode zandvlakten. Om de diversiteit en pracht van de woestijn te beleven maakt u een spectaculaire jeeptocht. De nacht brengt u door in een bedoeïenenkamp onder de sterrenhemel. Er wacht u een bijzonder diner met typisch Jordaanse gerechten en oriëntaalse muziek. Een onvergetelijke ervaring!

 

Dag 7, donderdag: Dana Nationaal Park en Al-Beidha

Na het ontbijt rijdt u naar Dana, een idyllisch dorpje spectaculair gelegen bovenaan een kloof in het gelijknamige natuurreservaat. In deze prachtige omgeving leven vele vogels, reptielen en andere dieren. Met een ranger maakt u een wandeling door een deel van dit gebied. Later op de dag bezoekt u Al-Beidha, dat ook Klein Petra wordt genoemd. Deze ruïnestad is duizenden jaren oud en samen met Jericho een van de oudste archeologische vindplaatsen in het Midden-Oosten. Dit bezoek is een voorproefje voor morgen, want dan bezoekt u Petra. Overnachting Petra.

 

Dag 8, vrijdag: Rotsstad Petra

Een onovertroffen hoogtepunt van uw reis door Jordanië is het bezoek aan de geheimzinnige rotsstad Petra. Pas 200 jaar geleden werd deze verborgen, duizenden jaren oude stad ontdekt in een afgesloten dal. Om Petra te bereiken wandelt u door een ca. 1 kilometer lange nauwe kloof, de Siq. Onvergetelijk is het moment waarop u aan het einde van de kloof, plotseling, tussen de grillige bergwanden de schatkamer ontwaart! Met uw gids dwaalt u door deze door de Nabateërs gebouwde stad die feitelijk uit de rotsen is uitgehouwen. U ziet talrijke graffaçades, tombes en tempels, evenals een klein theater en mooie zuilenstraat. Geoefende wandelaars kunnen bergop naar het klooster en genieten van het uitzicht op dit wereldwonder.

 

Dag 9, zaterdag: Koningsweg via Wadi Mujib, Nebo en Madaba naar Amman

Opnieuw een dag vol, letterlijke, hoogtepunten staat op het programma. Over de spectaculaire King's Highway rijdt u naar het noorden. Onderweg zal de gids u vermaken met de vele verhalen van deze oude weg benut door kooplieden, legers en pelgrims. U kunt genieten van het prachtige uitzicht op de "Grand Canyon" van Jordanië, Wadi Mujib. . Daarna gaat u naar de berg Nebo waar Mozes uitkeek over het Beloofde Land en u het monument van de koperen slang aantreft. In de middag bezoekt u Madaba waar u in de St. George kerk het wereldberoemde vloermozaïek kunt bewonderen. Dit meesterwerk bestaat uit meer dan 2 miljoen gekleurde steentjes en is een weergave van Jeruzalem en de Nijldelta uit de dagen van Mozes. Na een indrukwekkende dag komt u aan in Amman voor de laatste overnachting.

 

Dag 10, zondag: Terugreis

Transfer naar de luchthaven van Amman en terugvlucht naar Amsterdam.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vliegreis met Royal Jordanian              
 • Luchthavenbelasting en brandstoftoeslag
 • Vervoer ter plaatse                  
 • Verblijf in 3-4 sterren accommodatie op basis

     van een tweepersoonskamer

 • Alle maaltijden           
 • Entrees
 • Nederlands- of Engelssprekende gids 
 • Fooien
 • Visum 

Niet inbegrepen

 • Toeslag eenpersoonskamer 180,-
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering
 • Bijdrage Calamiteitenfonds

 

 

Overige informatie

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 25 personen.

 

De prijsindicatie voor deze reis is 1742,-.

 

Vluchtschema (onder voorbehoud van wijzigingen)

Dag 1-4 Amman 3 nachten
Dag 4-6 Aqaba 2 nachten
Dag 6-7 Wadi Rum 1 nacht
Dag 7-9 Petra 2 nachten
Dag 9-10 Amman 1 nacht
  Totaal 9 nachten

 

Hotelovernachtingen (onder voorbehoud van wijzigingen)

Datum Van Naar Vluchtnummer Vertrek Aankomst
26 april 2019 Amsterdam Amman RJ 152 15.40 uur 21.25 uur
           
05 mei 2019 Amman Amsterdam RJ 151 10.45 uur 14.45 uur
Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief