Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Israël Kerkwerve o.l.v. Ds. A.D. Fokkema

Groepsrondreis, Vliegreis

Israël, een klein en fascinerend land met een grote diversiteit aan cultuur en natuur. Van het groene en heuvelachtige Galilea in het noorden tot de woeste Negev in het zuiden. Maar ook het oude Jeruzalem zal niet ontbreken, boordevol historie maar bruisend tegelijk. En wat denkt u van drijven op de Dode Zee, het laagste punt ter wereld….? Israël, het land waar de Bijbel gaat leven, een land dat je omarmt.

Programma

Dag 1 maandag: Heenreis

Vlucht Amsterdam-Tel Aviv (met overstap in Wenen). Transfer naar Netanya.

 

Dag 2, dinsdag: Netanya-Tiberias

Vertrek uit Netanya en bezoek aan Caesarea, prachtig gelegen aan zee. Paulus zat hier 2 jaar gevangen. Via het Karmelgebergte met het klooster Muhraka (prachtig uitzicht vanaf het dak) rijdt u naar Nazaret. Hier bezoekt u Nazaret Village, een soort openluchtmuseum over de tijd van Jezus. Daarna door naar uw accommodatie in Tiberias.

 

Dag 3 woensdag: In de buurt van het meer

De dag start met een boottocht op het Meer van Tiberias. Daarna gaat u naar de Berg van de Zaligsprekingen, prachtig gelegen met een fraai uitzicht op het meer. Hiervandaan wandelt u naar de lager gelegen Kerk van de Broden en de Vissen bij Tabgha. Iets verder ligt Kafarnaüm met de Synagoge en het Huis van Petrus. Het is het vissersdorp waar Jezus woonde tijdens een groot gedeelte van de tijd toen hij werkte als spiritueel leider in Galilea. Op het opgravingterrein kun je mozaïeken vinden, een oliepers, een fries met Davidster, mooie zuilen en fundamenten van het huis van Petrus en de synagoge. Het ligt prachtig aan het water. In de middag gaat u naar de Berg Arbel, waar gewandeld kan worden. (de jeugd kan lopend afdalen).Dan terug naar uw accommodatie.

 

Dag 4 donderdag: Het noorden

Dagtocht naar het noorden. Eerst een bezoekt aan Tsfat, een orthodoxe kunstenaarstadje en centrum van de kabbala.  Daarna verder noordwaarts waar u een wandeling kunt maken bij een van de bronnen van de Jordaan, Tel Dan of Banjas! Terug rijdt u via de Golanhoogte. U verblijft in de fraai gelegen kibboets Ein Harod.

 

Dag 5, vrijdag: Ein Harod-Jeruzalem

Vertrek uit Galilea richting Jeruzalem. Eerst bezoekt u de mooie opgravingen van Bet-Sean. Daarna is er gelegenheid om te zwemmen in de warmwaterbronnen van Gan Hashelosha (Sachne). Via de Jordaanvallei rijdt u zuidwaarts. Onderweg nog een korte stop bij de doopplaats aan de Jordaan, Qasr el Yahud, gelegen op de hoogte van Jericho. Aan het einde van de middag naar de Klaagmuur in Jerzualem om de start van de Sabbat mee te maken.

 

Dag 6, zaterdag: Olijfberg en Oude Stad

Vandaag verkent u de Oude Stad. U start op de Olijfberg en wandelt via Dominus Flevit en Getsemané naar beneden. Door de Leeuwenpoort komt u de oude stad binnen. Bezoek aan Betesda en St. Anna. Via de Via Dolorosa loopt u vervolgens richting de Heilig Grafkerk. Tot slot eventueel via de Damascusgate naar de Graftuin. Een echte loopdag.

 

Dag 7, zondag: Rustdag

Vrije zondag in Jeruzalem. In de ochtend dienst in het hotel (of in de stad een dienst bijwonen). Gemeenschappelijke lunch in het hotel. In middag vrije tijd. Men zou zelf een wandeling over de stadsmuren kunnen gaan maken. In de avond tijd voor een tweede dienst.

 

Dag 8, maandag: Oude Stad en Yad Vashem

De ochtend brengt u door in  de oude Stad: u gaat naar de Bar Mitswa-viering bij de Klaagmuur en bezoekt City of David met de Tunnel van Hizkia. Een belevenis. In de middag gaat u naar Yad Vashem, het gedachtenismonument van de Holocaust. Erg indrukwekkend. ’s Avonds optioneel een lichtjestour door Jeruzalem.

 

Dag 9, dinsdag: Dode Zee

U bezoekt vandaag de omgeving van de Dode Zee. Eerst gaat u naar Massada, waar u met de kabelbaan omhoog gaat naar de restanten van de Herodiaanse vesting. Bezichtiging en vervolgens met de kabelbaan weer naar beneden. Daarna maakt u een wandeling bij Engedi, ook wel de bron van David genoemd. David verborg zich hier in een van de vele natuurlijke grotten voor Saul. Hij sneed er in het geheim een stukje van Sauls mantel af. Het is een klein stukje tropen in de subtropen! Natuurlijk is er deze dag ook gelegenheid om te drijven op de Dode Zee. Een bijzondere ervaring. Dan terug naar Jeruzalem.

 

Dag 10, woensdag: Terugreis

Transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar Nederland (met overstap in Wenen).

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vliegreis met Austrian Airlines              
 • Luchthavenbelasting + brandstoftoeslag
 • Vervoer ter plaatse                  
 • Verblijf in 3 of 4 sterren accommodatie op basis van een tweepersoonskamer met ontbijt en diner                
 • Lunches 
 • Excursie- en entreegelden
 • Nederlandssprekende gids                  
 • Fooienbedrag

Niet inbegrepen

 • Toeslag eenpersoonskamer 440,-
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering
 • Bijdrage Calamiteitenfonds
 • Lunch laatste dag, Optionele lichtjestour in Jeruzalem              
 • Overige toeslagen                   

Overige informatie

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 15 personen.

 

Prijsindicatie

Bij 15 - 19 personen                      2036,-

Bij 20 - 24 personen                      1914,- 

Bij 25 - 30 personen                      1826,- 

 

Hotelovernachtingen (onder voorbehoud van wijzigingen)

Dag 1-2 Netanya 1 nacht
Dag 2-4 Tiberias 2 nachten
Dag 4-5 Ein Harod 1 nacht
Dag 5-10 Jeruzalem 5 nachten
  Totaal 9 nachten

 

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief