Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Jordanië/ Israël o.l.v. Piet en Marian de Graaf

Groepsrondreis, Vliegreis

Deze afwisselende rondreis naar Jordanië en Israël zit vol eeuwenoude cultuur, Bijbelse historie en gevarieerd natuurschoon. Met bezoeken aan Bijbelse plaatsen zoals Tiberias, Jeruzalem en de berg Nebo komt de geschiedenis als het ware opnieuw tot leven. Een absoluut hoogtepunt is het bezoek aan de in de rotsen verscholen stad Petra uit de tijd van de Nabateeën! Maar ook een jeeptour door de woestijn van Wadi Rum is een belevenis. Drijven in de Dode Zee, genieten van de stilte op het meer van Galilea, de kleurrijke soeks van Jeruzalem… Ga mee en ervaar het allemaal tijdens deze boeiende reis!

Programma

Maandag 23 september – Dag 1

Alle deelnemers verzamelen zich in Zierikzee van waaruit we per bus vertrekken naar Amsterdam om met een overstap te vliegen naar Amman in Jordanië waar de 13-daagse reis begint

 

Dinsdag 24 september – Dag 2

We  bezoeken vandaag de opgravingen van Jerash dat ook wel het Pompeï van het Midden-Oosten wordt genoemd. In de middag reizen we terug naar Amman, met onderweg een stop voor een uitzicht op de rivier de Jabbok. In Amman hebben we vervolgens een citytour en zien we de Citadel met klein museum en mooi theater.

 

Woensdag 25 september – Dag 3

Vandaag bezoeken we de St. George kerk in Madaba. Hier zien wij de beroemde vloermozaïeken gemaakt van 2 miljoen gekleurde steentjes! Vervolgens gaan we naar de berg Nebo vanwaar Mozes uitkeek over Israël en we de koperen slang aantreffen. Via de fraaie Koningsweg reizen we naar Petra met onderweg een bezoek aan Mukawir, de plaats waar Johannes de Doper werd onthoofd.

 

Donderdag 26 september – Dag 4

Deze hele dag is gewijd aan Petra. Petra is de rozerode stad, uitgehouwen in de rotsen dat verandert van kleur met het zonlicht. Onvergetelijk is het moment waarop we tussen de grillige bergwanden de imposante schatkamer ontwaren. We zien hier talrijke graffaçades, tombes en tempels uit de tijd van de Nabateeën. Na Petra trekken we de prachtige woestijn Wadi Rum in. Midden in die woestijn brengen we de nacht door in een duizendsterren hotel ofwel in een tent onder de sterrenhemel. We genieten daar van het diner met typisch Jordaanse gerechten en oriëntaalse muziek.

 

Vrijdag 27 september – Dag 5

Wadi Rum is een van de mooiste woestijnlandschappen van Jordanië met massieve bergen en rozerode zandvlakten. Met Jeeps maken we een spectaculaire tocht door de woestijn en we  lunchen bij de bedoeïenen. Vanuit de woestijn vertrekken we naar naar Eilat waar we al het woestijnstof van ons af kunnen spoelen in de Rode Zee.

 

Zaterdag 28 september – Dag 6

Vanuit Eilat vertrekken we naar Jeruzalem maar onderweg bezoeken we het Timna park met de zuilen van Salomo. Ook  drijven we natuurlijk  nog even op het laagst gelegen punt van de wereld in de zoute Dode Zee. In Jeruzalem aangekomen verblijven we een aantal dagen in een hotel op loopafstand van de oude stad.

 

 

 

Zondag 29 september – Dag 7

De zevende dag is zoals het hoort een rustdag. Het is een vrije dag met een eigen zondagsviering in het hotel. Deze dag kan iedereen vrij besteden. Mogelijkheden te over. Lekker een dag niets doen of zwemmen op het dak van het hotel, of winkelen in de soek, of  wandelen over de stadsmuur of op eigen gelegenheid naar Yad Vashem of nog iets anders.

 

Maandag 30 september – Dag 8

We brengen een bezoek aan het Tempelplein en aansluitend de Klaagmuur om een stukje van de Bar Mitswa-viering bij te wonen. Vervolgens bezoeken we de opgravingen van City of David en bekijken we er de mooie film over de oude stad Jeruzalem. Daarna bezoeken we de Zionberg en Nebi Samwil (de tombe van Samuël). Kortom voor velen een dag vol nieuwe ontdekkingen!

 

Dinsdag 1 oktober – Dag 9

Vandaag staan we op de Olijfberg voor een onvergetelijk uitzicht op de Oude Stad van Jeruzalem. We nemen een kijkje in de Hemelvaartskapel alvorenswe via Dominus Flevit naar beneden wandelen. Onder aan de Olijfberg vinden we Gethsemané. Over de Via Dolorosa lopen we door naar de Damascuspoort en de Graftuin.

 

Woensdag 2 oktober – Dag 10

’s Morgens bezoeken we het Israël Museum. ’s Middags rijden we door de Jordaanvallei naar Tiberias en brengen onderweg nog een bezoek aan de doopplaats aan de Jordaan, Qasr el Yahud (hoogte Jericho).

 

Donderdag 3 oktober – Dag 11

In de ochtend gaan we naar Kana en naar Nazareth. We bezoeken er de Aankondigingkerk en het openluchtmuseum Nazaret Village waar we kunnen genieten van een typische 1e eeuwse lunch.  Daarna gaan we naar de berg Tabor. Met een taxi gaan we naar boven en zien we de Kerk van de Gedaanteverandering en de Kerk van Elia. We hebben daar een prachtig uitzicht. Tenslotte reizen we weer terug naar Tiberias, waar we nog even heerlijk in de tuin kunnen zitten, zwemmen of flaneren op de nabijgelegen boulevard.

 

Vrijdag 4 oktober – Dag 12

’s Morgens maken we een boottocht op het meer van Tiberias. Daarna gaan we naar de top van de berg van de Zaligsprekingen met een prachtig uitzicht over het meer. We wandelen naar beneden en bezoeken het kerkje van de Broodvermenigvuldiging bij Tabgha. Ook gaan we naar Kafarnaüm met de synagoge en het huis van Petrus. 's Middags bezoeken we het Nationaal Park Gamla, ook wel het Massada van het noorden genoemd. Hier maken we een makkelijke wandeling.

 

Zaterdag 5 oktober – Dag 13

Deze dag staat in het teken van de terugreis. Wanneer we een middagvlucht hebben sluiten we de reis af met een bezoek aan het prachtig gelegen Caesarea, een belangrijke stad voor de Romeinen en kruisvaarders. Paulus zat hier twee jaar gevangen voordat hij naar Rome werd overgebracht. Na wederom een overstap hopen we dat in Amsterdam de bus klaarstaat om ons naar Zierikzee te brengen.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vliegreis met Austrian Airlines
 • Luchthavenbelasting
 • Brandstoftoeslag
 • Vervoer ter plaatse
 • Verblijf in 3-4 sterren accommodatie op basis van een tweepersoonskamer               
 • Ontbijt en diner            
 • Lunches                      
 • Entrees
 • Nederlandssprekende gids in Israël en Nederlands- of Engelssprekende gids in Jordanië         
 • Fooien
 • Visum Jordanië en grensbelastingen                

Niet inbegrepen

 • Toeslag eenpersoonskamer 440,-
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering
 • Bijdrage Calamiteitenfonds

Overige informatie

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 45 personen.

 

Paspoortinformatie

 • Het paspoort dient bij terugkomst nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.
 • Het programma kan bijvoorbeeld door overheidsmaatregelen wijzigen.
 • Neem voor de laatste informatie over inentingen contact op met huisarts of GG&GD.

 

Prijsindicatie:      2190,- p.p

 

Hotelovernachtingen (onder voorbehoud van wijzigingen)

Dag 1-3 Amman 2 nachten
Dag 3-4 Petra 1 nacht
Dag 4-5 Wadi Rum 1 nacht
Dag 5-6 Eilat 1 nacht
Dag 6-10 Jeruzalem 4 nachten
Dag 10-13 Tiberias 3 nachten
  Totaal 12 nachten

 

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief