Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Genieten op de Veluwe

Zomer, Groepsreis vanuit één hotel, Eigen vervoer

Nederland als vakantiebestemming; het lijkt zo gewoon, maar is o zo bijzonder. Nederland is prachtig en herbergt vele verhalen. Midden op de Veluwe ligt hotel “De Hoeve van Nunspeet”, de ideale plaats om dit uitgestrekte natuurgebied te ontdekken. Met de fiets of wandelend over zandverstuivingen, door uitgestrekte bossen, langs heidevelden en via oude handelswegen naar eeuwenoude Hanzesteden als Harderwijk en Elburg gelegen aan de voormalige Zuiderzee. Wie weet spot u onderweg wel een van de Nederlandse “Big Five” waaronder edelherten en wilde zwijnen. In Harderwijk ervaart u nog steeds de oude handelsgeest en in de vissersvesting Elburg wandelt u over de karakteristieke keitjesstoepen. U brengt ook een bezoek aan de “Bijbelse zandsculpturen“ in Elburg. Hier komen Bijbelverhalen, verteld in zand tot leven. 

 

Kortom, ook in ons eigen land is van alles te zien en te beleven. Gaat u mee?

 

Programma

Dag 1, Maandag :            Op eigen gelegenheid naar Nunspeet

Op eigen gelegenheid vertrekt u naar hotel de Hoeve van Nunspeet. Uw DrieTour reisleider heet u vanaf 14:30 uur van harte welkom. ’s Avonds geniet u van een heerlijk diner en kunt u samen nader met elkaar kennismaken.

 

Dag 2, Dinsdag:                Verscholen Dorp en Nunspeet

Via een prachtige route door de bossen rondom Nunspeet en Vierhout fietst u naar het “Verscholen Dorp”,  ook wel “Pas Opkamp” of het “Geheime Dorp” genoemd. Het was een onderduikerskamp dat tijdens de Tweede Wereldoorlog aan 80 personen een schuilplaats bood. U ziet de negen kleine hutten diep verscholen in het bos. Denkt u zich eens in hoe dat in die tijd geweest moet zijn. De niet-fietsers maken hier een prachtige wandeling. ’s Middags verkent u het sfeervolle dorp Nunspeet met haar gezellige winkelstraat.

 

Dag 3, Woensdag:          Elspeet en Harderwijk

’s Morgens staat de natuur van het nabijgelegen Elspeet op het programma; veel meer dan alleen een boerendorp. Per auto of per fiets rijdt u door uitgestrekte bossen, langs bloeiende purperen heidevelden en door het boerenland. Zeker in de vroege ochtend is het niet ondenkbaar dat u oog in oog komt te staan met Veluws wild. U kunt een prachtige wandeling maken of een prachtige fietsroute fietsen. Onderweg ziet u de grafheuvels van de Klokbekercultuur. Maar ook kunt u genieten van grazende schaapskuddes en de schaapskooi bezoeken.

 

‘s Middags naar Harderwijk, een historische Hanzestad, direct gelegen aan het water. Een knusse stad die bruist van gezelligheid. U kunt een boottochtje maken, winkelen, een drankje drinken op het terras of een visje proeven.

 

Dag 4, Donderdag:          Epe – Elburg

Wederom staan twee prachtige dorpen op het programma. Eerst via een afwisselende route per auto of fiets naar de Renderklippen; stuifduinen die in de Middeleeuwen zijn ontstaan. De grafheuvels herinneren nog aan de steentijd. Zeker wandelaars kunnen hun hart ophalen. U verblijft in een van de mooiste natuurgebieden van ons land.

 

Aansluitend staat een bezoek aan de Middeleeuwse vestingstad Elburg op het programma. Vele historische gebouwen en monumenten herinneren aan deze tijd. Zodra u de poort van Elburg door loopt, lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan.

 

Dag 5, Vrijdag:                  Bijbelse zandsculpturen Elburg

Deze midweek op de Veluwe sluit u af met een bezoek aan de “Bijbelse zandsculpturen“ van Elburg. Bijbelverhalen komen tot leven tijdens de expositie “de uittocht uit Egypte”. Een mooie afsluiting van een afwisselende midweek.

Accommodaties

Hotel de Hoeve van Nunspeet

Het comfortabele 3-sterren hotel de Hoeve van Nunspeet is prachtig gelegen midden op de Veluwe en is...

Hotel de Hoeve van Nunspeet

Het comfortabele 3-sterren hotel de Hoeve van Nunspeet is prachtig gelegen midden op de Veluwe en is een uitstekende uitvalsbasis om de omgeving te voet of per fiets te ontdekken. Het hotel telt 85 kamers en beschikt over een receptie, lift, restaurant, brasserie, een sfeervolle bar, sauna en binnenzwembad (opening afhankelijk van maatregelen). Uw kamer is verzorgd ingericht, biedt een mooi uitzicht over de omgeving en is van alle gemakken voorzien.

 

Hotel de Hoeve heeft alle noodzakelijke maatregelen genomen t.a.v. het Corona-virus: hygiëne en 1,5 meter afstand.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • 4 overnachtingen in een tweepersoonskamer in hotel De Hoeve van Nunspeet
 • 4x Ontbijt en 4x 3-gangen diner
 • Entree Zandsculpturen Elburg
 • Wandel- en fietsroutes
 • DrieTour reisleiding

Niet inbegrepen

 • Vervoer van en naar hotel de Hoeve van Nunspeet
 • Toeslag éénpersoonskamer 90,-
 • Lunches
 • Fietshuur mogelijk bij het hotel (ook elektrische fietsen)
 • Drankjes bij maaltijden
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Fooien
 • Reis- en annuleringsverzekering

Overige informatie

Het minimum aantal deelnemers voor deze reis is 15 personen.

 

Hotel de Hoeve heeft alle noodzakelijke maatregelen genomen t.a.v. het Corona-virus: hygiëne en 1,5 meter afstand.

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief