Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Bosnië-Herzegovina en Kroatië

Groepsrondreis, Vliegreis

Verrassend Bosnië

Deze bijzondere rondreis door Bosnië-Herzegovina begint in Sarajevo, de hoofdstad van dit fascinerende land en eindigt in de omgeving van het Kroatische Dubrovnik aan de kust van de Adriatische Zee. Uiteraard ontbreekt een bezoek aan de middeleeuwse stad Dubrovnik niet. Tijdens de rondreis door Bosnië verblijven we onder meer in Medjugorje, het grootste rooms-katholieke bedevaartsoord in Zuidoost-Europa, wandelen we over de wereldberoemde Oude Brug in Mostar, genieten we van romantische en idyllische dorpjes en ontmoeten de verschillende culturen die dit deel van de Balkan zo bijzonder maken.

Bosnië-Herzegovina

Dag 1
Vliegreis via Wenen naar Sarajevo, en transfer naar het hotel Terme gelegen in de wijk Ilidza. De rest van de dag vrij, diner en overnachting.

Dag 2
De ochtend staat gereserveerd voor een bezoek aan de Bosnische Ondergrondse Piramides. Deze blijken 12.000 jaar oud en gebouwd te zijn door bouwers, die beschikten over zeer geavanceerde technologieën. Men gebruikte bijvoorbeeld beter beton dan men nu kent, er is een energiebundel ontdekt bij de piramide van de zon en er is bewijs gevonden van heuse genezingskamers in het ondergrondse labyrint van maar liefst 16 km lang.
De rest van de dag wordt besteed voor een uitgebreide bezichtiging van Sarajevo, de stad waar door de aanslag van Gavrilo Princip op Aartshertog Frans Ferdinand de aanleiding vormde voor het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog. Diner en overnachting in hotel Terme in Sarajevo.

Dag 3
Na een rustig ontbijt nemen we afscheid van Sarajevo en rijden door naar Mostar. Geniet van de rivier Neretva en de prachtige bergen die dit centrale gedeelte van Bosnië rijk is. Aankomst in Mostar en korte pauze voor koffie, de rest van de dag is gereserveerd voor bezoek aan de oude stad, bekend door haar wereldberoemde Oude Brug, gebouwd in 1566 en beschermd bij UNESCO. Daar maken we kennis met de brug maar ook met de vele kleine stenen straatjes die in deze stad te vinden zijn. De rest van de dag vrij in Mostar, deze vrije tijd kunnen we goed gebruiken om te dwalen door de smalle straatjes van het centrum van de stad. Laat op de dag doorreis naar Medjugorje. Diner en overnachting in hotel Leone in Medjugorje.

Dag 4
Vandaag bekijken we Međugorje, een bergdorp dat bekend werd door een reeks Maria verschijningen, die er sinds 1981 zouden hebben plaatsgevonden. Het is sindsdien een bedevaartsoord geworden met sedert het begin van de verschijningen meer dan 25 miljoen bezoekers. Met meer dan één miljoen bezoekers per jaar is Međugorje het grootste rooms-katholieke bedevaartsoord in Zuidoost-Europa.

Dag 5
Vrije dag.

Dag 6
Vertrek naar Dubrovnik. Deze oude stad is de grootste toeristische trekpleister aan de zuid-Dalmatische kust (Kroatië). Door haar cultuurhistorische waarde is de oude stad geplaatst op de Unesco werelderfgoedlijst. Bezichtiging van de belangrijkste cultuurhistorische bezienswaardigheden met voldoende vrije tijd in de oude stad. Laat in de middag doorrijden naar Mlini (Kroatië) en inchecken in hotel Astarea, diner en overnachting.

Dag 7
Een boottocht naar het eiland Korcula. Laat in de middag terug naar Mlini, diner en overnachting in hotel Astarea.

Dag 8
Deze dag maken we een uistapje naar de republiek Montenegro. ’s Morgens bezoeken we stad Kotor aan de Baai van Kotor, die ook is geplaatst op de UNESCO-lijst van werelderfgoed. De oude stad met zijn nauwe schaduwrijke straatjes is aan drie zijden omgeven door stadsmuren van tien meter dikte en vijftien tot twintig meter hoogte. Aan de vierde zijde verrijst de kale bergwand van de Lovćenberg, waartegen op 260m hoogte de vesting Sveti Ivan ligt, die door een driedubbele muur van bijna vier kilometer lengte met de stadsmuur verbonden is. In Kotor krijgen we uitgebreid uitleg over de belangrijkste bezienswaardigheden. Na de lunch bezoeken we het nabijgelegen stadje Perast. Korte boottocht naar het eiland met haar kerkje Gospa od Skrpelja. Bezoek aan het kerkje, terug naar Perast en vervolgens terug naar Kroatië. Diner en overnachting in hotel Astarea in Mlini.

Dag 9
Dagexcursie naar het zuidoosten van Bosnië en Herzegovina met bezoek aan het stadje Trenbinje, gelegen in het uiterste zuidoosten aan de rivier Trebišnjica, de grootste onderaardse rivier van het voormalige Joegoslavië. In Trebinje bezichtigen we twee moskeeën, het Servisch-orthodoxe klooster en het Beg-huis, een Turks patriciërs huis waarin de Pasja leefde met zijn harem. We maken een stadswandeling en bezoeken het klooster van Tvrdos. In Trebinje kun je de sfeer van de Levant opsnuiven en kennis maken met het dagelijkse leven van de lokale bevolking. Lunch in restaurant Stara Herzegovina, diner en overnachting in hotel Astarea.

Dag 10
Transfer naar het vliegveld van Dubrovnik en vertrek naar Nederland met een overstap in Wenen.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inclusief

 • Vliegreis
 • Vervoer ter plaatse
 • 2-persoonskamer
 • Alle maaltijden
 • Entrees
 • Fooien
 • Lokale Engels- of Duitssprekende gidsen
 • Reisleiding DrieTour
 • Kennismakingsbijeenkomst

Exclusief

 • Toeslag 1-persoonskamer € 200
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering

Overige informatie

 • U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of Europese identiteitskaart
Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief