Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ierland

Groepsrondreis, Vliegreis

St. Patrick, beschermheilige van Ierland

Ierland is een land, waar de katholieke kerk nog grote invloed heeft. Dit is te danken aan St. Patrick, een gewone man en schaapherder. Hij vond troost in zijn geloof en werd toegewijd christen. Een Engel droeg hem op de Ieren het christendom te prediken en dertig jaar lang bouwde hij er kerken en verbreidde hij het geloof.

 

Tijdens deze reis bezoeken we vele plaatsen die belangrijk zijn geweest in het leven van St. Patrick. Daarnaast maak je ook kennis met de fraaie natuur en levendige steden en stadjes van Ierland.

 

Ga mee met deze bijzondere rondreis en ontdek hoe sterk dit mooie en gastvrije land tot vandaag verbonden is met St. Patrick, beschermheilige van de Ieren.

Programma

Dag 1

We vliegen van Schiphol naar Dublin. Na aankomst maak je een bustour door deze mooie stad en je brengt een bezoek aan St. Patricks Cathedral. Tevens een bezoek aan het Guinness Storehouse, waar je van alles te weten komt over dit beroemde Ierse bier. Daarna gaan we naar het hotel.

 

Dag 2 

We verlaten Dublin en rijden naar de koningsheuvel van Tara met een standbeeld van St. Patrick. Daarna gaan we naar de Hill of Slane. Hier zou de heilige Patrick in 433 het paasvuur hebben ontstoken. Iets verder naar het noorden ligt Newry waar we een bezoek brengen aan Bagenal’s Castle/Newry & Mourne museum. De dag eindigt in Armagh, het religieuze centrum van Ierland, met twee kathedralen, protestants en katholiek, tegenover elkaar. Op deze dag bezoeken we nog St. Patrick’s Catholic Cathedral.

 

Dag 3 

De dag begint in de andere kathedraal: St. Patrick’s Church of Ireland Cathedral. Ook bezoeken we het historisch natuur en cultuurmuseum van Armagh County. Daarna rijden we naar Belfast en maken we een mooie rondrit door de stad.

 

Dag 4

Na het ontbijt rijden we naar Downpatrick. Volgens de overlevering zette de heilige Patrick, niet ver van hier, voet aan wal om Ierland tot het christendom te bekeren. We bezoeken het St. Patrick Centre en rijden vervolgens naar Saul waar St. Patrick zijn werk in Ierland begon. Daarna naar Downpatrick Cathedral waar zich ook het graf van St. Patrick bevindt. Op de terugweg naar Belfast ziet je nog Bangor Abbey, waarvan de historie terug gaat naar het jaar 558.

 

Dag 5

Vrije zondag.

 

Dag 6

Vandaag gaat de reis verder naar het noorden. Langs de Antrim kust rijden we naar de Giant’s Causeway, een natuurwonder dat door de UNESCO op de Werelderfgoedlijst is geplaatst. De Giant’s Causeway is een door de natuur gevormde dam, opgebouwd uit tienduizenden, stevig tegen elkaar aangedrukte, meestal zeshoekige kolommen van vulkanisch gesteente. Na de bezichtiging van dit unieke natuurverschijnsel rijden we door naar Letterkenny.

 

Dag 7

Vanuit Letterkenny rijden we naar Lough Derg. Op Station Island, een klein eiland, zou de heilige Patrick een visioen van het vagevuur hebben gehad. Het eiland wordt tegenwoordig door vele pelgrims bezocht. We gaan naar het bezoekerscentrum en maken een tocht op het meer. Daarna rijden we door naar Castlebar.

 

Dag 8

Een aantal kilometers ten zuiden van Castlebar ligt Ballintubber Abbey. Deze abdij werd gebouwd in 1216 en is nog steeds geopend. Iets verder is Croagh Patrick, een 765 meter hoge berg genoemd naar de heilige Patrick. In het jaar 441 beklom St. Patrick de berg om er 40 dagen lang te vasten en te bidden. Jaarlijks beklimmen, de laatste zondag van juli, zo’n 25.000 mensen als pelgrimage de berg. Daarna door naar Galway.

 

Dag 9

Bezoek aan de Cliffs of Moher, een zeer spectaculair kustgedeelte, met klippen tot meer dan 200 mtr. hoogte. Ook staat een bezoek aan Corcomroe Abbey op het programma. De abdij dateert uit het begin van de 13e eeuw. Verder gaan we op deze dag naar Bunratty Castle, een fors torenhuis uit 1467. Het kasteel is geheel gerestaureerd en in uitstekende staat. In de kasteeltuin is een openluchtmuseum:. Hier zie je hoe men in Ierland leefde in de 19e eeuw. Daarna door naar Limerick.

 

Dag 10

Terug naar Dublin. Maar voordat we daar arriveren zie je ten westen van Clonmel,  eerst nog de bron van St. Patrick. Vervolgens gaan we naar de Rock of Cashel. St. Patrick zou er in 450 Aengus, een door hem bekeerde vorst, gedoopt hebben. Daarna door naar Dublin, waar nog tijd is voor wat ontspanning of shoppen.

 

Dag 11 

Transfer naar Dublin Airport en terugvlucht naar Nederland.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inclusief

 • Vliegreis
 • Vervoer ter plaatse
 • Alle maaltijden
 • Entrees
 • Fooien
 • Engelssprekenden gidsen
 • DrieTour reisleiding
 • Kennismakingsbijeenkomst

Exclusief

 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Toeslag 1-persoonkamer € 280

Overige informatie

 • U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of Europese identiteitskaart
Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief