Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Toscane en Umbrië

Groepsrondreis, Vliegreis

VOLOP ITALIAANSE RIJKDOM


Toscane en Umbrië zijn schatkamers vol kunst, cultuur en religie waar je ogen tekort komt. Deze reis leidt allereerst naar de renaissance schatten van Toscane, zoals Florence, Siena en Pisa. Vervolgens naar Umbrië, groen en mystiek hart van Italië met Assisi als onbetwist hoogtepunt.

 

Naast romantische en prachtige steden bieden Toscane en Umbrië talloze fraaie landschappen. Cipressen, heuvels en zonnebloemen zorgen voor het rijke Italië gevoel. Voeg daarbij regionale culinaire specialiteiten, zoals wijn en olijfolie, goede hotels met een prima keuken, deskundige gidsen en een uitgekiend reistempo.

 

Zo zorgt DrieTour er voor, dat je de koning te rijk mag zijn!

Programma

Dag 1

Vliegreis Amsterdam – Pisa en transfer naar het hotel in het levendige kuuroord Montecatini Terme.


Dag 2

De wieg van de renaissance, Florence, staat vandaag centraal. Met name in de 15e eeuw kende de stad een ongekende artistieke en culturele bloei, grotendeels gestimuleerd door de beruchte familie De Medici. In de ochtend wandelen we samen met de gids door de stad van de Ponte Vecchio, Santa Croce, de Duomo en het Baptisterium met zijn gouden deuren. 's Middags heb je de mogelijkheid deze stad op eigen gelegenheid nader te ontdekken.


Dag 3

Een toer door het afwisselende Toscaanse landschap, waarbij je een deel van de Chiantiroute rijdt. De Chianti is Italië's bekendste wijn en wordt exclusief in deze regio verbouwd. Een wijnproeverij ontbreekt uiteraard niet! Verder bezoeken we o.a. San Gimignano, het stadje met talrijke middeleeuwse "wolkenkrabbers", gebouwd als woontorens. Ze domineren de omgeving en je ziet ze dan ook al snel in het landschap oprijzen.


Dag 4

De ochtend wordt besteed in Pisa, stad van de wereldberoemde “scheve toren”. Deze maakt deel uit van het Campo dei Mircoli en is gebouwd als kerktoren van de er naast staande Dom. Tot de wonderen hoort ook nog een baptisterium (doopkapel). Het is zo een complex van ongekende schoonheid. Vergeet niet om jezelf met de Toren van Pisa te (laten) fotograferen!
Op de terugweg naar het hotel bezoeken we Lucca. Het oude centrum is volledig ommuurd, slenterend door de binnenstad, lijkt de tijd te hebben stilgestaan.


Dag 5

Een dagexcursie naar Elba, dat vooral bekend werd door de ballingschap van Napoleon. Vanuit Piombino varen we naar dit fraaie eiland met z'n groene door olijf- en wijngaarden overdekte heuvels.

Dag 6

We gaan naar Le Baccane, waar je op een eeuwenoude boerderij "les" krijgt in het pizzabakken en het resultaat zelf mag proeven. Na deze bijzondere lunch bezoeken we het stadje Vinci, geboorteplaats van Leonardo da Vinci, de schilder van ondermeer de Mona Lisa. Laat je verrassen door de schoonheid van dit sfeervolle plekje.


Dag 7

Vrije zondag.


Dag 8

Via een landschappelijk aantrekkelijke route met steeds wisselende uitzichten en door kleine dorpjes gaan we naar Valdarno. We bezoeken een olijfgaard, waar je ziet hoe olijfolie wordt gemaakt. In deze bijzondere omgeving lunchen we. Door naar Arezzo, een fraaie renaissance stad, waar ondermeer de San Franceso basiliek met prachtige fresco's bekeken wordt. Vervolgens naar Passignano, gelegen aan het meer van Trasimeno.

Dag 9

Een uitgebreide rondleiding (met gids) door de stad waar Franciscus is geboren en begraven, Assisi. We bezichtigen de basiliek San Francesco, één van de belangrijkste religieuze centra van Italië en graftombe van zijn naamgever. Wandelend door heuvelachtige en smalle straatjes leer je deze bedevaartsplaats met z´n talrijke kerken, fraaie gebouwen, pleinen en rijke geschiedenis kennen. Hiera keren we terug naar Passignano, lunch in het hotel en een vrije middag om bijv. heerlijk langs het meer te wandelen.


Dag 10

Een dagtocht naar Siena, één van de belangrijkste Renaissance steden van Italie. Je maakt hier eerst kennis met een typisch streekroduct, Cantuccini (of cantucci, biscotti di Prato). Het zijn typisch Italiaanse amandelkoekjes , en bevatten naast amandelen ook meel, suiker, amaretto en enkele specerijen als kardemom, kaneel, kruidnagel en steranijs. Cantuccini worden in Italië geregeld als dessert tezamen met vin santo geserveerd.
Na de lunch neemt de gids ons mee de stad in. We wandelen door de historische stad Siena, wieg van de Renaissance. Het is een bijzondere stad met één van de mooiste middeleeuwse pleinen van Italië ‘Piazza del Campo’ waar de beroemde paardenraces ‘de Palio’ plaatsvinden. Ook de heel bijzondere Duomo met zijn veel te brede voorgevel mag niet ontbreken. Het waarom van deze te brede gevel hoor je ter plaatse.


Dag 11

De dag begint met een bezoek aan de Abdij van Monte Oliveto Maggiore, even ten zuiden van Asciano. Het is een streek met afwisselend groene weiden, verweerde witte rotsen en loodrechte ravijnen. In het meest dorre deel ervan, ligt tussen hoge, donkere cipressen de abdij. Het werd in 1313 gesticht maar de huidige vorm stamt uit de 15e eeuw. De grootste schat van het klooster is de grote kruisgang die versierd is met 36 fresco's die het leven van de heilige Benedictus van Nursia uitbeelden. Er werkt hier nog steeds een groep paters, gespecialiseerd in het herstellen van oude boeken.
Na de lunch gaan we naar de boerderij. De regio staat bekend om speciale schapenkaas, Pecorino, die hier geproduceerd wordt. We nemen een kijkje, zie hoe de kaas gemaakt wordt en uiteraard mag je proeven!


Dag 12

Transfer naar de luchthaven van Pisa en rechtstreekse vlucht naar Amsterdam.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inclusief

  • Vliegreis
  • Vervoer ter plaatse
  • 2-persoonskamer
  • Entrees
  • Fooien
  • Reisleiding
  • Kennismakingsbijeenkomst

Exclusief

  • Toeslag 1-persoonskamer € 260
  • Reisverzekering
  • Annuleringsverzekering
Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief