Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

TrossachsNationalPark
Spiritueel Schotland

Schotland

Groepsrondreis, Vliegreis

Het land van schitterende natuur, vrolijke volksfeesten en natuurlijk de Schotse rok en doedelzak. Maar wist je dat Schotland ook op het gebied van spiritualiteit veel te bieden heeft?

 

Lang voordat onze streken door heiligen zoals St. Willibrord en St. Bonifatius tot het christendom werden bekeerd, is het evangelie al naar de Britse eilanden gebracht. Heiligen als St. Cuthbert en St. Columba zijn in Schotland de stichters van de kerk geweest.

 

In de ruige natuur van Schotland vond het christendom een krachtige voedingsbodem. Vele pelgrimsplekken, zoals de oude vervallen kloosters, herinneren daar nog steeds aan. Deze en vele andere bijzondere plekken zul je tijdens deze reis bezoeken. Je kunt, als een echte pelgrim, de St. Cuthbert’s Way bewandelen en bij laag water de doortocht naar Holy Island maken. Ook breng je een bezoek aan de Iona Community op het eiland Iona, opgericht door St. Columba. Hier kun je volop genieten van het uitgestrekte Schotse landschap.

 

Ervaar zelf de momenten van verwondering en bezinning.

 

 

Programma

Dag 1

Vlucht Amsterdam - Newcastle. Direct na aankomst vertrekken we per bus naar Durham, een van de mooiste historische plaatsen van Engeland met z’n machtige kathedraal. Via Hadrian’s Wall, de Romeinse verdedigingsmuur die ooit helemaal van kust tot kust liep en nu nog deels overeind staat, terug naar Newcastle voor de overnachting.

 

Dag 2

Via de indrukwekkende 15e eeuwse abdijkerk van Melrose Abbey: een schitterend voorbeeld van Britse gotiek, rijden we richting Edinburgh. Volgens de overlevering in de 14e eeuw ligt hier het hart van koning Robert the Bruce onder een raam van de kerk begraven.

 

Dag 3

Vandaag staat in het teken van Edinburgh, een stad met een culturele rijkdom. Niet voor niets wordt Edinburgh ook wel het “Athene van het Noorden”, genoemd. Na een uitgebreide stadstour, bezoeken we het imposante Edinburgh Castle, een robuuste vesting gelegen op Castle Rock, een oude vulkanische plug.

 

Dag 4

Vrije zondag.  's Ochtends mogelijkheid tot het bijwonen van de kerkdienst in de Church of Schotland.

 

Dag 5

’s Morgens wandelen we een gedeelte van St. Cuthbert’s Way, de wandelroute van Melrose Abbey naar Lindisfarne Priory die in het teken staat van de heilige St. Cuthbert. Aansluitend gaan we naar Holy Island voor een bezoek aan de resten van Lindisfarne Priory.

 

Dag 6

We gaan op pelgrimstocht naar St. Andrews, vroeger een belangrijk religieus centrum. De ruïnes van de kathedraal en het kasteel geven een goed beeld van de grootsheid van weleer. In St. Andrews staat ook de oudste universiteit van Schotland. Via Dunfermline, de historische hoofdstad van Schotland, terug naar het hotel.

 

Dag 7

We reizen dwars door het hart van Schotland naar de westkust via de historische plaatsjes Culross en Stirling en het natuurgebied The Trossachs richting Oban (of Mull).

 

Dag 8

Een bijzondere dag. We gaan met de veerboot naar Mull en via Fionnphort naar het eiland Iona voor een bezoek aan de Iona Community, het symbolische centrum van het Schotse christendom. Deze oecumenische gemeenschap dankt haar bekendheid aan haar oprichter St. Columba.

 

Dag 9

Naar Glasgow, een bedrijvige handelsstad, voor een uitgebreide stadstoer. Zo bekijken we de indrukwekkende 13e-eeuwse gotische kathedraal, ook wel de St. Mungo’s Cathedral genoemd.

 

Dag 10

Transfer naar de luchthaven van Glasgow en terugvlucht naar Amsterdam.

Data & prijzen
Prijsinformatie

Inclusief

 • Vliegreis
 • Vervoer ter plaatse
 • 2-persoonskamer
 • Alle maaltijden
 • Entrees
 • Fooien
 • Lokale gidsen
 • Reisleiding DrieTour
 • Kennismakingsbijeenkomst

Exclusief

 • Toeslag 1-persoonskamer € 340
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering

 

Overige informatie

 • Je dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of Europese identiteitskaart
 • Wist je dat je het spirituele eiland Iona ook op eigen gelegenheid kunt bezoeken? Vraag geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden.
Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief