Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Andalusië

Groepsrondreis, Vliegreis

Twee costa’s en drie steden  

Andalusië kent prachtige stranden aan de Costa de la Luz (Atlantische kust) en Costa del Sol (Middellandse Zee). Tijdens deze boeiende reis verblijven we aan beide kusten, van waaruit we op verkenning gaan.

 

We verkennen steden met magnifieke monumenten uit de bloeitijd van het Moorse en het 16e eeuwse Spanje: Sevilla, pracht en praal aan de Guadalquivir, Cordoba met de unieke Mezquita kathedraal en Granada met het imposante  Alhambra.

 

Daarnaast ontdekken we schilderachtige witte dorpjes, die als parels in het landschap liggen en de smaken van de regio, zoals sherry, gedroogde ham, olijfolie en sinaasappels. Een uitstapje naar de Britse sfeer in Gibraltar, maakt je beleving compleet.

Programma

Dag 1

Vlucht naar Malaga en transfer naar het hotel.

 

Dag 2

Naar Granada, naar men zegt de mooiste stad van Andalusië. Vanzelfsprekend bezoeken we het Moorse sprookjespaleis, het Alhambra inclusief het Generalife: een stad met islamitische en christelijke paleizen, geurende tuinen, forten en baden, geheel omgeven door dikke muren. Na de lunch kun je op eigen gelegenheid een kijkje nemen in het Albaycín, de oude Arabische wijk met een netwerk van kronkelstraatjes waar de geschiedenis op straat ligt.

 

Dag 3

Vrije morgen. 's Middags lunchen we op een citrusplantage, waar ook een rondleiding op het programma staat.

 

Dag 4

Naar Ronda, het prototype van een ‘Pueblo Blanco’, indrukwekkend gelegen op de rand van een groot plateau, waarin het water een diepe kloof heeft uitgesneden. Je ziet de blikvangers: de kathedraal Santa Maria la Mayor en de imposante boogbrug uit de 18e eeuw. Via Mijas, een oogstrelend wit dorp dat als een amfitheater tegen een berg is gedrapeerd, terug naar Benalmádena.

 

Dag 5

Deze excursiedag voert ons het verleden en de natuur in. Het verleden ontdek je in Antequera, een stad aan de voet van het El Torcal gebergte, waar we de Dolmen van Menga bezoeken, grafheuvels daterend uit de Bronstijd. Na de lunch vervolgen we de weg door het fraaie natuurgebied El Torcal. Diverse stops bieden ons de mogelijkheid van de bijzondere bergen en mooie vergezichten te genieten.

 

Dag 6

Excursie naar Cordoba, eens het centrum van Moorse en joodse cultuur. Het hoogtepunt is een bezoek aan 'La Mezquita', de moskee die herinnert aan deze periode. Midden in de moskee werd een kathedraal gebouwd wat het geheel een surrealistisch karakter geeft. Geniet verder van het oude centrum met zijn kronkelende straatjes opgefleurd door bloemrijke patio’s. Op de heenweg bezoek je een olfijolie producent voor een korte rondleiding en proeverij.

 

Dag 7

Vrije dag.

 

Dag 8

Vandaag reizen we door naar Rota aan de Atlantische Oceaan (Costa de la Luz). Tijdens de doorreis bezoeken we Marbell, met z'n prachtige jachthaven en het laatste stukje Groot- Britannie op het Europese vasteland: Gibraltar. Dankzij de strategische ligging is deze Engelse kolonie al jaren een twistpunt tussen de Spanjaarden en de Britten. We maken een rondit per minibus door deze Britse kroonkolonie, waarbij de je beroemde rots ziet, de apen, die onlosmakelijk bij deze stad horen, en krijg je de meest Engelse lunch, die er is geserveerd: Fish & Chips…

 

Dag 9

Excursie naar Sevilla: parel van de Guadalquivir en stad van flamenco, sinaasappelbomen en tapas. Hoogtepunt is een bezoek aan de indrukwekkende kathedraal, die door Unesco op de lijst van werelderfgoed is geplaatst, met de klokkentoren Giralda; van ver al zichtbaar. 's Middags maken we een boottocht over de Gaudalquivir.

 

Dag 10

's Morgens bezoeken we Cadiz. Deze fascinerende havenstad is de oudste bewoonde stad van West-Europa. De stad is in 1100 v.Chr. door de Feniciërs gesticht en kent een veelbewogen geschiedenis. In de 18e eeuw vierde Cádiz zijn hoogtijdagen. De stad was het centrum van de Spaanse handel met de Nieuwe Wereld en groeide uit tot de rijkste en meest kosmopolitische stad van Spanje. Vandaag de dag is deze bloeiperiode nog goed zichtbaar in de oude binnenstad van Cádiz, die bijna volledig omgeven is door water. Het ligt nl. op een klein schiereiland dat zich uitstrekt in de baai van Cádiz en door een brug met het vasteland is verbonden.

De middag is vrij om even heerlijk te relaxen bij het hotel, of een wandeling over de fraaie promenade te maken.

 

Dag 11

We verblijven de hele dag in Jerez, dat bekend staat als de sherrystad ("Vino fino" of "Vino de Jerez"). Als je door de straten wandelt dringt de geur van Sherry door de witgekalkte muren van de bodega's heen. Op de muren staan de namen van de grote landeigenaren. Een bezoek aan een bodega met daarbij een proeverij maf dan ook niet ontbreken. Jerez is ook het belangrijkste hippische centrum van Spanje dankzij de aanwezigheid van de "Koninklijke Andalusische School van de Hippische Kunst". Deze school kent een uitstekende reputatie. Er worden paarden en berijders getraind en dagelijks vinden shows plaats. Na de lunch bezoeken we zo'n show en kun je de fraaie, barokke paarden bewonderen!

 

Dag 12

Terugvlucht Sevilla - Amsterdam.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie - Spanje 12 dagen

Inclusief

 • Vliegreis
 • Vervoer ter plaatse
 • 2-persoonskamer
 • Alle maaltijden
 • Entrees
 • Fooien
 • Nederlanssprekende gidsen
 • DrieTour reisleiding
 • Kennismakingsbijeenkomst vooraf

Exclusief

 • Toeslag 1-persoonskamer € 250
 • Optionele excursies
 • Reis- en/of annuleringsverzekering

Overige informatie

 • U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of Europese identiteitskaart
Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief