Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Kerstreis Andalusië - Torremolinos

Groepsreis vanuit één hotel, Vliegreis

Een schitterende kerst…
Andalusië, het land van de flamenco, sherry, paarden en overheerlijke tapas, is een waar juweel! Ook het prachtige achterland en de rijke historie mogen niet vergeten worden. Tijdens deze reis herleeft u het verleden. Ervaar de Moorse aanwezigheid van bijna acht eeuwen tijdens uw bezoek aan de parels van Moorse kunst: de moskee-kathedraal in Cordoba, het immense Alhambra in Granada en de kathedraal met de klokkentoren Giralda in Sevilla. Maar ook het veelzijdige Malaga mag in deze reis niet ontbreken. Zon, zee, goudgele stranden en karakteristieke, sfeervolle witte dorpjes maken deze reis compleet!

Het luxe hotel Sol Don Pablo biedt u alle comfort voor een zeer aangenaam verblijf op een zeer centrale locatie. Op Eerste Kerstdag en Oudejaarsdag verzorgt dit hotel een feestelijk gala-diner met een gevarieerd muzikaal programma.

Programma

Dag 1 – zaterdag 23 december

Vlucht van Amsterdam naar Malaga (evt. met overstap) en transfer uw hotel.

Dag 2 – zondag 24 december

In de ochtend kunt u een kerkdienst bijwonen. In de omgeving van het hotel zijn er verschillende  kerken die een dienst houden zoals de protestante, Internationale Kerk, Iglesia Cristiana Evangelica Apostolica of de kerk Iglesia Santa Maria del Mar, beide . ca. 20 minuten te voet van het hotel.

Aansluitend lunch in het hotel. Verder bent u vrij om de middag naar eigen inzicht in te vullen.

’s Avonds is er gelegenheid om de Engelstalige nachtmis bij te wonen in de Protestante Internationale Kerk, Iglesia Cristiana Evangelica, ca. 20 minuten te voet van het hotel.


Dag 3 – maandag 25 december

Eerste Kerstdag

In de ochtend is er gelegenheid om naar een kerkviering te gaan, gevolgd door een lunch in het hotel.

De middag kunt u rustig doorbrengen of flaneren door de mooi versierde straatjes van Torremolinos.

In de avond genieten we van een sfeervol gala-diner in het hotel. We beginnen met een aperitief aan het begin van de avond, daarna kerstdiner (drankjes inclusief). Na het diner is er live-muziek tot na middernacht (02.00 uur).


Dag 4 – dinsdag 26 december

Tweede Kerstdag

Excursie naar Cordoba, eens het centrum van Moorse en joodse cultuur. We maken een wandeling door de 'Juderia', de Joodse wijk van de stad met als hoogtepunt een bezoek aan 'La Mezquita', de moskee die herinnert aan deze periode. Midden in de moskee werd een kathedraal gebouwd wat het geheel een surrealistisch karakter geeft. Ook bezoeken we de synagoge. Verder kunt u zelf genieten van het oude centrum met zijn kronkelende straatjes opgefleurd door bloemrijke patio’s.

Dag 5 – woensdag 27 december

Vandaag reizen we naar Ronda, het prototype van een ‘Pueblo Blanco’, indrukwekkend gelegen op de rand van een groot plateau, waarin het water een diepe kloof heeft uitgesneden. U ziet de blikvangers: de kathedraal Santa Maria la Mayor, de Plaza de Toros en de imposante boogbrug uit de 18e eeuw. Na de lunch rijden we naar Mijas, een oogstrelend wit dorp dat als een amfitheater tegen een berg is gedrapeerd,om hier op eigen gelegenheid rond te wandelen. Terug naar Torremolinos voor ons diner en overnachting.

Dag 6 – donderdag 28 december

Een ontspannen dag. U gaat naar Frigiliana, een van de best bewaarde Moorse plaatsjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Vervolgens naar Nerja waar u een wandeling maakt door de grotten van Nerja met de prehistorische, ondergrondse "kathedraal". Tot slot naar het Balcón de Europa voor een weids uitzicht op de oceaan.

Dag 7 – vrijdag 29 december

Naar Granada, naar men zegt de mooiste stad van Andalusië! Vanzelfsprekend bezoekt u het Moorse sprookjespaleis, het Alhambra inclusief het Generalife: een stad met islamitische en christelijke paleizen, geurende tuinen, forten en baden, geheel omgeven door dikke muren. Na de lunch kunt u op eigen gelegenheid een kijkje nemen in het Albaycín, de oude Arabische wijk met een netwerk van kronkelstraatjes waar de geschiedenis op straat ligt.
 
Dag 8 – zaterdag 30 december

Excursie naar Sevilla: parel van de Guadalquivir en stad van flamenco, sinaasappelbomen en tapas. Hoogtepunt is een bezoek aan de indrukwekkende kathedraal, die door Unesco op de lijst van werelderfgoed is geplaatst, met de klokkentoren Giralda; van ver al zichtbaar.

Dag 9 – zondag 31 december

Oudejaarsdag

Vandaag bent u vrij om de dag naar eigen inzicht in te vullen.

Deze laatste dag van het jaar wordt feestelijk afgesloten met een speciaal Oudejaarsdiner. U begint met een aperitief gevolgd door het oudejaarsdiner, een gala-diner (inclusief drankjes). Tijdens dit diner worden de typisch Spaanse middernachtsdruiven geserveerd en is er live muziek tot 02.00 uur (inclusief Spaanse nationale dranken).


Dag 10 – maandag 1 januari

Nieuwjaarsdag

Dagtocht naar Malaga. Malaga moet het altijd opnemen tegen de andere steden van Andalusië maar desondanks biedt ook deze stad een grote veelzijdigheid. We vinden er de bezienswaardigheden uit de Moorse tijd, zoals het fort Alcazaba dat we zullen bezoeken. Ook de imposante kathedraal, gebouwd in diverse bouwstijlen, mag niet ontbreken. We maken een wandeling door het historische centrum, langse de vele, andere bezienswaardigheden, en ervaren dat deze stad niet onderdoet voor de bekende steden in dit gebied. In de kerstperiode is Malaga versierd met duizenden lampjes en veranderd in een betoverend kerstdecor. We zien de 'bebenes', de kerststallen die overal in het centrum te vinden zijn, een echte traditie! Na de lunch heeft u tijd om zelf deze geboortestad van Picasso te ontdekken. We vinden hier bijv. twee musea aan hem gewijd. Aan het eind van de middag reizen we terug naar Torremolinos voor onze laatste overnachting.

 

Dag 11 – dinsdag 2 januari

Transfer naar de luchthaven en terugvlucht (evt. met overstap) naar Amsterdam.

Accommodaties

Hotel Sol Don Pablo

Dit viersterren hotel heeft een zeer centrale ligging in Torremolinos, achter de promenade Paseo...

Hotel Sol Don Pablo

Dit viersterren hotel heeft een zeer centrale ligging in Torremolinos, achter de promenade Paseo Maritimo, slechts enkele minuten te voet naar het centrum van Torremolinos. Het is een uitstekende uitvalbasis om de stad en zijn omgeving te ontdekken. Dit comfortabele hotel biedt zijn gasten veel faciliteiten om te zorgen voor een aangenaam verblijf; er zijn verschillende zwembaden, een mooie tuin, verschillende bars en restaurants, een spa, een kapper en een gevarieerd avondprogramma. De mooi ingerichte kamers bieden alle comfort,  veelal met een balkon. Op 25 december en 31 december organiseert Hotel Sol Don pablo een feestelijk gala-diner met een gevarieerd muzikaal programma.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inclusief

 • Vliegreis per Transavia incl. luchthavenbelastingen
 • Ruimbagage
 • Vervoer ter plaatse
 • 2-persoonskamer met ontbijt en diner (exclusief drankjes)
 • Kerstdiner op 25 december inclusief drankjes
 • Oudejaarsdiner 31 december inclusief drankjes
 • Lunches (exclusief drankjes, geen lunch op 23 en 31 december)
 • Entreegelden volgens programma
 • Lokale gidsen ter plaatse (Engels- of Nederlandssprekend)
 • Fooien
 • DrieTour reisleiding
 • Kennismakingsbijeenkomst vooraf

Exclusief

 • Toeslag 1-persoonskamer € 330
 • Drankjes (behalve tijdens de diners 25 en 31 december)
 • Lunch op 23 en 31 december
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Eenmalige poliskosten
Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief