Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Cuba 15 dagen

Groepsrondreis, Vliegreis

SALSA, OLDTIMERS EN SIGAREN

Sigaren, Amerikaanse oldtimers, rum, overweldigende stranden en muziek. Dat is Cuba, een veelzijdige bestemming waar de romantiek van de jaren ’50 nog steeds voelbaar in de lucht hangt. Het lijkt alsof de tijd er heeft stilgestaan. De weelderige natuur, de sfeervolle steden met deftige koloniale gebouwen zoals Trinidad en Havana, de antieke auto’s, de muziek uit gezellige barretjes en de vriendelijke bevolking doen je het jachtige leven van alledag snel vergeten en laten een onuitwisbare indruk achter! Wie het authentieke Cuba wil ervaren, moet niet te lang wachten!

Programma

Dag 1

We vliegen met Air Europa van Amsterdam via Madrid naar Havana. Aansluitend transfer naar het hotel.

 

Dag 2

Vanochtend krijgen we een rondleiding in het oude gedeelte van Havana. De oude binnenstad is prachtig en staat om die reden onder bescherming van Unesco, veel van de koloniale gebouwen zijn inmiddels fraai gerestaureerd. We lopen door de sfeervolle straten en pleintjes en bezoeken o.a. het plein van de kathedraal en het Fort. Opvallend in het straatbeeld zijn de Amerikaanse jaren 50 auto’s.

‘s Middags gaan we naar het hoog boven de stad gelegen Christusbeeld vanwaar je een prachtig uitzicht over de stad hebt.

 

Dag 3

Vrije zondag.

 

Dag 4

Vandaag staat het modernere deel van de stad op het programma. Ook bezoeken we een sigarenfabriek waar je kunt zien hoe de beroemde sigaren met de hand gedraaid worden. In de middag brengen we een bezoek aan het Museum of Fine Arts waar je de uitgebreide Cubaanse en buitenlandse collectie schilderijen kunt bewonderen.

’s Avonds gaan we naar het La Cabana fort aan de haven waar elke avond een kanon wordt afgeschoten zoals in de Spaans koloniale tijd. Na afloop maken we in een authentieke oldtimer een tour door Havana by night. Vanavond overnachten we in een traditionele Casa Particular!

 

Dag 5

Ten westen van Havana ligt de mooie Vinalesvallei waar dichtbegroeide kalkstenen formaties uit het vlakke land oprijzen. We bezoeken hier een tabaksplantage, en we maken een boottocht in de “Indian Cave”. Na een typisch Cubaanse lunch in een lokale boerderij kun je deelnemen aan een Salsa les. Cubaanse dansers leren je de verschillende danspassen. Daarnaast zul je hier onderricht krijgen in het rollen van sigaren! Een interessante ervaring!

 

Dag 6

Vertrek naar Cienfuegos met onderweg een stop in een Indianendorp en een krokodillenfarm. Via de historische Varkensbaai, bekend van de mislukte Amerikaanse invasie in 1961 rijden we verder naar de havenstad Cienfuegos aan de Caraibische zee waar we overnachten.

 

Dag 7

Bezichtiging van Cienfuegos, hier zie je 2 fraaie neoklassieke gebouwen uit de 19e eeuw,  het Terry theater en het Valle Paleis, ook bezoeken we de botanische tuin.

Na de lunch rijden we via een mooie route door de Sierra del Escambray naar Trinidad, een schitterend gelegen stad met een zeer fraai koloniaal centrum dat geheel onder monumentenzorg staat. Na aankomst maken we een stadswandeling door het oude centrum. We bezoeken o.a. het centrale plein met de kathedraal en de La Canchanchara bar waar typische Cubaanse muziek ten gehore wordt gebracht.

 

Dag 8

Vervolg van de rondleiding door het centrum. De prachtige klassieke architectuur en grote rijkdom aan gebouwen in bonte pastelkleuren zijn te danken aan de investeringen van de suikerbaronnen. We bezoeken het architectuur museum.

‘s Middags gaan we naar de Valle de los Ingenios waar de ruines van tientallen suikerfabrieken het landschap bepalen. We bezoeken een Hacienda met een wachttoren die diende om de op het land werkende slaven in de gaten te houden. Vervolgens rijden we door suikerrietplantages en uitgestrekte weides naar Camaguey

 

Dag 9

Stadsbezichting in Camagey, de derde grootste stad van Cuba. De stad heeft verschillende koloniale panden en is als het ware een labyrint met vele smalle straatjes en is met opzet zo gebouwd om aanvallende piraten te misleiden.

Na deze tour vertrekken we naar Santiago de Cuba via Bayamo. Hier bezoeken we een aantal historische plaatsen zoals de plek waar het Cubaanse volkslied voor het eerst werd gezongen. Op de achtergrond ligt de Sierra Maestra, waarvan de hoogste top reikt tot 1972 meter. Het laatste deel van de route gaat klimmend en dalend en het uitzicht is prachtig.

Santiago is de meest Caraibische en bruisende stad van het eiland en wordt vanuit historisch oogpunt “de wieg van de revolutie” genoemd. De dag eindigt met een bezoek aan het El Morro fort dat de toegang tot de baai van Santiago beheerst.

 

Dag 10

Vrije zondag. Kerkdienst in de bedevaartskerk La Caridad del Cobre.

 

Dag 11

Vandaag gaan we de bergen in waar je in een Frans-Haitiaanse koffieplantage de lokale koffie kunt proeven. Na de lunch in een restaurant in de bergen rijden we terug naar Santiago. Hier bezoeken we o.a.de  begraafplaats Santa Ifigenia, waar legendarische personen uit de Cubaanse geschiedenis hun laatste rustplaats hebben, één van de vele musea, het huis van Diego Velasquez en het plein van de revolutie.

 

Dag 12

Na het ontbijt vliegen we per binnenlandse vlucht naar Havana. Na aankomt transfer naar het aan het stand gelegen Varadero, waar we de laatste dagen doorbrengen.

 

Dag 13

Vrije dag in Varadero, een waardige plek om deze mooie rondreis af te sluiten. Je kunt heerlijk genieten van het hagelwitte strand met palmbomen en de turquoise Caribische zee.

 

Dag 14 en 15

Geniet nog even van zon, zee en strand. Aan het begin van de avond vliegen we via  Madrid terug naar Amsterdam waar we de volgende dag aankomen.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inclusief

 • Vliegreis
 • Binnenlandse vlucht
 • Vervoer ter plaatse
 • 2- persoonskamer
 • Alle maaltijden
 • Entrees
 • Fooiengeld
 • Engelssprekende gids
 • Reisleiding DrieTour
 • Kennismakingsbijeenkomst

Exclusief

 • Toeslag 1-persoonskamer € 200
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering
 • Poliskosten

Overige informatie

 • Je paspoort dient na vertrek uit Cuba nog minimaal 6 maanden geldig te zijn
 • Inentingen zijn niet verplicht, maar worden wel aanbevolen. Neem contact op met je huisarts of GGD voor actuele informatie en adviezen
Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief