Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Australië

Groepsrondreis, Vliegreis

Maak kennis met de contrasten van het Australische landschap. Australië is het grootste eiland ter wereld en tevens het kleinste continent. Je vindt hier uitgestrekte woestijnen, majestueuze bergketens, witte palmenstranden, westerse levenswijzen, eeuwenoude aboriginal tradities,  tropische regenwouden, kangaroes en koalaberen, oude pioniersdorpen en nieuw geplande steden.

 

Geniet van kosmopolitisch Sydney, de uitgestrekte woeste Outback en de gevarieerde groene en tropische oostkust van Brisbane tot aan Cairns.

 

Ontmoet kangaroes en koala´s en laat je verrassen door de veelzijdige natuur en bijzondere cultuur van de Aboriginals. Ervaar de ”no worries” mentaliteit van de Australiërs.

 

Deze reis begint in Sydney, zonder twijfel een van de mooiste steden ter wereld en uniek gelegen aan Sydney Harbour met een skyline van wolkenkrabbers, het verblindend witte Opera House en de Harbour Bridge. Ongeveer 50 kilometer buiten Sydney liggen de Blue Mountains. De uitzichten en de natuur zijn hier overweldigend. 

 

In het Lone Pine Koala Sanctyuary vlakbij Brisbane kun je de verschillende kangoeroes voeren en je ziet hier ook de met uitsterven bedreigde koala´s die al luierend op boomtakken op eucalyptusbladeren kauwen.

 

En dan het Groot Barrièrerif, een plek van opmerkelijke verscheiden- en schoonheid. Het rif ligt aan de noordoostkust van Australië en bevat de grootste collectie koraalriffen ter wereld. Een snelle boot brengt je hiernaar toe zodat je de grote verscheidenheid aan grillige koraal en de vele felgekleurde tropische vissen kunt bewonderen

 

Een binnenlandse vlucht brengt ons naar Ayers Rock, éen van de oudste gesteenten ter wereld. Je hebt ongetwijfeld wel eens een afbeelding van deze zandstenen monoliet gezien, maar als je oog in oog met deze reus komt te staan, raak je gegarandeerd diep onder de indruk. De rots heeft een omtrek van 9 km. Voor de aboriginals is de rots een zeer heilige plaats. In de 10 000 jaar dat de aboriginals hier hebben gewoond hebben ze de grotten met primitieve afbeeldingen versierd. De rots is uiteindelijk pas in 1873 ontdekt door de Europeanen. Bijzonder aan Uluru (de inheemse naam van de rots) zijn de kleurschakeringen: donkerrood bij zonsopkomst via oranje  naar paars en grijs  later op de dag.

 

En dwars door de 'outback' die voornamelijk bestaat uit kilometers droge grond met af en toe een boerderij en een enkele boom rijden we naar Alice Sprngs waar je nog een vleugje pioniersgeest kunt opsnuiven. Bezoek de basis van de Royal Flying Doctor Service en zie hoe medische zorg wordt geleverd aan mensen die in afgelegen gemeenschappen wonen en bezoek de School of the Air, een organisatie die via de radio onderwijs biedt.

 

Kortom, Australië is een van de meest veelzijdige reisbestemmingen met natuur, bruisende steden en een bijzondere mix van Britse en Aboriginal cultuur.

 

En vergeet je niet dat deze reis goed te combineren is met familiebezoek!

Programma

Dag 1 & 2

Vlucht van Schiphol met tussenstop naar Sydney waar we op dag 2  aankomen.

 

Dag 3

Vandaag staat er een stadsrondrit door de 4 miljoen inwoners tellende wereldstad op het programma. Sydney is officieel niet de hoofdstad van Australië, dat is namelijk Canberra, het is echter in veel opzichten wel de belangrijkste stad in Australië. Sydney is de grootste stad van Australië (meer dan 3,5 miljoen inwoners) en het is de oudste stad van Australië (in 1788 kwam hier het eerste schip met Engelse gevangen aan). De stad is ook anders dan de meeste andere Australische steden omdat het een minder “geplande” stad is als gevolg van de vroege kolonisatie van het gebied.

 

We brengen eerst een bezoek aan de wijk “the Rocks” waar het lijkt alsof de tijd heeft stil gestaan. The Rocks is de wijk waar de stad Sydney is ontstaan. Rond 1970 is de wijk geheel opgeknapt en het is nu een van de leukste wijken van Sydney. Uiteraard worden alle bezienswaardigheden van Sydney uitgebreid bekeken, zo rijden we o.a. langs Kings Cross, Bondi beach, de Monorail en Darling Harbour.

De stadsrondrit eindigt bij het wereldberoemde Opera House waar we een interessante rondleiding krijgen. Vervolgens naar King Street Wharf waar je aan boord stapt van een boot voor een tocht door een van de mooiste havens ter wereld. Vanaf het water heb je uitzicht op de “Harbour-bridge” , de prachtige stranden ten noorden van Sydney en het bekende Opera gebouw.

 

Dag 4

Vrije zondag.

 

Dag 5

De stad Sydney heeft een schitterend achterland. Achter de kuststrook en de grote steden loopt een bergketen (The Great Dividing Range). Een deel van deze grillige bergketen heet de Blue Mountains en dit deel is verdeeld in verschillende Nationale Parken. Eén hiervan is het Blue Mountains National Park, een prachtig berggebied op nog geen 2 uur rijden van Sydney met  watervallen, vergezichten en aparte rotsformaties zoals de “Drie Gezusters”, een rotsformatie vernoemd naar een Aboriginal legende De naam Blue Mountains is afkomstig van de blauwe gloed die de eucalyptusbossen aan de bergen geven. Ook een bezoek waard is Scenic World bij de stad Katoomba. We maken een rit met een treintje over de steilste kabelspoorweg ter wereld. Vanuit de Jamison vallei brengt een gondel ons weer terug naar boven. Tot slot kom je in het Waradah Aborginal Centrum meer te weten over de Aboriginal cultuur.


Dag 6

We verlaten Sydney en beginnen aan de tocht noordwaarts langs de kust. Vanuit Port Stephens maken we een boottocht op zee waarbij de kans groot is dat je dolfijnen zult zien. Vervolgens naar de kustplaats Port Macquarie, één van de oudste stadjes langs de New South Wales kust. Het stadje heeft niet alleen uitstekende stranden, maar is ook bijzonder omdat hier de Hasting River de zee in stroomt

 

Dag 7

Van Port Macquarie rijden we verder langs de Gold Coast naar het noorden. We passeren de grens New South Wales-Queensland. Onderweg komen we langs Kempsey, Coffs Harbour en Byron Bay dat vlakbij het  meest oostelijke puntje van Australië ligt. Einde van de dag aankomst in Brisbane.

 

Dag 8

Uitgebreid bezoek aan de moderne stad Brisbane. Je ziet o.a. China Town en het parlementsgebouw. Ook brengen we vandaag een bezoek aan Lone Pine Koala Sanctuary. In dit reservaat zijn 80 inheemse dieren en vogels. Je kunt hier de verschillende kangoeroes van dichtbij zien en voeren en ook de met uitsterven bedreigde koala kun je hier zien. De koala zul je in het wild nauwelijks meer tegenkomen omdat een groot deel van de voor hen eetbare eucalyptusbomen is verdwenen. In dit park kun je zelfs met een koala op de foto.

 

Dag 9

We vliegen naar Townsville, de grootste stad in het noorden en “the gateway” naar het tropische deel van Queensland.

 

Dag 10

Vandaag vertrekken we uit Townsville en gaan we op weg naar Cairns. We volgen de “Bruce Highway”. Onderweg zul je aan beide kanten van de weg veel suikerrietplantages zien. Typisch voor dit tropische gebied is het feit dat op vele plaatsen het regenwoud tot op het strand groeit.

Eind van de dag aankomst in het hotel in Cairns.

 

Dag 11

Vrije zondag.

 

Dag 12

We maken een fantastische cruise naar het wereldberoemde Groot Barrièrerif, een plek van opmerkelijke verscheiden- en schoonheid. Het rif bevat de grootste collectie koraalriffen ter wereld. Zo zijn er 360 soorten harde koralen, 1500 soorten vis en 5.000 soorten weekdieren te vinden. Daarnaast is het gebied de thuisbasis van meer dan 175 soorten vogels en biedt het een grote diversiteit aan sponsdieren, anemonen, zeewormen en schaaldieren. .Vanaf het Marine World  Pontoon kun je de hele dag zwemmen en snorkelen. Je zult versteld staan van de kleurige tropische vissen en koralen! Lunch vandaag bestaat uit een warm en koud buffet.

Diner en overnachting in Cairns.

 

Dag 13

Vanuit Cairns brengt een treintje ons naar het gezellige bergdorpje Kuranda.. Het spoorlijntje voert langs diepe afgronden en prachtige rotsformaties. Kuranda zelf is een gezellig, toeristisch maar rustig bergdorpje, met leuke winkeltjes, terrasjes, een markt en diverse interessante musea.

‘s Middags glijden we over het tropische regenwoud met de Skyrail Rainforest kabelbaan, een bijzondere belevenis. Na een bezoek aan het Tjapukai Cultural Theme Park waar een Aboriginal optreden plaatsvindt rijden we weer terug naar Cairns.

 

Dag 14 

Een binnenlandse vlucht brengt ons naar Ayers Rock. Na aankomst transfer naar het hotel. De bijna 350 m. hoge rode zandstenen monoliet steekt als een gigantisch natuurlijk baken omhoog in de verder vlakke halfwoestijn, een heel bijzonder gezicht.

’s Middags rijden we naar de 25 km. verderop gelegen Olga’s, een complex van 36 bergtoppen die vroeger waarschijnlijk een groot rotsmassief hebben gevormd, en deze zijn in 1872 ontdekt. De aboriginals noemden de Olga’s Katajuta wat ”Veel Hoofden” betekent. We maken een wandeling door de kloven tussen de bergen. Daarna rijden we richting Ayers Rock om getuige te kunnen zijn van de spectaculaire kleurveranderingen die Ayers Rock tijdens de zonsondergang ondergaat.

 

Dag 15

Ayers Rock is één van de oudste gesteenten ter wereld, en ca. 600 miljoen jaar geleden ontstaan toen de aardkorst nog bezig was zich te vormen. De rots heeft een omtrek van 9 km. Voor de aboriginals is de rots een zeer heilige plaats. In de 10.000 jaar dat de aboriginals hier hebben gewoond heben ze de grotten met primitieve afbeeldingen versierd. De rots is uiteindelijk pas in 1873 ontdekt door de Europeanen. In 1985 is het nationale Park Uluru (de inheemse naam van de rots) opgericht dat door blanken en aboriginals gezamenlijk wordt beheerd. Vandaag een uitgebreid bezoek aan de rots dat begint bij zonsopgang, een indrukwekkend schouwspel. We rijden vervolgens per bus om de rots heen en tijdens deze tocht stappen we diverse malen uit om de grotten met aboriginal afbeeldingen te bezoeken. Vervolgens bezoeken we het Maruku Arts & Crafts Centre en het hoofdkwartier van het park.’s Avonds kun je genieten van een typisch Australisch barbeque diner onder de sterren in de woestijn, een ervaring om nooit te vergeten! Na het diner worden de lantaarns gedimd om de sterrenhemel tot zijn recht te laten komen. Een lokale astronoom vertelt je alles over de belangrijkste sterren en sterrenbeelden.

 

Dag 16

Dwars door de Outback rijden we naar Alice Springs.. We rijden via de Lassether Highway en Stuart Highway, een rit van ca. 445 km door de enorme uitgestrektheid van de Outback. Ondanks haar naar onze maatstaven totaal geïsoleerde ligging is Alice Springs een moderne, aangename stad en een belangrijk centrum van Aboriginalkunst.

 

Dag 17

Rondleiding in Alice Springs. We bezoeken eerst het oude gerestaureerde Telegraaf Station met een tentoonstelling over alles wat met de aanleg van de telegraaflijn te maken had. Vervolgens bezoeken we de Royal Flying Doctors Service (opgericht in 1912). Hier worden we uitgebreid geïnformeerd over het werk van de artsen in de Outback. Ook gaan we naar de “School of the Air”. In 1951 werd de School of the Air opgericht;  een school die lessen uitzendt via de radio voor kinderen die leerplichtig zijn en op afgelegen locaties in de Outback wonen. Het ‘klaslokaal’ van de School of the Air heeft een oppervlakte van 1,4 miljoen vierkante kilometer. Iedere les duurt ongeveer 20 tot 30 minuten.. Tot slot rijden we naar het uitzichtpunt op Anzac Hill.

 

Dag 18

Vrije zondag.

 

Dag 19 en 20

Vanuit Alice Springs vliegen we via 2 tussenstops terug naar Amsterdam, waar we de volgende dag aankomen.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inclusief

 • Vliegreis
 • Binnenlandse vluchten
 • Vervoer ter plaatse
 • 2- persoonskamer
 • Alle maaltijden
 • Entreegelden
 • Fooiengeld
 • Lokale Engelssprekende gidsen
 • Visum
 • Reisleiding DrieTour
 • Kennismakingsbijeenkomst

Exclusief

 • Toeslag 1-persoonskamer € 1100

 • Reis- en/of annuleringsverzekering

Overige informatie

 • Het visum wordt door DrieTour verzorgd
 • Uw paspoort dient na vertrek uit Australië nog minimaal 3 maanden geldig te zijn
Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief