Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Argentinië & Chili

Groepsrondreis, Vliegreis

EINDE VAN DE WERELD
Het natuurgebied Patagonië strekt zich uit over het zuiden van Chili en Argentinië.
De reis begint in Buenos Aires, het Parijs van Zuid Amerika en één van de meest kleurrijke steden ter wereld. Parijs, Rome, Madrid en Milaan waren de inspiratiebronnen voor deze stad. Flaneer over de Plaza de Mayo, het hart van de stad, verken de wijk waar Maxima is opgegroeid en laat je meeslepen door het opzwepende ritme van de tango!
Patagonië is één groot natuurmuseum. Het schiereiland Peninsula Valdes herbergt duizenden speelse zeehonden en kolossale zeeolifanten. Langs de kust bij Punta Tomba broeden grote koloniën Magelhaenpinguïns, die vanuit de zee gadegeslagen worden door de vele walvissen. Met wat geluk zie je ze uit het water springen terwijl ze spuiten als fonteinen. Een prachtig schouwspel!
Tijdens een boottocht door het Beagle kanaal maken we verder kennis met het rijke dierenleven van Patagonië. Want op de vele eilandjes zonnen, slapen en spelen honderden zeehonden en pinguïns. Hier zie je ook een enorme verscheidenheid aan vogels zoals aalscholvers en albatrossen. Dat Patagonië een groot natuurmuseum is, ervaar ook wanneer je op houten plankiers vlak langs de beroemde Perito Moreno gletsjer loopt. Een ‘ijsrivier’ van ruim 1 kilometer breed en 60 meter hoog! De gletsjer zorgt voor spectaculaire momenten als er onder oorverdovend gekraak metershoge stukken ijs afbreken die vervolgens als groen-blauwe ijsbergen door het gletsjermeer drijven. Onvergetelijk is een boottocht langs de immense gletsjerwand. Pas dan realiseer je je hoe massief een ijswand van zestig meter werkelijk is.!
In Chili bezoeken we het Torres del Paine Nationaal Park met een enorme variëteit aan planten en diersoorten zoals de wilde lama. Bergtoppen die met sneeuw zijn bedekt, watervallen, gletsjers en turquoise meren zijn allemaal te vinden in het park dat is genoemd naar de drie markante graniettorens die hier uit de steppe omhoog rijzen. Terwijl de trotse Andescondors hoog boven je vliegt realiseer je je eens te meer dat je als mens hier te gast bent.  Tot slot Ushaia, de zuidelijkste stad ter wereld. Dichter bij 'het randje van de wereld' dan Ushuaia kom je niet.
Ontdek dit alles zelf met DrieTour. Deze unieke natuurreis vol hoogtepunten zal een onuitwisbare indruk op maken!

Programma

Dag 1
Vlucht van Amsterdam - met overstap - naar Buenos Aires en transfer naar het hotel.

Dag 2
We verkennen Buenos Aires, het Parijs van Zuid Amerika, één van de meest kleurrijke steden ter wereld. We bezoeken o.a. de wijk La Recoletta met het graf van Evita Perron, de felgekleurde huizen van La Boca en het koloniale San Telmo. De middag is vrij om door deze fascinerende stad te slenteren.´s Avonds staat er een wervelende Tangoshow op het programma.

Dag 3
We vliegen  naar het plaatsje Trelew, de toegangspoort van Patagonië. Na aankomst reizen we door naar het hotel in Puerto Madryn.

Dag 4
Excursie naar het schiereiland Valdes, één van de mooiste natuurreservaten van Zuid Amerika, en sinds 1999 beschermd door Unesco als werelderfgoed. Het is het woongebied van speelse zeeleeuwen, kolossale zeeolifanten en bijzondere vogels. Mogelijk zie je ook walvissen tijdens een optionele boottocht.

Dag 5
Vandaag gaan we naar Punta Tombo waar na Antarctica de grootste kolonie Magelhaenpinguins te vinden is. Een uniek schouwspel dat ongetwijfeld een diepe indruk op je zal maken. Op de terugweg naar Puerto Madryn worden Gaiman en Trelew bezocht.

Dag 6
Binnenlandse vlucht naar El Calafate, de uitvalsbasis voor excursies naar de de indrukwekkende gletsjers in het Los Glaciares National Park. Vanmiddag bezoeken we een typische Estancia met folklore show. Je leert tijdens dit bezoek van alles over de gewoonte, gebruiken en tradities van het leven op een echte Argentijnse schapenboerderij.

Dag 7
Vrije zondag.

Dag 8
Vandaag gaan we naar de beroemde Perito Moreno gletsjer, een “ijsrivier” van ruim 1 km breed en 60 m. hoog. De gletsjer zorgt voor spectaculaire momenten als er onder oorverdovend gekraak metershoge stukken ijs afbreken die vervolgens als groen-blauwe ijsbergen door het gletsjermeer drijven. We maken een wandeling over de wandelpaden en loopbruggen met uitkijkplatformen waar je een prachtig uitzicht hebt op deze imposante gletsjer. `s Middags een indrukwekkende boottocht langs de gletsjerwand die hoog boven je uit torent.

Dag 9
Over de Patagonische steppe rijden we naar Chili. Bij helder weer zul je na een paar uur rijden een indrukwekkend bergmassief op zien doemen. Onderweg passeren we de Argentijns-Chileense grens.

Dag 10
Excursie in het Nationale Park Torres del Paine dat beslist een van de mooiste parken van Chili is met een enorme variëteit aan planten en diersoorten en prachtige uitzichten. Bergtoppen die met sneeuw zijn bedekt, watervallen, gletsjers en turquoise meren zijn allemaal te vinden in het park dat is genoemd naar de drie markante graniettorens die hier uit de steppe omhoog rijzen.

Dag 11

Vanochtend kun je nog genieten van de schitterende natuur in het Torres del Paine Park. Vervolgens een mooie rit naar Punta Arenas, einddoel van vandaag.


Dag 12
Een lange dag. In de ochtend worden we opgehaald en naar het busstation gebracht voor de ca. 12 uur durende rit per lokale bus van Punta Arenas naar Ushaia in Argentinië. Tijdens de rit wordt de Straat van Magellanes overgestoken.

Dag 13
Ushaia is de zuidelijkste stad ter wereld, mooi gelegen aan een baai die omgeven wordt door besneeuwde bergtoppen. ’s Ochtends vrij om deze gezellige stad op eigen gelegenheid te verkennen. Ushuaia heeft een oud centrum met onder andere de Avenida San Martin als de belangrijkste winkelstraat. ’s Middags maken we een boottocht door het Beagle kanaal naar Isla de los Lobos en Isla de los Parajos. Totaal telt het Beagle kanaal 28 eilandjes, die grotendeels bewoond worden door zeehonden en verschillende soorten vogels zoals aalscholvers en albatrossen.

Dag 14
Vrije zondag.

Dag 15
Off road tour per 4wd jeep naar de prachtige meren Escondido en Fagnano. De trip gaat buiten de gebaande wegen om, we rijden door een van de mooiste gedeeltes van Vuurland. Er zijn volop besneeuwde bergen, enorme bossen, kabelende beekjes en een en al rust.

 

Dag 16

Transfer naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Buenos Aires. ’s Middags vrij om bijvoorbeeld de laatste souvenirs te kopen of het straatleven gade te slaan vanaf een terrasje. Afscheidsdiner in een lokaal restaurant.

 

Dag 17

Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht met overstap naar Amsterdam.

 

Dag 18

Aankomst in Amsterdam.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inclusief

 • Vliegreis
 • Binnenlandse vluchten
 • Vervoer ter plaatse
 • 2-persoonskamer
 • Alle maaltijden
 • Entrees
 • Fooien
 • Engelssprekende gids
 • Reisleiding DrieTour
 • Kennismakingsbijeenkomst

Exclusief

 • Toeslag 1-persoonskamer  € 960
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering

Overige informatie

 • Uw paspoort dient bij terugkomst van uw reis nog minimaal 6 maanden geldig te zijn

 

 

Verlenging

 • Een verlenging is op aanvraag mogelijk
Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief