Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

shutterstock_123405838
Griekenland
Paulus achterna

Griekenland Paulus achterna

10 dagen

Groepsrondreis, Vliegreis

Paulus achterna….

Iedere bestemming heeft zijn Verhaal. En in Griekenland is dat vooral het Verhaal van de apostel Paulus, die hier vele voetsporen heeft achtergelaten. Binnen het christendom is Paulus een zeer belangrijk persoon. Tot op de dag van vandaag inspireert hij velen. Hij verkondigde het Evangelie, was schrijver (Nieuwe Testament) en stichtte tijdens zijn drie zendingsreizen vele christelijke gemeenten rondom het Middellandse Zeegebied. Zo ook in Griekenland, een land waar Paulus graag kwam. Over zijn eigen tochten schrijft Paulus: “Voortdurend was ik onderweg, bedreigd door rivieren, rovers, volksgenoten en vreemdelingen, in gevaar in de stad, in de woestijn, op zee. Ik heb gezwoegd en geploeterd, vaak zonder te slapen, hongerig en dorstig vaak zonder eten verkleumd en zonder kleren(2 Kor.11:26).

 

U reist, tijdens deze 10-daagse rondreis door het vaste land van Griekenland, Paulus achterna. Daarbij volgt u een deel van de route van zijn tweede zendingsreis , dat begint in Philippi waar Paulus voor het eerst voet op Europese bodem zette en eindigt in Athene bij de Areopagus, daar waar Paulus het volk toesprak. De verhalen over Paulus, ook wel de Apostel van de heidenen genoemd, komen zo tot leven. Op deze manier leert u Paulus beter kennen en begrijpen.

Programma

Dag 1, dinsdag: Amsterdam – Thessaloniki

Rechtstreekse vlucht Amsterdam – Thessaloniki. Na aankomst maakt u een korte stadstour door Thessaloniki voor een eerste indruk. U ziet langs de belangrijkste bezienswaardigheden zoals de 5e-eeuwse Heilige Dimitrioskerk met een imposante crypte en ondergrondse gewelven, de triomfboog van Galerius en de witte toren. Overnachting in Thessaloniki.

 

Dag 2, woensdag: Philippi – Kavala – Thessaloniki

Vandaag begint uw “zendingsreis”. Allereerst naar het oude Philippi, de plaats waar Paulus in 49 na Christus voor het eerst voet op Europese bodem zette. Paulus stichtte hier een christengemeente. Gelukkig is er veel bewaard gebleven en te zien. Hoogtepunten zijn de markt, het gerechtsgebouw, de gevangenis waar hij vast zat en de plek aan de rivier waar Lydia, de purperverkoopster werd gedoopt.

 

Aansluitend naar Kavala, de vroegere haven van Philippi, in de Bijbel Neapolis genoemd. Hier kwam Paulus vanuit Troas aan. In het Turkse Troas krijgt Paulus een visioen waarin een man hem zegt: “steek over naar Macedonië en kom ons te hulp” (Hand. 16:9). Paulus ziet dit als een roeping van God en maakt de oversteek. U overnacht wederom in Thessaloniki.

 

Dag 3, donderdag: Thessaloniki – Veria – Vergina – Kalambaka

Na het ontbijt een bezoek aan de antieke stad Veria, die een bloeiende Christelijke gemeente van bekeerde Joden en Grieken had. De belangrijkste bezienswaardigheid is het herdenkingsmonument op het trapje waar Paulus predikte voor zijn volgelingen.

 

U vervolgt uw weg naar Vergina, de voormalige hoofdstad van het oude Macedonië. Hier bezoekt u de grootste Macedonische schat die pas in 1977 bij opgravingen ontdekt is: de graftombes van Koning Philipos II, de vader van Alexander de Grote. Tot slot door naar Kalambaka voor de overnachting.

 

Dag 4, vrijdag: Kalambaka – Delphi

Een bijzondere dag, want u bezoekt de indrukwekkende hangende kloosters van Meteora. In de 11e eeuw bouwden monniken die vluchtten voor de Turkse bezetters 24 kloosters op rotspilaren. Vandaag zijn er nog steeds zes in gebruik. Het is een unieke plek waar natuur en cultuur met elkaar verweven zijn. Het is dan ook niet voor niets dat deze imposante kloosters op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan. Stelt u zich eens voor hoe zwaar het leven destijds moet zijn geweest. Door naar Delphi voor de overnachting.

 

Dag 5, zaterdag: Delphi – Ossios Loukas – Nafplion

Allereerst naar het Orakel van Delphi. Hoewel Paulus Delphi niet heeft bezocht, kreeg hij onderweg wel met het orakel te maken (Handel. 16:16). Vandaag is het een prachtige archeologische religieuze vindplaats. Aansluitend naar het klooster van Ossios Loukas (de gelukzalige Lukas), één van de mooiste Byzantijnse bouwwerken ter wereld, gewijd aan de kluizenaar Loukas. Het klooster is een symbool voor de voorspoed. De dag eindigt in Nafplion voor de overnachting.

 

Dag 6, zondag: Zondag: Orthodoxe viering

Zondag, een dag om even op adempauze te komen, alle indrukken op u in te laten werken en met elkaar in gesprek te gaan. U kunt een lokale Orthodoxe kerkdienst bijwonen. ’s Middags biedt het sfeervolle Nafplion voldoende mogelijkheden.

 

 Dag 7, maandag: Epidaurus – Mycene – Nafplion

Op het programma staan de antieke plaatsen Epidaurus, vooral bekend door zijn Askelepeion,  en Mycene. In Epidaurus staat het best bewaarde antieke theater uit de Griekse Oudheid , dat plaats biedt aan 14.000 toeschouwers. Het heeft een uitzonderlijk goede akoestiek. Niet voor niets staat dit theater op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

 

Bij de opgravingen van Mycene, ooit een belangrijk politiek en cultureel centrum, zijn onder andere de Leeuwenpoort, de koningsgraven en de prachtige graftombe van Agamemnon een bezoek meer dan waard. Naar Nafplion voor de overnachting.   

      

Dag 8, dinsdag: Nafplion – Kanaal van Korinthe – Athene

Het eindpunt van uw “zendingsreis” komt in zicht: Athene. Denkt u zich eens in hoe het in die tijd voor Paulus geweest moet zijn om zulke grote afstanden te voet af te leggen. U zult Paulus nog meer gaan waarderen. Via het kanaal van Korinthe reist u naar Athene, de hoofdstad van Griekenland, waar Paulus het volk meerdere malen heeft toegesproken.

 

Dag 9, woensdag: Athene

Uw dag begint met bezoeken aan de Acropolis en de naastgelegen Areopagus, de plek waar Paulus het volk toesprak.

 

Paulus ging midden op de Areopagus staan en zei: “Mannen van Athene, ik zie aan alles dat jullie blijkbaar meer ontzag voor de goden hebben dan anderen. Toen ik bijvoorbeeld rondliep en jullie heiligdommen bekeek, zag ik zelfs een altaar met het opschrift: “Aan een onbekende God”. Wat jullie aanbidden zonder het te kennen, dat maak ik jullie bekend. De God die de wereld heeft gemaakt en alles wat daarin is, die Heer is van hemel en aarde, woont niet in tempels die door mensen gebouwd zijn.” (Handel. 17:22-24).

 

Samen met uw gids ontdekt u deze bijzondere plek. U loopt over dezelfde stenen als waar Paulus zijn voetafdruk heeft achtergelaten.

 

Dag 10, vrijdag: Athene – Amsterdam

Tot uw vertrek naar de luchthaven kunt u Athene op eigen gelegenheid nog verkennen. Eind van de middag transfer naar de luchthaven van Athene voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Accommodaties

Hotel Capsis***

Dag 1 - 3 verblijft u in Hotel Capsis*** of vergelijkbaar in Thessaloniki.

Hotel Capsis***

Dag 1 - 3 verblijft u in Hotel Capsis*** of vergelijkbaar in Thessaloniki.

terug

Hotel Famissi***

Dag 3 - 4 verblijft u in Hotel Famissi of vergelijkbaar in Kalambaka.

Hotel Famissi***

Dag 3 - 4 verblijft u in Hotel Famissi of vergelijkbaar in Kalambaka.

terug

Hotel Parnassos***

Dag 4 - 5 verblijft u in Hotel Parnassos of vergelijkbaar in Delphi.

Hotel Parnassos***

Dag 4 - 5 verblijft u in Hotel Parnassos of vergelijkbaar in Delphi.

terug
Data & prijzen
Vertrek
Reisleider(s)
 
Status
Prijs
7-5-2019
Bert van der Woude
Te boeken
1.645,-
Houd me op de hoogte
1-10-2019
Gerrit Jan Bruijn
Te boeken
1.645,-
Houd me op de hoogte
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vliegreis Amsterdam – Thessaloniki / Athene – Amsterdam
 • Luchthavenbelasting en overige heffingen
 • Vervoer ter plaatse
 • 9 overnachtingen op basis van een tweepersoonskamer
 • Alle maaltijden (behalve lunch op dag 10)
 • Toeristenbelasting
 • Entrees
 • Fooien
 • Lokale Nederlands- en Engelssprekende gidsen
 • DrieTour reisleider
 • Kennismakingsbijeenkomst
 • 100% CO₂-compensatie van uw vliegreis via GreenSeat

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 200,-
 • Ruimbagage 20 kilo (ca. 35,-)
 • Drankjes bij de gezamenlijke maaltijden
 • Lunch op dag 10
 • Optionele excursies
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering

Minimale groepsgrootte voor deze reis is 20 personen.

 

Vluchtinformatie

07 - 16 mei 2019 Transavia (onder voorbehoud van wijzigingen):

Datum Van Naar Vluchtnummer Vertrek Aankomst
07 mei 2019 Amsterdam Thessaloniki HV 5807 09.40 uur 13.30 uur
16 mei 2019 Athene Amsterdam HV 6868 21.15 uur 23.50 uur

 

01 - 11 oktober 2019 Transavia (onder voorbehoud van wijzigingen):

Datum Van Naar Vluchtnummer Vertrek Aankomst
01 oktober 2019 Amsterdam Thessaloniki HV 5807 09.40 uur 13.30 uur
10 oktober 2019 Athene Amsterdam HV 6868 21.15 uur 23.50 uur

 

De kennismakingsbijeenkomst voor de reis met vertrek op 7 mei staat gepland voor zaterdag 13 april

De kennismakingsbijeenkomst voor de reis met vertrek op 1 oktober staat gepland voor zaterdag 7 september

Deze vindt plaats in Nieuw Salem, De Lei 86 te Driebergen

(datum en tijd onder voorbehoud van eventuele wijzigingen)

Een uitnodiging met de definitieve datum en tijd ontvangt u ongeveer 2/3 weken van te voren

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief