Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

o.l.v. R.G. van der Zwan

Bijbelse groepsreis, Vliegreis

In relatief korte tijd leert u Griekenland van een hele andere kant kennen. Griekenland is niet alleen een vakantieland bij uitstek maar ook het land waar de apostel Paulus zijn sporen naliet tijdens zijn bekende zendingsreizen. U bezoekt de plaatsen waar Paulus is geweest zoals Athene met de beroemde Acropolis, het heiligdom Delfi en het antieke Korinthe. Ook verblijft u een aantal dagen in het gezellige kustplaatsje Tolo.

Programma

(programmaonderdelen en –volgorde onder voorbehoud van wijziging)

 

Dag 1, zaterdag 25 april 2020: Vlucht naar Thessaloniki – Kavala

Vlucht vanuit Amsterdam naar Thessaloniki. Vervolgens transfer naar Kavala, de oude stad die door de inwoners “Panagia” genoemd wordt. Paulus die hier in 49 na Christus voor het eerst voet op Europese bodem zette, stichtte er een christengemeente. U bezoekt het Paulusmonument en de kerk en maakt een wandeling door het oude stadsdeel en de haven met zijn oude stadsmuren. Vanaf de ronde toren op het fort heeft u een mooi uitzicht over de stad en de omgeving. Diner en overnachting in Kavala.

 

Dag 2, zondag 26 april 2020: Kavala Philippi – Thessaloniki

U maakt een excursie naar de ruïnes van het oude Phillipi. Ook vandaag is nog veel te zien uit Paulus’ dagen zoals de markt, het gerechtsgebouw, de gevangenis en de plek waar Lydia, de purperverkoopster, werd gedoopt. Op deze bijzondere plek houdt u samen een eigen korte viering op deze zondag. Vervolgens rijdt u naar Thessaloniki waar u de oude bovenstad bezoekt die met haar smalle straten en kleine huizen nog wat oosters aandoet. Ook een bezoek met de Agios Demetrius uit de 5e eeuw. Vervolgens naar de benedenstad met de triomfboog van Galerius en de witte toren. Diner en overnachting in Thessaloniki.

 

Dag 3, maandag 27 april 2020: Thessaloniki – Veria – Vergina – Kalambaka

Via Veria (Berea) waar een monument herinnert aan de prediking van Paulus rijdt u naar Vergina. Hier bezoekt u de koningsgraven. ’s Middags rijdt u naar Kalambaka. Na aankomst een bezoek aan een iconenwerkplaats. Diner en overnachting in Kalambaka.

 

Dag 4, dinsdag 28 april 2020: Kalambaka – Delfi

Vanochtend brengt u een bezoek aan de “in de lucht zwevende” rotskloosters van Meteora. Deze behoren tot de belangrijkste Byzantijnse bezienswaardigheden in Griekenland. ‘s Middags vertrekt u naar Delfi waar u in de loop van de middag aankomt en een bezoek brengt aan de opgravingen. Indien de tijd het toelaat naar het museum van de oude orakelstad. In dit oude religieuze centrum vindt u fraaie tempels, het theater en het stadion. Diner en overnachting in Delfi.

 

Dag 5, woensdag 29 april 2020: Delfi - Athene

In de ochtend gaat de route verder naar Athene, het kloppende hart van Griekenland. Na aankomst maakt u een rondrit langs de belangrijkste bezienswaardigheden. U kunt bijv. de wisseling van de wacht bij het parlement bijwonen. Ook bezoekt u het nieuwe Acropolismuseum en de Acropolis, het hart van de oude stad. Vanaf de Acropolis kijkt u neer op de 115 meter hoge rots: de Areopagus, vanwaar Paulus de inwoners van Athene toesprak. Diner en overnachting in Athene.

 

Dag 6, donderdag 30 april 2020: Athene – Tolo

De ochtend is vrij en kunt u naar eigen inzicht indelen. Na de lunch vertrek via het Kanaal van Korinthe en het bergachtige binnenland naar de badplaats Tolo voor de laatste overnachtingen.

 

Dag 7, vrijdag 1 mei 2020: Peloponnesos Lousioskloof

Op deze nationale feestdag is het rustig en zijn de vele bezienswaardigheden dan ook gesloten. Het is een mooie dag om de natuur op het programma te zetten. Samen met uw gids gaat u vandaag een wandeling maken door een gedeelte van de imposante Lousioskloof. Deze indrukwekkende kloof is wel 5 km lang en 300 m breed. De meeste wandelingen door deze kloof beginnen vanuit Dimitsana, een schilderachtig bergdorpje, met smalle straatjes en hoge herenhuizen. Hier kunt u na uw wandeling even tot rust komen en lunchen. Terug naar Tolo per bus.

Rest van de dag kunt u nog eventueel genieten aan een van de stranden van Tolo.

 

Dag 8, zaterdag 2 mei 2020: Nafplion – Epidaurus

In de ochtend naar Nafplion, één van de meest oorspronkelijke Griekse steden met mooie monumentale gebouwen gelegen tussen twee heuvels aan zee. Tijdens een wandeling door de oude binnenstad proeft u de gezellige sfeer en ziet u de monumentale gebouwen en op een van de twee heuvels de imposante Palamidi burcht. Aansluitend een bezoek aan een ouzo-stokerij of wijnboer. In de middag staat een tocht over de Peloponnesos gepland met een bezoek aan Epidaurus. Hier staat het best bewaarde antieke theater uit de Griekse Oudheid , dat plaats biedt aan 14.000 toeschouwers. Het heeft een uitzonderlijk goede akoestiek. Niet voor niets staat dit theater op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

 

Dag 9, zondag 3 mei 2020: Tolo – Korinthe - Terugvlucht naar Nederland

In de ochtend naar het antieke Korinthe waar u onder andere de tempel van Apollo uit de 6e eeuw v.Chr. en de fontein van Peirene ziet met zijn stenen bogen en zuilen. Het museum bevat Romeinse mozaïeken, aardewerk en bronzen beelden. Op deze bijzondere plaats houdt u samen een

eigen viering. Aansluitend transfer naar de luchthaven van Athene voor de vlucht in de loop van de avond naar Amsterdam.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam - Thessaloniki / Athene - Amsterdam met overstap in Wenen / Zurich incl. heffingen
 • Ruimbagage 20 kg
 • Vervoer ter plaatse
 • 8 overnahctingen op basis van een tweepersoonskamer
 • Ontbijt en diner, alle maaltijden
 • Entrees
 • Fooien
 • Lokale Nederlandssprekende gids

 

Niet inbegrepen

 • Toeslag eenpersoonskamer 259,-
 • Optionele excursies
 • Drankjes
 • Reis-en annuleringsverzekering

 

Overige informatie

Minimum deelname is 15 personen; maximum is 29 personen.

 

Prijsindicatie

15-19 deelnemers  2044,- per persoon

20-24 deelnemers  1824,- per persoon

25-29 deelnemers  1753,- per persoon

 

De reissom hangt af van het totaal aantal personen dat boekt voor de reis. Zodra alle aanmeldingen zijn ontvangen, zal de reissom doorberekend worden geldig bij dat aantal personen.

 

Hotelovernachtingen (wijzigingen onder voorbehoud)

Dag 1-2 Kavala Hotel Esperia of vergelijkbaar*** 1 nacht
Dag 2-3 Thessaloniki Hotel Capsis of vergelijkbaar **** 1 nacht
Dag 3-4 Kalambaka Hotel Orfeas of vergelijkbaar *** 1 nacht
Dag 4-5 Delfi Hotel Acropole of vergelijkbaar *** 1 nacht
Dag 5-6 Athene Hotel Ilissos of vergelijkbaar **** 1 nacht
Dag 6-9 Tolo Hotel King Minos of vergelijkbaar **** 3 nachten
    Totaal 8 nachten

 

Vluchtschema (wijzigingen onder voorbehoud)

Datum Van Naar Vluchtnummer Vertrek Aankomst
25 april 2020 Amsterdam Wenen OS 378 07.00 uur 08.55 uur
25 april 2020 Wenen Thessaloniki OS 809 12.35 uur 15.20 uur
           
03 mei 2020 Athene Zurich LX 1839 17.50 uur 19.35 uur
03 mei 2020 Zurich Amsterdam LX 736 20.55 uur 22.30 uur

 

 

 

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief