Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Griekenland: vaste land en Peloponnesos

Groepsrondreis, Vliegreis

In de voetsporen van Paulus

Reis door gebieden die rijk zijn aan ruim 2500 jaar geschiedenis. Van het oude Griekenland door het Romeinse en Byzantijnse Rijk naar het moderne Griekenland

Laat je inspireren door de Apostel Paulus die in Griekenland zijn sporen naliet tijdens zijn bekende zendingsreizen. Je leert tijdens deze Bijbelse reis Griekenland van een hele andere kant kennen. De brieven van Paulus die hij schreef om het contact met de door hem gestichtte gemeentes te onderhouden, maken deel uit van het Nieuwe Testament. Het is een bijzondere belevenis om deze teksten te lezen op de plaatsen waar zij voor het eerst te horen waren, zoals in Thessaloniki en Korinte.

 

De Acropolis en het Acropolismuseum

In Athene vind je het symbool van Griekenland: de beroemde Acropolis. Op de Acropolis zijn vier van de grootste meesterwerken uit de klassieke Griekse kunst te bewonderen. Het indrukwekkende Parthenon, gewijd aan de Griekse godin Athena, is met de jaren het internationale symbool van de klassieke Griekse beschaving geworden. De marmeren tempel is opgetrokken in de strakke Dorische bouwstijl met een zuilengalerij rondom.

Vlakbij vind je het mooie Acropolismusum. Door de vele glaswanden maakt het museum een open indruk. Die glaswanden zorgen er ook voor dat je vanuit het museum de Acropolis ziet en je daardoor verbonden voelt met de plaats waar de voorwerpen vandaan komen

 

Kalambaka en de Meteorakloosters

Miljoenen jaren geleden was dit gebied zeer waterrijk. Het waterpeil is echter in de loop van duizenden jaren geleidelijk aan gaan zakken en met het water is de zachte zanderige grond meegezogen totdat het gebied droogviel en alleen de rotspunten overbleven Tijdens de 2e helft van de 14e eeuw werden 24 kloosters op de rotstoppen gebouwd. De monniken trachtten zichzelf in deze onneembare kloosters in veiligheid te stellen. De kloosters waarin je mooie fresco’s en iconen kunt zien behoren tegenwoordig tot de belangrijkste Byzantijnse bezienwaardigheden.

 

Korinte

Korinte is onder meer bekend geworden vanwege het feit dat hier al vroeg, rond het jaar 50 na Chr., een christelijke gemeente is gesticht, waar Paulus brieven naar schreef, de Eerste brief van Paulus aan de Korintiërs en de Tweede brief van Paulus aan de Korintiërs, die deel gingen uitmaken van de Bijbel. Van de antieke stad zijn weinig overblijfselen bewaard. Er staan voornamelijk nog enkele monolithische zuilen van de oude Apollo-tempel overeind. In de omgeving van het oude Korinthe ligt de Akrokorinthos, de oude acropolis van de stad

 

Tolo

Een gezellig badplaatsje waar vooral Grieken op vakantie komen. Het heeft een mooi lang zandstrand en het heldere zeewater nodigt uit tot zwemmen. In Tolo zijn veel taverna’s en terrasjes. Bij sommige restaurants en bars kun je als het ware met je voeten in het water zitten. Door de centrale ligging is Tolo een ideaal startpunt om bezienswaardigheden als het amfitheater van Epidaurus te bezoeken, het best bewaarde oude theater in Griekenland.

Programma

Dag 1

Reisdag

Rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Thessaloniki, de belangrijkste stad in het noorden van Griekenland. Transfer naar het hotel in Kavala.

 

Dag 2

Philippi

De dag begint met een bezoek aan de ruïnes van het oude Phillipi. Paulus die hier in 49 na Christus voor het eerst voet op Europese bodem zette, stichtte er een christengemeente. Tegenwoordig is er nog steeds veel te zien uit de dagen van Paulus zoals de markt, de gevangenis en de plek waar Lydia de purperverkoopster werd gedoonpt.

 

Thessaloniki

‘s Middags rijd je naar Thessaloniki De stad bestaat uit 2 delen, de voornaamste bezienswaardigheden liggen in de benedenstad, waaronder de Witte toren, een middeleeuws bouwwerk waarlangs de Grieken ’s avonds flaneren. In dit deel van de stad zijn brede boulevards, pleinen, parken en véél winkelstraten te vinden. Helemaal boven ligt het oudst bewaarde deel van de stad; hier hangt een speciale oosters aandoende sfeer door de smalle steegjes en kleine, gezellige winkeltjes en taveernes.

 

Dag 3

Veria

Als Paulus met  zijn gezelschap uit Thessaloniki wordt weggejaagd, ontsnapt hij naar Berea.  De stad heet nu Véria. Het monument herinnert aan de rede van de apostel en het trapje waarop hij dit deed, is bewaard gebleven en nu een belangrijk monument.

Vervolgens verder naar Kalambaka.

 

Kalambaka en de Meteorakloosters

In de omgeving van Kalambaka bezoek je een een ikonenwerkplaats.

Vlakbij bevinden zich de in de 14e eeuw op bizar gevormde rotsformaties gebouwde Meteorakloosters, ook wel bekend als “de in de lucht zwevende” . De kloosters behoren tot de belangrijkste Byzantijnse bezienswaardigheden in Griekenland. je bezoekt één van de overgebleven kloosters.

 

Dag 4

Delfi

De reis wordt vervolgd naar Delfi waar je rond de middag aan zult komen. Delfi werd door de Oude Grieken beschouwd als het middelpunt van de aarde. Vanaf de 6de eeuw voor Christus kwamen er vanuit de gehele wereld pelgrims naar Delfi om het Orakel te raadplegen. In dit oude godsdienstige centrum vind je fraaie tempels, het theater en het stadion.

 

Dag 5

Klooster Osias Loukas

De reis gaat verder via Thebe naar Tolo op de Peloponnesos. Onderweg bezoek je het indrukwekkende klooster Ossios Loukas gebouwd volgens een kruisvormig ontwerp, met een grote koepel ondersteund door hoekbogen die een achthoekige ruimte vormen. In de 11e en 12e eeuw werd het klooster versierd met prachtig marmerwerk en mozaïeken, karakteristiek voor de ‘2e Gouden Eeuw van de Byzantijnse kunst’.

 

Korinte

Ook Korinte is een bezoek waard. Al rond het jaar 50 na Chr. is hier een christelijke gemeente gesticht, waar Paulus brieven naar schreef. Van de antieke stad zijn weinig overblijfselen bewaard. Er staan voornamelijk nog enkele monolithische zuilen van de oude Apollo-tempel overeind.

 

Via het spectaculaire Kanaal van Korinte dat sinds 1893 een verbinding vormt tussen de Golf van Saronikos en de Golf van Korinte rijd je vervolgens naar het gezelige badplaatsje Tolo waar je de komende 4 nachten verblijft.

 

Dag 6

Boottocht naar Nafplion

Vandaag maak je vanuit Tolo een leuke boottocht naar Nafplion, de voormalige hoofdstad van Griekenland. Het is één van de meest oorspronkelijke Griekse steden met mooie monumentale gebouwen en een gezellige sfeer. Het stadje ligt aan zee en wordt gedomineerd door de imposante Palamidi burcht.

 

Dag 7

Vrije dag

Tolo heeft een mooi lang zandstrand en het heldere zeewater nodigt uit tot zwemmen. In Tolo zijn veel taverna’s en terrasjes. Bij sommige restaurants en bars kun je als het ware met je voeten in het water zitten.

 

Dag 8

Mycene

Je gaat Mycene binnen door de Leeuwenpoort. Mycene was een belangrijke stad in het oude Griekenland. Het heeft grote invloed gehad in de ontwikkeling van cultuur en kunst.

Myceners begroeven hun doden in graftomben, grote koepelgraven, tholos. Deze tholos bestonden uit horizontale cirkels van stenen, die naar boven toe steeds smaller werden, tot het bouwwerk bovenin met slechts een steen werd gesloten, daarna kwam er over het hele bouwwerk een laag zand, behalve de ingang, die via een lange gang kon worden bereikt. Het meest complete en grootste graf van Mycene is het koepelgraf van Atreus.

 

Epidaurus

Geniet van de fantastische akoestiek in het amfitheater van Epidaurus. Dit is het best bewaarde theater uit de Griekse Oudheid. Het was verbonden aan de cultusplaats voor Asclepius, god van de geneeskunde..Dit bijzonder gaaf bewaarde theater, dat als een reusachtige schelp tegen de flank van een heuvel ligt, werd in de 4e eeuw v.Chr. gebouwd door de architect Polycletus de Jongere uit Argos, volgens zuiver wiskundige principes. Het biedt plaats aan 14.000 toeschouwers, en de akoestiek is er ronduit fantastisch

 

Dag 9

Op naar Athene

Je vertrekt naar de hoofdstad Athene, het kloppende hart van Griekenland. Na aankomst maak je een rondrit langs de belangrijkste bezienswaardigheden zoals het Parlement met de wisseling van de wacht, het gezellige Monastiraki plein en het stadspark.Athene is al 7000 jaar bewoond. Het is de bakermat van de Europese beschaving. Athene is niet alleen de hoofdstad van Griekenland, maar ook het economische middelpunt van het land. Athene is rijk aan historie. De meest pittoreske buurt van Athene is de Plaka met huizen en winketjes in neo-klassieke kleuren, kleine tuintjes en geplaveide smalle straatjes.

 

Dag 10

Athene-Acropolis

‘s Ochtends bezoek je de Acropolis. Natuurlijk is deze als het hart van de oude stad een uitgebreid bezoek waard. Op de Acropolis zijn vier van de grootste meesterwerken uit de klassieke Griekse kunst te bewonderen.

Het indrukwekkende Parthenon, gewijd aan de Griekse godin Athena, is met de jaren het internationale symbool van de klassieke Griekse beschaving geworden. De marmeren tempel is opgetrokken in de strakke Dorische bouwstijl met een zuilengalerij rondom.

 

Areopagus en Agora

Vanaf de Acropolis kijk je neer op de 115 m hoge rots: de Areopagus, vanwaar Paulus de inwoners van Athene toesprak. Ook breng je een bezoek aan de Griekse Agora, het hart van het oude Athene, het centrum van politieke, commerciële, administratieve en sociale activiteit, het religieuze en culturele centrum en de zetel van justitie.

 

Acropolismuseum

Je bezoekt ‘s middags het mooie Acropolismusum. Door de vele glaswanden maakt het museum een open indruk. Die glaswanden zorgen er ook voor dat je vanuit het museum de Acropolis ziet en je daardoor verbonden voelt met de plaats waar de voorwerpen vandaan komen.

 

Dag 11

Vrije dag in Athene

Je moet zeker naar het Sytagmaplein gaan voor de wisseling van de wacht bij het parlementsgebouw. De soldaten houden de wacht in gepaste traditionele kledij. Op het hele uur wisselen ze van positie bij de wachthokjes.

 

Het is ook erg leuk om een wandeling door Monastiraki of de gezellige Plaka te maken. Een wirwar van straatjes en steegjes met taverna’s, terrasjes en souvenirwinkeltjes..

 

Of ga met de kabelbaan naar de Lycavittos heuvel, met 277 meter het hoogste punt van Athene. Vanaf hier heb je een fantastisch uitzicht over de hele stad.

 

Geniet van de chaos en drukte op de centrale markt.. Dit is de plek bij uitstek om olijven of gedroogde kruiden te kopen.

 

Midden in de drukke stad vind je ook het fraaie stadspark, een oase van rust.

 

Dag 12

Terug naar Nederland

Een rechtstreekse vlucht brengt je terug in Amsterdam.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie - Griekenland 12 dagen

Inclusief

 • Vliegreis
 • Vervoer ter plaatse
 • 2-persoonskamer
 • Alle maaltijden
 • Entrees
 • Fooien
 • Nederlands of Engelssprekende gids
 • Reisleiding DrieTour
 • Kennismakingsbijeenkomst

Exclusief

 • Toeslag 1-persoonskamer  € 225
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering
 • Eenmalige poliskosten  € 5,50

Overige informatie

 • Je dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of Europese identiteitskaart
 • Het is mogelijk om op eigen gelegenheid de bestemming verder te verkennen. Vraag vrijblijvend naar de vele mogelijkheden!
Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief