Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Griekse eilanden

Groepsrondreis, Vliegreis

ISLAND HOPPING
Heb je zin in een ontspannen vakantie waarbij genieten centraal staat? Dan is de reis naar de eilanden Kos, Rhodos en Patmos een echte aanrader.

Deze prachtige Griekse eilanden behoren tot de Dodekanesos Archipel en liggen als juwelen in de schitterende Egeïsche zee. Ze kennen een rijke, oeroude geschiedenis en ieder eiland heeft zo zijn eigen charme en hoogtepunten.

Naast ontspanning tijdens de vrije dagen worden zeker ook jouw zintuigen geprikkeld tijdens de vele culturele uitstapjes. Zo bezoek je het prachtige Asklepion op Kos, de Acropolis van Lindos op Rhodos en het klooster van Johannes op Patmos. Natuurliefhebbers kunnen ook hun hart ophalen. Er is genoeg ongerepte natuur om heerlijk te wandelen of te mijmeren in verlaten baaitjes met witte stranden.
Het vervoer is afwisselend. De ene dag reis je per bus en de andere dag stap je in een boot. Dan vaar je van het ene naar het andere eiland en wordt daar in de levendige havenstadjes door de bewoners hartelijk verwelkomd.

Griekenland, met haar dromerige dorpjes en witte stranden, wacht op jou!

Programma

Dag 1
We vliegen van Amsterdam naar het Griekse eiland Kos.

Dag 2
Tijdens de eilandtocht van vandaag gaan we allereerst naar het Asklepion, de belangrijkste bezienswaardigheid van Kos. Asklepios was de god van de geneeskunde en op het eiland Kos had hij een directe afstammeling: Hippocrates. Hij wordt gezien als de grondlegger van de medische wetenschap. Ook bezoeken we het op 400 m hoogte gelegen dorpje Zia en zie je enkele typisch Griekse badplaatsjes.

Dag 3
Vandaag bekijken we eerst uitvoerig de stad Kos en brengen daarbij een bezoek aan de Hellenistische agora (marktplein) waar je de resten van verschillende tempels kunt zien. Ook de zuilengang en het Odeon (theater) kunnen bezocht worden. ’s Middags vrij.

Dag 4
Vrije zondag.

Dag 5
Vandaag varen we naar Rhodos.

Dag 6
Bezichtiging van Rhodos stad, één van de mooiste steden van het Middelandse zee-gebied. De stad is gebouwd op de uiterste noordpunt van het eiland. We bezoeken de gedeeltelijk herstelde tempel van Apollo, het theater, het stadion, de oude stadsmuren en de Turkse wijk. 's Middags gaan we naar het interessante Grootmeesterspaleis.

Dag 7
Vandaag naar de hoogvlakte van Filerimos en naar Kamiros, de eens welvarende stad die in 142 v. Chr. door een aardbeving werd verwoest. Wat nu nog rest is een verlaten ruïnestad, amfitheater-gewijs tegen een heuvel gebouwd. Het wordt wel het Pompeï van Griekenland genoemd. Indrukwekkend zijn de cisternen (de waterreservoirs). Begin van de middag zijn we weer terug bij het hotel.

Dag 8
Excursie naar het witte stadje Lindos, een beroemde stad in de oudheid. We bezoeken de Acropolis welke één van de mooiste van Griekenland is en zelfs 100 jaar ouder dan het Parthenon van Athene. Ook zien we het schilderachtige haventje waar Paulus aan land kwam. ‘s Middags vrij.

Dag 9
Overtocht van Rhodos naar Patmos.

Dag 10
Op Patmos bezoeken we de grot van Johannes. Volgens de overlevering ontving Johannes hier de Openbaring, welke in het laatste Bijbelboek is opgeschreven. In Chora bezoeken we het klooster Agios Ioannis Theologus. De middag is vrij.

Dag 11
Vrije zondag.

Dag 12
Allereerst maken we een wandeling door het hooggelegen dorpje Chora met haar karakteristieke witte huisjes en smalle bochtige straatjes. Eén van de in traditionele stijl gebouwde huizen wordt van binnen bekeken. Ook gaan we naar het Evangelismos nonnenklooster. Vervolgens maken we een tocht over het eiland. Namiddag vrij.

Dag 13
We verlaten Patmos en varen naar Kos waar de reis weer zal eindigen.

Dag 14
Dagexcursie naar het vulkaaneiland Nissiros. De gele sporen van zwavel in het rotsachtige vulkaanlandschap laten je de magische krachten van onze aarde vermoeden. Na het bezoek aan de krater hebben we nog tijd om het leuke havenplaatsje Mandraki te verkennen.

Dag 15
Terugvlucht naar Amsterdam.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inclusief

 • Vliegreis
 • Vervoer ter plaatse
 • Boottochten tussen de eilanden
 • 2-persoonskamer
 • Alle maaltijden
 • Entrees
 • Fooien
 • Nederlandssprekende- en lokale gidsen
 • Reisleiding DrieTour
 • Kennismakingsbijeenkomst

Exclusief

 • Toeslag 1-persoonskamer € 250
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering

Overige informatie

 • U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of Europese identiteitskaart
 • Liever op eigen gelegenheid naar de Griekse eilanden? Ook dat kan met DrieTour. Vraag vrijblijvend naar de vele mogelijkheden en stel uw eigen reis samen!
Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief